סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' נובמבר 17, 2024 7:33 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 2876 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 116  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ה' מרץ 16, 2023 10:43 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (0)
ציטוט:
יוזם החוק רובינשטיין הביע את אכזבתו על כך שרוב חברי סיעת העבודה נעדרו מההצבעה בגלל הפריימריז הקרוב.[17] מרידור ציין בנאומו שהיו קיזוזים בין שתי סיעות גדולות.[13] בחוק תמכו 32 חברי כנסת ממפלגות הליכוד, העבודה, מרצ וחד"ש וכן יצחק לוי מהמפד"ל, התנגדו 21 חברי כנסת ונמנע אחד.[18]

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 17, 2023 12:05 am 
Sophomore

לגבי הרפורמה, בדמוקרטיה מוצלחת אמורות להיות שלוש רשויות: הרשות המבצעת, הראשות המחוקקת, והרשות השופטת. אמורים להיות איזונים והגבלות כדי שאף רשות לא תשתלט. במדינת ישראל הרשות המבצעת השתלטה על הרשות המחוקקת. הכנסת הפסיקה לחלוטין לבקר את פעולות הממשלה. הרשות השופטת נדחקה לתוך הוואקום, לא מעט ע"י חברי כנסת שפנו לבג"ץ. הרפורמה במקום לחזק את הכנסת מחלישה את הרשות השופטת ובכך מאפשרת לרשות המבצעת לפעול ללא הגבלות. זה רעיון מטורף אם אתה באמת רוצה לשפר את המערכת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 17, 2023 6:51 am 
Sophomore

הנה רעיון אחר. ליצור בית "לורדים" שכל מה שהוא יוכל לעשות זה להטיל וטו: על חוקים, החלטות ממשלה, ופסקי דין של בג"ץ. כדי להתגבר על וטו יהיה צריך רוב מיוחס. בית ה"לורדים" לא יכלול פוליטקאים, למעשה מי שהיה ח"כ לא יוכל לכהן בו (פרט למקרים הבאים). בית ה"לורדים" יכלול: שופטי בג"ץ לשעבר, נשיאי בתי משפט מחוזיים לשעבר, יועצים משפטיים לשעבר, חתני פרס ישראל, ראשי אוניברסיטאות לשעבר, רבנים ראשיים לשעבר ומקביליהם מדתות אחרות, רמטכ"לים לשעבר, ראשי שב"כ ומוסד לשעבר, איזשהם רופאים בכירים, ואנשים דומים שאני לא חושב עליהם כרגע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 17, 2023 10:25 am 
Hall of Famer

זה לא נשמע כמו חתיכת סיוט לקואליציה הנוכחית? מדוע שהם אפילו ישקלו משהו דומה?
(אלא אם הרעיון הוצע באופן תיאורטי לחלוטין)

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 17, 2023 10:41 am 
מנהל פורום

Ketchup כתב:
הנה רעיון אחר. ליצור בית "לורדים" שכל מה שהוא יוכל לעשות זה להטיל וטו: על חוקים, החלטות ממשלה, ופסקי דין של בג"ץ. כדי להתגבר על וטו יהיה צריך רוב מיוחס. בית ה"לורדים" לא יכלול פוליטקאים, למעשה מי שהיה ח"כ לא יוכל לכהן בו (פרט למקרים הבאים). בית ה"לורדים" יכלול: שופטי בג"ץ לשעבר, נשיאי בתי משפט מחוזיים לשעבר, יועצים משפטיים לשעבר, חתני פרס ישראל, ראשי אוניברסיטאות לשעבר, רבנים ראשיים לשעבר ומקביליהם מדתות אחרות, רמטכ"לים לשעבר, ראשי שב"כ ומוסד לשעבר, איזשהם רופאים בכירים, ואנשים דומים שאני לא חושב עליהם כרגע.

זה בדיוק כל אותן "קבוצות כוח" שהיום ביבי ושותפיו מכנים אותם אנרכיסטים וסמולנים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 17, 2023 10:45 am 
Sophomore

זה לחלוטין לא ישים במצב הנוכחי כי המטרה של הרפורמה היא בדיוק הפוכה כמו שראי אומר. אבל אולי בעתיד אופטימי זה יהיה תיקון למערכת השבורה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 17, 2023 11:35 am 
מנהל פורום

וזה גם לחלוטין רעיון איום ונורא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 17, 2023 11:49 am 
Sophomore

ציפה דריפה אלמדלסי כתב:

אתה יכול להסביר?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 17, 2023 11:56 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
גם אני חושב כך. העסק צריך להיפתר בין הרשויות הקיימות.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 17, 2023 11:57 am 
Hall of Famer

Ketchup כתב:
ציפה דריפה אלמדלסי כתב:

אתה יכול להסביר?

בוא תתחיל אתה בלספר לנו למה זה טוב שיהיה גוף כזה. אילו בעיות הוא פותר שלא קיימות היום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 17, 2023 12:27 pm 
Sophomore

ראי שעל הקיר כתב:
Ketchup כתב:
ציפה דריפה אלמדלסי כתב:

אתה יכול להסביר?

בוא תתחיל אתה בלספר לנו למה זה טוב שיהיה גוף כזה. אילו בעיות הוא פותר שלא קיימות היום.

אני מניח שאתה מתכוון שקיימות היום.
במצב הנוכחי הכנסת נהפכה לזרוע המחוקקת של הממשלה. הכנסת לחלוטין לא מבקרת את הממשלה ולא מפקחת עליה, לממשלה לא איכפת בכלל מהכנסת. בית המשפט נדחף לבצע את הפיקוח. הממשלה והכנסת מנצלים את זה בציניות להוריד מעצמם כל אשמה של חוסר תפקוד. מצד שני בג"ץ הוא קבוצה קטנה מדי ולא מאוזנת מספיק לפקח על פעילות הממשלה. בג"ץ חסר מומחיות מספיק להבין חלק ניכר מהנושאים שהוא דן בהם ואין לו זמן ומשאבים לבצע את הפיקוח על הממשלה והכנסת.
המודל שאני מציע מחקה את בית הלורדים הבריטי אם מורידים מינויים פוליטים ולורדים שירשו את התפקיד. לטעמי דווקא בית הלורדים מתפקד לא רע יחסית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 17, 2023 12:28 pm 
Junior

סמוטריץ אמר שהוא נותן את המילה שלו שלא יפגעו בזכויות אדם. אני מקווה שהמילה היא לא באנגלית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 17, 2023 1:52 pm 
Hall of Famer

Ketchup כתב:
ראי שעל הקיר כתב:
Ketchup כתב:
ציפה דריפה אלמדלסי כתב:

אתה יכול להסביר?

אני מניח שאתה מתכוון שקיימות היום.
במצב הנוכחי הכנסת נהפכה לזרוע המחוקקת של הממשלה. הכנסת לחלוטין לא מבקרת את הממשלה ולא מפקחת עליה, לממשלה לא איכפת בכלל מהכנסת. בית המשפט נדחף לבצע את הפיקוח. הממשלה והכנסת מנצלים את זה בציניות להוריד מעצמם כל אשמה של חוסר תפקוד. מצד שני בג"ץ הוא קבוצה קטנה מדי ולא מאוזנת מספיק לפקח על פעילות הממשלה. בג"ץ חסר מומחיות מספיק להבין חלק ניכר מהנושאים שהוא דן בהם ואין לו זמן ומשאבים לבצע את הפיקוח על הממשלה והכנסת.
המודל שאני מציע מחקה את בית הלורדים הבריטי אם מורידים מינויים פוליטים ולורדים שירשו את התפקיד. לטעמי דווקא בית הלורדים מתפקד לא רע יחסית.

אני מתכוון שהוא יוצר את אותן בעיות שקיימות היום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 17, 2023 2:27 pm 
מנהל פורום

בואו, הדבר האחרון שהמדינה הזו (או כל מדינה למען האמת צריכה) זה לתת לאליטות *עוד* כוח ועוד מקום שבו רק הן יכולות להחליט.
וגם לא יכול להיות שהדרך היחידה להחזיר את הכוח לרשות המחוקקת היא על ידי דילול הכוח של הרשות המחוקקת והכנסת עוד גורם שמטיל ווטו למשוואה.
וזה לא כאילו בית הלורדים זה רעיון שהציל את אנגליה בשנים האחרונות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 17, 2023 3:28 pm 
Sophomore

ציפה דריפה אלמדלסי כתב:
בואו, הדבר האחרון שהמדינה הזו (או כל מדינה למען האמת צריכה) זה לתת לאליטות *עוד* כוח ועוד מקום שבו רק הן יכולות להחליט.
וגם לא יכול להיות שהדרך היחידה להחזיר את הכוח לרשות המחוקקת היא על ידי דילול הכוח של הרשות המחוקקת והכנסת עוד גורם שמטיל ווטו למשוואה.
וזה לא כאילו בית הלורדים זה רעיון שהציל את אנגליה בשנים האחרונות

אחד הנזקים הכי גדולים בבריטניה הוא היציאה מהשוק המשותף. זה נגרם בעקבות משאל עם. אז נראה שאולי כן כדאי לתת יותר כח לאליטות או יותר מדויק לאנשי מקצוע ומומחים. האם אתה חושב שיותר יצוג ל"עם" יפתור את הבעיה הפלסטינאית? או שאולי הוא יגרום לחרדים ללכת לצבא? או שהוא יקטין את השחיתות?

אם יש לך רעיון איך להציל את הכנסת אני אשמח לשמוע. כרגע כל הנסיונות שנוסו נכשלו. הבעיה העיקרית היא שלפוליטיקאים יש אינטרסים שונים מטובת הציבור והמדינה. וכן ביזור כוחות יעשה טוב למדינה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 17, 2023 6:29 pm 
מנהל פורום

לא, אין לי רעיון. אני רק מגיב לרעיון שלך :)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 18, 2023 1:03 am 
Freshman

אפשר להתחיל מביטול אחוז החסימה.
הגדלתו די חירבה את הכנסת אז יש מצב שזה יעזור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 18, 2023 1:21 am 
Hall of Famer

אני לא חושב שהוא מה שגרם למצב הקיים, והמצב שבו היו כל מיני שברי מפלגות של ח"כ אחד או שניים ממש לא היה יותר טוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 18, 2023 1:54 pm 
Junior

הפולנטר של המדינה זה למעשה הפולנטר של ביבי.
הוא לא העריך עשירית מהרעש והבלאגן שיש עכשיו אבל הוא במילכוד - מצד אחד הוא הכניס את הקיצוניים לממשלה ומהצד שלהם ברור למה הם יש להם אינטרס להעביר את הרפורמה ואשר החוקים הפרסונליים שהם רק קצה קצהו של הקרחון למה שיהיה כאן בהמשך. מצד שני, הוא לא יכול לפרק את הממשלה כי אחדות איתו אף אחד לא רוצה כרגע ואם הוא הולך לבחירות, שר הפיתות נחלש, הפלופ הכי גדול בממשלה הזו, סמוטריץ נחשף כמעט כמו כישורי האנגלית שלו בערך ומרץ יעברו. אז אין לו ממשלה וכנראה גם כלא באופק.

ראש ממשלה כל-כך חלש, כולם מריחים את זה. ספק גדול אם בהינתן החולשה הזו גם הצד השני יסכים עכשיו לוותר על כל המשפט רק בכדי שייצא מהחיים הפוליטיים. בקיצור, פלונטר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 18, 2023 3:17 pm 
Hall of Famer

אתה ממשיך עם זה. מתי תבין? הוא לא חלש (לפחות לא בעניין הזה), הוא לא נגרר, הוא לא מתלבט, הוא לא עושה כלום בעל כורחו. להיפך, הוא המאסטרמיינד מאחורי הרפורמה הזו. הוא לא נשלט על ידי לוין אלא לוין הוא שליח שלו. הוא זקוק לרפורמה הזו ורוצה את הרפורמה הזו יותר מכולם, יותר מלוין ורוטמן ביחד.

ועם או בלי ממשלה, בכלא הוא לא ישב אפילו יום אחד. אמרתי את זה כאן לרקורד מהרגע שהתחילה החקירה נגדו וחזרתי על זה גם כשהוחלט להגיש נגדו כתב אישום וכשנפתח המשפט. אבל הוא, ככל פוליטיקאי ובטח פוליטיקאי שמחזיק בכוח תקופה ארוכה ושואף לכוח בלתי מוגבל, רוצה להבטיח את עצמו מכל הכוונים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 18, 2023 4:16 pm 
Junior

לא מוכרחים להסכים על הכל. אתה לא צריך לכעוס אחי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 18, 2023 5:56 pm 
Hall of Famer

Lakic כתב:
הפולנטר של המדינה זה למעשה הפולנטר של ביבי.
הוא לא העריך עשירית מהרעש והבלאגן שיש עכשיו אבל הוא במילכוד - מצד אחד הוא הכניס את הקיצוניים לממשלה ומהצד שלהם ברור למה הם יש להם אינטרס להעביר את הרפורמה ואשר החוקים הפרסונליים שהם רק קצה קצהו של הקרחון למה שיהיה כאן בהמשך. מצד שני, הוא לא יכול לפרק את הממשלה כי אחדות איתו אף אחד לא רוצה כרגע ואם הוא הולך לבחירות, שר הפיתות נחלש, הפלופ הכי גדול בממשלה הזו, סמוטריץ נחשף כמעט כמו כישורי האנגלית שלו בערך ומרץ יעברו. אז אין לו ממשלה וכנראה גם כלא באופק.

ראש ממשלה כל-כך חלש, כולם מריחים את זה. ספק גדול אם בהינתן החולשה הזו גם הצד השני יסכים עכשיו לוותר על כל המשפט רק בכדי שייצא מהחיים הפוליטיים. בקיצור, פלונטר.

כמו ראי, אני גם לא מסכים איתך.
הנרטיב הזה שביבי הוא חלש/שבוי/במלכוד הוא קשקוש.

הוא זה שהלך על האסטרטגיה הזו. הוא שזה שמתמיד איתה בעיקשות
וכל השאר (= שמועות על כך שלוין חזק מביבי ומאיים בהתפטרות ופירוק הקואליציה)
מרגיש לי כמו פייק ניוז.

נדב ארגמן אמר זאת באופן ברור וחד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 18, 2023 7:19 pm 
Freshman

אה, ברור שאחוז החסימה לא אחראי בלעדי לתחלואי המדינה, הוא פשוט ממש גרוע וכדאי לבטל אותו בלי קשר.
ריבוי מפלגות קטנות מוריד סחטנות ותורם לייצוג טוב יותר של הציבור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 18, 2023 9:26 pm 
Hall of Famer

השר לביטחון לאומי (לגברים?) מכריז שיידחה בחצי שנה הצעת חוק (שכבר קיימת מזמן) על שימוש באזיק אלקטרוני כהתראה מפני גברים אלימים מורשעים.
פתאום צריך לבחון את ההצעה הקיימת, לדון בכל ההיבטים, לשקול את ההשלכות וכו' וכו' - משך פאקינג חצי שנה.
אני כבר לא יודע האם זו ציניות מכוונת כנגד "הנשים המוחות", מהמר שכן (אחרת, מה לכאורה באמת כה אכפת לו מהחוק הזה...).

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 19, 2023 12:11 am 
Hall of Famer

גם הרצון לחלק נשק ליותר אזרחים יביא, ככל הנראה, ליותר מעשי אלימות ורצח כלפי נשים.
באופן כללי, החוקים שיעברו, אם ההפיכה הזו תתקיים בפועל, יהיו ככל הנראה כאלו שלא יטיבו עם נשים, בלשון המעטה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 2876 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 116  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 6 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: