סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' נובמבר 17, 2024 11:37 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 2876 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 116  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ה' מרץ 02, 2023 5:46 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
גם לפרש את "המדינה נבנתה על בסיס היהדות" כהצדקה לפטורים לחרדים, זה חתיכת הוט-טייק אם למדת היסטוריה של הציונות ברמה של בית ספר יסודי.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 02, 2023 6:13 pm 
Hall of Famer

לישיבה חילונית, למה לא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 02, 2023 6:57 pm 
Junior

נורטון כתב:
התשובה אגב, היא כן. גם הבן שלך יוכל ולכן אני לא רואה מה לא שוויוני בזה

וואלה הבן החילוני (אולי אתאיסט? לך תדע...) בלי שום רקע דתי ייקבל בגיל 18 פטור מהגיוס כי הוא נרשם לישיבה חילונית? תרשה לי לנחש שזה לא דבר שאי פעם יקרה, שהוא יוכל במקום שנתיים וחצי צבא ללכת ללמוד כמה שעות ביום תורה ואז ללכת להמשיך בחיי החילוניות שלו.
עזוב שזה דבר ששאני מנחש שהוא בחיים לא ירצה אבל גם אם הוא ירצה אני בספק אם זה יקרה.
ומה הדיבור עם הבת שלי? הרי היא לא יכולה ללמוד בישיבה והיא לא דתיה, היא סתם תקבל פטור כי שקר כלשהו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 02, 2023 7:31 pm 
Sophomore

בהקשר של שרה, יש איזשהו ספק שזה לא היה מתוכנן כל האירוע? אני לא ממש מבין עיתונאים שמדברים על זה ולא על כך שזה יצירת ארוע מבוים.
כאילו אם העובדות הם שבאים אליה ספרים הביתה, ושהיה ידוע שיש מהומות בתל אביב הרבה לפני שהיא הגיעה להסתפר שם מירושלים לאיזה עוד מסקנה אפשר להגיע?
ואז מדברים על כמה היא באמת היתה בסכנה כן או לא, כאילו מה זה מעניין אם את כל האירוע הם יצרו בכוונה כדי כביכול להראות כמה אלימים המפגינים?

לגבי האלימות של המפגינים כלפי השוטרים, אז קשה לדעת כמה אלימות היתה מצד המפגינים, אבל סרטונים ברורים של שוטרים שזורקים בכיף שלהם רימונים באוויר כשהולכים בסביבתם מפגינים ללא שום סכנה נראית לעין קצת קשה להסביר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 02, 2023 8:01 pm 
Junior

בתקופה של אינפלציה וקצב העלאות ריבית היסטרי, סמוטריץ מחלק מענק של 6 אלף ש"ח לכל עובד במגזר הציבורי - במסגרת ההסכם עם ההסתדרות.
הצבעתי כמעט כל השנים לליברמן (פעם אחרונה לקארה) ואני ימין בדעות, אבל זו, מקצועית, הממשלה מהגרועות שהיו פה. האמת שזה לא מפתיע שאני לא אוהב את הממשלה הזו- זו ממשלת שמאל כלכלי רדיקלי מובהקת.
לא שולטים לא בביטחון, לא באוצר ולא בתחבורה. וזה רק חודשיים לתוך המערכה הזו. אלוהים ישמור מה יהיה פה.

חלק גדול מהציבור שממונף עד העצם, חלק מכיוון גמחים אלו החרדים. בסביבה הנוכחית, לא תהיה לירון יותר מדי ברירה ונראה פה עוד חצי אחוז מאוד בקרוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 02, 2023 8:50 pm 
Hall of Famer

sheky כתב:
נורטון כתב:
התשובה אגב, היא כן. גם הבן שלך יוכל ולכן אני לא רואה מה לא שוויוני בזה

וואלה הבן החילוני (אולי אתאיסט? לך תדע...) בלי שום רקע דתי ייקבל בגיל 18 פטור מהגיוס כי הוא נרשם לישיבה חילונית? תרשה לי לנחש שזה לא דבר שאי פעם יקרה, שהוא יוכל במקום שנתיים וחצי צבא ללכת ללמוד כמה שעות ביום תורה ואז ללכת להמשיך בחיי החילוניות שלו.
עזוב שזה דבר ששאני מנחש שהוא בחיים לא ירצה אבל גם אם הוא ירצה אני בספק אם זה יקרה.
ומה הדיבור עם הבת שלי? הרי היא לא יכולה ללמוד בישיבה והיא לא דתיה, היא סתם תקבל פטור כי שקר כלשהו?

לא רואה סיבה שהחוק יפלה בין בנים לבנות.
אדרבה, הקימו ישיבות חילוניות ושימו שם את מיטב בניכם ובנותיכם, אם אתם רוצים לא לעשות צבא. כמובן, במקרה הזה, הם יוכלו או לא לעבוד (כמו החרדים) או לעבוד בשחור (כמו החרדים) או לחכות עד שיש להם איזה ילד או שניים ואז לקבל שירות מקוצר מאד ולעבוד (נו, כמו החרדים).
למעשה, אני אפילו לא בטוח שישיבה חילונית צריכה לשים דווקא ״תורה״ בתור הערך המרכזי, ולא ערך יהודי עמוק אחר (התיישבות הארץ וחקלאות, ללא תשלום כמובן, גמילות חסדים כמו שנת שירות וכו׳)
אני לא מבין למה זה לא יכול להיות חוקי.

במאמר מוסגר אציין, שאידיאולוגית, אני מעדיף בכלל צבא התנדבותי על מלא. אני רק לא בטוח שזה יכול לעבוד בארץ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 02, 2023 8:54 pm 
Sophomore

מה זה בדיוק ישיבה חילונית? לדעתי אצלנו קוראים לזה אוניברסיטה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 02, 2023 9:08 pm 
Hall of Famer

רק שבאוניברסיטה אתה יכול גם לעבוד, ובנוסף לרכוש מקצוע לחיים.
בישיבה לא - אדרבה, אני חושב שזה הגיוני מאד שבשוויון החוק, שני מוסדות עם ערכים יהודיים (גם אם לא בדיוק אותם ערכים), ועם אותן הגבלות (אין רכישה של מקצוע לחיים ואסור לעבוד או לעשות כסף בזמן שאתה במוסד הזה), זה משהו שיכול בכיף להתקבל,
אם רק ירצו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 02, 2023 9:28 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
אחד הדיונים המצחיקים.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 02, 2023 10:10 pm 
Junior

תכנית נפלאה לכל הצדדים והגימנסיה הרצליה כבר רצה עליה. החילונים יקבלו מוסד מכשיר ומכין לשירות צבאי משמעותי, אחרי שנה שנתיים שם, רבים יבחרו בקרבי, בהשקעה ליחידות מודיעיניות מיוחדות , יגיעו בגיל בוגר ומבין יותר מהחיים והמשמעות של שירות צבאי. בשלים לבחירה בשירות צבאי משמעותי עם תרומה למדינה ולאו דווקא לכיס.

מעבר לזה יצאו לחיים עם יותר כלים, שאיפות, רקע ביהדות וערכים בציונות.

הפער במוטיביציה ואיכות השירות בין דתיים שהיו במכינה/ישיבה, לבין דתיים שהתגייסו בגיל 18, הוא פער עצום. בקרבי ובמודיעין. וכן באיכות ודיוק השאיפות להמשך החיים. החילונים גם הקימו מכינות חילוניות בהצלחה רבה. זה הזמן למוסדות חילוניים לתרבות יהודית (מדע פילוסופיה ערכים יהודיים תרבות), שיקצרו להם שירות. בעיני אם שנת "מכינה" כזו תתקבע כנורמה של שנת כיף בגיל 19, ותתמקד גם בערכי ציונות, זה יקטין את כמות המשתמטים!

בעיני צבא עם קבוצה גדולה של משרתים איכותיים יותר ברצונות ושאיפות שלהם, גם בשירות של שנה וחצי, יהיה הרבה יותר חזק מהצבא של היום שמכיל סך שמסרבלים ודופקים את המערכת (דתיים וחילונים). אחלה פתרון כי כרגע הברירה היא לעבור לצבא מקצועי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 02, 2023 10:13 pm 
Junior

לדעתי 5 שנים במוסד כזה (כולל שירות צבאי) גם יגדילו את כמות המשרתים במילואים שזה כוח משמעותי של הצבא שלנו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 02, 2023 10:15 pm 
Junior

Lakic כתב:
בתקופה של אינפלציה וקצב העלאות ריבית היסטרי, סמוטריץ מחלק מענק של 6 אלף ש"ח לכל עובד במגזר הציבורי - במסגרת ההסכם עם ההסתדרות.
הצבעתי כמעט כל השנים לליברמן (פעם אחרונה לקארה) ואני ימין בדעות, אבל זו, מקצועית, הממשלה מהגרועות שהיו פה. האמת שזה לא מפתיע שאני לא אוהב את הממשלה הזו- זו ממשלת שמאל כלכלי רדיקלי מובהקת.
לא שולטים לא בביטחון, לא באוצר ולא בתחבורה. וזה רק חודשיים לתוך המערכה הזו. אלוהים ישמור מה יהיה פה.

חלק גדול מהציבור שממונף עד העצם, חלק מכיוון גמחים אלו החרדים. בסביבה הנוכחית, לא תהיה לירון יותר מדי ברירה ונראה פה עוד חצי אחוז מאוד בקרוב.

לאחר שנכנסתי קצת יותר עמוק לעובי הקורה, אני רוצה לתקן את עצמי - זה לא הסכם רע במיוחד עבור האוצר. בסדר גמור.
התזמון שבו הוא נסגר שזה לאו דווקא בגלל סמוטריץ, הוא בעייתי, אבל בסדר.
טעיתי. גם את זה אפשר להגיד מדי פעם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 02, 2023 10:33 pm 
Hall of Famer

FLASH כתב:
תכנית נפלאה לכל הצדדים והגימנסיה הרצליה כבר רצה עליה. החילונים יקבלו מוסד מכשיר ומכין לשירות צבאי משמעותי, אחרי שנה שנתיים שם, רבים יבחרו בקרבי, בהשקעה ליחידות מודיעיניות מיוחדות , יגיעו בגיל בוגר ומבין יותר מהחיים והמשמעות של שירות צבאי. בשלים לבחירה בשירות צבאי משמעותי עם תרומה למדינה ולאו דווקא לכיס.

מעבר לזה יצאו לחיים עם יותר כלים, שאיפות, רקע ביהדות וערכים בציונות.

הפער במוטיביציה ואיכות השירות בין דתיים שהיו במכינה/ישיבה, לבין דתיים שהתגייסו בגיל 18, הוא פער עצום. בקרבי ובמודיעין. וכן באיכות ודיוק השאיפות להמשך החיים. החילונים גם הקימו מכינות חילוניות בהצלחה רבה. זה הזמן למוסדות חילוניים לתרבות יהודית (מדע פילוסופיה ערכים יהודיים תרבות), שיקצרו להם שירות. בעיני אם שנת "מכינה" כזו תתקבע כנורמה של שנת כיף בגיל 19, ותתמקד גם בערכי ציונות, זה יקטין את כמות המשתמטים!

בעיני צבא עם קבוצה גדולה של משרתים איכותיים יותר ברצונות ושאיפות שלהם, גם בשירות של שנה וחצי, יהיה הרבה יותר חזק מהצבא של היום שמכיל סך שמסרבלים ודופקים את המערכת (דתיים וחילונים). אחלה פתרון כי כרגע הברירה היא לעבור לצבא מקצועי

נראה לי שפספסת את הפואנטה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 02, 2023 10:37 pm 
Junior

הבנתי שהפואנטה היא השתמטות. לדעתי האפקט של 5 שנים כאלו יהיה הפוך, בהנחה שבאמת יביאו מחנכים ומרצים שידברו ערכים וציונות. הצבא ישלח לשם קצינים משלל יחידות להרצאות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 02, 2023 10:51 pm 
Hall of Famer

וזו בדיוק הסיבה שפספסת את הפואנטה. אם שוויון בשירות אז שוויון בשירות.
כמה חרדים מגיעים לתוכנית הזו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 02, 2023 10:55 pm 
Hall of Famer

לא , הפואנטה היא שאם הסיבה של החרדים להפיכה החוקתית היא הפחד מהגיוס (בעיניי זה עמוק הרבה יותר ,אבל ניחא), אז אפשר בכיף לחוקק חוק שגם בג״צ לא יוכל לעקר - כזה שיהיה שוויוני לחלוטין וערכי.

כאמור, בעיניי זה עמוק יותר מזה, ואני גם לא חושב שהחרדים יסכימו לחוק שאומר שהחילונים שווים אליהם, כי כוס אמא שלהם. אבל ברמת העיקרון, אני חשוב שאפשר בהחלט לחוקק חוק כזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 03, 2023 12:59 am 
Sophomore

נורטון כבר שנים שלא מצליחים לחוקק חוק כזה אז תעשה למדינת ישראל טובה ותציע הצעת חוק שתעמוד בערכים של מדינה דמוקרטית.

פלאש מה שאתה מציע זה טוב ויפה על הנייר, אבל השטן נמצא בפרטים הקטנים. אני לא בטוח שהתכנים והערכים שאתה תשאף לקדם תואמים את התכנים והערכים שאני ארצה לקדם.
בנוסף, וזה העיקר, הבעיה בהקשר הזה היא לא במגזר החילוני או הציוני דתי אלא במגזר החרדי. לזה הרעיון שלך לא נותן מענה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 03, 2023 1:08 am 
Junior

תגידו, אתם חושב שהממשלה באמת מאמינה שיום אחרי שהרפורמה תעבור, הכל יירגע, כולם יחזרו להיות בסדר (פחות או יותר) עם כולם?
אנשים יגיעו למילואים, לשרת בצבא וכו'?
אני מניח שאירועי יום הזיכרון והשואה כבר בראש של ביבי - לא כולם הולכים לכבד אותו שם.
או שהם לא קולטים שאנחנו באירוע אחר או שהם לא רוצים לקלוט שאנחנו באירוע אחר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 03, 2023 1:33 am 
Junior

Lakic כתב:

או שאתה כל-כך עמוק בסיפור שאתה לא קולט שאתה לא באירוע אחר.

בפועל לאנשים יש חיים ועבודה וילדים והמחאה תלך ותדעך.
זו הדרך של העולם, ואם לא יהיה יום חורפי במיוחד, השמש תזרח למחרת גם כרגיל.

ממש מרגש את ביבי כמה שריקות בוז וקריאות גנאי בטקסי יום הזיכרון, זה מתדלק אותו ואת עדת המעריצים.

ראיתי איזה קטע אתמול שירון אברהם מערוץ 12 שואל אותו במסדרונות הכנסת (נוסח בערך) "אדוני ראש הממשלה, האם המחאות גורמות לך לחשוב שוב על הרפורמה?" וביבי ענה בסגנון האופייני לו "תזמינו אותי לראיון בצורה מסודרת ואסרב לכם בצורה מסודרת", רוצה לומר, זה לא מזיז לו וללוין ולרוטמן שום דבר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 03, 2023 1:35 am 
Junior

קובי כתב:
נורטון כבר שנים שלא מצליחים לחוקק חוק כזה אז תעשה למדינת ישראל טובה ותציע הצעת חוק שתעמוד בערכים של מדינה דמוקרטית.

פלאש מה שאתה מציע זה טוב ויפה על הנייר, אבל השטן נמצא בפרטים הקטנים. אני לא בטוח שהתכנים והערכים שאתה תשאף לקדם תואמים את התכנים והערכים שאני ארצה לקדם.
בנוסף, וזה העיקר, הבעיה בהקשר הזה היא לא במגזר החילוני או הציוני דתי אלא במגזר החרדי. לזה הרעיון שלך לא נותן מענה.

מה זה משנה התכנים והערכים שאני מקדם? אנחנו מקדשים את הישיבות. אתם תקדשו מה שתרצו, מבחינת המדינה הישיבות שולחות חיילים וקצינים מצוינים לקרבי. תקים איזה מוסד/מכינה/"ישיבה" שתרצה, עם ערכים חילונים ליברליים אתאיסטים, מה שבא. כל עוד ישנם תכנים שמקדמים מוטיבציה לשירות צבאי משמעותי, המדינה צריכה להכיר בזה, והחרדלים גם ישמחו בזה. הרבה מהערכים החילוניים מקורם ביהדות השמרנית, וזה עדיף על החלופה-עוד שנתיים בחו"ל בגיל 21

המגזר החרדי לטעמי לא בר הכי ברובו לשרת בצבא. בהנחה שמגייסים את רובם ב עד גיל 28 נניח, המשאבים הדרושים להכשיר אותם לחיילים פרודוקטיביים שיביאו לייעול המערכת , בדגש על משמעת דבקות במטרה וכו, לטעמי גדולים על צהל. הם בראש אחר לגמרי וקשה להכשיר אותם,הרבנים לא יסכימו בצהל הנוכחי. הם באמת ובתמים יכנסו בהמוניהם לכלא לפני שיתגייסו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 03, 2023 1:58 am 
Hall of Famer

קובי כתב:

ה.

נו, בואו נגיד שהממשלה החדשה היא לא בדיוק כזאת שלא יכולה לחוקק חוק ששנים לא הצליחו לחוקק. זאת למעשה, בדיוק הנקודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 03, 2023 2:11 am 
Hall of Famer

אז תכלס חזרנו לאותה נקודה.
בוודאי שאחרי הרפורמה הם יכולים לחוקק מה שהם רוצים. שוויוני זה לא יהיה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 03, 2023 2:13 am 
Hall of Famer

Dovi כתב:
Lakic כתב:

או שאתה כל-כך עמוק בסיפור שאתה לא קולט שאתה לא באירוע אחר.

בפועל לאנשים יש חיים ועבודה וילדים והמחאה תלך ותדעך.
זו הדרך של העולם, ואם לא יהיה יום חורפי במיוחד, השמש תזרח למחרת גם כרגיל.

ממש מרגש את ביבי כמה שריקות בוז וקריאות גנאי בטקסי יום הזיכרון, זה מתדלק אותו ואת עדת המעריצים.

ראיתי איזה קטע אתמול שירון אברהם מערוץ 12 שואל אותו במסדרונות הכנסת (נוסח בערך) "אדוני ראש הממשלה, האם המחאות גורמות לך לחשוב שוב על הרפורמה?" וביבי ענה בסגנון האופייני לו "תזמינו אותי לראיון בצורה מסודרת ואסרב לכם בצורה מסודרת", רוצה לומר, זה לא מזיז לו וללוין ולרוטמן שום דבר.

אירוע אחר לגמרי. זה אירוע שבו שליטים לוקחים לעצמם כוח אבסולוטי.
איך אפשר להגיד שאנחנו "לא באירוע אחר"?
אני מאמין שמחאה תימשך, אלא אם ידכאו אותה בכוח. כמו שהמחאות בבלפור ובמקומות אחרים נמשכו לכל אורך הקדנציה הקודמת של ביבי ולא דעכו, ופה אנחנו במשהו הרבה יותר גדול. קטונתי מלנבא באופן קטגורי, אבל אנחנו לגמרי באירוע אחר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 03, 2023 3:17 am 
Freshman

FLASH כתב:
קובי כתב:

מה זה משנה התכנים והערכים שאני מקדם? אנחנו מקדשים את הישיבות. אתם תקדשו מה שתרצו, מבחינת המדינה הישיבות שולחות חיילים וקצינים מצוינים לקרבי. תקים איזה מוסד/מכינה/"ישיבה" שתרצה, עם ערכים חילונים ליברליים אתאיסטים, מה שבא. כל עוד ישנם תכנים שמקדמים מוטיבציה לשירות צבאי משמעותי, המדינה צריכה להכיר בזה, והחרדלים גם ישמחו בזה. הרבה מהערכים החילוניים מקורם ביהדות השמרנית, וזה עדיף על החלופה-עוד שנתיים בחו"ל בגיל 21

המגזר החרדי לטעמי לא בר הכי ברובו לשרת בצבא. בהנחה שמגייסים את רובם ב עד גיל 28 נניח, המשאבים הדרושים להכשיר אותם לחיילים פרודוקטיביים שיביאו לייעול המערכת , בדגש על משמעת דבקות במטרה וכו, לטעמי גדולים על צהל. הם בראש אחר לגמרי וקשה להכשיר אותם,הרבנים לא יסכימו בצהל הנוכחי. הם באמת ובתמים יכנסו בהמוניהם לכלא לפני שיתגייסו

אפשר לומר את המובן מאליו שיש מוסד כזה והוא נקרא עתודה. בהבדל הקטן שעתודה מחייבת להכפלת השירות ולא חלוקתו ב-2.
ולמקרה הלא סביר שאתה סתם לא קולט על מה מדובר - לא מדובר (רק) על ישיבות ההסדר אלא על הציבור החרדי.
ולגבי הסיפא זה פגם מהותי. מי שלא יכול לעשות עבודה אזרחית בצה"ל - ובואו לא ניתמם, רוב העבודות הצה"ליות הן אזרחיות למהדרין וזה בסדר - גם לא יכול להשתלב בחברה האזרחית (לפני, אחרי, לא משנה). וזאת בעיה חמורה שבעתיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 03, 2023 1:09 pm 
Junior

הפתרון הוא לשלוח את המגזר החרדי לשירות בזקא מדא בתי חולים וכל מסגרת בשירות המדינה שצריך אותם והרבנים יאשרו. אם לא יאשרו, לא ילכו, ובטח בכיוון המעורב שהמערך הקרבי מוביל בגדודי צהל

עתודה היא ממש ממש ממש לא מסגרת להגברת המוטיבציה לשירות הצבאי ולימוד ערכים תרבות ויהדות ליברלית. למעשה, במבחן התוצאה זה בדיוק הפוך. סביב חצי מהעתודאים מתחרטים מבוזבזים בטירוף וסובלים שנים ארוכות בצהל.

עתודה היא כן דרך טובה להרויח 30 אש"ח לחודש בשחרור, בגיל 27-28, עם תואר על חשבון צה"ל. לכן נדרש לחתום על 6 שנים שירות צבאי, כדי לקבל 6 שנות ניסיון טכנולוגי מתקדם ב(חלק) מיחידות צה"ל, ניסיון יקר ערך (ועדיין, בפועל מובטלים חצי מהזמן)

הסיבה המרכזית שרוב משרתי עתודה הולכים למסלול, היא לא רצון לשרת את המדינה ולהגן עליה. זו סיבה נלווית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 2876 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 116  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 23 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: