זה כן אני כתב:
רואה שחורות כתב:
תודה על הטיפ, באמת לא ידעתי מה זה ניקוד.
אתה מבין שאתה שוב עושה את אותה מניפולציה, כן? זה שיש צורך בשינוי כלשהו לא אומר שיש תמיכה רחבה ברפורמת לוין-רוטמן. לגבי סכסוכים אישיים אין לי מושג למה הכוונה. אתה מתכוון לסער ושות׳? המחאה הזאת היא ממש לא מונעת מהפוליטיקאים העלובים למדי של האופוזיציה, להיפך, הם ניזונים ממנה.
תראה, ציטוטים של פוליטיקאים שהתהפכו במובהק (הרבה יותר מובהק לטעמי מהיחס שלהם לרפורמת ל״ר, לא שינוי כללי) לא חסר.
כמה דוגמאות:
ביבי ודרישתו מאולמרט להתפטר - "קיים חשש שהוא יכריע הכרעות על בסיס האינטרס האישי של ההישרדות הפוליטית שלו ולא על פי האינטרס הלאומי"
סמוטריץ והצעתו לסרב להתגייס לצה״ל כדי ללחוץ על קובעי המדיניות.
לוין ויחסו לעילת הספיקות - נכס צאן ברזל וכו׳.
אז אתה באמת רוצה לשחק את המשחק הזה? נראה לך שתצא מכאן טוב?
אני לא עושה מניפולציה כמו שאתה ממהר לקרוא (כי אני לא מניח שיש לך קשיים בהבנת הנקרא, חלילה) ומבין דברים שלא נאמרו.
לא אמרתי שהפוליטיקאים מהאופוזיציה בעד הרפורמה (בה"א הידיעה) של לוין, אמרתי שהם בעד רפורמה. אם הם היו מתעלים מעל היריבות האישית עם ביבי, ניתן היה להגיע למתווה שמוסכם על מרבית השחקנים.
או שמדובר פה במשהו שהוא מעבר ליריבות אישית - מדובר פה באנשים שהמשותף לכולם הוא שהם כבר הלכו עם ביבי ונכוו ממנו, ויש להם בסיס איתן לחשוד בכנות כוונותיו ובכנות הבטחותיו.
ועל אחת כמה וכמה במקרה הספציפי הזה - כי יש מצב שהם גם מבינים, כפי שאני חושב, שהוא לא גורם שאמור למתן את *ה*רפורמה - הוא רוצה את *ה*רפורמה הזו יותר מלוין ורוטמן. הוא לא בא לשום הידברות בתום לב, וממילא הוא מתכוון להעביר אותה איתם או בלעדיהם, כשבדרך הוא גם מקווה למתן את ההפגנות ובתור בונוס הוא מחסל אותם פוליטית, שובר את המחנה שלהם ומוציא אותם ליצנים פתאים. כמו בביטוי הידוע fool me once, shame on you; fool me twice, shame on me.
וממילא מיד כשהם מסכימים לדבר הוא יכול לומר שאסור לו לעסוק בזה, כי היועצת אסרה עליו.
במובן הזה, אגב, בהרבה מיארה משחקת לידיו. היא באה בכוונה טובה מבחינתה, ברור שיש ניגוד אינטרסים מוחלט בעיסוק של ביבי ברפורמה שבעזרתה הוא יכול להשפיע ישירות על משפטו. אבל הוא יכול להתחבא מאחוריה ולהיתמם שזה לא הוא, זה לוין ורוטמן, אם רק היו משחררים אותו הוא היה מסדר את כל העניינים. מצג שווא גדול מזה אין.