סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ד' נובמבר 27, 2024 5:36 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 88 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: מחזור ח"י
הודעהפורסם: ב' מרץ 06, 2023 8:59 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (0)
אני באמת לא מבין בערך איזה 18 אקסיומות בשרשור הזה (ובכאלו שדומים לו בשבועות האחרונים), ואלו הן:
א. המאמן הישראלי מחפף ועצלן
ב. פרנקו וקטש מאמנים לא טובים
ג. היורוקאפ מפעל חלש
ד. התלהבות של אוהד הפועל ירושלים היא בהכרח הפרזה שחצנית
ה. הפועל ירושלים פייבוריטים לאליפות
ו. והנה האהובה עלי, מאמנים ישראלים לא יודעים לאמן הגנה

יצא לי ו' אקסיומות, לא 18. קצת הפרזתי קודם לכן. אבל בכ"א, אין פה אפילו הנחת בסיס אחת שיש בה הגיון, אולי פרט לחמישית, כן, הפועל פייבוריטים לאליפות, בתנאי שסדרת הגמר תתרחש השבוע. בכושר הנוכחי שלהם ושל יריבותיה? כן, הייתי מהמר עליהם. אבל מה שכן, אני חושב, ותסלחו לי שאני כ"כ בוטה, שסדרת הגמר לא מתרחשת השבוע ולכן לא כ"כ משנה מה הכושר הנוכחי של הקבוצה, ושעוד מיליון דברים יכולים להשתנות, כי זו קבוצה שכבר נראתה רע ממש לאורך תקופה (כמו גם כל אחת מיריבותיה, אולי פרט להפועל ת"א)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 06, 2023 11:05 am 
Senior

בכלל כאוהד הפועל ירושלים, אני לא רואה שום סיבה לעוף על עצמנו ולהתנהג כאילו הקבוצה יותר טובה ממה שהיא כרגע, היה כל כך כיף להיות קצת אנדרדוג גם בזירה המקומית, למה לפתח ציפיות שוב?

אני בכלל רק ממש לאחרונה מתחיל להשכתנע מעט בנראטיב ההזוי הזה שהמציאות כופה עליי, שמדובר בקבוצת כדורסל טובה.
זה שזו קבוצת כדורסל טובה בקטע היסטורי בשביל קבוצת כדורסל ממש גרועה, עם זה כבר השלמתי, אבל אני לאט לאט מתחיל לחשוב שאולי זו בכלל קבוצה טובה וזהו.
אני מאוד מפחד שיומיים אחרי שאני אשתכנע לגמרי, נעוף מאירופה אחרי משחק התקפה אימפוטנטי לחלוטין.

פייבוריטים לאליפות? כמו שציפה אמר, אם הפלייאוף קורה ממש עכשיו.
כרגע אין לזה הרבה משמעות. כן הצלחנו להיות הקבוצה הכי טובה בארץ, with a bullet מה שנקרא, וזה כבר משהו - באירופה, בניגוד לnba העונה היא בעלת שני שיאים ולא מוכרעת רק ביוני. אבל עוד כל כך הרבה דברים ותנאים יכולים להשתנות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 06, 2023 11:27 am 
Hall of Famer

בלי לעוף על עצמנו ועם כל זה שהעונה (ובכלל בשנים האחרונות) הייתי מאוד ביקורתי עם הקבוצה (ולפעמים בצדק) , לדעתי כן אפשר לטעון שכרגע הפועל היא הקבוצה הכי טובה בארץ, שזה הישג יפה יחלסית לקבוצה שכשנבנתה נראתה כמו סוג של הזיה. מה יקרה עד הפלייאוף , רק אלוהים וסמוטריץ׳ אולי יודעים.

והמשחק מחר אם חלילה מפסידים יכול להיות מכה קריטית בפרצוף שתוריד הרבה מהאוויר שהתנפח בשבועות האחרונים. סוג של משחק עונה.

גם כלפי השופטים היו לחולון טענות רבות. הקבוצה מתכוונת להגיש מכתב רשמי לאיגוד ובו פירוט הטענות שלהם כלפי צוות השיפוט, בעיקר בדקות הסיום. "אנחנו שלטנו לאורך כל המשחק, איך פתאום בשתי הדקות האחרונות הם רצו 0:9, אם לא בעזרת השופטים?"' תהו במועדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 06, 2023 11:42 am 
Sophomore

גראן קנאריה וחובנטוד נתנו אתמול בראש לספרדיות החלשות יותר של ה-BCL (בילבאו ומורסיה) וטורק טלקום טובה יותר מכל הטורקיות ששיחקו ב-BCL (שכולן פח אשפה חוץ מקרשיאקה חסרת המזל). המפעלים בערך באותה רמה, עם יתרון קטן כרגע ל-BCL בגלל טנריפה ומלאגה ובגלל השיטה המטומטמת ביורוקאפ.

המאמן הישראלי חי בפאניקה שמחר בבוקר לא תהיה לו עבודה אז הוא בעיקר עסוק בלכבות שריפות ולדאוג שהזר המטורלל שלו יגיע פיכח למשחק הבא. בראיונות עם זרים שהסתובבו בליגות רציניות באירופה הם מספרים לרוב שהמאמנים בארץ מאוד משקיעים בטקטיקה והכנה ליריבה אבל נוטים להזניח בניית הרגלים קבוצתיים יציבים. זה טוב? רע? פדרו מרטינס בנה קבוצה דז'יקיצ'ית במנרסה שנה שעברה ועשה עונה היסטורית באפס כסף, ועכשיו הוא גורר אותם למאזן 16-4 והם בדרך לרדת ליגה. בורגוס השתוללה עם החלפות זרים ועברה בעונה אחת מאחת הקבוצות החזקות בספרד, פעמיים אלופת BCL, לקבוצת מרכז טבלה בליגה השניה. אופוק סאריג'ה עושה בקרשיאקה בדיוק את מה שפרנקו עושה בהפועל ת"א, זה הופך אותו לישראלי? נדמה לי שהוא עבר כשחקן בהרצליה או משהו כזה...

וכמובן, כל הפסקה השניה של stavs. אני עוד מחפש מחליף לספידי, נכנס מדי פעם לראות מה שלום בריימו (מדד שלילי ביורוליג במשחקים האחרונים, אגב) ואוגר קופסאות שימורים בבוידעם. אני מתגעגע מרה לאובה ואדאמס ולא בא לי על אף אחד מהסגל הזה חוץ מקצת הנקינס ועכשיו גם יעקב; בדרך כלל כשזה המצב אני מרים ידיים, מתנתק ומוותר על העונה, אבל הקבוצה המזדיינת הזאת לא מפסיקה לנצח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 06, 2023 1:34 pm 
Hall of Famer

סאריג'ה היה גם מלפפון שלנו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 06, 2023 1:42 pm 
Senior

xalmon כתב:
אני עוד מחפש מחליף לספידי, נכנס מדי פעם לראות מה שלום בריימו (מדד שלילי ביורוליג במשחקים האחרונים, אגב) ואוגר קופסאות שימורים בבוידעם. אני מתגעגע מרה לאובה ואדאמס ולא בא לי על אף אחד מהסגל הזה חוץ מקצת הנקינס ועכשיו גם יעקב; בדרך כלל כשזה המצב אני מרים ידיים, מתנתק ומוותר על העונה, אבל הקבוצה המזדיינת הזאת לא מפסיקה לנצח.

אני ההפך, האמת. אני רואה בזה מגדל קלפים גבוהה, מרשים ורעוע, שאני מת מפחד מלגעת בו ואפילו קצת מפחד להסתכל עליו, פן יתרסק לחלוטין מלבד איזה משולש מזוג קלפים בתחתית.
זה מרגיש שהחבורה הזו שווה כל כך הרבה יותר מסכום חלקיה, שאני חושש שהחלפה של כל אחד מהם בשחקן יותר טוב, רק תפגע בסכום של המשוואה.
ואני באמת קצת מפחד לראות משחקים, לפני כל אחד אני אומר לעצמי 'זהו, הערב זה נגמר, הכרכרה הופכת לדלעת וספידי סמית חוזר לתרום כמו גארד איטי, עם קליעה מפוקפקת ונטייה לכדרור יתר'. איכשהו כבר איזה חודשיים שזה לא קרה.

*מתנצל מראש על שימוש היתר במטאפורות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 06, 2023 2:35 pm 
Hall of Famer

אפרופו "האם ירושלים פייבוריטית לאליפות", אזכיר שבקיץ היו דעות שמכבי הולכת לטייל השנה במסגרות המקומיות...
אמנם היה על הדעות על מה להתבסס, אבל זו עדיין מכבי - שתמצא כל דרך להרוס לעצמה תוך כדי תנועה

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 06, 2023 3:27 pm 
מנהל פורום

לא יודע מה ההגדרה של לטייל, אבל היא תקח את האליפות בארץ
אני בטוח ברמת ודאות גבוהה אמרתי בקיץ ואומר שוב, זאת ההנהלה המקצועית הראשונה מאז 2014

בעניין הפועל ירושלים
כל משחק שעובר מחזק את התחושה שלא מדובר במגדל קלפים אלא שיש כאן איזה דבק שמחבר נכון את האלמנטים הרעועים כל אחד לעצמו, זה לא יכול להיות מקרי
גם הנקינס שהוא אולי השחקן עם השווי שוק הכי גבוה לאור התפתחות העונה הנוכחית, אפילו הוא יכול בקלות להפוך לעוד גבוה לבן קלמזי עם דק מידי וטווח מוגבל
הקטע עם קבוצות שמבוססות על שיטות אימון וספר תרגילים ולא על כישרון אישי, שכאשר הם פוגשות בסידרה קבוצה עם מאמן וצוות ברמה גבוה הם נאלצות להתמודד עם שיטה שנועדה להרוס את השיטה שלהם, זה עניין של כמה שעות בוידאו עד שעולים על משהו טוב ואם לאותה הורסת יש גם יותר כישרון משלך על המגרש, אז הלך עליך. נגיד הגנת חיפוי של הגבוהים על הגארדים כמו שאנחנו עושים אפשר להוסיף עוד פיק&רול וליצור את המיס מאצ' במקום קרוב יותר לסל שהגבוה לא יכול לבוא לעזרה.
לכן נמצא כל מיני סימונה פיאניג'אני למשל מאמנים ששמקסמים את המיסמאצ'ים ומנסים למעט בהנעת כדור ומסירות, כדי שלא להחשף לקבוצות שלומדות את ספר התרגילים ומפרקות אותם כמו שעשינו למכבי בגמר וכמו שמכבי מודל 2014 עשתה להרבה קבוצות בדרך לתואר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 06, 2023 5:24 pm 
Sophomore

אני מתחבר מאד למטאפורה של stavs על מגדל הקלפים וחוסר ההבנה לאיך בדיוק השלם הזה נראה כל כך טוב (או לחלופין כמו אלגוריתם AI שנותן תוצרה מושלמת בלי שאתה מצליח להסביר איך ולמה) ולכן גם ממש קשה לחשוב על לשנות את הקבוצה.
ספידי נגר התקפי? אולי אבל אם תחליף אותו באיזה ג'ייקובן ופתאום תאבד שליטה על הקצב שכל כך מאפיינת אותנו?
ונה לא תורם בכלל ומייריס תורם רק מעט? אבל אם תחליף אותם באיזה בריימו (שמבחינת נתונים אישיים שולט בשניהם כמעט לחלוטין) אולי יקרה משהו בתיאום/הבנת משחק וכו'?
לדעתי זה מלמד את כולנו לקח על זה שבניית קבוצה במציאות זה לא פנטזי-ליג. ושדג'יקיץ' כן יודע מה בדיוק הוא רצה מכל שחקן (כי מכולם הוא מצליח להוציא את זה). זה גם אומר שאם ובתקווה יעלה טיפה התקציב ונרצה לחזק הקבוצה זאת תהיה דילמה איך עושים את זה בלי לפגוע... מניח שרק דג'יקיץ' ידע לומר מה בדיוק הוא צריך ומי יוכל לשפר את זה בלי לקחת משהו קריטי.

זה גם כמו שכתב אוריאל קורה במקרה או שלא בשנה שגיא הראל עזב ובאמת יש פה הנהלה מקצועית מאחורי בניית הקבוצה (ובאמת לא שמענו על שום הנחתה בקיץ, שום חילוקי דעות עם המאמן לגבי שחקן שהוא לא רוצה וכו'). יש משהו מאד בריא בצורה שהקבוצה הזאת נבנתה שגורם לאופטימיות לעתיד.

לגבי התחזיות וכדי שלא אובן לא נכון, אני ממש לא חושב שאנחנו פייבוריטים לאליפות או שאנחנו אפילו יותר טובים בטווח הארוך מהפועל ת"א (שעדיין עולה עלינו בכישרון בכל עמדה). רק שהתחזיות שניתנו פה עד לפני חודשיים כאילו הפועל ת"א היא ברמה אחרת מאיתנו וחולון, מסתכלת על יורוליג, ומדברת על זה שקבוצות מהיורוקאפ היו נותנות לנו 20 הפרש (לדעתי זה נאמר פה על קבוצה צרפתית שהם פגשו אבל לא סגור) הם היו הגזמות לא קשורות למציאות שקרו בעקבות פתיחת עונה טובה ומשחקים מול קבוצות חלשות. במציאות אני מאמין שמכבי רמה מעל כולם גם היום ושאנחנו, הפועל ת"א וחולון בערך באותה רמה (כשכל אחת יכולה בתרחיש מסויים לקחת אליפות).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 06, 2023 10:59 pm 
Hall of Famer

uriel17 כתב:
לא יודע מה ההגדרה של לטייל, אבל היא תקח את האליפות בארץ
אני בטוח ברמת ודאות גבוהה אמרתי בקיץ ואומר שוב, זאת ההנהלה המקצועית הראשונה מאז 2014

גביע מכבי לא לקחו, ולא הגיע עליהם
יסיימו מקום ראשון בעונה הסדירה? אולי, ואולי לא
אני חושב נניח שמכבי נגד ה-Field זה הימור ראוי על האליפות

בסופו של יום
סגל השחקנים שם כיום פחות טוב ממה שפתח את העונה, וכל פציעה שתגיע (ו"סטטיסטית" תגיע מתישהו) רק תחריף זאת

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 06, 2023 11:14 pm 
Freshman

לא בטוח שהבנתי מה אתה מנסה להגיד, זה לא נכון לגבי כל קבוצה בליגה?
פציעה של הנקינס/אנווואקו/רגלנד תשפיע לרעה הרי בצורה יותר קיצונית אצל המתחרות לא?
אם כבר מכבי יוכלו לכסות על זה.

בלי קשר הימור נגד מכבי לאליפות הוא סביר כי יש 3 קבוצות שהראו שיש להם מאצ׳אפ מולם בחוקי הליגה, מספיק שאחת מהן מגיעה בכושר טוב למאי ויש סיכוי שזה קורה.

חוץ מזה מסכים עם גמליאל ואוריאל אבל נראה לי שבהחלט אפשר להחליף את ונה בלי לפגוע במארג, הוא באמת משחק תפקיד שולי.
החלום זה סנט רוס שפעם אחרונה שבדקתי משחק בתחתית של הספרדית, אבל בכל מקרה הוא דוגמה טובה למישהו שיכול להכנס לשיטה בלי לפגוע בה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 07, 2023 3:28 pm 
Sophomore

הנווט כתב:
לא בטוח שהבנתי מה אתה מנסה להגיד, זה לא נכון לגבי כל קבוצה בליגה?
פציעה של הנקינס/אנווואקו/רגלנד תשפיע לרעה הרי בצורה יותר קיצונית אצל המתחרות לא?
אם כבר מכבי יוכלו לכסות על זה.

בלי קשר הימור נגד מכבי לאליפות הוא סביר כי יש 3 קבוצות שהראו שיש להם מאצ׳אפ מולם בחוקי הליגה, מספיק שאחת מהן מגיעה בכושר טוב למאי ויש סיכוי שזה קורה.

חוץ מזה מסכים עם גמליאל ואוריאל אבל נראה לי שבהחלט אפשר להחליף את ונה בלי לפגוע במארג, הוא באמת משחק תפקיד שולי.
החלום זה סנט רוס שפעם אחרונה שבדקתי משחק בתחתית של הספרדית, אבל בכל מקרה הוא דוגמה טובה למישהו שיכול להכנס לשיטה בלי לפגוע בה.

סנט רוס הוא חלום שלנו עוד מהימים של אאק. אבל זה האחרון שאפשר לומר שפשוט יחליק פנימה במקום וונה ולא ישפיע..
קודם כל הוא 3 לגמרי בשנוה מוונה שבעיקר 4 (כלומר הדקות שלו בעיקר על חשבון רנדולף ולא רק בלייזר ושגב). דבר שני אם יגיע הוא בוודאי הופך לשחקן הכי בכיר שלנו מבחינת מעמד ואין מצב שהוא נרשם פעם כן פעם לא כדי לתת מקום למייריס למשל...
הגעה שלו אומרת שהוא ה-3 הפותח, את רנדולף או שמזיזים ל-2 או לספסל (אם ל-2 אז קורנליוס לספסל). זה יוצר עומס בגארדים ומצד שני מחסור בגבוהים בליגה כי אי אפשר יהיה לרשום את מייריס (ואז או שקליין הופך לשחקו משמעותי או שאנחנו בבור).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 07, 2023 4:51 pm 
Freshman

אם מישהו יזרום איתי על הפנטזיה הזו זה אתה...
לא התכוונתי שלא ישפיע כמובן, אלא שלא צריך לשנות את השיטה מהותית כדי שיהיה משמעותי.
הוא שלוש גבוה ויכול בכיף לפתוח ב4 בטח שבארץ, הוא ללא ספק הנגטיב של וונה לא צריך להכביר בהסברים, אבל זה לא שוונה עושה משהו בהגנה (או בהתקפה למעט משחק פה ושם).
למרות שהוא יוצר מצבים (וזה טוב, יוריד לחץ מספידי) הוא כן יכול לשחק אוף בול ואפילו לדפוק את השלשות פה ושם וכמובן להתמקד במשימות הגנתיות.
אכן יהיה הבכיר בסגל, אבל מעניין איך הוא סיים בתחתית הספרדית ולאיפה הקריירה שלו ממשיכה משם, ולגבי הרישומים- שאלו יהו הבעיות שלנו :)

אגב ראיתי את וידאו ה״דחיפה״ של קופר שלא הייתה... איך אוהבים לעשות מכל ויכוח פרשת 300, מניח שזה גם התדמית שהוא כבר יצר אבל הוא אפילו לא עשה תנועה מאיימת ובטח לא נגע בו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 88 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Att, Google [Bot], סאבוניס ו 27 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה