sheky כתב:
Shiver כתב:
א', יש לך טעות, שיטת הממשל לכשעצמה לא מעניינת את המפגינים, אלא השלב הבא של התכנית. כולם מבינים מה יעוללו הגורמים הקיצוניים שיושבים על ההגה בממשלה, אם יהיה להם את הכוח שהם רוצים לקבל במסגרת הרפורמה. וזה אומר יותר הדתה, יותר תקציבים מגזריים (עבורם כמובן), יותר נטל מסים (לא עבורם כמובן), הבטחת פטור גיוס ופטורים נוספים על פי חוק, צמצום זוחל של זכויות ליברליות.
החוקים של הרפורמה הם פשוט הקטליזטור וקריאת התעוררות לציבור הליברלי להבין לאן הדברים הולכים. במקום שזה יקרה באופן "טבעי" ב2040, קיבלנו פאסט פורוורד ל2023.
וואו שיבר זה לא נכון בכל כך הרבה רמות.
שיטת הממשל היא מה שמעניין את המפגינים, גם אם מר"צ והעבודה היו מעבירים את הרפורמה הזו בדיוק זה היה איום ונורא.
אם הימין ייפול מחר (כן, אני מכיר את תאוריית ראי שעל הקיר שהימין לא ייתן לעצמו ליפול עם חוקים כאלו) זה לא יהפוך את החוקים האלו לסבבה. ביטול הביקורת על הרוב היא איומה גם אם הרוב הוא "משלנו". בפירוש לא נכון מה שרשמת שם כלפי רוב מוחלט של המוחים.
אני מסכים עם הטיעון שהחוקים האלו יצרו "גוש ליברלי" שמתנגד אליהם ומתחיל לקלוט את אי השיוויון הקיים בארץ, אבל זה לטעון ששיטת הממשל לא מעניינת את המפגינים או שאם זה היה המחנה השני שמעביר את זה הכל היה סבבה זה בפירוש לא נכון.
אז אני אעשה REPHRASING - לפני חצי שנה, גם מרבית הצד הליברלי לא התעניין במיוחד בשיטת הממשל, לא בועדה למינוי שופטים, לא בפסקת ההתגברות, לא בהבדל בין חוק רגיל לחוק יסוד, לא בחוסר של חוקה בישראל, לא במעמד היועמ"ש ובעוד הרבה אספקטים משפטיים-ממשלתיים אחרים.
הצד השני כפה עלינו בבליץ חקיקה, את ההבנה שאופי המדינה הולך להשתנות, ובעתיד הקרוב. הרי כל השינויים האלה לכשעצמם הם לא כל כך מעניינים. הם TOOL כדי להשיג מטרות "נשגבות" אחרות.
ומה הן אותן מטרות נשגבות של שלב ב'? על זה לא ממש מדברים, גם לא הקואליציה. יש עמימות מכוונת. כל אחד עושה לעצמו את הפרשנות בראש ואת הקפיצה המחשבתית. מה יקרה שלחבר'ה כמו סמוטריץ', בן גביר, ביבי וגפני יהיה כח כמעט בלתי ניתן לערעור על הזכויות הליברליות, על אופן חלוקת המשאבים, על השיוויון בנטל, על הקשר בין הון ושלטון, ועל איך המדינה תיראה בעתיד.
וזה לא במקרה שהצד הליברלי לא ניסה להעביר וגם לא ינסה להעביר כאלה חוקים. כי הצד הזה מאמין בשיוויון ברמות השונות של האזרח, ולכן עצם מחשבה על העברה של רפורמה דומה מהצד השני הוא שגוי.
מה שכן - גם אם הימין ייפול מחר וגם אם רוטמן ולוין יקפלו את הרפורמה - הצד הליברלי קיבל את הWAKE UP CALL שלו. הדברים לא ישובו להיות כמו שהיו לפני. אנחנו מבינים בעצם שהאיזון בין השבטים השונים במדינה הופר ברגל גסה והוא עומד על כרעי תרנגולת, כל צד יתבצר יותר בעמדותיו ויקשיח אותן. מהלך כל כך קשוח ואגרסיבי יגרור תגובת נגד. מוקדם לדעת איך היא תתפתח אבל מניח שיהיה פה גם מפץ פוליטי של דם חדש שייכנס למערכת, שידחוף את איחוד המחנה הליברלי תחת דגל אחד תוך שמירה יותר הדוקה על הזכויות שלו במרחב.