סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' נובמבר 17, 2024 7:34 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 2876 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 116  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ה' מרץ 16, 2023 12:06 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (0)
זה כן אני כתב:
ודים כתב:
מי הציבור הימני שאתה מדבר עליו?
מתנחלים? אני בטוח שהם רוצים דרך לעקוף מטרדים כמו זכויות אדם וחוק בינלאומי.
אנשים שהם לא מתנחלים שמגדירים עצמם ימניים, ושמה שבאמת מעניין אותם זה לסגור את החודש, שלא יהיו להם טילים על הראש פעם בחודש, שיוכלו לקנות דירה, שיוכלו לגדל ילדים בלי לטבוע בחובות? כנראה שאתה עצמך רחוק מהאנשים האלה. בג"צ עניין להם את הביצה, עדג שעשו להם שטיפת מוח וגרמו להם לחשוב שבג"צ זה מקור כל הבעיות שלהם בחיים.

תקרא את מה שאני מציע פה, ממש לא מתווה שגורם לכוח בלתי מוגבל לכנסת והממשלה.
ואתה טועה, התסיסה נגד בית המשפט קיימת כבר שנים. אמירות כמו D9 לא החלו להישמע בימין רק כשביבי התחיל להסתבך.

אני חושב שגם רוב המפגינים עצמם לא באמת יודעים על מה הם מפגינים, הם מפגינים על סיסמאות כמו "הולכת להיות דיקטטורה" בלי לדעת איך בדיוק.
הסתובבתי בהפגנות שבוע שעבר (ומתכוון גם היום), ונאמרו כ"כ הרבה דברים שבכלל לא קשורים לרפורמה.

יופי, לזרוק את הטיעון לצד השני. בסדר, בוא נראה:
אתה אומר זה אותו דבר בכיוון ההפוך , או יותר נכון לא אותו דבר, כי אתה אומר שאני טועה, אבל מה שאני מנסה לטעון כן תקף למפגינים.
אז בוא נראה, הטיעון שלי הוא ששום מתווה בסוף לא רלוונטי, כי מטרת הממשלה היא לא באמת רפורמה אמיתית במערכת המשפט, אלא אמצעי להשליט פה סוג של דיקטטורה של מושחתים וקיצונים שיקבעו בעצמם את החוק. בנוסף חלק גדול מהציבור שכביכול בעד ה"רפורמה" לא עניין אותו בכלל בג"צ עד לפני כמה חודשים וזה תוצאה של שטיפת מוח מתמשכת.
אז אתה מחזיר לי ואומר - מי שמפגין נגד ה"רפורמה" לא באמת מבין על מה הוא מפגין וזה גם תוצאה של שטיפת מוח. הבנתי נכון?

ההקבלה פה לא באמת מסתדרת. גם אלה וגם אלה לא באמת התעסקו בצורה כזאת בשום רפורמה במערכת המשפט ולא בבג"צ למפגינים לא הייתה סיבה לצאת להפגין עד שלא התחילו הנסיונות לבטל את הדמוקרטיה. ולגבי הטיעון של שטיפת המוח - אז תחליטו, אם המחאה זה רק של שמאלנים, אז הגיוני שהם בעד בג"צ השמאלנים כביכול ונגד כל שינוי. לא צריך פה שום שטיפת מוח. נגיד באמת יש פה ניסיון לרפורמה ולא להשליט דיקטטורה - לא הגיוני שכל מי ששמאלני יהיה ממש נגד?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 16, 2023 12:10 pm 
Senior

"ממשלת יריב לוין הראשונה
נתניהו מבין את האסון המתחולל ומשתוקק לגלגל הצלה, אך הוא נותר חסר ישע מול הפיכת מדינת ישראל למדינת יריב לוין • אמנון אברמוביץ'"

אין מספיק נובמת בעולם

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 16, 2023 12:18 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
הנה עוד אחד שנפל למלכודת הזו. יריב לוין הוא לא יריב של נתניהו, הוא שליח שלו. נתניהו הוא המוח, לוין במקרה הטוב פינקי.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 16, 2023 12:21 pm 
Sophomore

זכ"א אתה מעדיף שהמדינה תשרף אם הרפורמה לא תעבור, למה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 16, 2023 12:41 pm 
Junior

ודים כתב:
אתה אומר זה אותו דבר בכיוון ההפוך , או יותר נכון לא אותו דבר, כי אתה אומר שאני טועה, אבל מה שאני מנסה לטעון כן תקף למפגינים.
אז בוא נראה, הטיעון שלי הוא ששום מתווה בסוף לא רלוונטי, כי מטרת הממשלה היא לא באמת רפורמה אמיתית במערכת המשפט, אלא אמצעי להשליט פה סוג של דיקטטורה של מושחתים וקיצונים שיקבעו בעצמם את החוק. בנוסף חלק גדול מהציבור שכביכול בעד ה"רפורמה" לא עניין אותו בכלל בג"צ עד לפני כמה חודשים וזה תוצאה של שטיפת מוח מתמשכת.
אז אתה מחזיר לי ואומר - מי שמפגין נגד ה"רפורמה" לא באמת מבין על מה הוא מפגין וזה גם תוצאה של שטיפת מוח. הבנתי נכון?

ההקבלה פה לא באמת מסתדרת. גם אלה וגם אלה לא באמת התעסקו בצורה כזאת בשום רפורמה במערכת המשפט ולא בבג"צ למפגינים לא הייתה סיבה לצאת להפגין עד שלא התחילו הנסיונות לבטל את הדמוקרטיה. ולגבי הטיעון של שטיפת המוח - אז תחליטו, אם המחאה זה רק של שמאלנים, אז הגיוני שהם בעד בג"צ השמאלנים כביכול ונגד כל שינוי. לא צריך פה שום שטיפת מוח. נגיד באמת יש פה ניסיון לרפורמה ולא להשליט דיקטטורה - לא הגיוני שכל מי ששמאלני יהיה ממש נגד?

רוב האנשים (נקרא להם ההדיוטות לצורך העניין) משני הצדדים לא באמת מבין מהי הרפורמה ולמה היא נחוצה/מסוכנת, והם בגדול צועקים החוצה את מה שהלעיטו אותם. אלה שומעים שבית המשפט שולט פה, ואלה שומעים שהולכת להיות דיקטטורה.
אבל מבין אלו שכן מבינים מה קורה פה, יש רוב לעמדה שצריכה להיות רפורמה. פשוט מאוד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 16, 2023 12:44 pm 
Junior

Ketchup כתב:

אף אחד לא רוצה שהמדינה תישרף, אבל רפורמה שנותנת מענה לבעיות הקיימות, וכזו שהימין יכול לחיות איתה (כלומר לא הרפורמה של הרצוג), חייבת לעבור ויהי מה.
אם כאוס חוקתי זה דבר שבשמאל מוכנים לקבל, אז גם אני מוכן להקריב קורבנות. אני לא מוכן שהקולות שלי ושל מיליונים ילכו לעזאזל, וזו (אם לא תעבור רפורמה) לחלוטין תהיה הפעם האחרונה שאצביע לכנסת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 16, 2023 1:04 pm 
Junior

זכא, אתה חוזר על זה שיש רוב שרוצה רפורמה אבל מתעלם מהעובדה שיש רוב מובהק שלא רוצה את הרפורמה הזאת.
אתה בעצמך נגד הרפורמה הזו, אתה אומר שהיא דורסנית ושהיא נטו לצרכי מו"מ.

אז מה הטיעון שלך בעצם? רוב מי שמוחה עכשיו מוחה נגד המתווה הנוכחי, לא נגד שינוי כלשהו באיזונים.
אתה חושב שזה בלוף ושהמפגינים נגד המשטר? אוקי נגיד, אז למה לא לחשוף את הבלוף? התשובה כנראה כמו שראי אמר - הם רוצים כוח אבסולוטי, לא איזונים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 16, 2023 1:08 pm 
Junior

כי גם בקואליציה ירדו קצת מהעץ וריככו חלק מהסעיפים (למשל הרוב הדרוש לפסילת חוק הורידו ל-12 במקום 15) אפילו בלי מו"מ. אני מקווה שירככו עוד קצת ויעבירו.
ואני מעדיף את הרפורמה כפי שהיא הוצעה בנוסח הכי קיצוני שלה על פני הרפורמה של הרצוג.

ואני אומר שהמפגינים ברובם לא באמת מבינים ומכירים את הרפורמה בכל נוסח, הם גם לא מכירים את המצב הקיים היום. זה היה מענה לטענה שבימין בכלל לא מתעניינים ברפורמה, ושהנושא התעורר רק כשביבי נכנס לצרות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 16, 2023 1:10 pm 
Hall of Famer

מה הקשר בין ימין לרפורמה? למה לנהל דיון על אדני פייק? מה "ימני" ברפורמה הזאת?

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 16, 2023 1:16 pm 
Hall of Famer

אני כן מבין, ואמרתי מה הבעייה הכי בסיסית עם הרפורמה המוצעת אפילו בנוסח המרוכך-עאלק שלה. כל נוסח שלא פותר את הבעייה המהותית - סירוב של השליטים לשריין את זכויות היסוד של דמוקרטיה, ולהשתלט עליהן על ידי הוצאתן מכל צורה של ביקורת שיפוטית - הוא אוטוקרטיה בלתי נמנעת.
ריכוך של הרפורמה זה לחוקק את הזכויות האילה באופן משוריין שלא יהיה נתון לגחמת שלטון זה או אחר. אבל הם לא רוצים את זה והם יודעים מצוין למה - כי זה defeats the purpose.
אני יודע לפחות על עצמי שאם הזכויות הבסיסיות של דמוקרטיה, כמו גם סעיף 4 לחוק יסוד הכנסת, היו משוריינות בחוק ששלטון לא יכול לגעת בו באופן בלעדי - ההתנגדות שלי לרפורמה בצורה כלשהי הייתה פוחתת משמעותית. אולי אפילו נעלמת (תלוי בנוסח המדויק). כי לרפורמה כלשהי והסדרה כלשהי יש מקום, בתנאי שכללי משחק בסיסיים של דמוקרטיה לא נתונים לגחמותיו של השלטון ושהשלטון בא לנושא בתום לב. אבל הוא ממש לא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 16, 2023 1:21 pm 
Junior

ראי שעל הקיר כתב:
אני כן מבין, ואמרתי מה הבעייה הכי בסיסית עם הרפורמה המוצעת אפילו בנוסח המרוכך-עאלק שלה. כל נוסח שלא פותר את הבעייה המהותית - סירוב של השליטים לשריין את זכויות היסוד של דמוקרטיה, ולהשתלט עליהן על ידי הוצאתן מכל צורה של ביקורת שיפוטית - הוא אוטוקרטיה בלתי נמנעת.
ריכוך של הרפורמה זה לחוקק את הזכויות האילה באופן משוריין שלא יהיה נתון לגחמת שלטון זה או אחר. אבל הם לא רוצים את זה והם יודעים מצוין למה - כי זה defeats the purpose.
אני יודע לפחות על עצמי שאם הזכויות הבסיסיות של דמוקרטיה, כמו גם סעיף 4 לחוק יסוד הכנסת, היו משוריינות בחוק ששלטון לא יכול לגעת בו באופן בלעדי - ההתנגדות שלי לרפורמה בצורה כלשהי הייתה פוחתת משמעותית. כי לרפורמה כלשהי והסדרה כלשהי יש מקום, בתנאי שכללי משחק בסיסיים של דמוקרטיה לא נתונים לגחמותיו של השלטון ושהשלטון בא לנושא בתום לב. אבל הוא ממש לא.

ההתנגדות של כולם להצעה של הרצוג לא קשורה בכלל לשריון זכויות הייסוד, אלא סוגיות הוועדה למינוי שופטים, פסילת חוקים ומעמד היועמ"שים. אני משוכנע שמה שימנע הגעה להסכמות ממש לא יהיה סוגיית השריון של זכויות הייסוד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 16, 2023 1:32 pm 
Hall of Famer

אז זהו, שאני משוכנע שכן. ודאי בנוסף לעוד דברים.
אתה באמת חושב שזה מקרה שהזכויות האלה לא חוקקו עד היום, ומה שכן חוקק - חוקק בצורה לא משוריינת? השליטים והמחוקקים לא רצו לחוקק אותן כי לא רצו, ואלו שכן רצו לא יכלו, כי תמיד היו גורמים חזקים מבחינה פוליטית שלא רצו אותן.
אגיד יותר מזה, חלק מהם אפילו הסתמכו על בית המשפט שיעזור להם בביסוס הזכויות האלה בפסיקה כי הם לא יכולים לבד, ואלו שהתנגדו לחוקק את זה בחוק ידעו שזה כך. חלקם קיבלו את זה בקריצת עין, וחלקם יצאו בגלוי נגד זה והוסיפו את זה לערימה של "עריצות בגץ". תשמע מה אמר אוריאל לין בוועדת החוקה ותראה.
אז עכשיו הן לא יהיו, לא בפסיקה וחלקן גם לא בחוק, ואלו שכן בחוק יהיו נתונות לשליטתם הבלעדית של השליטים, וכשהם ירצו - גם הן יתבטלו. אם אתה חושב שזו לא שאיפה של השליטים, למעשה אחת משאיפות היסוד שלהם ברפורמה הזו, אתה נאיבי. ואני לא מכיר אותך בתור נאיבי.

נערך לאחרונה על ידי ראי שעל הקיר בתאריך ה' מרץ 16, 2023 1:36 pm, נערך 2 פעמים בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 16, 2023 1:33 pm 
Junior

זה כן אני כתב:
ואני מעדיף את הרפורמה כפי שהיא הוצעה בנוסח הכי קיצוני שלה על פני הרפורמה של הרצוג.

אתה מעדיף את המצב של כוח מלא לרוב הנבחר על פני המצב היום?
מזכיר שבמתווה הנוכחי אין איזון על הרוב ( אין ביקורת על חוקי יסוד שהם למעשה נחקקים בצורה רגילה לגמרי, אין ביקורת שיפוטית בכלל על הממשלה ומינויהה וכו') וגם במתווה הנוכחי הקואליציה ממנה לחלוטין לבדה את השופטים.

אתה אשכרה מעדיף את המצב שיש גוף שנבחר ברוב כלשהו (קטן ככל שיהיה) ואין עליו שום הגבלה על פני המצב הקיים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 16, 2023 1:34 pm 
Hall of Famer

2 שופטים פורשים באוקטובר 2023. מתי מתכנסת הועדה לבחירת שופטים להחליף אותם? האם התאריך הוא קשוח (כלומר כך וכך חודשים לפני הפרישה), או שניתן לשחק עם התאריך לפי הרצון?

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 16, 2023 1:39 pm 
Sophomore

זה כן אני כתב:
Ketchup כתב:

אף אחד לא רוצה שהמדינה תישרף, אבל רפורמה שנותנת מענה לבעיות הקיימות, וכזו שהימין יכול לחיות איתה (כלומר לא הרפורמה של הרצוג), חייבת לעבור ויהי מה.
אם כאוס חוקתי זה דבר שבשמאל מוכנים לקבל, אז גם אני מוכן להקריב קורבנות. אני לא מוכן שהקולות שלי ושל מיליונים ילכו לעזאזל, וזו (אם לא תעבור רפורמה) לחלוטין תהיה הפעם האחרונה שאצביע לכנסת.

למה הרפורמה חייבת לעבור ויהי מה. למה קולות של מיליונים הולכים לעזאזל?
נראה שאתה מוכן לשחק chicken עם החיים של כל אזרחי המדינה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 16, 2023 1:54 pm 
Junior

sheky כתב:
אתה מעדיף את המצב של כוח מלא לרוב הנבחר על פני המצב היום?
מזכיר שבמתווה הנוכחי אין איזון על הרוב ( אין ביקורת על חוקי יסוד שהם למעשה נחקקים בצורה רגילה לגמרי, אין ביקורת שיפוטית בכלל על הממשלה ומינויהה וכו') וגם במתווה הנוכחי הקואליציה ממנה לחלוטין לבדה את השופטים.

אתה אשכרה מעדיף את המצב שיש גוף שנבחר ברוב כלשהו (קטן ככל שיהיה) ואין עליו שום הגבלה על פני המצב הקיים?

מבין שתי אופציות גרועות אני מעדיף את זו שפחות גרועה לתפיסתי. אתה לא חייב להסכים איתי בכך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 16, 2023 2:02 pm 
Junior

Ketchup כתב:

הסברתי כבר בפירוט בעמודים הקודמים, וכבר קשה לי לחזור על זה.
אבל מבחינתי, רפורמה שתהיה מקובלת על מצביעי הימין ולא הבדיחה של הרצוג (שאפילו לא ניסתה להסוות את עצמה), חייבת לעבור ויהי מה. חד משמעית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 16, 2023 2:08 pm 
Sophomore

מה בדיחה בהצעה של הרצוג?
רוב של שני שליש בהרכב של 11 שופטים במקום 12/15? רציני?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 16, 2023 2:47 pm 
Junior

זה כן אני כתב:
Ketchup כתב:

הסברתי כבר בפירוט בעמודים הקודמים, וכבר קשה לי לחזור על זה.
אבל מבחינתי, רפורמה שתהיה מקובלת על מצביעי הימין ולא הבדיחה של הרצוג (שאפילו לא ניסתה להסוות את עצמה), חייבת לעבור ויהי מה. חד משמעית.

אתה מודע לכך שיש אפשרות יותר מסבירה שבבחירות הבאות מרץ או העבודה יהיו בממשלה והם אלה שינצלו את כל הטוב הזה?
הרי אף אחד לעולם לא יוותר על כזה כוח. אתה לא חושב קצת קדימה?
מי מסתכל על חברי הכנסת שלנו, מכל הצדדים ואומר לעצמו, שמע, פחות עכבות זה מה שהם צריכים. עם 95% מהם לא היית נכנס איתם שותף בעסק גם אם היו נותנים לך מענק של 200K.
בחירות קרובות מרץ תעבור. אם ליברמן הולך על טיקט של חרדים הוא מביא דו-ספרתי. אם בנט חוזר, לביבי גם אין ממשלה.
כל אחד משלושת התרחישים היא סבירה לחלוטין. במקרה של שתיים מתוכם, גם תהיה ממשלה לצד השני. ואז אתה זה שתצא לרחובות. ובצדק.

נערך לאחרונה על ידי Lakic בתאריך ה' מרץ 16, 2023 3:04 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 16, 2023 2:58 pm 
Hall of Famer

אני לא אומר לך בפעם הראשונה, אבל אני שוב חושש שדווקא בתור מתנגד לרפורמה אתה לא מבין ולא מפנים את מלוא המשמעות של שלטון עם כוח מוחלט.
אתה עצמך אומר שעבור שלטון עם כוח מוחלט המחיר של הפסד בבחירות גבוה מדי. לכן אין שום מצב ששלטון עם כוח מוחלט יאפשר ליריביו לנצח בחירות. אפשר לעשות את זה בכל מיני דרכים, לא צריך לבטל או לדחות בחירות בשביל זה.

בוא נגיד שעבור שלטון, וגם עבור לפחות חלק ניכר מתומכיו - לקיחת כוח מוחלט לשלטון זה לא באג, זה פיצ'ר.
החשש היחיד שיכול להיות להם זה אם השלטון ירדם בשמירה וירגיש בטחון מופרז בהמשך שלטונו, ולכן יעריך לא נכון את היקף הפעולות שהוא צריך לעשות כדי להבטיח את המשך שלטונו.

נערך לאחרונה על ידי ראי שעל הקיר בתאריך ה' מרץ 16, 2023 3:13 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 16, 2023 3:05 pm 
Junior

ראי שעל הקיר כתב:
אני לא אומר לך בפעם הראשונה, אבל אני שוב חושש שדווקא בתור מתנגד לרפורמה אתה לא מבין ולא מפנים את מלוא המשמעות של שלטון עם כוח מוחלט.
אתה עצמך אומר שעבור שלטון עם כוח מוחלט המחיר של הפסד בבחירות גבוה מדי. לכן אין שום מצב ששלטון עם כוח מוחלט יאפשר ליריביו לנצח בחירות. אפשר לעשות את זה בכל מיני דרכים, לא צריך לבטל או לדחות בחירות בשביל זה.

הבעיה העיקרית בדיונים איתו, לדעתי, זה שהוא לא מצליח לקבל את זה שאי אפשר לשנות את חוקי המשחק לחלוטין רק עם 64-65 מנדטים.
מעבר כמובן לקוצר הרואי שהוא מפגין פה וכו'.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 16, 2023 3:13 pm 
Hall of Famer

אני חושש ששוב לא הבנת. חוסר ההפנמה היא שלך, לא שלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 16, 2023 3:32 pm 
Junior

אהה לא שמתי לב שאתה מדבר אלי בכלל.
בוודאי שהבנתי. ההודעות האחרונות שלי מגיעות מהכיוון שבו אני מנסה להסתכל על הדברים דרך העיניים שלו.
אם אתה סבור שהוא גם רוצה מציאות שבה השילטון הנוכחי יעשה הכל בכדי שלא יהיה בכלל בחירות דמוקרטיות רציניות אז זה משהו אחר לגמרי.

הראייה שלי היא שעצם המצב שבו אני צריך לשים את עצמי במצב שבו אסור לי להפסיד, כשהכל מאוד שברירי, היא טעות.
זה למעשה נידון אותי לחיות תחת עימותים מתמשכים עד שיהיה כאן שילטון שכבר כולא מתנגדי משטר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 16, 2023 3:45 pm 
Junior

Lakic כתב:
ראי שעל הקיר כתב:

הבעיה העיקרית בדיונים איתו, לדעתי, זה שהוא לא מצליח לקבל את זה שאי אפשר לשנות את חוקי המשחק לחלוטין רק עם 64-65 מנדטים.
מעבר כמובן לקוצר הרואי שהוא מפגין פה וכו'.

נכון, אפשר לשנות ברוב של 32.
קוצר רואי עלק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 16, 2023 4:18 pm 
Sophomore

זה כן אני כתב:
ודים כתב:

רוב האנשים (נקרא להם ההדיוטות לצורך העניין) משני הצדדים לא באמת מבין מהי הרפורמה ולמה היא נחוצה/מסוכנת, והם בגדול צועקים החוצה את מה שהלעיטו אותם. אלה שומעים שבית המשפט שולט פה, ואלה שומעים שהולכת להיות דיקטטורה.
אבל מבין אלו שכן מבינים מה קורה פה, יש רוב לעמדה שצריכה להיות רפורמה. פשוט מאוד.

הפוך גוטה, כל מי שיש לו קצת שכל בקודקוד וגם אשכרה למד משהו, מתנגד להפיכה המשטרית הזאת.

ראי, בכל הכבוד אתה מפספס בענק. אין בעיה לחוקק איזה חוק שתרצה, כל עוד אתה ממנה את השופטים שמפרשים אותו. זה בדיוק מה שקורה בפולין בעלת החוקה הקשיחה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 2876 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 116  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 10 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: