FLASH כתב:
רואה שחורות כתב:
לא אמרתי שזאת הסיבה, ברור שלא. זה לא אקט אלטרואיסטי, זה פשוט הכי קרוב מבחינת לימודים-לפני-צבא. מה זה על חשבון צה"ל? אתה יודע כמה היו מוכנים לשלם על התואר ולעשות שירות רגיל של 3 שנים ביחידה שתואמת את התואר שלמדו?
אם לא יאשרו, לא ילכו. מי שואל אותם בכלל? מי שאל אותי מה אני רוצה?
האדנות הסתמית הזאת היא פשוט מובנית בשיח ובחשיבה בצורה שמטריפה את הדעת.
ההבדל פשוט. ברגע שיאכפו גיוס חובה, מלבד מיעוט קטן הם ילכו לכלא צבאי, 50 אלף חרדים משתמטים יחד. וישארו שם גם 3 שנים אם צריך. שאר החברה הישראלית לא. עד שלא תמצא מסלול שיתאים לאורח חייהם אין מה לדבר על גיוס חרדים וכדאי שזה יהיה שירות לאומי כי הצבא יפגע מקלוט ככ הרבה ולהתאים עצמו לאורחות חייהם.
עתודאים אולי גם מעדיפים לא לשרת כלל , ובמסגרת החובה לשרת הם בחרו במסלול שנותן להם תואר על חשבון צהל + ניסיון טכנולוגי. לכן הם נדרשים להכפיל את השירות הצבאי. לעומת זאת, בני ההסדר ב5 שנים מסגרת שמוכחת כתורמת רבות למערך הקרבי בצה"ל, מעל 90% מהם מתגייסים לקרבי לעומת אחוזים נמוכים בהרבה בשאר המגזר הדתי. שלא לדבר על שביעות הרצון הגיל והבגרות המנטלית שהם מביאים. הצבא ישמח שתהיה לו מסגרת כזו בציבור החילוני , 5 שנים לימודי תרבות יהדות וערכים ובתוכם שירות קרבי מקוצר. זה דבר נפלא לחברה הישראלית
שקי, לא הצעתי ישיבה חילונית. הציבור החילוני הציע, חלקם כתבו פה, וגם הגימנסיה בהרצליה החליטה להקים כזו. הבעתי דעתי שזה רעיון נפלא ואני לא חושב שזה פוגע בשיוויון. כל אחד יכול ללכת למסגרת כזו . לשאלתך על מדא, אם הבן שלך ימצא לא מתאים כמו החרדים , שילך למדא. ולפני זעקות השוויון שלך, הצבא לא רוצה ולא ערוך לגייס את החרדים. הם יפגעו במערכת, זה כמעט שקול להחלטה לגייס את כל הציבור הערבי ישראלי
וגבי 30 אלף בגיל 27-28. ההצעה שלך לא משהו. גם כי היא דורשת להשיג כסף לתואר, גם כי היא דורשת למצוא ניסיון למהנדס מתחיל שזה בכלל לא פשוט ובצבא פשוט. ובעיקר כי היא דורשת השתמטות מצהל מה שרוב הציבור הישראלי לא רוצה.
עוד פעם, 30 אלף הרבה היו מוכנים לשלם תמורת קיצור של שלוש שנים. מה זה נתן להם נסיון טכנולוגי? הם נותנים לצבא כוח פיתוח.
לגבי התמיכה שלך במאפיה החרדית אפשר רק לומר, תאמר לי מי חבריך ואומר לך מי אתה. אני כן מסכים עם דבר אחד - הפתרון הפשוט צריך להיות סירוב גיוס המוני, וכולי תקווה שנראה כזה. ניצני המילואימנקים מבטיחים טובות אבל לא אומרים יש לפני הגול.
הייתי אומר שמה יקרה אם גם תשלום מיסים יהיה נגד איזה פסק שריעה כזה או אחר, אבל זה לא באמת קריטי בהינתן הנתונים בפועל (*).
לא ענית בכלל על השאלה הפשוטה - אם הם לא כשירים לגיוס, איך ישתלבו בחברה האזרחית? מי ישים קצוץ על הדרישות שלהם שם, חוץ מבגטאות התעסוקה שבנו לעצמם?
(*) ותודה לפורום קהלת על האיסוף, מניח שאת הגרף הרוב כבר ראו.