סקירה ממש אין לי זמן לעשות. אבל כמה דברים מעניינים לעקוב אחריהם:
קודם כל, כמו שכבר כתבתי, בעיניים של דראפט חסר פה לא מעט: וומבי, סקוט, האחים תומפסון, וגם מישהו כמו קאם וויטמור, שווילאנובה שלו לא הגיעה לטורניר.
ארבע הקבוצות המדורגות ראשונות בכל אזור:
1. אלאבמה, עם קו קדמי חזק מאוד ובעיקר ברנדון מילר, שלמרות ההסתבכות הפלילית יש מצב שבסוף יבחר שני בדראפט לפני סקוט הנדרסון, שהיתה לו עונה קצת מאכזבת בג'י. חוץ ממילר, יש לבאמה עוד רוקי נחמד, נואה קלאוני, פאוור פורווד מודרני שנראה לי שיילך בסיבוב הראשון.
2. ביוסטון משחק עמנואל שארפ ומקבל דקות די יציבות מהספסל, אבל הקו האחורי שלהם הוא בעיקר מרקוס סאסר הותיק והטוב, שנפצע לאחרונה. נקווה שיהיה כשיר לטורניר. יש להם גם רוקי שהוא בחירת לוטרי בטוחה, ג'ארס ווקר. פאוור פורוורד חזק מאוד עם הגנה מצויינת והתקפה משתפרת.
3. פרדו כמובן, עם זאק אידי, שחקן השנה במכללות. לא בטוח בכלל שהוא מספיק בשביל לסחוב אותם בטורניר. נראים לי כמו הקבוצה הכי פגיעה מבין הארבע, עם קו אחורי של פרשמנים לבנים נמוכים. תלויים מאוד בקליעה ביום נתון כדי לפנות לאידי מקום לעבוד בצבע.
4. קנזס האלופה חזקה כמו תמיד. הרוקי גריידי דיק הוא אולי הקלעי הכי טוב בדראפט ויהיה בחירת לוטרי. אבל השחקן הכי טוב שלהם כרגע הוא הסיניור ג'יילן ווילסון (סמול פורוורד גבוה) בעונת פריצה נהדרת. עם ביל סלף המנוסה על הקווים, הם בהחלט יכולים ללכת עד הסוף.
קבוצות חזקות אחרות שיכולות ללכת רחוק הן יו סי אל איי ואריזונה מהפאק-10 (אני אוהב את טובליס הליטאי מאריזונה). גם גונזאגה ודיוק תמיד מסוכנות והן שתיים שהשתפרו במהלך העונה ומגיעות לריקוד בכושר טוב. הזאגס עם איש השפם דרו טימי דיוק עם ג'ון שאייר על הקוים וקו קדמי חזק של שני רוקים מעניינים. מארקט מהביג איסט גם קבוצה חזקה. הם איבדו את רוב השחקנים המובילים מהשנה שעברה, אבל שאקה סמארט, לדעתי מאמן העונה, בנה שם יופי של קבוצה, בלי כוכבים גדולים, אבל עם הגנה חזקה והמון אופי. גם לטקסס אין אף כוכב גדול, אבל זו קבוצה עם המון ניסיון וותק, שרק השבוע הביסה את קנזס בגמר הביג-12.
למי שמתעניין בפרוספקטים לדראפט, שווה לשים עין גם על ארקנסו הלא יציבה, עם שתי בחירות לוטרי די בטוחות (הגארד ניק סמית', שהחמיץ את רוב העונה, ואנתוני בלאק) ועל ביילור (קיונטה ג'ורג' הוא גארד מוכשר שיכול להתפוצץ ביום נתון). וגם במישיגן יש כמה שחקנים מעניינים: הגארד קובי באפקין הוא שחקן נחמד וגם הסמול פורוורד ג'ט האוורד, הבן של המאמן ג'ואן האוורד, רוקי עם הרבה כישרון התקפי, אבל כרגע הגנה לא קיימת. כל אחד מהשמות האלו יכול עם טורניר טוב למצוא את עצמו בלוטרי.
|