סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' נובמבר 17, 2024 3:43 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 2876 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 116  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ש' מרץ 11, 2023 1:00 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
אתה מבלבל בין אנשים לא אינטליגנטיים ובין כאלה שאתה סתם לא סובל את דעותיהם או סגנונם.
אני מניח שבעיניך גם טלי גוטליב ויורם שפטל הם כסילים חסרי בינה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 11, 2023 1:47 pm 
מנהל פורום

אני לא מבלבל, אבל כן מודע לכך שייתכן שיש פה הטייה קוגניטיבית.
אני מדבר על יכולת של הבנה לוגית ואינטליגנציה כללית, לא יכולות לשנן המון ידע למשל. כמובן שהרבה פעמים קשה מאוד לדעת על סמך ראיונות וציוצים כי אתה כבר לא יודע אם ככה באמת הם חושבים, או שהם כותבים את זה כי זה מה שה"קהל" שלהם מצפה לו.

אז ספציפית לגבי גוטליב היא ממש בלתי נסבלת. לפי הדברים שהיא אומרת וכותבת זה פשוט רוע לב טהור ושנאה, אפילו לא ברור כבר כלפי מי. סתומה? לא חושב, אבל לפי הניסוחים שהיא בוחרת להתנסח בהם היא גם כנראה לא גאון. שפטל? לא באמת מכיר בשביל להביע דעה.
אבל נגיד מאי גולן, וטורי, אלמוג כהן, מירי רגב כמובן, קטי שיטרית, אסנת מארק ויש בטח עוד רבים ששכחתי. אלא אם הכל אצלם זה הצגה מחושבת, אז מישהו יכול באמת להגיד שהם למעשה אנשים לא ממש ממש טיפשים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 11, 2023 2:27 pm 
Junior

אני גם לא מת על ההתקפים הפסיכוטיים האקראיים של טלי גוטליב, אבל היא אישה מאוד אינטליגנטית. אחת הפליליסטיות הכי טובות בארץ, ואחת שהיית רוצה שתייצג אותך אם היית מסתבך באיזו פרשייה. כנ"ל שפטל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 11, 2023 2:33 pm 
מנהל פורום

זה כן אני כתב:
אני גם לא מת על ההתקפים הפסיכוטיים האקראיים של טלי גוטליב, אבל היא אישה מאוד אינטליגנטית. אחת הפליליסטיות הכי טובות בארץ, ואחת שהיית רוצה שתייצג אותך אם היית מסתבך באיזו פרשייה. כנ"ל שפטל.

לא מכיר מספיק את עולם עריכת הדין, אבל ייתכן שהאובר דרמטיות שלה ועצם זה שאין לה באמת שום גבול ושום מצפן מוסרי אולי מפצה על יכולות מקצועיות אחרות בינוניות. זאת אומרת, אני אומר שאולי ההצלחה שלה בתחום היא לא מתוך גאונות, אלא בגלל תכונות אחרות שנותנות לה יתרון בתת-תחום שהיא בחרה לעסוק בו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 11, 2023 2:58 pm 
Junior

אתה טועה.
כדי להיות עו"ד מצליח בתחום שלה נדרשות הרבה יותר מתיאטרליות ויכולות לשנן חומר כמו תוכי (האמת שזה מדד מאוד שולי). חוץ מכריזמה ויכולת הופעה בפני קהל צריך להיות בעל יכולות ניתוח סיטואציות, יצירתיות, חשיבה מחוץ לקופסה, הכרת הדין ו(חשוב מכך) היכולת ליישם אותו במצבים משתנים. אי אפשר להצליח במקצוע בלי להיות אדם אינטליגנט (ובהנחה שתנאי הסף להיחשב לאינטליגנט לא נקבעים עפ"י השוואה לאיינשטיין כן?). אז יש ויכוח לגבי הסגנון האישי שלה, אך העובדה שהיא אחת הפליליסטיות המצליחות בארץ כבר שנים, בשוק ששופט אותך אך ורק בזכות הקבלות שאתה מציג (בניגוד לפוליטיקאים או פרזיטים במגזר הציבורי) מדברת בעד עצמה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 11, 2023 3:32 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
אני מסכים עם זכ"א בנקודה הזו. הרבה פעמים אלה שנראים הכי מסוכנים, גסי רוח ומחורפים על כל הראש - גם אם זה אותנטי ולא הצגה - רחוקים מלהיות טפשים. זה חלק ממה שהופך אותם למסוכנים...
ואני ממש לא חושב שטלי גוטליב היא טפשה או משהו.

חוץ מזה היא תהייה בשנים הקרובות נשיאת העליון, אז תרגיע...

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 11, 2023 3:55 pm 
Junior

אגב ראי, אני לא בטוח שהיא משפטנית פחות טובה מאלו שיושבים בעליון. מה שכן, היא בוודאות יותר טובה או לכל הפחות לא נופלת מהמון שופטים בערכות שלום ומחוזי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 11, 2023 5:01 pm 
Hall of Famer

אני מתייחס יותר לעניין העקרוני שוועדה לבחירת שופטים שתישלט רק על ידי השלטונות והקואליציה שלהם תוכל להנחית שופטים לבית המשפט העליון, ואף לנשיאותו, גם ישירות ממפלגותיהם וסיעותיהם בכנסת (בהנחה שיש להם רשיון עריכת דין, אני מניח שזה בכל זאת תנאי...). תכלס ממה שקראתי ברפורמה הזו שום דבר לא מונע את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 11, 2023 6:02 pm 
Sophomore

באמת עלה לי לראש שגוטליב היא סוג של מקבילה לשפטל.

שניהם אנשים חכמים אבל חסרי מוסר וסובלים מאיזו פסיכוזה בה הם חייבים מדון בכמויות גדולות בחיים.

לתקוף ניצולי שואה ונאנסות על הדוכן, ללעוג...
לא, לא הייתי רוצה עורך דין כזה שיגן עליי.
אני חושב שניתן לעשות זאת גם בצורה תרבותית ומכבדת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 11, 2023 6:04 pm 
Junior

ציוץ שקראתי בנושא הזה, הפעם בנושא גד"א:
https://twitter.com/MagiOtsri/status/16 ... 7572688896

בקיצור - הם מוכרים לקהל מה שהוא אוהב. אין לי שום ספק שמירי רגב אדם אינטילגנטי ואפשר לראות את זה גם אצל מיקי זוהר איך הפך מ"דביל" לאדם רהוט וסביר לגמרי (גם אם לא מסכימים איתו) רק כי הוא החליט להפסיד להציג את עצמו כאידיוט.

לגבי קרעי אני באמת לא בטוח שהוא לא דביל, המשחק שלו אמין מדי, אבל לא הייתי לוקח את התדמית הציבורית שהם מייצרים לעצמם כאינדיקטור לגבי האינטילגציה שלהם

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 11, 2023 7:17 pm 
Hall of Famer

Hacohen כתב:
הסיפור היה שביבי פנה בשבעה לבת הזוג של יוני, ולחץ למכור את הדירה כדי לחלק את הכסף.

ממליץ לכל המתעניינים בדמותו לפנות קצת זמן בסופש לתחקיר שהבאתי למעלה. שופך הרבה אור על דמותו של האיש.

התחקיר הזה מרתק. ארוך ביותר, לא מעט זמן לקריאת הכל אבל מעניין מאוד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 11, 2023 7:21 pm 
Hall of Famer

sheky כתב:
ציוץ שקראתי בנושא הזה, הפעם בנושא גד"א:
https://twitter.com/MagiOtsri/status/16 ... 7572688896

בקיצור - הם מוכרים לקהל מה שהוא אוהב. אין לי שום ספק שמירי רגב אדם אינטילגנטי ואפשר לראות את זה גם אצל מיקי זוהר איך הפך מ"דביל" לאדם רהוט וסביר לגמרי (גם אם לא מסכימים איתו) רק כי הוא החליט להפסיד להציג את עצמו כאידיוט.

זה נכון גם בתחומים אחרים. אנשים בונים את עצמם כפרסונות תקשורתיות מסוימות וחייבים לתדלק אותן, הרבה מעבר למה שהן במציאות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 11, 2023 7:37 pm 
Junior

materna כתב:
באמת עלה לי לראש שגוטליב היא סוג של מקבילה לשפטל.

שניהם אנשים חכמים אבל חסרי מוסר וסובלים מאיזו פסיכוזה בה הם חייבים מדון בכמויות גדולות בחיים.

לתקוף ניצולי שואה ונאנסות על הדוכן, ללעוג...
לא, לא הייתי רוצה עורך דין כזה שיגן עליי.
אני חושב שניתן לעשות זאת גם בצורה תרבותית ומכבדת.

ביום שחרב חדה תהיה מונחת על צווארך (בדמות עונש מאסר ממושך), תהיה מוכן שאפילו אייכמן יהיה הסניגור שלך אם ידוע לך שהוא מהטובים בתחומו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 11, 2023 11:01 pm 
Hall of Famer

הייתה על גוטליב כתבת תחקיר ב-"7 ימים" של שבוע שעבר.
מה חושבות עליה נפגעות תקיפות מיניות (שהסתיימו בהרשעות) שהיא עשתה להן חקירות צולבות ופוגעניות והשחירה את דמותן (גם מחוץ לבית המשפט, וגם לאחר סיום המשפט). כלומר אפשר להגיד שהיא אכן "אשת מקצוע מהמעלה הראשונה" (זאת כנראה פשוט עובדה), אבל היה נורא עצוב לקרוא (ולהבדיל, אפשר לחוש אליה כעת עוד פחות אמפתיה גם לאור המצב של ביתה וכו').
אני גם כן חושב שהיא אינטליגנטית מאוד אבל, בסוף ככה היא מפלסת את דרכה להצלחה.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 11, 2023 11:54 pm 
Junior

זה מאוד מצער (ואני לא ציני), אבל בתחום של עבירות מין כאשר לרוב הראיה היחידה בתיק היא עדות המתלוננת, אין דרך יפה לחקור אותה בנגדית.
היא עושה את עבודתה על הצד הטוב ביותר. אם הייתי אדם שעומד לדין על עבירת מין הייתי רוצה שמי שמייצג אותי יעשה הכול כדי להוציא אותי מזה, גם אם זה אומר לרסק את המתלוננת. בייחוד כאשר בהחלט קיימות תלונות שווא (למרות שאני לא מאלה שחושבים שאלו מהווים את הרוב).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 12, 2023 12:12 am 
Freshman

מה שאנשים מוכנים לעשות כשהחרב על צווארם זה לא באמת מעניין או אמת מידה למשהו (כנ"ל גם למוסר שלך כפי שמשתקף בהודעה האחרונה).
איכשהו אנשים מגנים על אנסים בלי לצאת גוטליב. קטע כזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 12, 2023 12:15 am 
Sophomore

כמה תלונות שווא אתה חושב שיש?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 12, 2023 7:04 am 
Junior

לא יודע, מניח שיחסית מעט, אבל קיימות תלונות שווא.
יש גם מקרים שבהם לאו דווקא מדובר בתלונת שווא, במובן שבמתלוננת מתקיים יסוד נפשי להעליל עליך עלילה. המצב הזה מתרחש כאשר המתלוננת מצויה במצב נפשי מסוים שבגינו היא באמת משוכנעת שהיא נאנסה, אבל מכלול הנסיבות מסביב לאירוע לא יביאו בהכרח למסקנה שהיא נאנסה.
יצוין שמרבית המקרים שנכסים לתוך הסיטואציה שתיארתי, נופלים עוד בשלב החקירה ולא ממשיכים להגשת כתב אישום. אבל אם יוצאים מנקודת הנחה שחלק מהמקרים כן מצליחים לעבור את הסינון של שלב החקירה, ובסוף כן מוגש כתב אישום, אז אפשר להבין מדוע נדרשת חקירה נגדית צולבת. בסופו של דבר הנזק שייגרם למתלוננת מחקירה קשה הוא פחות גדול מהנזק שייגרם לנאשם אם יכנס לכלא, ואם מדובר באדם חף מפשע אז על אחת כמה וכמה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 12, 2023 9:39 am 
Hall of Famer

אגב, אם לחזור לדיון הקודם - עוד עדות לחוכמה ולתחכום של נתניהו זה שהוא הצליח לשכנע לא מעט אנשים, גם מתומכיו וגם ממתנגדיו, כולל כמה בפורום הזה, שהוא בכלל לוחץ על פשרה ואפילו בחיכוך עם לוין על זה.
לצערי הרבה אנשים לא קולטים שהוא המוח ולוין הוא בסך הכל פינקי. נתניהו הוא המאסטרמיינד מאחורי הרפורמה הזו והוא גם זקוק לה במלואה וגם רוצה אותה במלואה.

בכלל נדמה לי שאנשים לא קולטים את השיפט המחשבתי שהוא עבר בשנים האחרונות ובמיוחד מאד ענייני משפטו. שרה הביעה את זה בקול, אבל אני ממש משוכנע שגם הוא במוד של "המדינה זה אני" כבר תקופה ארוכה, ומאז תחילת החקירה ואחר כך המשפט, ואחר כך השנה באופוזיציה, זה עוד החריף.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 12, 2023 10:21 am 
Junior

ההצלחה הגדולה של נתניהו זה לגרום לתומכים שלו להצביע "דווקא" ביבי.
באמתלה של לשים אצבע בעין לשמאלנים כביכול.
הליכוד כליכוד שחלק ממצביעיו הוא מסורתי או חילוני בנתיים לא קיבל דבר בבחירות הנוכחיות ובהתחשב ביוקר המחייה על המעמד הבינוני, גם בשנים האחרונות הם לא קיבלו כלום.
הוא הביא את חלקם למצב שהם נעדרים כל ביקורת שיפוטית כלפי המעשים שלו, כאלה שיש להם השפעה ישירה על החיים שלהם - כמו יוקר המחיה, כמו מחירי הדיור שהרקיעו בתקופת כהונתו ועוד. כמובן שהיו גם דברים טובים, אבל השורה התחתונה היא שבמשך יותר מעשור, החיים כאן התייקרו מאוד ועדיין אף אחד לא מציב אותו, מביניהם, כחוליה הבעייתית. הצלחה כבירה שלו.
הוא שם חלק מהמצביעים שלו ממש בפוזיציה שאי אפשר לערער אותה ולא משנה מה יקרה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 12, 2023 10:30 am 
Hall of Famer

כשלון השמאל בפוסט אחד
לאקיץ-. השאלה היא פשוטה (ואינני מתיימר לדעת את התשובה) אבל אם תסיר את הזלזול המובנה שלך לקור core של מצביעי הליכוד, האם יש מצב שגם תתחשב בהם בתור בני אדם רציונליים ותחשוב, אם כן, למה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 12, 2023 11:18 am 
Senior

זה כן אני כתב:
לא יודע, מניח שיחסית מעט, אבל קיימות תלונות שווא.
יש גם מקרים שבהם לאו דווקא מדובר בתלונת שווא, במובן שבמתלוננת מתקיים יסוד נפשי להעליל עליך עלילה. המצב הזה מתרחש כאשר המתלוננת מצויה במצב נפשי מסוים שבגינו היא באמת משוכנעת שהיא נאנסה, אבל מכלול הנסיבות מסביב לאירוע לא יביאו בהכרח למסקנה שהיא נאנסה.
יצוין שמרבית המקרים שנכסים לתוך הסיטואציה שתיארתי, נופלים עוד בשלב החקירה ולא ממשיכים להגשת כתב אישום. אבל אם יוצאים מנקודת הנחה שחלק מהמקרים כן מצליחים לעבור את הסינון של שלב החקירה, ובסוף כן מוגש כתב אישום, אז אפשר להבין מדוע נדרשת חקירה נגדית צולבת. בסופו של דבר הנזק שייגרם למתלוננת מחקירה קשה הוא פחות גדול מהנזק שייגרם לנאשם אם יכנס לכלא, ואם מדובר באדם חף מפשע אז על אחת כמה וכמה.

אפשר סימוכין כלשהן לנושא הזה של מתלוננות שבגלל מצב נפשי משוכנעת שנאנסה למרות שאין דברים בגו, ועל השכיחות של זה בקרב המתלוננות?
אני זוכר לא מעט מאמרים שקראתי על סוגסטיה והפרעות נפשיות כאלו ואחרות, לא זכורה לי פעם אחת שנתקלתי בחומר על נשים שמגיעות לבית משפט על בסיס טענות שהן שיכנעו את עצמן בהן.

גם השורה התחתונה פה מאוד לא מדויקת. מתלוננת, בעיקר כזו במצב נפשי רגיש שמשוכנעת שנאנסה, יכולה להיפגע הרבה יותר מחקירה נגדית צולבת ומשפילה בבית משפט משאדם שהולך לכלא נפגע, אלא אם אנחנו חושבים שיש הרבה דברים שהם גרועים משמעותית מהתאבדות של בחורה שריסקו את נפשה לגמרי.

אנשים כמו גוטליב, שמסוגלים לקרוע מתלוננת שנמצאה דוברת אמת בבית משפט רק כדי לקדם את עצמה מקצועית, הם באמת מהזן הנחות ביותר של בני האדם. שונא את הקלת הראש בנזק שהם גורמים לנשים שנמצאות במקום הכי רגיש שיש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 12, 2023 11:48 am 
מנהל פורום

למה זכ"א ואנשי המחנה חייבים להזדהות עם *כל* מה שאנשיהם עושים ואומרים ?
למה אתה לא יכול גם נניח להסכים עם דעתה על הרפורמה, וגם לא להגן על מעשיה הנלוזים כעורכת דין?
הרי אין שום קשר בין הדברים, למעט הדוברת.

המציאות יותר מורכבת מזיהוי אוטומטי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 12, 2023 12:18 pm 
Junior

אני לא מזדהה, אני אומר שברמה העובדתית אין דרך לחקור מתלוננת בדרך נעימה. אני חושב שטלי גוטליב לא שברה שיאים של גועל, כמו נגיד עו"ד נוגה ויזל.
אבל הדיון המרכזי הוא לא האם טלי גוטליב היא מופת למוסר, אלא האם היא אישה משכילה, ולכן אפשר לעזוב את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 12, 2023 12:22 pm 
Junior

נורטון כתב:
כשלון השמאל בפוסט אחד
לאקיץ-. השאלה היא פשוטה (ואינני מתיימר לדעת את התשובה) אבל אם תסיר את הזלזול המובנה שלך לקור core של מצביעי הליכוד, האם יש מצב שגם תתחשב בהם בתור בני אדם רציונליים ותחשוב, אם כן, למה?

קודם כל, חס וחלילה, אני לא מזלזל.
אלו התגובות שאני רואה גם מאנשים ממשפחתי וגם כאלה מבחוץ. אין דיונים עניינים אמיתיים עם רובם המוחלט.
כמובן שמדברים על קבוצה כזו גדולה, אז יש את כל המתרס.
מה שיפה בכלכלה זה שיש מספרים, את זה אי אפשר לסלף (עד שהם ימנו סטטיסטיקאי מטעמם). מחירי הדיור עלו בתקופת כהונתו, יוקר המחיה המשיך להיות גדוש. הוא לא הצליח ולא עשה כמעט כלום בנושא הזה. מה שעוד יותר יפה זה ש - 99% מהאנשים מדברים איתך על יוקר המחייה וכלכלה אבל ביום המכריע, מצביעים לכל מיני מפלגות ללא מצע כלכלי.
המועצה לצרכנות מפרסמת על האצה בקצב דווקא בחודש שבין פברואר לבין ינואר בגלל שכולם מתעסקים רק ברפורמה. לעומת זאת, משרד האוצר החליט להוציא מחוק ההסדרים את החוק שמצר צעדיהם של יבואניות וספקיות (למרות שבהתחלה סמוטריץ מיהר להרגע שלא רק היבואניות יהיו, אלא גם הספקיות ובסוף גם פה שיקר ולא היה אף אחד מהם בתוך חוק ההסדרים כשעבר) באמתלה "כי עבודת המטה לא מספיק בשלה" - אז זה מראה היטב על סדר העדיפויות שלהם.

ואגב, אם כבר מבלבלים למצביעים את המוח כאילו הרפורמה הזו תעזור להם, היה עדיף שהיא תכיל עליה בכמות השופטים כדבר הכי חשוב מאשר לבלבל להם את המוח עם שקרים על ייצוג.

עצם זה שבסביבה כלכלית שלא הייתה כאן יותר מעשור, דווקא עכשיו, הוא מחליט ללכת על רפורמה בעוד ברור לכולם, שכולם צריכים להיות עכשיו רק על האינפלציה שהיא אגב, פוגעת קודם כל ולפני הכל באנשים מהמעמד הסוציו אקנומי הנמוך יותר, מעיד כמה הם לא מעניינים אותו והוא בטוח שלא תהיה עליו, מצידם, שום ביקורת .

נערך לאחרונה על ידי Lakic בתאריך א' מרץ 12, 2023 12:24 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 2876 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 116  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 77 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: