סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' נובמבר 17, 2024 9:50 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 2876 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 116  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ד' מרץ 01, 2023 1:25 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
בנוגע למיני דיון שהתפתח פה על שאול אמסטדמסקי, נראה לי שהוא מנסה (ודי בהצלחה עד עכשיו) למצב את עצמו כמראיין ששואל את כל השאלות הקשות אבל מקשיב עד הסוף לתשובה של המרואיין ונותן לדבר ולא חותך את המרואיין אחרי חצי משפט כמו בשאר כלי התקשורת.
בנוסף, הטונים בראיונות שלו הם טונים רגועים יותר ואווירת שיחה ולא באווירת תוקף/מותקף.

זה גורם לזה שאדם כמו לוין מסכים להתראיין אצלו בשיא הבאלגן ועוד שלל פוליטיקאים, כולל כאלה שבדרך כלל לא מתראיינים (תראו ביוטיוב את הסדרה שלו 'בוחרים מהכיס' ואת 'המנגנון').

זה אמנם מוזר בתרבות שהתפתחה פה אבל עיתונאי בסופו של דבר לא אמור להביע דעה וזה מה שהוא עושה, מביא את שלל הדעות מ2 הצדדים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 01, 2023 1:29 pm 
Junior

Dovi כתב:
בנוגע למיני דיון שהתפתח פה על שאול אמסטדמסקי, נראה לי שהוא מנסה (ודי בהצלחה עד עכשיו) למצב את עצמו כמראיין ששואל את כל השאלות הקשות אבל מקשיב עד הסוף לתשובה של המרואיין ונותן לדבר ולא חותך את המרואיין אחרי חצי משפט כמו בשאר כלי התקשורת.
בנוסף, הטונים בראיונות שלו הם טונים רגועים יותר ואווירת שיחה ולא באווירת תוקף/מותקף.

זה גורם לזה שאדם כמו לוין מסכים להתראיין אצלו בשיא הבאלגן ועוד שלל פוליטיקאים, כולל כאלה שבדרך כלל לא מתראיינים (תראו ביוטיוב את הסדרה שלו 'בוחרים מהכיס' ואת 'המנגנון').

זה אמנם מוזר בתרבות שהתפתחה פה אבל עיתונאי בסופו של דבר לא אמור להביע דעה וזה מה שהוא עושה, מביא את שלל הדעות מ2 הצדדים.

כן, אני מסכים עם הניתוח הזה.
אגב, כמי שעוקב אחרי שאול, זה היה הראיון מהיותר קשים להקשבה שלו - בהיבט זה שנכנסים אחד לשני בדברים.
זה פשוט כלוין לא פוגע וחזר על אותו דבר המון פעמים מבלי להצליח לענות עם דוגמא רצינית.
בראיונות קודמים, גם עם שמחה רוטמן וגם עם הבחור החרדי שאני לא זוכר את שמו שצייץ "קפצו לנו", היה שיח הרבה יותר רגוע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 01, 2023 3:04 pm 
Junior

הצביעו לבן גביר שיעשה סדר בעוטף, בנתיים זה נראה שהוא מאבד שליטה כבר במדינת ת"א.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 01, 2023 3:48 pm 
Junior

בין אם הרפורמה תעבור ואם לא, משבר חוקתי הוא כנראה בלתי נמנע. החוקים כנראה יעברו בוריאציה כזו או אחרת, ואז יוגשו כמובן העתירות לבג"ץ והוא כמובן יפסול את החוק. מעניין מה יקרה אז, והאם הכנסת והממשלה יכבדו את הפסיקה. אני סבור שלא, ובצדק. במצב הזה השאלה היחידה היא באיזה צד תהיה המשטרה והצבא, כאשר יש אפשרות לפילוג בתוך הגופים הללו ואנרכיה גמורה. יום הדין בקיצור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 01, 2023 4:44 pm 
Junior

אושר בטרומית: עונש מוות למחבלים.
55 חברי קואליציה תמכו, 9 התנגדו (החרדים, כי זה בניגוד להלכה), האופוזיציה נעדרה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 01, 2023 5:37 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
Dovi כתב:

מצד שני זה גורם למה שראינו בראיון עם לוין, או לפחות מה שאני ראיתי - שבסופו של דבר זה יוצא שטחי, "תפסת מרובה לא תפסת", פותח פתח לשקרים ועיוותים ומאפשר בעיקר נאומים של דפי מסרים.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 01, 2023 5:41 pm 
Junior

למה השמאל ככ בהיסטריה אם בגצ יכול לבטל את החוקים נגדו. זו הרי היתה השאלה מלכתחילה, של מי המילה האחרונה. אם המצב החוקי הוא שגם כאשר נחקק חוק שפוגע ביכולת בגצ לבטלו, בגצ יכול לבטלו כי החוק לא חלוט עד שעובר בגצ או ענארף, קרי יד בגצ על העליונה, ודאי שהוא יבטל את החוק . כרגע המציאות בשמאל שמבחינתם יהרג ובל יעבור, לא יתנו לחוק "דיקטטורה" לעבור. אז למה השמאל בלחץ, גורם למשבר כלכלי, מאיים בהשתמטות, אי תשלום מיסים, רצח ראש ממשלה, ירידה מהארץ ?האווירה שהשמאל יצר זה שהשלב הבא באיומים זה לאיים בסיוע לפיתוח הגרעין האיראני . מה הלחץ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 01, 2023 5:57 pm 
Hall of Famer

זה במקרה ששופטי בג״צ לא יהיו אמיצים מספיק כדי לפסול את חוקי הדיקטטורה.

גם כלפי השופטים היו לחולון טענות רבות. הקבוצה מתכוונת להגיש מכתב רשמי לאיגוד ובו פירוט הטענות שלהם כלפי צוות השיפוט, בעיקר בדקות הסיום. "אנחנו שלטנו לאורך כל המשחק, איך פתאום בשתי הדקות האחרונות הם רצו 0:9, אם לא בעזרת השופטים?"' תהו במועדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 01, 2023 6:14 pm 
Junior

FLASH כתב:
למה השמאל ככ בהיסטריה אם בגצ יכול לבטל את החוקים נגדו. זו הרי היתה השאלה מלכתחילה, של מי המילה האחרונה. אם המצב החוקי הוא שגם כאשר נחקק חוק שפוגע ביכולת בגצ לבטלו, בגצ יכול לבטלו כי החוק לא חלוט עד שעובר בגצ או ענארף, קרי יד בגצ על העליונה, ודאי שהוא יבטל את החוק . כרגע המציאות בשמאל שמבחינתם יהרג ובל יעבור, לא יתנו לחוק "דיקטטורה" לעבור. אז למה השמאל בלחץ, גורם למשבר כלכלי, מאיים בהשתמטות, אי תשלום מיסים, רצח ראש ממשלה, ירידה מהארץ ?האווירה שהשמאל יצר זה שהשלב הבא באיומים זה לאיים בסיוע לפיתוח הגרעין האיראני . מה הלחץ?

כי מה שווה פסק דין של בג"ץ אם יש סיכוי מאוד גבוה שיצפצפו עליו ויובילו את כולנו לאנרכיה חסרת תקדים?
בשמאל אולי מרגישים בנוח שיש מאחוריהם את בג"ץ, כי זה תמיד טוב, אבל גם הם יודעים שהוא לבדו לא יוכל להושיע.
גם בג"ץ צריך לגיטימציה מהציבור, ואין לו כזו, גם אם מישהו לרגע מתבלבל שהמפגינים מייצגים את רוב העם, או שאיזה חבר של חבר עלום שכל החיים הצביע למלפגות כהנא על גלגוליהן ופתאום הבין שהוא ממש נגד הרפורמה, מייצג איזשהו הלך רוח בימין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 01, 2023 6:28 pm 
Junior

אגב, סוף סוף המשטרה התחילה קצת לעשות את העבודה שלה והשתמשה במכתזית וברימוני הלם נגד פורעי החוק. חסר רק הבואש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 01, 2023 9:16 pm 
Hall of Famer

Lakic כתב:

לא יודע על מה אתה מדבר, בן גביר הוא המנצח הגדול של היום. אחרי חילוקי דעות פומביים עם הפיקוד העליון של המשטרה, הוא הראה שהוא משליט עליה את המרות שלו באופן ישיר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 02, 2023 12:10 am 
Junior

זה כן אני כתב:
אגב, סוף סוף המשטרה התחילה קצת לעשות את העבודה שלה והשתמשה במכתזית וברימוני הלם נגד פורעי החוק. חסר רק הבואש.

אין לי מושג מי אתה ובאיזה צד אתה, אבל אני מאחל לך שלא משנה באיזו הפגנה תהיה ובעד או נגד מה,
שלא יזרקו עליך ממרחק של 20 מטרים רימוני הלם לתוך ההמון כאילו זו רולטה רוסית.
https://twitter.com/calcalist/status/16 ... 0405220353

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 02, 2023 12:11 am 
Junior

ראי שעל הקיר כתב:
Lakic כתב:

לא יודע על מה אתה מדבר, בן גביר הוא המנצח הגדול של היום. אחרי חילוקי דעות פומביים עם הפיקוד העליון של המשטרה, הוא הראה שהוא משליט עליה את המרות שלו באופן ישיר.

בהחלט.
בכל הקשור ליחסי ציבור, לא היה מישהו שמתקרב לזה.
הוא ידע שיהיה שם פריים טוב והלך על זה בכל הכוח.
בתודעה הציבורית כנראה מנצח, בפועל? לא מן הנמנע שנראה כמות כפולה בהפגנה הבאה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 02, 2023 12:19 am 
Junior

Lakic כתב:
זה כן אני כתב:

אין לי מושג מי אתה ובאיזה צד אתה, אבל אני מאחל לך שלא משנה באיזו הפגנה תהיה ובעד או נגד מה,

זה השלב שאני צריך להזיל דמעה?
על חלק מהדברים שהיו היום מפגינים היו צריכים לסיים במיון. היו עדינים איתם לצערי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 02, 2023 12:31 am 
Junior

זה כן אני כתב:
Lakic כתב:
זה כן אני כתב:

זה השלב שאני צריך להזיל דמעה?
על חלק מהדברים שהיו היום מפגינים היו צריכים לסיים במיון. היו עדינים איתם לצערי.

בואנה איזה פה מלוכלך יש לך אתה אה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 02, 2023 12:34 am 
Junior

זה מלוכלך? עוד התבטאתי באיפוק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 02, 2023 1:33 am 
Hall of Famer

לא הבנתי מה עשו המפגינים שלדעתך מגיע להם להגיע לחדר מיון..
הם בסך הכל הפגינו.
פעם אחרונה שבדקתי אנחנו עדיין בדמוקרטיה ומותר להפגין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 02, 2023 1:50 am 
Hall of Famer

בינתיים רמת הספינים של הנתניהוז יורדת פלאים. שולחים את שרה, האשה שספרים פרטיים באים אליה כל הזמן, "להסתפר" בכיכר המדינה בשיא המחאה. מפגינים רבים נאספים, אף אחד לא נוגע בה ולא מאיים לנגוע בה. אבל המציאות לא מפריעה לביב, ללוין ולבן גביר לצייץ על הסכנה שנשקפה לשרה מה"אנרכיסטים" וכמובן להגביר את הלגיטימציה לאלימות כלפיהם.

לא היו ימים מטורפים מאלה בתולדות המדינה. זה כבר רמת רפובליקת בננות רקובות במיוחד.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 02, 2023 7:31 am 
Hall of Famer

אוי, סמוטריץ' כזה ימין חזקקקקק.

אומר "את חווארה צריך למחוק", ארה"ב יוצאת בגינוי פומבי חריף וכנראה מישהו לוחש לו באוזן שהוא בדרך לחותמת שחורה בכל העולם, אז הוא מצייץ: "למען הסר ספק, בדבריי לא התכוונתי למחוק את חווארה".

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 02, 2023 9:07 am 
Junior

Att כתב:
לא הבנתי מה עשו המפגינים שלדעתך מגיע להם להגיע לחדר מיון..
הם בסך הכל הפגינו.
פעם אחרונה שבדקתי אנחנו עדיין בדמוקרטיה ומותר להפגין.

אני, כמובן, לא שותף למה שהוא אמר, אבל צריך גם להיות הוגנים -
אי אפשר לחסום צירים מרכזיים במהלך יום עבודה למשך שעות מבלי לחשוב שזה יבוא עם מחיר מסוים.
אפשר לבוא עם סוסים ולהיות קצת יותר כוחניים כלפי מי שמפריע, אבל מכאן ועד לזרוק רימוני הלם, לתוך האמון בגובה ראש, זה חסר רסן. מישהו שם רצה להתחבבב על בן גביר כנראה. מראה הרבה לאן הגיעו שמישהו במשטרה רוצה להימצא חן בעיניי עבריין מורשע ואנרכיסט (אמיתי, לא כאלה שסתם אומרים) עם תעודות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 02, 2023 9:08 am 
Junior

Hacohen כתב:
אוי, סמוטריץ' כזה ימין חזקקקקק.

אומר "את חווארה צריך למחוק", ארה"ב יוצאת בגינוי פומבי חריף וכנראה מישהו לוחש לו באוזן שהוא בדרך לחותמת שחורה בכל העולם, אז הוא מצייץ: "למען הסר ספק, בדבריי לא התכוונתי למחוק את חווארה".

בנתיים זו הממשלה האלופה בהוצאות הודעות הבהרה. אלי כהן לא התכוון לפגוע בעצמאות בנק ישראל, גפני לא הצביע לפגוע באפקט הריבית וסמוטריץ לא התכוון למחוק את חווארה.
מה הכי אהבתי? שהם לא כותבים, "כתבתי בלהט הרגע וכו' וכו' ואני מתחרט. לא! הם למדו מהבוס הגדול - זה תמיד "אתם שפירשתם והבנתם אותי לא נכון כי אתם עם עם מניעים פוליטיים".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 02, 2023 9:39 am 
Hall of Famer

מי שראה את הצהרת ביבי אתמול, צריך להיות לו ברור (אם לא היה קודם) שביבי מנהל את הרפורמה הזו ביד רמה, לוין ורוטמן הם שליחיו. הוא רוצה וצריך את הרפורמה הזו יותר מכולם, משפטו לא יגיע לסיומו, ובסופה הוא יצא שליט אבסולוטי דה פקטו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 02, 2023 9:51 am 
Junior

רק אתמול הבנתי - אין פתרון למחלוקת הזו.
כאילו יש פתרונות במקומות מסוימים, נגיד מבנה הוועדה לבחירת שופטים או היוע"משים וכו'... שם אני מניח יהיה אפשר להגיע למשהו.
אבל בנוגע לפסקת ההתגברות והביקורת השיפוטית של בג"צ זה פשוט חסר ייתכנות פוליטית לפשרה.
בקצרה - יש סט חוקים שהחרדים חייבים ובראשם חוק הגיוס. זה לא עניין של רצוי אלא עניין של הכרח. בלי פסקת ההתגברות (או דרך אחרת של ביטול ביקורת של בג"צ) אין ייתכנות לחוק הגיוס כפי שהחרדים רוצים. אין שום יכולת להעביר חוק שרק חרדים לא מתגייסים בלי שבגצ יעיף את זה מכל המדרגות.
על הדברים המהותיים ממש מצד המחאה, שזה איזון רשויות בגדול, אין שום מקום לדון. אם לרוב (כנסת/ממשלה, סיים סיים) אין את המילה האחרונה המוחלטת אז החרדים פשוט לא יהיו בקואליציה ובלי זה אין לביבי שלטון ( גנץ לא מספיק להחליף אותם).
עזבו את זה שאני חושב שזה אידיוטי לנסות לגייס קהילה שלא רוצה להתגייס ברמה הפרקטית, ברמה המשפטית זה פשוט לא ייתאפשר בלי ביטול למעשה של בג"צ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 02, 2023 9:55 am 
Hall of Famer

לא הבנתי למה אי אפשר לקיים חוק שאומר שחרדים לא מתגייסים. טוב, לא במילים האלה (כי אפליה ואיפה ואיפה) אבל למה אי אפשר לקיים חוק שאומר משהו בסגנון של ״המדינה נבנתה על בסיס יהדות, ועל כן, אם אתה לומד, אתה פטור מגיוס״.
ואיך בג״צ בדיוק יכול לבטל חוק כזה, אם הוא יחוקק?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 02, 2023 10:14 am 
Hall of Famer

אתה יכול לשאול שאלה כזו על כל חוק בערך. למה שלא יהיה חוק "איסור על העלבת ראש הממשלה ובני משפחתו", כמו שיש בטורקיה? למה שלא יהיה חוק שאומר שראש ממשלה לא יכול להיחקר ו/או לעמוד למשפט, במהלך וגם אחרי כהונתו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 2876 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 116  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 13 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: