זה כן אני כתב:
ראי שעל הקיר כתב:
אני רק תוהה מדוע האיומים על גלישה לדיקטטורה, או אוטוקרטיה, הם איומי סרק.
למעשה גם ההיסטוריה וגם ההווה מלאים בדוגמאות למדינות שהלכו בכוון ריכוז כוח בלתי מוגבל אצל השליטים, ומצאו את עצמן בפסאודו דמוקרטיה בואכה אוטוקרטיה (ולפעמים אוטוקרטיה מלאה) די מהר. ובישראל, שבה אין מגילת זכויות וזכויות היסוד שלה לא משוריינות בשום חוק, זה אפילו יותר סביר.
אתה באמת מאמין לשליטים שאומרים "תסמכו עלינו, אנחנו נשמור על הזכויות שלכם בעצמנו ונבקר את עצמנו"? כל שליט מוחלט אמר את זה בערך...
ואני לא נכנס בכלל לעניין הכלכלי. זה בטח לא מועיל, אבל לדעתי זה לא בהכרח מוביל להתרסקות כלכלית. יש והיו בעבר אוטוקרטיות עם כלכלות מצליחות למדי, ושהעולם השקיע בהן למרות המשטר הלא באמת דמוקרטי בהן כי היו לעולם עוד שיקולים.
ועדיין לא הייתי סומך על אף שליט, מאף צד, עם כוח מוחלט בידיים. לא ימין, לא שמאל, לא למעלה ולא למטה.
עניתי לך על זה כבר בפוסטים קודמים. אני מאמין לדבר אחד, והוא שדיקטטורה לא יכולה לעבור במדינה כמו ישראל, כי יש מאסה כ"כ גדולה מכל גווני הקשת הפוליטית, ימין ושמאל, שלא יסכימו לחיות תחת דיקטטורה (בניגוד למדינות אחרות כמו רוסיה שם חיים אנשים בשנות ה-30 לחייהם שנולדו לתוך דיקטטורה וגם לאחר נפילת המשטר הקומוניסטי המדינה לא בדיוק הייתה דמוקרטיה למופת), כך שמה שרואים כיום ברחובות יהיה קייטנה לגיל הרך לעומת מה שיקרה אם ישראל תהפוך לדיקטטורה.
יחיו, יחיו. כמו שחיים בהונגריה ובפולין וכמו שחיו בעוד מדינות שגלשו מדמוקרטיה לפסאודו דמוקרטיה וגם לאוטוקרטיה. או שיעזבו, כמו שעזבו את אותן מדינות.
יש בישראל מסה גדולה של אנשים יגידו שצעדים נגד התקשורת, או נגד האקדמיה, או נגד התרבות, או נגד מוסדות שאמורים להיות עצמאיים אבל הם נתפסים כ"שמאלנים" (כלומר השתלטות של הממשלה עליהם), הם לא רק שראויים הם אפילו מתבקשים.
יש בישראל מסה גדולה של אנשים שתקבל בית משפט של השלטונות.
יש בישראל מסה גדולה של אנשים שיתמכו בחוקי שחיתות כל עוד השחיתות היא לטובת שליחיהם, כי לדידם זה בטל בשישים לעומת ה-greater good.
ויש מסה גדולה של אנשים בישראל שתקבל את שינוי שיטת הבחירות כמו שעשה אורבן בהונגריה, לשיטה שתבטיח את נצחון השלטון (כל עוד הם תומכים בו).
ויש בישראל מסה הולכת וגדלה, משני הצדדים אגב, שחושבים שהאסון הגדול ביותר שיכול לקרות לישראל הוא לא אוטוקרטיה, אלא אם הצד השני ישלוט בה. ואם הם יצטרכו להחליט - הם יעדיפו את האוטוקרטיה כל עוד היא לצידם. הם לא יקראו לזה אוטוקרטיה, כמובן, אבל זה מה שהיא תהייה.
בכל אופן אף אחד לא ישאל אותם כשהשלטונות יקחו לעצמם כוח מוחלט, וישנו גם את החוקים הנדרשים להם כדי לשלוט ולבסס את שלטונם - כי כמו שאמרתי בהזדמנות אחרת, שלטון עם כוח מוחלט לא יכול להרשות לעצמו להפסיד בחירות ולתת כוח מוחלט ליריבים שלו. הם יקראו לזה "חוקי משילות" ולדעתי אתה תופתע לגלות כמה תמיכה הם יקבלו, ומי שלא יתמוך - ידוכא יותר ויותר. לצד זאת יהיו חוקי שחיתות וחוקי דת, כי אפשר וכי זה קל.