סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' נובמבר 17, 2024 11:28 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 2876 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 116  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ה' מרץ 02, 2023 10:15 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
sheky כתב:
רק אתמול הבנתי - אין פתרון למחלוקת הזו.
כאילו יש פתרונות במקומות מסוימים, נגיד מבנה הוועדה לבחירת שופטים או היוע"משים וכו'... שם אני מניח יהיה אפשר להגיע למשהו.
אבל בנוגע לפסקת ההתגברות והביקורת השיפוטית של בג"צ זה פשוט חסר ייתכנות פוליטית לפשרה.
בקצרה - יש סט חוקים שהחרדים חייבים ובראשם חוק הגיוס. זה לא עניין של רצוי אלא עניין של הכרח. בלי פסקת ההתגברות (או דרך אחרת של ביטול ביקורת של בג"צ) אין ייתכנות לחוק הגיוס כפי שהחרדים רוצים. אין שום יכולת להעביר חוק שרק חרדים לא מתגייסים בלי שבגצ יעיף את זה מכל המדרגות.
על הדברים המהותיים ממש מצד המחאה, שזה איזון רשויות בגדול, אין שום מקום לדון. אם לרוב (כנסת/ממשלה, סיים סיים) אין את המילה האחרונה המוחלטת אז החרדים פשוט לא יהיו בקואליציה ובלי זה אין לביבי שלטון ( גנץ לא מספיק להחליף אותם).
עזבו את זה שאני חושב שזה אידיוטי לנסות לגייס קהילה שלא רוצה להתגייס ברמה הפרקטית, ברמה המשפטית זה פשוט לא ייתאפשר בלי ביטול למעשה של בג"צ.

אין פתרון למחלוקת הזו, כי הרפורמה מטרתה היא ליצור שלטון אבסולוטי בישראל. יכולים להיות אולי תיקונים קוסמטיים פה ושם, אבל המטרה היא שלטון אבסולוטי בישראל ועל זה לא יתפשרו.
וברור שהצד השני לא יתפשר על זה גם כן, כי זו מהות העניין.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 02, 2023 11:03 am 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
אין לי הרבה חברים ימניים, אבל אני מניח שיש פה כמה - מישהו מהימין באמת חושב ששרה היתה צריכה חילוץ אתמול? כלומר, שנגיד והיתה יוצאת מהמספרה בליווי שני שוטרים או המאבטחים הקבועים שלה (שכמובן לא יכולים להתמודד עם מאות אנשים) היה קורה לה משהו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 02, 2023 11:29 am 
Hall of Famer

אני לא מהמחנה של נתניהו, אבל אני בהחלט חושב שהיה יכול לקרות משהו.
לא איזה רצח או לינץ' אבל תקיפה כלשהי? ריאלי בהחלט לאור היום המאוד מאוד טעון שהיה אתמול ולאור העובדה שהיו שם לא מעט אנשים ולא איזה 3 וחצי פנסיונרים מצביעי אמת מגבעתיים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 02, 2023 11:34 am 
Junior

נורטון כתב:
לא הבנתי למה אי אפשר לקיים חוק שאומר שחרדים לא מתגייסים. טוב, לא במילים האלה (כי אפליה ואיפה ואיפה) אבל למה אי אפשר לקיים חוק שאומר משהו בסגנון של ״המדינה נבנתה על בסיס יהדות, ועל כן, אם אתה לומד, אתה פטור מגיוס״.
ואיך בג״צ בדיוק יכול לבטל חוק כזה, אם הוא יחוקק?

כי שיוויון הוא אחד הערכים הבסיסיים והמרכזיים בדמוקרטיה. אתה לא יכול באופן גורף לפטור אנשים על קריטריון שרירותי.
זה כמו שיעלה חוק שמי שההורים שלו בעשירון העליון לא יתגייס לצבא כי הוא צריך ללכת ללמוד כדי להמשיך להכניס מיסים כמו ההורים שלו (כי מה לעשות ומי שנולד בעשירון העליון, סטטיסטית, כנראה ישאר שם)... ברור לך שחוק כזה הוא לא שיוויוני ולא הגיוני אבל אפשר לנסח אותו "על מנת לשמור על יציבות הכלכלה הישראלית יש צורך בהקדמת הכניסה לשוק העבודה של בלה בלה בלה".
אגב, הבן שלי יוכל בגיל 18 להרשם לישיבות האלו כדי לקבל פטור מהצבא?

אגב, אני מדבר על זה עם אשתי לא מעט ואני די בטוח שבעוד 10 שנים כשהבן הבכור שלי יתקרב לגיל 18 אני אשב לו על החיים ואנסה לשכנע אותו לא להתגייס לצבא... לא בגלל פוליטיקה (אני עדיין עושה מילואים ) אלא כי כבר היום במצב הנוכחי בשכבת כיתות ב' (הכיתה של הבן שלי) רוב התלמידים יהיו זכאים לפטור בבואם להתגייס (מבין הגברים).
משהו כמו 50 אחוז משכבת הגיל שלו בהגדרה לא מתגייס ונוסיף לזה עוד בערך 20 אחוז השתמטות באוכ' הכללית שיש היום (אין לי מושג אם המספר הזה נכון) אז אנחנו כבר הולכים לאיזור זה ש40% מבני גילו במדינה (גג) ילכו לצבא... תודה אבל לא, שיחפשו פראיר אחר שישרוף כמעט 3 שנים ( לתפיסתי... ברור שבסוף ההחלטה שלו).
אגב2, אצל הבת שלי בכלל אני לא רואה סיבה שתתגייס במצב שבוא כל דתיה מקבלת פטור (בנוסף לחרדיות וערבים) ככה שהיא תהיה ב30% הפראירים שמתגייסים? 25%?

תודה, אבל לא תודה...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 02, 2023 11:40 am 
מנהל פורום

יש גם דמוקרטיות לא ליברליות ושיוויוניות. בספקטרום הזה, ישראל היא הרבה פחות ליברלית ממה שניתן לחשוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 02, 2023 12:49 pm 
Junior

oren_80 כתב:
אני לא מהמחנה של נתניהו, אבל אני בהחלט חושב שהיה יכול לקרות משהו.
לא איזה רצח או לינץ' אבל תקיפה כלשהי? ריאלי בהחלט לאור היום המאוד מאוד טעון שהיה אתמול ולאור העובדה שהיו שם לא מעט אנשים ולא איזה 3 וחצי פנסיונרים מצביעי אמת מגבעתיים

מה יכול היה לקרות?
הספר שלה דיבר עם כאן 11, הם אמרו לה לצאת והיא אמרה לא, לא סיימתי להסתפר.
אין ספק שכך מתנהג מישהו שיש חשש לשלומו ואין ספק שצוות ביטחון נותן למושא הביטחון זכות בחירה אם להישאר או ללכת כשיש חשש לשלומו.
עזוב אותך נו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 02, 2023 12:55 pm 
Hall of Famer

מה זאת אומרת מה היה יכול לקרות? היו נותנים לה צ'פחה בעורף וצועקים לה "ספיחס".
לפחות הבומרים.

אבל ברצינות, אני יכול להבין את החשש. היא דמות שנואה במיוחד בצד השני ולא הייתי לוקח צ'אנסים.

רק מה, שלפחות תראה איך יצא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 02, 2023 1:17 pm 
Junior

Att כתב:
לא הבנתי מה עשו המפגינים שלדעתך מגיע להם להגיע לחדר מיון..
הם בסך הכל הפגינו.
פעם אחרונה שבדקתי אנחנו עדיין בדמוקרטיה ומותר להפגין.

אנשים שחוסמים צירים, פורצים מחסומים משטרתיים באלימות ואפילו מתעמתים עם שוטרים צריכים לסיים חבולים, כן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 02, 2023 1:21 pm 
מנהל פורום

ברור שלא היה קורה לה כלום. במקרה הכי הכי גרוע היו אולי קצת מתקרבים (אם בכלל היה מתאפשר עם כל האבטחה) וצועקים לה קצת קללות.
אבל מנקודת ההשקפה שלה של מישהי חולת נפש שכנראה כל תפישת המציאות שלה כבר מעוותת לגמרי (וגם של בעלה), אז יש מצב שהיא באמת חשבה שאם תצא אז הולכים לפגוע בה וה"סמולנים הפראיים" האלה, ה"אנרכיסטים" יתנפלו עליה.

לגבי זה שהיא הייתה באמצע - הספר אמר שהיא לא הייתה מוכנה לצאת עם נייר מתכת על הראש ובאמצע התהליך. אני לא מבין מספיק בתחום, אבל יש פעולות שצריך להשאיר חומר מסויים זמן ארוך יחסית ובעייתי להוריד באמצע או להפסיק.
כמובן שאחרי זה כנראה הופעלו עליו לחצים כאלה ואחרים והוא (אם זה אותו אחד) טען שהיא לא יצאה בגלל המפגינים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 02, 2023 1:23 pm 
Junior

זה כן אני כתב:
אנשים שחוסמים צירים, פורצים מחסומים משטרתיים באלימות ואפילו מתעמתים עם שוטרים צריכים לסיים חבולים, כן.

חייב לציין שפה אני מסכים עם זכא (בתור אחד שגם חסם אתמול את צומת רעננה).
אי אפשר גם לעבור על החוק, גם להתעמת עם השוטרים וגם לצפות שאף אחד לא יפגע.
הרימון הלם לתוך הקהל היה יותר מדי אבל תפקיד השוטרים הוא לשמור על הסדר הציבורי ועל החוק ואם הוא מופר מעבר למה שהמפקד בשטח מחליט אז אני לא רואה מה הם עשו לא בסדר.
שוב, כנראה הרימון היה מוגזם וגם כנראה לא בנהלים, אבל אנשים שמפילים מחסומים ומתעמתים עם שוטרים ואפילו חוסמים צמתים (אני נגיד) צריכים לדעת שיש מצב שהם יחטפו ולדעת שזה גם בסדר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 02, 2023 1:26 pm 
Junior

אגב, אתמול אחת הצעדות הייתה ברחוב ממש מחוץ למשרד שלי (מנחם בגין, כמה דק' הליכה מעזריאלי), ראיתי מקרוב את הדברים (כלומר ממש יצאתי פיזית מהמשרד והלכתי אל מוקד ההתקהלות). יש מקרים שחלק מהפורעים גם ממש מתעמתים באלימות עם נהגים שכולה רוצים להגיע לעבודה או לבית או לילדים שלהם בזמן. בושה וחרפה שלא היתה שם משטרה שתהלום בהם באלות, רימונים וכו'.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 02, 2023 1:45 pm 
Freshman

כששר האוצר והמושל ביו״ש מדבר על מחיקת כפרים, מה יעשו אזובי הקיר כאן ובקפלן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 02, 2023 2:57 pm 
Junior

זה כן אני כתב:
אגב, אתמול אחת הצעדות הייתה ברחוב ממש מחוץ למשרד שלי (מנחם בגין, כמה דק' הליכה מעזריאלי), ראיתי מקרוב את הדברים (כלומר ממש יצאתי פיזית מהמשרד והלכתי אל מוקד ההתקהלות). יש מקרים שחלק מהפורעים גם ממש מתעמתים באלימות עם נהגים שכולה רוצים להגיע לעבודה או לבית או לילדים שלהם בזמן. בושה וחרפה שלא היתה שם משטרה שתהלום בהם באלות, רימונים וכו'.

לא נראה לי שאתה מבין את הוראות החוק בישראל. להלום בהם באלות? אתה בסדר? אתה מבין שתפקידו של שוטר הוא לשמור על הסדר ולא לפוצץ אנשים?
מה שהמשטרה צריכה לעשות אם היא רוצה לנקוט יד קשה זה לעצור אנשים ולשים אותם בזינזנה. כדי לפזר התקהלות אפשר להתקדם באגרסיביות יחסית עם מגינים ולעשות שימוש סביר בפרשים (בטח שלא לרמוס אנשים לא אלימים). אני מבין שהיית רוצה לראות שמאלנים חוטפים מכות אבל תשמור את זה לימי הדיקטטורה, אנחנו עוד לא שם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 02, 2023 3:01 pm 
Junior

מה לעשות שאין דרך פרקטית לפזר פורעי חוק באמצעים לא אלימים?
כל מי שפועל כך צריך לדעת שינקטו נגדו ביד קשה. חרדים, מתנחלים, אתיופים ושמאלנים. שלוש הקבוצות הראשונות אגב, מקבלות יחס הרבה יותר קשוח מהמשטרה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 02, 2023 3:21 pm 
Junior

אבל למה לעצור רק בהפגנה?
נסעת מהר, תוציא אותו מהאוטו ותן לו נגיחה. זרקת פסולת לא בפח, פיקה אחת צריכה לזוז.
נחזור לתקופה של כמו לפני 20 שנה שהיו מפוצצים במכות אנשים במסיבות טבע.

אם אתה חושב שגישה כזו לא תתהפך עליך או מישהו ממשפחתך (חס וחלילה לא מאחל לאף אחד) יום אחד, אתה עיוור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 02, 2023 3:28 pm 
Junior

זה כן אני כתב:
כל מי שפועל כך צריך לדעת שינקטו נגדו ביד קשה. חרדים, מתנחלים, אתיופים ושמאלנים. שלוש הקבוצות הראשונות אגב, מקבלות יחס הרבה יותר קשוח מהמשטרה.

הן גם אלימות פי כמה בהפגנות שלהן, אין מה להשוות. הפגנת האתיופים נראתה כמו מהומות מארצות אחרות. חרדים זורקים חפצים ומתכתשים עם השוטרים לא מעט, וגם שם כשרואים אלימות מבחילה אנשים משמאל מוחים נגד. הפגנות מתנחלים - לא יודע מספיק.

ויש דרך פרקטית, אפשר לדחוף מפגינים באגרסיביות, אפשר לעצור אנשים. אפשר הרבה דברים בלי אלות ורימונים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 02, 2023 3:28 pm 
Junior

טוב, עם טיעונים כאלה כבר קשה להתמודד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 02, 2023 3:31 pm 
Junior

stpsg כתב:
זה כן אני כתב:

הן גם אלימות פי כמה בהפגנות שלהן, אין מה להשוות. הפגנת האתיופים נראתה כמו מהומות מארצות אחרות. חרדים זורקים חפצים ומתכתשים עם השוטרים לא מעט, וגם שם כשרואים אלימות מבחילה אנשים משמאל מוחים נגד. הפגנות מתנחלים - לא יודע מספיק.

ויש דרך פרקטית, אפשר לדחוף מפגינים באגרסיביות, אפשר לעצור אנשים. אפשר הרבה דברים בלי אלות ורימונים.

החרדים ממש לא יותר אלימים ממה שראיתי אתמול (במוצ"ש הם הבעירו אש באמצע איילון. סכנת נפשות). אותה גברת בשינוי אדרת והם סופגים פיצוצים, מכתזיות ובואשים בפרצוף, ואני זורם עם הכול. לא מרחם עליהם בכלל (למעט מקרים שבהם המשטרה סתם השפריצה על אנשים שבכלל לא היו מעורבים וסתם הלכו לתומם על המדרכה כפי שקרה לפני כמה חודשים). רק רוצה שישתמשו באותם אמצעים נגד מפגינים יותר "מיוחסים". אין לאף אחד זכות לעצור את מהלך החיים התקין במדינה באופן קבוע.

נערך לאחרונה על ידי זה כן אני בתאריך ה' מרץ 02, 2023 3:38 pm, נערך 3 פעמים בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 02, 2023 3:35 pm 
Hall of Famer

לפחות נחסכה לביבי האפשרות ששרה תסתפר והוא לא ישים לב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 02, 2023 3:48 pm 
Junior

ראי שעל הקיר כתב:
לפחות נחסכה לביבי האפשרות ששרה תסתפר והוא לא ישים לב.

אם זה כסף ציבורי, למה היא לא מראה לנו לפחות איך יצא?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 02, 2023 4:03 pm 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
מה זאת אומרת מה היה יכול לקרות? היו נותנים לה צ'פחה בעורף וצועקים לה "ספיחס".
לפחות הבומרים.

אבל ברצינות, אני יכול להבין את החשש. היא דמות שנואה במיוחד בצד השני ולא הייתי לוקח צ'אנסים.

רק מה, שלפחות תראה איך יצא.

מה שראי אמר.
סביר להניח שלא היה קורה לה משהו. קללות בטח, אולי אפילו יריקות (שזה מגעיל אבל לא פגיעה פיזית).
ועדיין, עם האנטי העצום והיום המאוד מאוד מתודלק שהיה אתמול, ולאור העובדה שהיו שם המון אנשים - לא הייתי לוקח צ'אנס.אין לדעת איך משהו יכול להתדרדר פתאום אפילו אם לא מתכוונים.

יש אקסיומה מסוימת שלא יכולה להיות אלימות של מפגינים שהם מהמרכז/שמאל, ע"ס מה שהיה לאורך השנים עד היום. ועדיין, עד 95' הרוב חשבו שלא ייתכן שירצחו כאן רוה"מ ובלי קשר - תקדימים יכולים תמיד לצוץ. אתה לא לוקח צ'אנס בסיטואציה כזו בקיצור

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 02, 2023 4:07 pm 
Junior

אני לא אומר שהיה צריך להשאיר אותה ללא אבטחה מול מאות מפגינים, פשוט אפשר להוריד את מפלס ההיסטריה והכותרות הטיפשיות של ״נסיון לינץ׳״ או ״חולצה מהמספרה״. יכלה לצאת משם בליווי מינימלי. מי שחושב שהיה שם נסיון לינץ׳ זה אומר בעיקר משהו לא טוב עליו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 02, 2023 4:08 pm 
Hall of Famer

ניסיון לינץ' בטח שלא היה.
אני כן מבין את החשש להוציא אותה בצורה רגילה משם לאור מה שכתבתי קודם

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 02, 2023 5:19 pm 
Hall of Famer

sheky כתב:
נורטון כתב:
לא הבנתי למה אי אפשר לקיים חוק שאומר שחרדים לא מתגייסים. טוב, לא במילים האלה (כי אפליה ואיפה ואיפה) אבל למה אי אפשר לקיים חוק שאומר משהו בסגנון של ״המדינה נבנתה על בסיס יהדות, ועל כן, אם אתה לומד, אתה פטור מגיוס״.
ואיך בג״צ בדיוק יכול לבטל חוק כזה, אם הוא יחוקק?

כי שיוויון הוא אחד הערכים הבסיסיים והמרכזיים בדמוקרטיה. אתה לא יכול באופן גורף לפטור אנשים על קריטריון שרירותי.
זה כמו שיעלה חוק שמי שההורים שלו בעשירון העליון לא יתגייס לצבא כי הוא צריך ללכת ללמוד כדי להמשיך להכניס מיסים כמו ההורים שלו (כי מה לעשות ומי שנולד בעשירון העליון, סטטיסטית, כנראה ישאר שם)... ברור לך שחוק כזה הוא לא שיוויוני ולא הגיוני אבל אפשר לנסח אותו "על מנת לשמור על יציבות הכלכלה הישראלית יש צורך בהקדמת הכניסה לשוק העבודה של בלה בלה בלה".
אגב, הבן שלי יוכל בגיל 18 להרשם לישיבות האלו כדי לקבל פטור מהצבא?

אגב, אני מדבר על זה עם אשתי לא מעט ואני די בטוח שבעוד 10 שנים כשהבן הבכור שלי יתקרב לגיל 18 אני אשב לו על החיים ואנסה לשכנע אותו לא להתגייס לצבא... לא בגלל פוליטיקה (אני עדיין עושה מילואים ) אלא כי כבר היום במצב הנוכחי בשכבת כיתות ב' (הכיתה של הבן שלי) רוב התלמידים יהיו זכאים לפטור בבואם להתגייס (מבין הגברים).
משהו כמו 50 אחוז משכבת הגיל שלו בהגדרה לא מתגייס ונוסיף לזה עוד בערך 20 אחוז השתמטות באוכ' הכללית שיש היום (אין לי מושג אם המספר הזה נכון) אז אנחנו כבר הולכים לאיזור זה ש40% מבני גילו במדינה (גג) ילכו לצבא... תודה אבל לא, שיחפשו פראיר אחר שישרוף כמעט 3 שנים ( לתפיסתי... ברור שבסוף ההחלטה שלו).
אגב2, אצל הבת שלי בכלל אני לא רואה סיבה שתתגייס במצב שבוא כל דתיה מקבלת פטור (בנוסף לחרדיות וערבים) ככה שהיא תהיה ב30% הפראירים שמתגייסים? 25%?

תודה, אבל לא תודה...

התשובה אגב, היא כן. גם הבן שלך יוכל ולכן אני לא רואה מה לא שוויוני בזה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 02, 2023 5:34 pm 
Hall of Famer

ובלי להירשם לישיבה הוא יוכל לקבל פטור? סתם כי הוא חילוני, נניח?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 2876 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 116  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 9 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: