סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' נובמבר 17, 2024 1:51 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 2876 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 116  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ד' מרץ 08, 2023 1:52 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
sheky כתב:
FLASH כתב:
לפיד כמובן יתנגד בתוקף , עלה על כל עץ אפשרי.

לפיד לא מעניין כמובן. הוא לחלוטין פספס את הצ'אנס לקפוץ על המחאה הזאת ואין לו שום השפעה על התפיסה הציבורית של המחאה.
מעבר לזה חוץ מהוועדה לבחירת שופטים כל מה שכתוב בכתבה ששלחת נראה לי סביר עד אחלה. אם מתקנים את הוועדה לבחירת שופטים למצב שיש לכל צד וטו אני לוקח את המתווה הזה בקלות.

קודם כל, אכן זו מחאה עממית נרחבת ולכן אין לה מנהיג פוליטי אחד, ואכן אין ללפיד מה לעשות פה. אין לו מנדט לדון על תכנית הסחיטה של נתניהו.

ואני לא מסכים איתך לגבי עצם ההגעה לשולחן הדיונים. לנתניהו. אסור. לעסוק. בענייני. מערכת. המשפט. ולכן לא דנים איתו ולא עם שלוחיו ולא עם שותפיו על רפורמה במערכת המשפט. ככה פשוט.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 08, 2023 2:04 pm 
Junior

Hacohen כתב:
קודם כל, אכן זו מחאה עממית נרחבת ולכן אין לה מנהיג פוליטי אחד, ואכן אין ללפיד מה לעשות פה. אין לו מנדט לדון על תכנית הסחיטה של נתניהו.

ואני לא מסכים איתך לגבי עצם ההגעה לשולחן הדיונים. לנתניהו. אסור. לעסוק. בענייני. מערכת. המשפט. ולכן לא דנים איתו ולא עם שלוחיו ולא עם שותפיו על רפורמה במערכת המשפט. ככה פשוט.

דווקא בגלל שזו מחאה עממית אין פה באמת שולחן דיונים אלא את ההצעה שהקואליציה תעלה להצבעה ואז הציבור (אותם נציגי מחאה עממית) יחליט אם הוא מקבל או לא.
אני מבין את הטיעון שלך ואני מניח שיש מספיק אנשים שמסכימים איתך אבל אני מהמר שאם תעבור הגרסא המוצעת כרגע (עד כדי תיקון הקטע של בחירת שופטים ככה שלא יהיה רוב לאף צד) אז המחאה תדעך בצורה משמעותית.

אני אעיד על עצמי שאם המתווה הזה יעבור + ועדה לבחירת שופטים בלי רוב לקואליציה אני אסיים את חלקי במחאה. עד כה הייתי במספר לא קטן של הפגנות ואירועי מחאה בסבב הנוכחי אבל אם הכיוון הוא מה שמוצע זה משהו שאני יכול לחיות איתו ואני אסיים עם המחאה מצידי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 08, 2023 2:33 pm 
Hall of Famer

נניח עושים עכשיו מתווה מפורט כלשהו שיוסכם וכו' וכו'
מה ימנע מאותה הקואליציה ממש ללכת רחוק יותר (בתחומים כאלו ואחרים, אולי ניואנסים שלא עלו עד כה) עוד שנה נניח?
מה אמור לגרום לצד השני להאמין להם? מי "המבוגר האחראי" שאין לפקפק בכוונותיו? נתניהו? לוין? רוטמן? דרעי (הערב לגנץ וכו')?!

שואל במלוא הרצינות

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 08, 2023 3:03 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
הדבר היחיד שיכול לענות לשאלתך היא אם תהייה פה חוקה או מגילת זכויות שתגן על זכויות שנחשבות לזכויות יסוד במדינה דמוקרטית.
אין בישראל שום הגנה חוקית לחופש ביטוי, חופש תנועה (בתוך ישראל), חופש עיתונות, שוויון בפני החוק. אפילו לא בכבוד האדם וחירותו. הזכויות האלה קיימות רק בגלל פסיקות בבית המשפט, שעכשיו התוקף שלהן ייעלם.
גם רוב הזכויות שכן קיימות בחוק ניתנות לשלילה כלאחר יד בקולות הקואליציה בלבד.
אפילו שיטת הבחירות יכולה להשתנות מהקצה אל הקצה, על ידי קולות הקואליציה בלבד. למשל לקבוע בחירות אזוריות עם ג'רימנדרינג קפדני שיבטיח את נצחונם.
כך שבלי חוקה/מגילת זכויות, שאותה יהיה קשה מאד לשנות (בארה"ב כדי להכניס שינוי בחוקה אתה צריך רוב שני שליש בסנאט + רוב של שני שליש בבית הנבחרים), המדינה הזו נידונה לחזור לריטואל הזה פעם בכמה זמן. עד שתבוא התאוקרטיה או המלחמה שישראל תפסיד בה, מה שיבוא קודם.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 08, 2023 3:07 pm 
Junior

המתווה המדובר נראה אחלה, לוקח את זה בשתי ידיים.
אם אכן יעבור, הממשלה הזאת מבחינתי השלימה את יעדיה. זה לא היה קורה באף הרכב אחר של ממשלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 08, 2023 3:44 pm 
Freshman

הפיגוע ששראל עשה ללוין ורוטמן מספיק כדי להכניס אותם לרשימת מקבלי הטבות כנפגעי טרור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 08, 2023 4:12 pm 
Hall of Famer

חוץ מקצת חוסר נעימות זה לא עושה להם שום פיגוע. יגרדו קצת וימשיכו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 08, 2023 5:34 pm 
Sophomore

אם אחד הבכירים בפורום קהלת יוצא נגד ההפיכה משטרית, ברור לחלוטין שנתניהו והפרוקסיז שלו הלכו רחוק מדי.

אני חושב שהם הלכו רחוק מדי בכוונת מכוון מתוך (1) מחשבה מוטעית שהם יאלצו להתפשר על כל רפורמה שהם יציעו (2) ושנתניהו ומכונת הרעל יצליחו לשלוט בגובה הלהבות.

בפועל, קול הזעקה שקמה עליהם הפתיעה אותם הן בעוצמתה והן בהיקפה. זה עדיין לא נגמר ובליץ החקיקה שנועדה להכשיר את השרצים (הביב ודרעי) ממשיך לדהור.

אבל ניתן כבר כעת לומר שהמחאה מצליחה.

ואפרופו דרעי והשד העדתי, לקראת הדיון על מינוי בבג"צ הפיד הימני שלי הוצף בכל מיני אמירות על הסבירות של שופטים אשכנזים הדנים בכשירות מינויו של שר מזרחי, כן, כן, אינטלקטואליה במיטבה. פה בפורום אני לא כל כך רואה את זה, אבל יש סנטימנט מאוד חזק של פוליטיקת זהויות מזרחית לפיה מזרחי = ימני ואילו שמאלני = אשכנזי ומשם יוצאים "פנינים" כיד הדמיון הטובה עליכם. מה שאותי מפתיע בכל הסיפור הזה הוא איך אותם סו קולד מזרחיים בעלי מודעות אתנית מוכנים לקבל על עצמם הנהגה אשכנזית בדמותו של נתניהו, חרדים אשכנזים, אשכנזים משיחיים מהציונות הדתית והכי גרוע בעיניי, חרדים "ספרדיים".
ש"סניקים ודרעי בראשם השילו מעליהם את כל הזהות המזרחית ועטו בתלהבות גמורה זהות אשכנזית ואז עוד העזו וממשיכים להעז לדבר בשם של המזרחיים!!! בחסות הבורות אין גבול לציניות.
בהקשר הזה, התמונה שכל הפיד הימני שלי שמח לשתף היתה החגיגה בחדר של רוטמן ושותפיו לאחר שחוקי ההפיכה עברו בקריאה ראשונה. וכסומאים משנאה וגזענות אותם "ימנים מזרחיים" לא שמו לב שהם בעצם משתפים תמונה של חבורת גברים אשכנזים שמעבירה הפיכה משטרית לעיצוב המדינה על פי השקפתם שלהם (גברים אשכנזים משיחיים).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 08, 2023 6:02 pm 
Junior

האזהרה של מודיס טרפה את כל הקלפים - זו לא הייתה סתם אזהרה - זה מסמך שיצא שלא במועד שבו הם מעדכנים (בניגוד לפיץ') ונכתב על-ידי מישהו שניכר כי הוא מאוד מעורה בפרטים. הוא הזכיר במפורש את פסקת ההתגברות כבעייתית. יש פה אמירה שהיא כמעט מפורשת - אתם הולכים על זה, אנחנו נוריד דירוג. גם ביבי במצבו לא ילך על מהלך שבאופן וודאי יוריד דירוג לישראל.

בנוגע לשראל, יש לו סלידה מובהקת מהרפורמה במתכונתה הנוכחית, אך מכיר את הדחיפות שברפורמה בתחום השיפוט.
מי שרוצה לקרוא את המסמך שלו בן שלושת העמודים: https://twitter.com/AmalyaDuek/status/1 ... 29/photo/1

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 08, 2023 6:52 pm 
Senior

בתור מי שחווה את טראמפ פרסט הנד, אתם ממש חייבים להפסיק עם גישת ה-'תפסנו אותם'.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 08, 2023 7:01 pm 
Hall of Famer

קובי כתב:
אם אחד הבכירים בפורום קהלת יוצא נגד ההפיכה משטרית, ברור לחלוטין שנתניהו והפרוקסיז שלו הלכו רחוק מדי.

אני חושב שהם הלכו רחוק מדי בכוונת מכוון מתוך (1) מחשבה מוטעית שהם יאלצו להתפשר על כל רפורמה שהם יציעו (2) ושנתניהו ומכונת הרעל יצליחו לשלוט בגובה הלהבות.

בפועל, קול הזעקה שקמה עליהם הפתיעה אותם הן בעוצמתה והן בהיקפה. זה עדיין לא נגמר ובליץ החקיקה שנועדה להכשיר את השרצים (הביב ודרעי) ממשיך לדהור.

אבל ניתן כבר כעת לומר שהמחאה מצליחה.

ברור למי? להם? ממש לא.
הם אומרים מה שהם עושים והם עושים מה שהם אומרים. יש להם מטרת על והיא רשות מבצעת עם סמכויות בלתי מוגבלות ושליטים אבסולוטים, שיכולים גם לעשות כל דבר כדי לשמר את שלטונם. גם אם יהיו תיקונים קטנים פה ושם אני לא רואה אותם מוותרים על ליבת הרעיון הזה.
וכשאני אומר "אותם" אני מתכוון בעיקר לנתניהו. השניים האחרים פועלים בשליחותו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 08, 2023 9:32 pm 
Sophomore

ברור לכל בר דעת. אני משוכנע שנתניהו יודע ומבין, בינו לבין עצמו, שהוא הלך רחוק מדי.

לגבי אומרים מה שעושים, אתה נותן להם קרדיט גדול מדי. שנים על גבי שנים שהם משקרים לעצמם ולנו עד שהם כבר לא יודעים להבחין בין אמת לשקר, בין עובדה לדעה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 08, 2023 9:55 pm 
Hall of Famer

קובי כתב:
אני משוכנע שנתניהו יודע ומבין, בינו לבין עצמו, שהוא הלך רחוק מדי.

והעדויות לכך הן?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 08, 2023 10:39 pm 
Junior

ד"ר מיכאל שראל הוא אדם חכם וגם הוא מבין שעוד קצת מוקדם לסתום את הגולל על דמוקרטיה כשאתה עם רוב נזיל:
"הרפורמה המקודמת כעת מעלה אצלי את החשש שקואליציה כלשהי, בהווה או העתיד, תכרסם באופן משמעותי בעקרונות הדמוקרטיה הייצוגית."

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 08, 2023 11:27 pm 
Hall of Famer

אולי יעשו שוב הצבעה בועדת הכספים בה יקבעו בשנית שהרפורמה לא פוגעת בכלכלה?
אני חש שאנחנו כציבור צריכים עוד אישור שכזה

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 09, 2023 12:03 am 
Sophomore

Att כתב:
קובי כתב:

והעדויות לכך הן?

נתניהו הוא המון דברים רעים ואסון למדינת ישראל ולעם ישראל, אבל טיפש הוא לא. עד לתסבוכת הפרטית שלו הוא הקפיד מאוד לשמור על עצמאות מערכת המשפט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 09, 2023 12:09 am 
Junior

shmueliki כתב:
אולי יעשו שוב הצבעה בועדת הכספים בה יקבעו בשנית שהרפורמה לא פוגעת בכלכלה?
אני חש שאנחנו כציבור צריכים עוד אישור שכזה

מי זה לארי סאמרס (לשעבר שר האוצר של ארה"ב) לעומת גפני.
סאמרס הוא דמות חשובה ומוערכת וכפועל יוצא לכך, ברגע שנתניהו שמע שהוא עומד להשמיע את קולו בנושא הרפורמה המשפטית, הוא הרים אליו טלפון בכדי לנסות ולרכך את הקולות שהוא הולך להשמיע. זה לא כל כך עבד לו.
סאמרס: "בתחושה שלי, ישראל, במובן מסוים, הולכת קרוב מדי לתהום".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 09, 2023 1:53 am 
Hall of Famer

קובי כתב:
ברור לכל בר דעת. אני משוכנע שנתניהו יודע ומבין, בינו לבין עצמו, שהוא הלך רחוק מדי.

לגבי אומרים מה שעושים, אתה נותן להם קרדיט גדול מדי. שנים על גבי שנים שהם משקרים לעצמם ולנו עד שהם כבר לא יודעים להבחין בין אמת לשקר, בין עובדה לדעה.

מי זה "להם"? נתניהו הוא חלק מ"הם", למעשה הוא המוביל של "הם". הוא הכי "הם" מכולם.
נתניהו צריך ורוצה את הרפורמה הזו באופן אישי, ואת השאר, בראייתו, הוא יפתור אחרי זה. כמו שהוא חושב תמיד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 09, 2023 1:54 am 
Hall of Famer

Lakic כתב:
ד"ר מיכאל שראל הוא אדם חכם וגם הוא מבין שעוד קצת מוקדם לסתום את הגולל על דמוקרטיה כשאתה עם רוב נזיל:
"הרפורמה המקודמת כעת מעלה אצלי את החשש שקואליציה כלשהי, בהווה או העתיד, תכרסם באופן משמעותי בעקרונות הדמוקרטיה הייצוגית."

ד"ר מיכאל שראל, כמו הבוס שלו, מכסה את התחת. את הנזק הם כבר גרמו, עכשיו קל להתנער מההשלכות. אין לי אליו שום סימפטיה או הערכה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 09, 2023 3:30 am 
Hall of Famer

קובי כתב:
Att כתב:
קובי כתב:

והעדויות לכך הן?

נתניהו הוא המון דברים רעים ואסון למדינת ישראל ולעם ישראל, אבל טיפש הוא לא. עד לתסבוכת הפרטית שלו הוא הקפיד מאוד לשמור על עצמאות מערכת המשפט.

דווקא בגלל זה, אני לא מבין למה אתה משוכנע שהוא חושב שהוא הלך "רחוק מדי".
הוא יודע מה המשמעות של מה שהוא עושה.. והוא יודע היטב למה הוא עושה את זה..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 09, 2023 8:16 am 
מנהל פורום

אני לא משוכנע שהנחת הבסיס "טיפש הוא לא" מדויקת במיוחד.
יש לאנים נטיה לבלבל בין "מצליח" לבין "מגיע לו להצליח בגלל תכונה חיובית כלשהי" ואני חושב שבמקרה נתניהו זה בתוקף.
הוא אולי משכיל בצורה כזו או אחרת, ולבטח כריזמטי, אבל לא ראיתי הרבה הוכחות לזה שהוא לא טיפש או כן חכם

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 09, 2023 8:46 am 
Sophomore

ראי שעל הקיר כתב:
קובי כתב:

מי זה "להם"? נתניהו הוא חלק מ"הם", למעשה הוא המוביל של "הם". הוא הכי "הם" מכולם.
נתניהו צריך ורוצה את הרפורמה הזו באופן אישי, ואת השאר, בראייתו, הוא יפתור אחרי זה. כמו שהוא חושב תמיד.

אני לא מבין איפה אנחנו חלוקים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 09, 2023 8:50 am 
Sophomore

Att כתב:
קובי כתב:
Att כתב:
קובי כתב:

והעדויות לכך הן?

דווקא בגלל זה, אני לא מבין למה אתה משוכנע שהוא חושב שהוא הלך "רחוק מדי".
הוא יודע מה המשמעות של מה שהוא עושה.. והוא יודע היטב למה הוא עושה את זה..

הלך רחוק מדי מבחינת שבר את גב הגמל. זה שהוא רוצה שלטון אבסוליטי, אין בכך ספק. הוא חשב שהוא יוכל להשיג את זה באמצעות ההפיכה המשטרית בחסות הגורמים הכי קיצוניים בחברה היהודית. בפועל, עוצמת ההתנגדות למהלך הפתיעה אותו וכעת לא ברור אם הוא יוכל להעביר את ההפיכה ועוד תשאר לו מדינה לנהל.

כמובן שאנחנו בעיצומה של המלחמה ושום דבר עוד לא הוכרעה. אני אומר שהרכיב הדמוקרטי בעם נחל כמה הצלחות. זה לא הזמן לעצור וכוחות האופל מגלים חולשה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 09, 2023 8:53 am 
Sophomore

ציפה דריפה אלמדלסי כתב:
אני לא משוכנע שהנחת הבסיס "טיפש הוא לא" מדויקת במיוחד.
יש לאנים נטיה לבלבל בין "מצליח" לבין "מגיע לו להצליח בגלל תכונה חיובית כלשהי" ואני חושב שבמקרה נתניהו זה בתוקף.
הוא אולי משכיל בצורה כזו או אחרת, ולבטח כריזמטי, אבל לא ראיתי הרבה הוכחות לזה שהוא לא טיפש או כן חכם

אני חושב שאתה ממעיט מערך היריב שלך, וזה לכשעצמו דבר מסוכן.

אתה לא מגיע לאן שנתניהו הגיע אם אתה טיפש. הוא אדם חלש וסחיט, זה נכון. אבל, עדיין מצליח לשלוט ביד רמה במפלגה שלו, לסלק כל יריב פוטנציאלי ולשלוט בהמונים. אלה הישגים לא מבוטלים שלא יכולים להגיע "במקרה".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 09, 2023 8:58 am 
מנהל פורום

בטח שאפשר להגיע למעמדים מאד מוצלחים גם אם אתה טיפש. יש כל מיני מקומות שאפילו קל יותר להגיע אליהם אם אתה טיפש וסחיט, נניח ראש ממשלה בדמוקרטיות פגומות במזרח התיכון. הוא לא הלא אינטילגנט היחיד שעמד כאן בראש המערכת, הוא אפילו לא הטיפש שבהם, אבל מעולם לא התרשמתי מחוכמתו הרבה.
אבל רק להדגיש, זה לא הופך אותו לפחות מסוכן, או לחסר אג'נדה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 2876 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 116  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 0 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: