סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' נובמבר 17, 2024 7:34 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 2876 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 116  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ה' מרץ 16, 2023 4:27 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
אתה יודע שחוק כבוד אדם וחירותו עבר אמנם ברוב של 32 מול 21 קולות, אבל לפני שהוא עלה להצבעההוא עבר תהליך ארוך מאד של ניסיון לגיבוש הסכמות, שבסוף הושגו. הוא עבר בתמיכת הליכוד, העבודה, מרץ ומפד"ל (יצחק לוי). מי שהתנגדו לחוק היו אגודה/דגל התורה, ש"ס, מולדת תחיה, שתי המפלגות האחרונות היו באופוזיציה. מאחר והיתה הסכמה בין 2 המפלגות הגדולות להעביר את החוק והיה ברור שאין התנגדות שיכול למנוע את אישור החוק הרבה מאד ח"כים נעדרו מההצבעה. הרבה ח"כים מהמערך היו עסוקים בפריימריז ולא טרחו להופיע. גם רוב חברי הליכוד לא הגיעו להצבעה. 13 נציגי ליכוד השתתפו בהצבעה. 11 הצביעו בעד החוק, 2 הצביעו נגד (מיקי איתן היה המתנגד הבולט ביותר).

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 16, 2023 4:39 pm 
Junior

עמוס לב כתב:
אתה יודע שחוק כבוד אדם וחירותו עבר אמנם ברוב של 32 מול 21 קולות, אבל לפני שהוא עלה להצבעההוא עבר תהליך ארוך מאד של ניסיון לגיבוש הסכמות, שבסוף הושגו. הוא עבר בתמיכת הליכוד, העבודה, מרץ ומפד"ל (יצחק לוי). מי שהתנגדו לחוק היו אגודה/דגל התורה, ש"ס, מולדת תחיה, שתי המפלגות האחרונות היו באופוזיציה. מאחר והיתה הסכמה בין 2 המפלגות הגדולות להעביר את החוק והיה ברור שאין התנגדות שיכול למנוע את אישור החוק הרבה מאד ח"כים נעדרו מההצבעה. הרבה ח"כים מהמערך היו עסוקים בפריימריז ולא טרחו להופיע. גם רוב חברי הליכוד לא הגיעו להצבעה. 13 נציגי ליכוד השתתפו בהצבעה. 11 הצביעו בעד החוק, 2 הצביעו נגד (מיקי איתן היה המתנגד הבולט ביותר).

ידוע, זו עוד אחת מהדרכים של האופוזיציה ושל בית המשפט לגנוב דעת בכל הנוגע לסמכויות שנגנבו על ידיו. "אתם נתתם לנו את הסמכות לפסול מה אתם רוצים ממני???", ברור.
במציאות האמיתית שבה אנו חיים ונושמים, אין שום סיכוי שבעולם שחוק כ"כ מהפכני באשר לשיטת המשפט והמשטר בישראל היה עובר בשקט בשקט עם נוכחות כ"כ דלה בכנסת. הסיבה היחידה שהחוק הזה עבר הוא כי חשבו שמדובר בחוק הצהרתי בלבד שלא מעניק סמכות לבית המשפט לפסול חוקים.
בקיצור, מי שטוען שכל המפלגות הגדולות נעדרו מההצבעה על החוק כי הייתה תמימות דעים שזה חוק שצריך לעבור, עם כל המשמעויות הרות הגורל שלו, הוא אחד משני הדברים: לא מבין כלום מהחיים שלי או שקרן.
רבאק, אהרון ברק אמר שחוקי היסוד הללו הם לא פחות מכינון חוקה. חוקה שמתקבלת בנוכחות של פחות ממחצית מחברי הכנסת. מדהים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 16, 2023 4:52 pm 
Freshman

יש כאן עוד הצהרה של ח"כ ממפלגה שפעם היתה ליברלית.
האירוניה כאן באמת מדהימה בהיקפה.

תמונה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 16, 2023 5:01 pm 
Junior

זה קשקוש. התיקון לחוק ב-1994 לא אשרר את החוק של 1992, אלא כשמו כן הוא - היה תיקון. הוא נתן לכנסת יותר סמכות לפגוע בזכויות לפי החוק, ולכן גם למתנגדים היה אינטרס להסכים לתיקון. נוסף לסעיף 8 החלק המודגש:
"אין פוגעים בזכויות שלפי חוק-יסוד זה אלא בחוק ההולם את ערכיה של מדינת ישראל, שנועד לתכלית ראויה, ובמידה שאינה עולה על הנדרש, או לפי חוק כאמור מכוח הסמכה מפורשת בו.".

זה שמר מרידור היה בעד פסילת חוקים זה טוב ויפה, אבל אם יש דבר שברור מאוד היום הוא שממש לא הייתה אחידות ביחס לידיעה האם יש לביהמ"ש סמכות לפסול חוק או לא. כאוס מוחלט. ממש כינון חוקה למופת.

עריכה: אני עכשיו בכלל רואה שמדובר בדברים שנאמרו על חו"י חופש העיסוק, ולפי המילים המצוטטות וציון השנים, ניתן להבין שמדובר בתיקון שבו הוספה פסקת התגברות (ברוב של 61), שברור שיעבור ברוב גדול יותר. גם ש"ס תמכה בחוק בגלל שהוא אפשר להעביר את חוק החזיר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 16, 2023 5:16 pm 
Freshman

לא הבנתי מה הקשקוש. הוא מדבר על פסילת חוקים במפורש. מדבר על הרוב. מדבר מול מליאת הכנסת. מה עוד אפשר להגיד? איך עוד אפשר להכחיש?
זאת פשוט תשובה לכל אנשי בג״ץ הפקיע לעצמו זכות, המציא מהפכה, ברק גנב סמכות וכו׳.
לא רק מרידור היה בעד פסילת חוקים, אלא רוב מכובד בכנסת. 67 תומכים (לא מצאתי מי) מול 9 מתנגדים.
אז בהתייחס לאמירה התמציתית ״זה קשקוש״ אפשר לדעת מהו הקשקוש המדובר?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 16, 2023 5:18 pm 
Junior

רואה שחורות כתב:
לא הבנתי מה הקשקוש. הוא מדבר על פסילת חוקים במפורש. מדבר על הרוב. מדבר מול מליאת הכנסת. מה עוד אפשר להגיד? איך עוד אפשר להכחיש?
זאת פשוט תשובה לכל אנשי בג״ץ הפקיע לעצמו זכות, המציא מהפכה, ברק גנב סמכות וכו׳.
לא רק מרידור היה בעד פסילת חוקים, אלא רוב מכובד בכנסת. 67 תומכים (לא מצאתי מי) מול 9 מתנגדים.
אז בהתייחס לאמירה התמציתית ״זה קשקוש״ אפשר לדעת מהו הקשקוש המדובר?

כי מדובר בחוק יסוד חופש העיסוק מה לא ברור?? ומדובר בדברים שנאמרו, כך ניתן להבין (בגלל תמיכת החרדים), כאשר בכלל נוספה פסקת התגברות, כך שברור שהתיקון יקבל תמיכה רחבה יותר. החוק המקורי עבר ב-20 ח"כים.
אתה באמת לא מצליח להבין את ההבדל?
עיקר האש מופנית כלפי חוק יסוד כבוד האדם וחירותו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 16, 2023 5:26 pm 
Freshman

כן, אני יודע שמדובר חו״י חופש העיסוק, אז מה?
עיקר האש מופנית כלפי הסמכות של בג״ץ לפסול חוקים, לא חו״י ספציפי זה או אחר. הגיעו לפשרה שמקובלת על שני הצדדים *ומסמיכה את בג״ץ לפסול חוקים* תו״כ. מה הבעיה? איפה כאן הפער?
אח״כ משקרים שבג״ץ נטל לעצמו את הסמכות. שווה להראות מה היה בזמן אמת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 16, 2023 5:32 pm 
Junior

לא, תיקנו את חוק יסוד חופש העיסוק לאחר שבגץ פסל חוק של הכנסת שאסר ייבוא חזיר, והוסיפו לו פסקת התגברות ב-61 ח"כ. אני מוכן לסידור הזה במסגרת חוק יסוד כבוד האדם וחירותו, סגור?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 16, 2023 5:46 pm 
Hall of Famer

זה כן אני כתב:
ידוע, זו עוד אחת מהדרכים של האופוזיציה ושל בית המשפט לגנוב דעת בכל הנוגע לסמכויות שנגנבו על ידיו. "אתם נתתם לנו את הסמכות לפסול מה אתם רוצים ממני???", ברור.
במציאות האמיתית שבה אנו חיים ונושמים, אין שום סיכוי שבעולם שחוק כ"כ מהפכני באשר לשיטת המשפט והמשטר בישראל היה עובר בשקט בשקט עם נוכחות כ"כ דלה בכנסת. הסיבה היחידה שהחוק הזה עבר הוא כי חשבו שמדובר בחוק הצהרתי בלבד שלא מעניק סמכות לבית המשפט לפסול חוקים.
בקיצור, מי שטוען שכל המפלגות הגדולות נעדרו מההצבעה על החוק כי הייתה תמימות דעים שזה חוק שצריך לעבור, עם כל המשמעויות הרות הגורל שלו, הוא אחד משני הדברים: לא מבין כלום מהחיים שלי או שקרן.
רבאק, אהרון ברק אמר שחוקי היסוד הללו הם לא פחות מכינון חוקה. חוקה שמתקבלת בנוכחות של פחות ממחצית מחברי הכנסת. מדהים.

איזה אופוזיציה? זה היה חוק משותף של אמנון רובינשטיין מהאופוזיציה ושל יו"ר ועדת חוקה, אוריאל לין מהליכוד בגיבוי שר המשפטים מהליכוד דן מרידור ובתמיכה מלאה כמעט לחלוטין של מפלגת השלטון, הליכוד. אתה אומר שמי שטוען שכל המפלגות הגדולות נעדרו מההצבעה כי הייתה תמימות דעים שזה חוק שצריך לעבור לא מבין כלום מהחיים שלו א שקרן, כלומר אתה אומר שזה שהרבה מאד מחברי הכנסת של העבודה שנעדרו מההצבעה היו באמת נגד ההצעה? אתה חושב שהליכוד, אחרי עבודה מאד מאומצת להעביר את החוק לא היו כופים משמעת קואליציונית כדי להעביר את החוק? אני לא אומר שלא היה ניסיון הטעיה לגבי החוק הזה, אני לא באמת יודע, אולי כן, אולי לא. ואפשר לנפנף בכך שהכנסת הוטעתה כשהועבר החוק. אבל זה דמגוגיה להגיד שהחוק נגנב ע"י 32 ח"כים.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 16, 2023 5:52 pm 
Freshman

אני בטח לא בעד היכולת להוסיף פסקת התגברות לכל חוק ברוב של 61 חברי כנסת, מה שמעקר לחלוטין ביקורת שיפוטית, לא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 16, 2023 5:54 pm 
Junior

היתה הטעייה מכוונת ביחס לחוק, היו כאלה שכיוונו שהחוק יעניק סמכות לפסול חוקים, למשל אותו מרידור, אבל זה לא היה ברור. זו הסיבה שהרבה חכים הרשו לעצמם להישאר בבית ולראות נשואים פלוס במקום להגיע להצביע לחוק שאשכרה חולל פה מהפכה. הרבה חכים מהתקופה ההיא מעידים שלא רק שלא היה ברור שהחוק מעניק סמכות לפסול חוקים, אלא היו גם הצהרות של ממש שהחוק לא מעניק סמכות כזו. איך אפשר לא להבין או לראות את העיוות בהליך הזה?? ממתי נותנים ליותר ממחצית חכים לשבת בבית בזמן שמהפכה כזו עוברת?? זה לא עובד ככה, אם אתה רוצה להוכיח שהיתה הסכמה רחבה באמת וידיעה בדבר החקיקה עצמה, תראה לי בבקשה הצבעה במליאה עם תפוסה מלאה. גם אם כל הנעדים צועקים לשמיים שהם מבינים את המשמעות (והם לא) תגיעו למליאה ותצביעו, בלי לתת לאנשים בעתיד את האפשרות להטיל ספקות.

נערך לאחרונה על ידי זה כן אני בתאריך ה' מרץ 16, 2023 5:58 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 16, 2023 5:55 pm 
Junior

רואה שחורות כתב:
אני בטח לא בעד היכולת להוסיף פסקת התגברות לכל חוק ברוב של 61 חברי כנסת, מה שמעקר לחלוטין ביקורת שיפוטית, לא.

יופי, אז נסכם את הדיון בכך שהעלית קודם טיעון שלא קשור לענייננו, עובדתית. חוק אחר, סיטואציה אחרת, דיון אחר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 16, 2023 5:58 pm 
Hall of Famer

זה כן אני כתב:
היתה הטעייה מכוונת ביחס לחוק, היו כאלה שכיוונו שהחוק יעניק סמכות לפסול חוקים, למשל אותו מרידור, אבל זה לא היה ברור. זו הסיבה שהרבה חכים הרשו לעצמם להישאר בבית ולראות נשואים פלוס במקום להגיע להצביע לחוק שאשכרה חולל פה מהפכה. הרבה חכים מהתקופה ההיא מעידים שלא רק שלא היה ברור שהחוק מעניק סמכות לפסול חוקים, אלא היו גם הצהרות של ממש שהחוק לא מעניק סמכות כזו. איך אפשר לא להבין או לראות את העיוות בהליך הזה?? ממתי נותנים ליותר ממחצית חכים לשבת בבית בזמן שמהפכה כזו עוברת?? זה לא עובד ככה, אם אתה רוצה להוכיח שהיתה הסכמה רחבה באמת וידיעה בדבר החקיקה עצמה, תראה לי בבקשה הצבעה במליאה עם תפוסה מלאה.

אני לא צריך להראות מליאה עם תפוסה מלאה. אם הייתה התנגדות לחוק, למה הצביעו רק 21 ח"כים נגד? שוב, אתה רוצה לטעון שהייתה הטעיה? תטען את זה. אני לא באמת יודע להתווכח איתך. תעזוב את הרוב המקרי של ההצבעה, כי הוא לא רלוונטי. זה עובדה שנעשתה עבודה משמעותית לפני העלאת החוק לכנסת, זה ידוע שהחוק הזה הובל גם ע"י הקואליציה. זה ידוע שהייתה הסכמה של 2 המפלגות הגדולות לחוק הזה (כאן אתה יכול להכניס את ההסתייגות לגבי ההטעיה).

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 16, 2023 6:02 pm 
Freshman

לא, אני מציע שנסכם אחרת - לבג״ץ ניתנה הרשות לפסול חוקים במסגרת חוקי היסוד ע״י הכנסת ובצורה גלויה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 16, 2023 6:04 pm 
Junior

לא, אני לא אעזוב את הרוב המקרי של 32 חכים. הצבעה זו לא חותמת גומי של כל הוועדות שהתכנסו קודם, שהפוקוס עליהן לא היה קרוב בכלל למה שקורה היום, ושנאמרו בהן מלא הצהרות סותרות ביחס למעמדו של חוק היסוד.

וכמו שהוספתי בעריכה קודם: גם אם כל הנעדים היו צועקים לשמיים שהם מבינים את המשמעות (והם לא), תגיעו למליאה ותצביעו, בלי לתת לאנשים בעתיד את האפשרות להטיל ספקות ולשאול שאלות, במיוחד בסוגיה סופר רגישה. זה פשוט לא עובד ככה. בית המשפט גנב את הסמכות לעצמו רק כי הוא יכול, נקודה.

נערך לאחרונה על ידי זה כן אני בתאריך ה' מרץ 16, 2023 6:07 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 16, 2023 6:06 pm 
Junior

רואה שחורות כתב:
לא, אני מציע שנסכם אחרת - לבג״ץ ניתנה הרשות לפסול חוקים במסגרת חוקי היסוד ע״י הכנסת ובצורה גלויה.

תסכים על כך עם שאר ההדיוטות וחסרי ההבנה בנושא, אין לי בעיה. תסכים גם שיש פילים ורודים ומעופפים, מי אני שאעצור בעדך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 16, 2023 6:08 pm 
Hall of Famer

הקפיצה הלוגית של בית המשפט גנב את הסמכות לעצמו היא די מרשימה, לאור העובדה שאתה טוען שמראש החוק הזה נועד שבית המשפט יוכל לפסול חוקים ויוזמי החוק הטעו את הח"כים. לפחות תגיד שבית המשפט ניצל כדין את הסמכויות שניתנו בידיו ויוזמי החוק הגנבים, או שתזכה את דן מרידור אוריאל לין וכל היתר.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 16, 2023 6:10 pm 
Freshman

הדיוטות חסרי הבנה כעו״ד ושר המשפטים? יש חברות גרועות מזו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 16, 2023 6:13 pm 
Junior

עמוס לב כתב:
הקפיצה הלוגית של בית המשפט גנב את הסמכות לעצמו היא די מרשימה, לאור העובדה שאתה טוען שמראש החוק הזה נועד שבית המשפט יוכל לפסול חוקים ויוזמי החוק הטעו את הח"כים. לפחות תגיד שבית המשפט ניצל כדין את הסמכויות שניתנו בידיו ויוזמי החוק הגנבים, או שתזכה את דן מרידור אוריאל לין וכל היתר.

בית המשפט היה מודע לבעייתיות (הוא גם דן בה במסגרת פסק הדין) אך העדיף את הפרשנות שמעניקה לו יותר כוח, באופן לא מפתיע.
הנקודה היא שאם רוצים לחוקק חוקה שמקנה סמכות לפסול חוקים היא צריכה להיות ברורה וידועה לכולם, ולעבטר במעמד הראוי לה, כמו מעמד הר סיני, ולא בגניבה שנעשית בשעת לילה מאוחרת במליאה מנומנמת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 16, 2023 6:15 pm 
Junior

רואה שחורות כתב:
הדיוטות חסרי הבנה כעו״ד ושר המשפטים? יש חברות גרועות מזו.

לא לא, הם מבינים הרבה מאוד, ויודעים שנעשה מחטף.
הם משפטנים, וכיאה למומחיות שלהם, הם הצליחו לעבוד על רבים מההדיוטות וחסרי ההבנה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 16, 2023 6:59 pm 
Senior

זה כן אני כתב:
עמוס לב כתב:

בית המשפט היה מודע לבעייתיות (הוא גם דן בה במסגרת פסק הדין) אך העדיף את הפרשנות שמעניקה לו יותר כוח, באופן לא מפתיע.
הנקודה היא שאם רוצים לחוקק חוקה שמקנה סמכות לפסול חוקים היא צריכה להיות ברורה וידועה לכולם, ולעבטר במעמד הראוי לה, כמו מעמד הר סיני, ולא בגניבה שנעשית בשעת לילה מאוחרת במליאה מנומנמת.

ההצבעה לא הייתה בשעת לילה מאוחרת. זה איזה שקר שהתגלגל (דווקא מהספר של לין אם אני זוכר נכון, שקרא הפוך את השעות מפרוטוקול הכנסת). הדיון החל ב16:20 ודווח עליו למחרת בעיתון, אז סביר שההצבעה הייתה בשעת ערב מוקדמת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 16, 2023 7:05 pm 
Junior

ועדיין לא משנה את המהות כהוא זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 16, 2023 7:07 pm 
Senior

עובדה שטרחת לציין בשוגג שזה עבר בשעת לילה מאוחרת מול כנסת מנומנמת. בימין קוראים לזה הנדסת תודעה, אני פשוט מתקן טעות. חשבתי שתשמח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 16, 2023 7:27 pm 
Junior

זה סתם ריקושט.
הכנסת הריקה היא המהות, ואתה מוזמן להתמקד במהות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 16, 2023 10:23 pm 
Hall of Famer

מפה לשם גם האקונומיסט לא מבין כלום מהחיים שלו בדמוקרטיה, ושם על השער את הכותרת "האם ביבי ישבור את ישראל?", עם ניתוח למה הרפורמות גומרות על הדמוקרטיה הישראלית ולמה ישראל חייבת חוקה.

זה מעניין שכל העולם המתקדם אומר שזה רע לדמוקרטיה, אבל קואליציית חרדים-משיחיים-מושחתים ממש מקדמת את זה. אולי נהפוך לרפובליקה הדמוקרטית העממית של יהודיסטן.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 2876 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 116  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 10 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: