Hacohen כתב:
אגב, אני מזכיר לכם מהי "גרסת המג"בניקים" שאתם רוצים לקבל כגרסה סבירה:
צעיר שהרגע סיים כמה שנים טובות של לימודים בחו"ל וחזר ארצה להתחיל את הקריירה, שמעולם לא היה מעורב בשום פעילות אלימה, החליט לחטוף נשק ללא סיבה ברורה משוטר חמוש שהיה בחבורה עם עוד כמה שוטרים חמושים, הספיק לדרוך את הנשק הגנוב, לירות בו, ורק אז נורה למוות.
שום דבר מזה לא תועד באחד האזורים המצולמים והמתועדים בעולם, וכשלפי הנוהל המשטרתי מצלמות הגוף היו אמורות לפעול.
ובכן, הגרסה אינה נשמעת מתקבלת על הדעת. יש השגות? למישהו זה נשמע הגיוני? ניסיתם לתאר את הסיטואציה במציאות? מישהו מכם היה מצליח לחטוף נשק משוטר חמוש, לדרוך אותו ולירות בו ללא הכשרה, ובכל הזמן הזה לא היתה שום תגובה או תיעוד חוץ מיריות עליכם אחרי שהצלחתם לבצע פעולות שגם בסרטי פעולה ייראו מוגזמות?
מה שבבולד (b) הוא ממש ממש סביר בעיניי . שוטר לא שם לב, ואולי לא בדיוק החזיק את הנשק עם היד. ומחבל ערבי (כאמור, כאילו שלעולם לא היו אינטלקטואלים ובעלי תארים שפוצצו דברים ואנשים בצד הפלסטינאי, או אגב בצד הישראלי, ברוך גולדשטיין למשל) שם לב לכך... אני באמת לא מבין מה לא אפשרי, חדשני או הגיוני בזה. היו דברים מעולם , והרושם שלי הוא שהיו הרבה דברים בעולם. הרבה הרבה.
מה שבקו תחתון (u) אכן מהווה עילה להרמת גבה, בעיניי. לא משהו שאי אפשר להסביר, אבל הרמת גבה בהחלט קיימת.
כך או כך, הטענה שלי היא לא מה היה ומה לא היה. כי איני נביא, ואינני בן נביא, ואני לא הייתי שם, וגם לא היה לי רחפן שבמקרה התעופף למעלה ותיאר את מה שהיה. אני חושב שיש סיכוי סביר שהיה כאן מקרה של מחבל (כי כן, יש עשרות פיגועים על ידי פלסטינאים כל שנה, סטטיסטית. יותר פיגועים על ידי ערבים מאשר מקרי הפללה, זה בטוח, הרבה יותר), ויש גם סיכוי (לא מבוטל בעיניי) של הפללה (כי גם מקרים כאלה היו, לא באותה מידה, אבל היו, אין ספק)
. האם זה 70-30 או 30-70. אני לא יודע לומר כי אני, יחסית, נטול היובריס ואני לא חושב שאני יודע הכל. אני כן יודע לומר שזה לא 99-1, כי אני, לא חושב אוטומטית שהצד הישראלי הוא הצד הרע בסיפור, תמיד ובכל מצב. מן קטע כזה שלי, בתור אתה יודע, יהודי וישראלי.... ובן אדם.
ואולי גם יום אחד נדב ילמד להתדיין מבלי להוציא מילים כמו ״מטומטם״ ו״אדיוט״ מהפה (קאלימי לשיקולך). זה יהיה נחמד.