חברים, יש בעיה
באוצר חולקים על משה גפני, וקובעים שיכולות להיות השלכות כלכליות שליליות לרפורמה!
https://finance.walla.co.il/item/3566972באגף הכלכלנית הראשית במשרד, שירה גרינברג, פרסמו את ההערכה הבאה:
"
פגיעה בדירוג של ישראל במדדי הדמוקרטיה והממשל צפויה להביא לירידה מבנית בקצב צמיחת התוצר לנפש בהיקף של 8.0 אחוזים לשנה שמשמעותה על פני 5 שנות התקציב העוקבות להעברת הרפורמה, אובדן תוצר של כ-270 מיליארד שקל במצטבר, וכן ירידת הכנסות מדינה בהיקף של כ-70 מיליארד שקל במצטבר, כאשר כעבור עשור ההשפעה השלילית על הכנסות המדינה נאמדת בכ-385 מיליארד שקל במצטבר על פני 5 השנים העוקבות".
אבל לא לדאוג יותר מדי...
שר האוצר, בצלאל סמוטריץ': "בראש ובראשונה אני רוצה להודות לכל אחד ואחת מכם על עבודת המטה המקיפה ועל השיח הפתוח. לכולנו יש אחריות על כלכלת מדינת ישראל ותפקידנו, לצד ניתוח והערכת מצב, להיערך גם לכל תרחיש, לגבש פתרונות תקציביים ומערכתיים ולהפוך אתגרים להזדמנויות. ה
כלכלה הישראלית חזקה, והנתונים הנוכחיים כפי שהוצגו בדיון ממשיכים להצביע על איתנותה ועל פוטנציאל הצמיחה הגדול של המשק הישראלי. יציבות ולכידות חברתית הם מרכיבים חשובים עבור מדינת ישראל כחברה ועבור כלכלת ישראל, שכתמיד מושפעת מציפיות וזוקקת יציבות. עמדתי לגבי הרפורמה ידועה ואני סבור שיש בה
הזדמנויות גדולות למשק ולכלכלה, בתחום הוודאות המשפטית ובסינרגיה מחודשת בין סמכות לאחריות באופן שיביא למודל ניהול סיכונים גמיש יותר, מה שיביא להפחתת הביורוקרטיה והרגולציה וממילא לצמיחה גדולה. עם זאת, תפקידנו להיערך לכל תרחיש ולגבש מענים בתחומי המשך עידוד השקעות הון בכלל ענפי המשק, פיתוח התשתיות, גיבוש מענה לאתגרי שוק הדיור בסביבת ריבית גבוהה וצפי לירידת מחירים, מתן מענה ליוקר המחיה ועוד.
תפקידנו גם לשווק לשווקים ולגורמים איתם אנו עומדים בקשר בעולמות הכלכליים הבינלאומיים את איתנות הכלכלה הישראלית אל מול המשבר הכלכלי הבינלאומי, את איתנות הדמוקרטיה הישראלית ואת הביטחון ביכולתה של החברה הישראלית לצלוח את המחלוקת הנוכחית, כפי שצלחנו מחלוקות רבות בעבר, בצורה טובה ואף לצאת ממנה מחוזקים ומאוחדים יותר, ואני סמוך ובטוח שכך נעשה כולנו. נמשיך בעזרת השם לנווט את הכלכלה באחריות לאומית רחבה".