סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 23, 2024 3:41 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 61 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: מרץ מאדנס
הודעהפורסם: ג' מרץ 14, 2023 2:39 pm 
Senior

בלוג: הצג בלוג (0)
מתחיל מחר. יש פה צדיקים שעוקבים אחרי העונה ויכולים לתת סקירה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: מרץ מאדנס
הודעהפורסם: ג' מרץ 14, 2023 3:07 pm 
מנהל פורום

הפורמט הזה כל כך מיושן שאפילו לתייג אי אפשר, אבל אני יכול לחשוב על עמוס לב או סבוניס

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 14, 2023 4:03 pm 
Sophomore

סקירה ממש אין לי זמן לעשות. אבל כמה דברים מעניינים לעקוב אחריהם:

קודם כל, כמו שכבר כתבתי, בעיניים של דראפט חסר פה לא מעט: וומבי, סקוט, האחים תומפסון, וגם מישהו כמו קאם וויטמור, שווילאנובה שלו לא הגיעה לטורניר.

ארבע הקבוצות המדורגות ראשונות בכל אזור:

1. אלאבמה, עם קו קדמי חזק מאוד ובעיקר ברנדון מילר, שלמרות ההסתבכות הפלילית יש מצב שבסוף יבחר שני בדראפט לפני סקוט הנדרסון, שהיתה לו עונה קצת מאכזבת בג'י. חוץ ממילר, יש לבאמה עוד רוקי נחמד, נואה קלאוני, פאוור פורווד מודרני שנראה לי שיילך בסיבוב הראשון.

2. ביוסטון משחק עמנואל שארפ ומקבל דקות די יציבות מהספסל, אבל הקו האחורי שלהם הוא בעיקר מרקוס סאסר הותיק והטוב, שנפצע לאחרונה. נקווה שיהיה כשיר לטורניר. יש להם גם רוקי שהוא בחירת לוטרי בטוחה, ג'ארס ווקר. פאוור פורוורד חזק מאוד עם הגנה מצויינת והתקפה משתפרת.

3. פרדו כמובן, עם זאק אידי, שחקן השנה במכללות. לא בטוח בכלל שהוא מספיק בשביל לסחוב אותם בטורניר. נראים לי כמו הקבוצה הכי פגיעה מבין הארבע, עם קו אחורי של פרשמנים לבנים נמוכים. תלויים מאוד בקליעה ביום נתון כדי לפנות לאידי מקום לעבוד בצבע.

4. קנזס האלופה חזקה כמו תמיד. הרוקי גריידי דיק הוא אולי הקלעי הכי טוב בדראפט ויהיה בחירת לוטרי. אבל השחקן הכי טוב שלהם כרגע הוא הסיניור ג'יילן ווילסון (סמול פורוורד גבוה) בעונת פריצה נהדרת. עם ביל סלף המנוסה על הקווים, הם בהחלט יכולים ללכת עד הסוף.

קבוצות חזקות אחרות שיכולות ללכת רחוק הן יו סי אל איי ואריזונה מהפאק-10 (אני אוהב את טובליס הליטאי מאריזונה). גם גונזאגה ודיוק תמיד מסוכנות והן שתיים שהשתפרו במהלך העונה ומגיעות לריקוד בכושר טוב. הזאגס עם איש השפם דרו טימי דיוק עם ג'ון שאייר על הקוים וקו קדמי חזק של שני רוקים מעניינים. מארקט מהביג איסט גם קבוצה חזקה. הם איבדו את רוב השחקנים המובילים מהשנה שעברה, אבל שאקה סמארט, לדעתי מאמן העונה, בנה שם יופי של קבוצה, בלי כוכבים גדולים, אבל עם הגנה חזקה והמון אופי. גם לטקסס אין אף כוכב גדול, אבל זו קבוצה עם המון ניסיון וותק, שרק השבוע הביסה את קנזס בגמר הביג-12.

למי שמתעניין בפרוספקטים לדראפט, שווה לשים עין גם על ארקנסו הלא יציבה, עם שתי בחירות לוטרי די בטוחות (הגארד ניק סמית', שהחמיץ את רוב העונה, ואנתוני בלאק) ועל ביילור (קיונטה ג'ורג' הוא גארד מוכשר שיכול להתפוצץ ביום נתון). וגם במישיגן יש כמה שחקנים מעניינים: הגארד קובי באפקין הוא שחקן נחמד וגם הסמול פורוורד ג'ט האוורד, הבן של המאמן ג'ואן האוורד, רוקי עם הרבה כישרון התקפי, אבל כרגע הגנה לא קיימת. כל אחד מהשמות האלו יכול עם טורניר טוב למצוא את עצמו בלוטרי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 14, 2023 4:32 pm 
Senior

תודה, צדיק

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 14, 2023 5:25 pm 
מנהל פורום

תודה רבה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 14, 2023 11:49 pm 
Sophomore

אגב, למי שממש מתעניין, מתחילים כבר היום עם שני משחקים של פירסט-4 (משהו כמו פליי-אין) בין ארבע מכללות שלא ממש מעניינות אף אחד חוץ מהאוהדים שלהן. עוד מתחיל היום טורניר ה-NIT (טורניר הדחויות שלא נבחרו לריקוד הגדול). דווקא שם יש קצת משחקים יותר מעניינים, למשל של ווילאנובה עם קאם וויטמור בהופעות אחרונות לפני הדראפט ומישיגן, שבסוף לא הגיעו לטורניר של הגדולים.

ביום חמישי מתחיל הדבר האמיתי, עם משחקים של אלבאמה, קנזס, יוסטון, יו סי אל איי, אריזונה, וטקסס. כמו תמיד, יהיה מתח, סיפורים מרגשים, הרבה הפתעות, וגם רמה די נמוכה של כדורסל שלא ממש מפריעה לאף אחד להינות מהחגיגה. שלושה סופי שבוע, ארבעה ניצחונות כדי להגיע לפיינל פור, ושישה כדי לזכות באליפות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 15, 2023 12:29 am 
מנהל פורום

איך וילאנובה הגיעה ל NIT?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 15, 2023 12:34 am 
Sophomore

בעיקר פתיחת עונה נוראית, כשוויטמור היה פצוע. במשחקי הביג איסט הם דווקא היו לא רעים עם כמה ניצחונות יפים, אבל זה לא הספיק, למרות שנראה לי שהיו די קרובים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 17, 2023 12:00 am 
Senior

חשבתי שבגילי המופלג כבר לא לומדים דברים חדשים אבל בכל ימי חיי לא שמעתי על מכללת פורמן. ניצחו את וירגיניה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 17, 2023 1:41 am 
Senior

ועכשיו פרינסטון מנצחים את אריזונה המדורגת שניה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 17, 2023 1:50 am 
Hall of Famer

והנה הלכו כל הבאלוטים של כולם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 18, 2023 4:39 am 
Sophomore

ועכשיו גם פרדו בחוץ... שנה שלישית ברציפות שהבוילרמייקרס מפסידים לקבוצה שמדורגת נמוך מאוד בשלבים המוקדמים של הטורניר. כאמור, לא האמנתי בהם כקונטנדרים אמיתיים אבל לא חשבתי שיפסידו כל כך מהר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 18, 2023 7:20 pm 
Hall of Famer

Yuval כתב:
חשבתי שבגילי המופלג כבר לא לומדים דברים חדשים אבל בכל ימי חיי לא שמעתי על מכללת פורמן. ניצחו את וירגיניה

אוניברסיטת פורמן, מסתבר שאקדמית הם לא פראיירים

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 19, 2023 12:17 am 
Hall of Famer

למי שלא עוקב, פרדו היו מדורגים ראשונים. זאת הפעם השניה בסה"כ בהיסטוריה שמדורגת מספר 1 עפה בסיבוב הראשון מאז שהפורמט התרחב ל-64 קבוצות, אי שם ב-85. הפעם הקודמת התרחשה לוירג'יניה ב-2018. פיירלי דיקינסון בכלל התחילה בפלייאין, בשביל להגיע לסיבוב הראשון היא הייתה צריכה לנצח משחק. בפלייאין משחקות 2 קבוצות על הזכות להפסיד, או שלא כפי שפיירלי דיקינסון הראו, בסיבוב הראשון למדורגת 1 ועוד 2 משחקים שקובעים 2 מדורגות 11. מי שמזלזל בפלייאין, אז רצוי לציין שלפני 2 טורנירים UCLA השתחלה לפלייאין, הצליחה לנצח את משחק ההכרעה ולהיכנס לסיבוב הראשון כמדורגת 11. הטורניר הסתיים עבור הברואינס רק בפיינל פור.
לא היה אי פעם טורניר שגם מדורגת 1 וגם מדורגת 2 עפו בסיבוב הראשון.
פרט פיקנטי? לפיירלי דיקנסון יש שחקן אחד שחוצה את ה-2 מטרים ומתנשא לגובה המרשים של 2.01 מטרים. זאק אידי מפרדו למי שזוכר מגרד את השמיים על 2.23 המטרים שלו.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 19, 2023 9:26 am 
Senior

ארקנסו מנצחת את קנזס ועוד מדורגת 1 עפה.

אפרופו לא פראיירים אקדמית, פרינסטון עולים לסוויט 16.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 19, 2023 10:02 am 
Hall of Famer

עמוס לב כתב:
למי שלא עוקב, פרדו היו מדורגים ראשונים. זאת הפעם השניה בסה"כ בהיסטוריה שמדורגת מספר 1 עפה בסיבוב הראשון מאז שהפורמט התרחב ל-64 קבוצות, אי שם ב-85. הפעם הקודמת התרחשה לוירג'יניה ב-2018. פיירלי דיקינסון בכלל התחילה בפלייאין, בשביל להגיע לסיבוב הראשון היא הייתה צריכה לנצח משחק. בפלייאין משחקות 2 קבוצות על הזכות להפסיד, או שלא כפי שפיירלי דיקינסון הראו, בסיבוב הראשון למדורגת 1 ועוד 2 משחקים שקובעים 2 מדורגות 11. מי שמזלזל בפלייאין, אז רצוי לציין שלפני 2 טורנירים UCLA השתחלה לפלייאין, הצליחה לנצח את משחק ההכרעה ולהיכנס לסיבוב הראשון כמדורגת 11. הטורניר הסתיים עבור הברואינס רק בפיינל פור.
לא היה אי פעם טורניר שגם מדורגת 1 וגם מדורגת 2 עפו בסיבוב הראשון.
פרט פיקנטי? לפיירלי דיקנסון יש שחקן אחד שחוצה את ה-2 מטרים ומתנשא לגובה המרשים של 2.01 מטרים. זאק אידי מפרדו למי שזוכר מגרד את השמיים על 2.23 המטרים שלו.

פיירלי דיקינסון לעולם תהיה "פיירלי דיקינסון עם הישראלי גדי בוך"

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 19, 2023 10:02 am 
מנהל פורום

אם היה חסר כובד לסנסציה, קנזס היא האלופה המכהנת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 19, 2023 11:37 am 
Hall of Famer

העליה של פרינסטון לסוויט סיקסטין מפתיעה. כמה מפתיעה? פרינסטון מדורגים 15. האם פרינסטון כבר הגיעו בעבר לסוויט סיקסטין? כן, אבל בפעם האחרונה זה קרה ב-1967. כמה מדורגות 15 הגיעו לסוויט סיקסטין? לא הרבה, רק 4. כמה מדורגות 15 הגיעו לסוויט סיקסטין לפני 2013? אף אחת. פלורידה גולף קואסט, אחת הסינדרלות הכי מגניבות אי פעם, שברה את המחסום. כמה מדורגות 15 הגיעו לסוויט סיקסטין עד 2020? רק אחת, פלורידה גולף קואסט. מה שאומר שבשלוש הטורנירים האחרונים הייתה מדורגת אחת שהגיעה לסוויט סיקסטין. האם הסוויט סיקסטין הוא השלב הכי גבוה שהגיע אליו מדורגת 15? ברור שלא, כך שלפרינסטון יש לאן לשאוף. סיינט פטרס הגיעו בטורניר של שנה שעברה עד לאליט 8, שם הם נעצרו ע"י צפון קרולינה שהגיעו עד לגמר.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 19, 2023 1:00 pm 
מנהל פורום

מאדנס

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 21, 2023 12:14 pm 
מנהל פורום

בצד הנשי של הטורניר אינדיאנה שהייתה מדורגת ראשונה הפסידה למיאמי והודחה מהטורניר שתי שלשות של ירדן גרזון (האוטוקורקטור מתעקש שזה גרשון) הביאו את המשחק לשוויון 68 אבל מיאמי שמו סל על הבאזר וניצחו 68:70
בכל מקרה עונה מעולה לגרזון

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 21, 2023 12:52 pm 
Hall of Famer

כלומר ירדן הודחה מיד לאחר נאומו של סמוטריץ?
מעניין

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 21, 2023 2:04 pm 
מנהל פורום

גל גדות לירדן

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 24, 2023 9:05 am 
Hall of Famer

ובמקום ה-49 במוק דראפטים מופיע דרו טימי, סניור, 36 נקודות היום בניצחון של גונזגה על יו.סי.אל.איי ואחד הגבוהים הטובים במכללות של השנים האחרונות, שלא לומר שחקן פוסט שלא נראה כמותו בערך מאז אל ג'פרסון (עוד שחקן לא אתלטי במיוחד).
ואני שואל - לוקה דונצ'יץ' אמנם בעמדה אחרת לגמרי, אבל גם הוא לא בדיוק שחקן אתלטי, כן שחקן שמתבסס על סקיל ברמה הכי גבוהה (ואני מצטער, אבל זה של טימי הוא גם ברמה הכי גבוהה) ועל כוח (וטימי אולי לא בריון כמו לוקה, אבל לא כזה רחוק גם).
יש מצב שיש פה סליפר לא נורמלי, או שאני טועה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 24, 2023 10:36 am 
Senior

לא חושב שההשוואה מאוד תקפה. לוקה הוא חתיכת שור ביחס לעמדה שלו. רוב השומרים בpoint of attack קטנים ממנו בהרבה, והשחקנים הגדולים יותר לרוב לא מספיק זריזים בשבילו.
טימי לא גדול במיוחד בשביל סנטר, אפילו קצת קטן בשביל חלק מהסנטרים הבאמת אדירים של המשחק, והוא אתלט הרבה פחות טוב, ממה שראיתי.
בליגה שבה אחד הכישורים הבסיסיים הכי חשובים לגבוה הוא שלא יהיה לייאביליטי מוחלט מול גארדים ופיקנרול, אני מבין את החשש לגביו.

השוואות הן באופן כללי משהו להיזהר ממנו, כמו שכולנו יודעים, אבל אם כבר השוואה ללוקה כמקרה בוחן, לוקה גרזה הוא דוגמא לא פחות רלוונטית לגבוה שעשה שמות במכללות בזכות קצת כוח ומשחק התקפה מלוטש, אבל לא ממש מוצא את עצמו בnba.
לגרזה יש רגליים מבטון ואני חושב שאצל טימי המצב לא כל כך גרוע, אבל אני חושב שהספקות לגבי שניהם מגיעים ממקומות דומים.

ואם כבר אם כבר אם כבר. שנגון הוא אולי ההשוואה הכי מעודדת, אבל אני חושב שהוא שחקן פוסט טוב יותר אפילו מטימי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 24, 2023 4:34 pm 
Sophomore

מסכים עם סטאבס. וכן, גם אני חשבתי על שנגון כבסט קייס סנריו. ושנגון גם מוסר מבריק, משהו ברמה של סבוניס אולי (שהוא בכלל בסט בסט קייס סנריו כאן). ושנגון גם צעיר מטימי בשנתיים ובהחלט עדיין יכול להשתפר. אגב, להערכתי, גם שנגון וגם סבוניס קצת יותר גבוהים וחזקים מטימי, וזה כמובן משמעותי. אבל אם שנגון וסבוניס הם התקרה בצד ההתקפי, ראוי גם להגיד שההגנות של סקרמנטו ובעיקר של יוסטון סובלות לא מעט מזה שהסנטרים שלהן הם חור הגנתי. שנגון ובעיקר סבוניס מצליחים לפצות בצד ההתקפי. אבל מרווח הטעות כאן צר מאוד. בקלות זה יכול להיגמר עם גרזה או נגיד טורקי אחר, אנס פרידום, שלמרות יכולות התקפיות מוכחות נפלט מהליגה בגלל שלא היה מסוגל לשמור על קונוס (אם לא מקבלים את הטענות שלו על רדיפה פוליטית של ה-נבא).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 61 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: uriel17 ו 16 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה