סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' נובמבר 17, 2024 5:41 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 2876 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 116  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ב' מרץ 13, 2023 10:20 am 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
לא יודע האמת. מתגורר כבר כמה שנים בדרום. יש פה אנשים,די הרוב למען האמת, שגם אם היה דחליל בליכוד, היו מצביעים לליכוד.
מקריאים את דך המסרים שנמסר להם מערוץ 14 על מלא. בלי שום מחשבה חופשית. לא יכולים לשמוע מילה רעה על הליכוד.

לא יודע כמה זאת גאונות פוליטית כאשר יש לך 28 מנדטים קבועים שיבחרו בך גם אם תאנוס אותם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 13, 2023 10:57 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
עוד משהו בעניין הטענה שבית המשפט ימשיך להגן על זכויות שלא כתובות בחוק בפירוש.
מעבר לסתירה הפנימית בין הטענות ("בית המשפט לא באמת מגן על זכויות ויש להגבילו", "אל תדאגו, בית המשפט ימשיך לשמור על זכויותיכם שלא כתובות בחוק"), ראיתי היום קטע מלפני כחודש וחצי מוועדת חוקה חוק ומשפט. התארח שם אוריאל לין שהיה יו"ר הוועדה כשהתקבל חוק כבוד האדם וחירותו, ותיאר בפירוט את התהליך שבו הוצאו ממנו זכויות שונות (בעיקר עקרון השוויון) בגלל דרישות של גורמים שונים. ההנחה הייתה, הוא אומר, שבית המשפט יגן על הזכויות האלה לאחר מכן (בעצם הוא אומר - כולם עשו בכאילו, בעטו את הפחית לבית המשפט כדי להתחמק מבור פוליטי... עד כאן "סמוך על השליטים").
שמחה רוטמן הגיב - "אני בהלם". ובהמשך בעצם אמר - דבר כזה לא יכול להיות, זה נוגד את ליבת המהות של מה שצריך להיות. יותר רמז לעתיד לבוא מזה - אין.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 13, 2023 11:16 am 
Junior

אבו שוקרי כתב:
לא יודע האמת. מתגורר כבר כמה שנים בדרום. יש פה אנשים,די הרוב למען האמת, שגם אם היה דחליל בליכוד, היו מצביעים לליכוד.
מקריאים את דך המסרים שנמסר להם מערוץ 14 על מלא. בלי שום מחשבה חופשית. לא יכולים לשמוע מילה רעה על הליכוד.

לא יודע כמה זאת גאונות פוליטית כאשר יש לך 28 מנדטים קבועים שיבחרו בך גם אם תאנוס אותם.

ונורטון אמר שאני מזלזל בהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 13, 2023 11:23 am 
Sophomore

לא מדובר באנשים טיפשים. פה בדרום זה יותר כמו קבוצת כדורגל, כמו "משפחה".
מדובר בחינוך מאבא לבן.
אפשר לאמר זלזול עד מחר. זאת המציאות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 13, 2023 11:45 am 
Junior

תשאל אותם על חוק המתנות שמתדיין בימים אלה, אולי החוק שממש מכשיר שחיתות שלטונית ואלה, חלק ממצביעי הליכוד יגידו שאתה סתם מחפש אותם (את הליכוד ואת נספחיו)...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 13, 2023 11:59 am 
Sophomore

לגבי הגאונות של ביבי, אם המטרה היא לשבור שיאים אז האיש אולי גאון. אם המטרה היא להכנס לספרי ההיסטוריה, אז האיש יותר מזכיר לי את סאדאם חוסיין מאשר את צ'רצ'יל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 13, 2023 12:46 pm 
Hall of Famer

https://news.walla.co.il/item/3565047

"תרגיל הונאה לא ראוי": זעם בטייסת שהטיסה את נתניהו לנתב"ג
משיחות פנימיות בטייסת המסוקים 124, שבאמצעותה הצליחו ראש הממשלה ורעייתו לעקוף את ההפגנות בדרך לרומא, עולה כי עשו עליהם "סיבוב". "אף אחד בחיל האוויר לא ידע על ההטעיה, ממש מבצע בעורף האויב"

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 13, 2023 12:54 pm 
Junior

Lakic כתב:
אבו שוקרי כתב:

ונורטון אמר שאני מזלזל בהם.

זו תופעה שקיימת גם בקרב מצביעי רל"ב. אני יכול להעיד על ההורים שלי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 13, 2023 1:17 pm 
מנהל פורום

הצבעה היא דבר שבטי, ולא ייחודית למצביעי ליכוד בלבד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 13, 2023 1:53 pm 
Sophomore

שבטי רק בצד של הליכוד.
רוב מי שמצביע "רק לא ביבי" הצביע לאנשים שונים במהלך חייו.
גם אני הצבעתי לליכוד לפני שנכנסו לשם טיפוסים כמו אורן חזן.

מצביעי ליכוד יצביעו רק ליכוד. לא פעם לפיד, פעם גנץ או מה שנראה להם יותר מתאים באותו. הרגע. אלא *רק* ליכוד.
לא משנה גם כל כל מי יהיה המנהיג.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 13, 2023 3:27 pm 
Sophomore

מסכים עם אבו שוקרי בעניין הזה. הסגידה שיש לביביסטים ובמיוחד לתושבי הדרום לליכוד היא נושא למחקר אנתרופולוגי.

אני לא מצליח להבין איך אפשר לנטור טינה למפלגה שדפקה אתכם לפני 70 שנה, אבל לסגוד למפלגה שדופקת אתכם כבר 30 שנה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 13, 2023 4:04 pm 
Junior

זה כן אני כתב:
אתה אומר שאם לא בית המשפט העליון מי היה דואג לזכויות האדם שלנו, אני אומר שאין לי אמון בבית המשפט שישמור על זכויות האדם שלי. מי בדיוק שומר על זכויות האדם של תושבי דרום תל אביב? בג"ץ?? אותו בג"ץ שסירס כל אפשרות להעיף מכאן את המסתננים בכך שעיקר את כל החוקים נגד המסתננים מתוכנם? מדובר בחוקים שלא הייתה בהם פגיעה בלתי מידתית בזכויות אדם, ולא היה מקום בכלל להתערב בהם.

לא מבין את ההודעה הזו... הממשלה אספה פליטים והסיעה אותם לדרום תל אביב, המשטרה בורחת מדרום תל אביב כי היא לא רוצה להתעסק עם מה שקורה שם אבל מי שאשם במצב זה בג"צ כי הוא הוא לא מאפשר לכלוא אנשים בלי משפט ליותר משנה?
רבים מאותם פליטים/מהגרים טוענים שהם פליטים פוליטיים או פליטי מלחמה, המדינה יכולה לבדוק ולאשר או לדחות אבל היא בוחרת לא לעשות את זה (או לפחות לעשות מעט).

אולי אני מפספס משהו, אבל מה הדבר הגדול שבג"צ פסלו? לפי דעתך לממשלה אין אחריות גדולה יותר למצב? למשטרה על חוסר הביטחון בדרום תל אביב?
אגב, אני לא מזלזל בכלל בבעיות של תושבי דרום תל אביב, לקחו שכונה ענייה מאוד והפכו אותה לענייה ואלימה בהרבה... אבל דווקא בג"צ הם האויב שלך במקרה הזה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 13, 2023 4:38 pm 
Junior

sheky כתב:
לא מבין את ההודעה הזו... הממשלה אספה פליטים והסיעה אותם לדרום תל אביב, המשטרה בורחת מדרום תל אביב כי היא לא רוצה להתעסק עם מה שקורה שם אבל מי שאשם במצב זה בג"צ כי הוא הוא לא מאפשר לכלוא אנשים בלי משפט ליותר משנה?
רבים מאותם פליטים/מהגרים טוענים שהם פליטים פוליטיים או פליטי מלחמה, המדינה יכולה לבדוק ולאשר או לדחות אבל היא בוחרת לא לעשות את זה (או לפחות לעשות מעט).

אולי אני מפספס משהו, אבל מה הדבר הגדול שבג"צ פסלו? לפי דעתך לממשלה אין אחריות גדולה יותר למצב? למשטרה על חוסר הביטחון בדרום תל אביב?
אגב, אני לא מזלזל בכלל בבעיות של תושבי דרום תל אביב, לקחו שכונה ענייה מאוד והפכו אותה לענייה ואלימה בהרבה... אבל דווקא בג"צ הם האויב שלך במקרה הזה?

זה שהגבול מלכתחילה היה פרוץ זו בעיה אחת. אבל הממשלה ניסתה בכמה וכמה הזדמנויות להתמודד עם המצב ולהעיף מפה את הפולשים או לעודד אותם לעזוב בעצמם.
כליאה ממושכת בחולות? בוטל. חיוב מעסיקים בהפרשה של 20% מהשכר של המסתננים לפיקדון (שיושב אליהם כשיעזבו)? בוטל. מתווה גירוש למדינה שלישית? בוטל.
כן, רווחתם וזכויותיהם של מסתננים וגנבי גבול שאינם אזרחי המדינה והורסים את חיי תושבי השכונות החלשות בדרום ת"א, צריכים להיות בעדיפות שנייה שלישית ורביעית ביחס לזכויותיהם של התושבים המקוריים.
אז כן, בג"ץ הוא חד משמעית אויב השכונות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 13, 2023 4:54 pm 
Junior

מתווה הגירוש למדינה שלישית למיטב זכרוני ביבי הפיל בסוף בגלל לחץ מהבית, לא?
הבעיה היא לא כליאה ממושכת בחולות אלא כליאה ממושכת בחולות בלי משפט, בוא נדייק פה. למה לא להעלות למשפט על פריצת גבול (מניח שיש חוק נגד זה...)? למה לא לדון בבקשות שלהם ולהגדיר את הסטטוס שלהם האם הם שוהים בלתי חוקיים או פליטים?
מה היה הסיפור עם ה20 אחוז? למה בג"צ הפיל את זה? את זה לא זכרתי

בסוף יש את הממשלה שהכניסה אותם לפה והסיעה אותם באוטובוסים לתל אביב, יש את המשטרה שכמעט ולא נוקפת אצבע באכיפה שם (מן הסתם נגזרת של הנחיות הממשלה) אבל בסופו של דבר בג"צ אשם כי הוא טוען שזה לא חוקי לשים אנשים בכלא בלי משפט ליותר משנה... סלח לי אבל גם אם לבג"צ יש פה אחריות, היא בפירוש קטנה בהרבה מזאת של הממשלה ונראה לי שאתה מפנה את מירב האצבעות לבג"צ כי אתה באופן כללי לא מחבב את הגוף הזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 13, 2023 5:04 pm 
Junior

sheky כתב:
מתווה הגירוש למדינה שלישית למיטב זכרוני ביבי הפיל בסוף בגלל לחץ מהבית, לא?
הבעיה היא לא כליאה ממושכת בחולות אלא כליאה ממושכת בחולות בלי משפט, בוא נדייק פה. למה לא להעלות למשפט על פריצת גבול (מניח שיש חוק נגד זה...)? למה לא לדון בבקשות שלהם ולהגדיר את הסטטוס שלהם האם הם שוהים בלתי חוקיים או פליטים?
מה היה הסיפור עם ה20 אחוז? למה בג"צ הפיל את זה? את זה לא זכרתי

בסוף יש את הממשלה שהכניסה אותם לפה והסיעה אותם באוטובוסים לתל אביב, יש את המשטרה שכמעט ולא נוקפת אצבע באכיפה שם (מן הסתם נגזרת של הנחיות הממשלה) אבל בסופו של דבר בג"צ אשם כי הוא טוען שזה לא חוקי לשים אנשים בכלא בלי משפט ליותר משנה... סלח לי אבל גם אם לבג"צ יש פה אחריות, היא בפירוש קטנה בהרבה מזאת של הממשלה ונראה לי שאתה מפנה את מירב האצבעות לבג"צ כי אתה באופן כללי לא מחבב את הגוף הזה.

לא, בג"ץ בהתחלה אישר את המתווה ואח"כ ביטל אותו בצורה שערורייתית ובניגוד לכל כללי ההשתק השיפוטי, שלפיו לא חוזרים לדון בסוגיה שניתן לגביה כבר פס"ד חלוט.
אין לך אפשרות להעמיד לדין כל כך הרבה מסתננים ובני משפחותיהם. יש עומסים אדירים על בתי המשפט, ושלא נדבר על העלויות הכרוכות במתן ייצוג משפטי לכל אחד ואחד על חשבון המדינה. אין אפשרות להגן על זכויות תושבי השכונות מבלי לפגוע בזכויות של מסתננים שלא שייכים לכאן. לי אין בעיה, בעיניי מאסר ממושך (להבדיל מפגיעה פיזית למשל) לאנשים שהורסים את חיי האזרחים שלי הוא מידתי מאוד. הרי יש להם אפשרות להשתחרר בתנאי שיצאו מהמדינה. איזה אינטרס יש לי לתת להם לחשוב בנחת בדירה שלהם בת"א, על האפשרות לצאת מישראל? מי יצא ככה בכלל?

ושוב, אני אומר שזה היה אסון שהפקירו את הגבולות שלנו ולקחו את המסתננים והסיעו אותם לת"א. אבל טעויות קורות, אבל שוב, היו ניסיונות לתקן הטעויות להעיף אותם מפה, והם נבלמו על ידי בג"ץ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 13, 2023 5:16 pm 
Junior

זה כן אני כתב:
אין לך אפשרות להעמיד לדין כל כך הרבה מסתננים ובני משפחותיהם. יש עומסים אדירים על בתי המשפט, ושלא נדבר על העלויות הכרוכות במתן ייצוג משפטי לכל אחד ואחד על חשבון המדינה. אין אפשרות להגן על זכויות תושבי השכונות מבלי לפגוע בזכויות של מסתננים שלא שייכים לכאן. לי אין בעיה, בעיניי מאסר ממושך לאנשים שהורסים את חיי האזרחים שלי הוא מידתי מאוד. הרי יש להם אפשרות להשתחרר בתנאי שיצאו מהמדינה. איזה אינטרס יש לי לתת להם לחשוב בנחת בדירה שלהם בת"א, על האפשרות לצאת מישראל? מי יצא ככה בכלל?

ושוב, אני אומר שזה היה אסון שהפקירו את הגבולות שלנו ולקחו את המסתננים והסיעו אותם לת"א. אבל טעויות קורות, אבל שוב, היו ניסיונות לתקן הטעויות להעיף אותם מפה, והם נבלמו על ידי בג"ץ.

שואל באמת - למה אין לך אפשרות? אז ייקח יותר זמן ויפתחו בתי משפט בשביל זה... אבל למה אי אפשר? בכמה תיקים של מסתננים דנו בבתי משפט עד היום? זה משהו שבכלל קורה או שהרימו ידיים לפני שניסו?
הקטע עם המאסר הוא בדיוק הנקודה - רובם טוענים שהם מבקשי מקלט והם לא יכולים לעזוב למדינה שלהם (ומדינות אחרות לא יקחו אותם). אני יודע שהרוב זה חרטא והם סתם משחקים על הטיקט הזה, אבל פה בדיוק נכנסת אוזלת היד של המדינה וחוסר הטיפול.
ואני לא חושב שתהיה לגרש אנשים או לכלוא אנשים ברגע שתבצע הליך משפטי, אני גם לא חושב שיש לזה מתנגדים ממש. הנקודה היא שהמדינה לא מוכנה לעשות כלום ועדיין הקהל שלה טוען שבג"צ הוא הדמון הגדול.

כמו שאמרתי, בג"צ לא אישר לכלוא אנשים מעבר לשנה בלי משפט, זה לא שהוא אסר לשפוט אותם או אסר לכלוא אותם. אני מבין שמבחינתך בג"צ דפק את הכל בזמן שהמדינה עושה את מירב מאמציה ( אכיפה? בירור סטטוס? שפיטה? לאאאאא) אבל כנראה שגם פה כמו במקומות אחרים נשאר חלוקים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 13, 2023 6:25 pm 
Hall of Famer

אבו שוקרי כתב:
שבטי רק בצד של הליכוד.
רוב מי שמצביע "רק לא ביבי" הצביע לאנשים שונים במהלך חייו.
גם אני הצבעתי לליכוד לפני שנכנסו לשם טיפוסים כמו אורן חזן.

מצביעי ליכוד יצביעו רק ליכוד. לא פעם לפיד, פעם גנץ או מה שנראה להם יותר מתאים באותו. הרגע. אלא *רק* ליכוד.
לא משנה גם כל כל מי יהיה המנהיג.

לא היתה איזו מערכת בחירות של 14 מנדטים לליכוד מתישהו?
בכל מקרה, תמשיכו עם הזלזול. בכיף

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 13, 2023 8:07 pm 
Sophomore

מה הקשר לזלזול נורטון? אתה חי בארה"ב, אין לך מושג בכלל מה קורה בדרום. חיית פעם בדרום? אתה מכיר?

בינתיים דמוגרפיה והעלאת אחוז החסימה, מבטיחים לליכוד הרבה מאוד מנדטים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 13, 2023 8:30 pm 
Hall of Famer

כן, זלזול. מה לעשות, שכשאתה מדבר על עדריות בקרב בני אדם חיים ונושמים, יש זלזול מובנה שלא לומר גזענות ברורה.

ולמרות שלא בדיוק, כן חייתי בדרום - 3 שנים באופקים. (למה לא בדיוק? כי זה היה בישיבה, אבל זה לא כאילו שבסופר ובשווארמה השכונתית לא ראיתי את התושבים האמיתיים).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 13, 2023 8:50 pm 
Junior

נורטון כתב:
כן, זלזול. מה לעשות, שכשאתה מדבר על עדריות בקרב בני אדם חיים ונושמים, יש זלזול מובנה שלא לומר גזענות ברורה.

ולמרות שלא בדיוק, כן חייתי בדרום - 3 שנים באופקים. (למה לא בדיוק? כי זה היה בישיבה, אבל זה לא כאילו שבסופר ובשווארמה השכונתית לא ראיתי את התושבים האמיתיים).

כן תקבל את זה או לא תקבל את זה, יש עדריות יפה מאוד בקרוב כמות מאוד גדולה מאוד מהליכוד. לדעתי, אפילו יותר חצי מהמצביעים.
אני אתן דוגמא שני אנשים מהמשפחה שלי, שלא יודעים לנקוב במשהו אחד מחוק ההסדרים שהוא לטובתם, אבל טוענים שביבי הוא הכי טוב.
ביבי שם אותם כבר כל כך עמוק בתוך הפוזיציה דרך ההסתה והפילוג שמבחינתם להודות שמשהו לא עובד, זה כמעט לוותר על כל ההוויה שלהם. בכל זאת, הבנאדם בקדמת הבמה כ-15 שנים ועוד לפני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 13, 2023 9:26 pm 
Sophomore

אתה טוען שבני אדם לא נוהגים כעדר?
גזענות?מה הקשר בין גזענות לעדריות ההצבעה בדרום? בגלל שמדובר במזרחים? אני בעצמי מזרחי.

לחיות בישיבה באופקים ממש לא נותן לך מראה, כי מדובר בציבור חרדי.

תקבל את זה. זאת המציאות. בגדול, לא מוכנים לשמוע מילה רעה על הליכוד ונתניהו בפרט, ושונאים את תושבי תל אביב והמרכז וחושבים שהם אליטות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 13, 2023 9:55 pm 
Hall of Famer

יש מצב שהם חושבים שהם אליטות בגלל שהאליטות חושבים שהם עדר. אבל לא יודע, אולי זה רק אני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 13, 2023 10:08 pm 
Junior

לדעתי זה כי נוח להם שיש מי שסימן עבורם מטרה משותפת.
המדינה השתנתה, סביבי יש אנשים סופר מוצלחים, ימניים, מזרחיים שגרים בתל אביב ובסביבה וכל פעם שהם רק שומעים את המילה אמסלם, בא להם להקיא עליו.
איזו אליטה אני בדיוק? אבא שלי נראה כאילו הוא מאלו שלא סיפרו להם שהיה מטוס והגיעו ברגל.
הצעירים לא קונים את זה, הם לא מחפשים אשמים ולא מחפשים סיבות ללמה החיים שלהם קשים. ואגב, אני לא מזלזל בזה, החיים של כמה דורות לפנינו כן היו קשים ומלאים באפליה וחוסר שיוויון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 13, 2023 11:30 pm 
Sophomore

לא נורטון, הם לא חושבים שהם אליטות בגלל שהאליטות חושבים שהם עדר. אין להם בעיה עם השבטיות הזאת וההורשה של ההצבעה במחל. הם גאים בזה. וזה משהו שאתה פשוט לא מצליח להבין.
הם חושבים שהם אליטות כי הם אשכנזים שקיבלו את השטחים השווים מהמדינה בזמן שזרקו אותם בירוחם, ושיש להם מלא כסף. . לא משנה שעברו כבר שישים שנה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 14, 2023 12:12 am 
Freshman

זה בעיקר תמוה לחשוב שרק בליכוד / ימין יש עדריות ובשמאל כל אחד בוחר באופן עצמאי ובלתי תלוי.
איכשהו אחוזים גבוהים עדיין בוחרים את אותה בחירה שעשו הוריהם.
זה לא כזה מפתיע, כן? מן הסתם ילדים סופגים הרבה מההורים, כולל השקפה חברתית-פוליטית. לקרוא לזה עדר זה קצת מוזר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 2876 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 116  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 54 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: