shmueliki כתב:
uriel17 כתב:
זהו, מכבי תהיה חמישי וזה הישג יפה מאוד
אמרתי בתחילת העונה, ובמשך העונה שזו הפעם הראשונה מאז 2014 שאני רואה סימנים לניהול מקצועי ובניית סגל שפויה
השאלה היא האם בקיץ הקרוב שוב נראה יציאות של אבן ושות' או שזה ימשיך להיות סגל דיוויד בלאט כזה
אני אמשיך לטעון שהסגל לא נבנה מי יודע מה (3 זרים התגלו כטובים מאוד, 6 אחרים בינוניים ומטה - גם ביחס לציפיות הלא גבוהות מרובם), ובפרט שהחילופים וההתאמות תוך כדי העונה של השחקנים המצטרפים (אדאמס, ובריימו) - היו לא טובים (וזאת אמרתי גם בזמן אמת, בשני המקרים).
בסוף לא מעט נופל על פציעות (פוייתרס היחיד מהשמינייה הבולטת במכבי מבחינת מדד - שהחמיץ יותר מאשר 5 משחקי יורוליג. אני לא אעבור כעת קבוצה-קבוצה, אבל אני בספק רב האם יש מקבילה לכך), ולמכבי זה הסתדר טוב הפעם.
לכן - אני מוחה בתוקף על הציון 7 שניתן לעודד קטש בסיכום השנה הנ"ל:
https://sports.walla.co.il/item/3572031הרי יאניס הפך לחצי אליל, כאשר במרבית שנותיו הוא משיג פחות ממה שקטש השיג השנה. אלו עובדות.
אני לא חושב שקטש מאמן יורוליג ענק, אבל ספציפית קבוצה שכזו, עם המון אמריקאים אתלטים, ובהובלת שני גארדים דומיננטיים - יחסית מתאימה לו.
בסיכומה של עונה מקום 5 זו תוצאה יפה מאוד, אבל זה בקלות גם יכל להיות 8 עם סל לפה או לשם, כך שלא צריך לעשות יותר מדי מהמקום המדויק, אלא מכך שמכבי הוכיחה שהיא קבוצת יורוליג טובה, מסיימת עם פלוס גדול בהפרש הסלים, ועולה להצלבה בצדק.
ראשית, גם מקום 8 (בהפרש של סל לפה או לשם, כפי שציינת), זו תוצאה יפה מאוד (בהתחשב ברמה של היורוליג השנה) וגם הפער (במאזנים וברמה) לא היה רחוק כל כך ״מהמובילות״.
אני חושב שאתה מגמד את השפעת ההיעדרות של פוית׳רס (ששיחק כשליש מהעונה בלבד) ואת הפציעות של בראון ובולדווין, שאמנם נעדרו ״רק״ 4 ו-5 משחקים (בהתאמה), אבל בעונה של ״סל לפה ולשם״ יש להיעדרויות כאמור השפעה משמעותית.
לעניין ״הישגי השחקנים״ - גם כאן אתה מגמד. נעזוב את 3 השחקנים שהגדרת כ-״טובים מאוד״ (אתן את הקרדיט שהרמה של ״טובים מאוד״ היא הטופ לבל של הסיווגים שלך) - אני חושב שמה שמרטין וניהו נתנו זה יותר מ-״בינוני ומטה״ (ובהחלט אפשר להגדיר את התרומה שלהם כטובה ביחס לשחקנים משלימים).
אני גם כלל לא בטוח שאפשר לתת ציון כלשהו לפוית׳רס (כאמור - שיחק 11 משחקים בלבד) - לקבוצה לוקח זמן להיכנס לעניינים וראינו עד כמה חלק מהיריקה בתחילת העונה נבעה מהתאמת הרכבים.