Yuval כתב:
הכל יכול להתברר כברכה. לעולם יש עץ אפשרויות אינסופי כמעט. לכן אנחנו צריכים כלים אחרים לנתח אותו מלבד להסתכל מה קרה בסוף ולהגיד מי צדק במבחן התוצאה.
זה בדיוק מה שניסיתי ללמד את נדב ואולי אצטרך ללמד אותך. בשנה שבה המערב הכי חלש שהוא היה ב20 השנה האחרונות, אי העפלה לפלייאין עם לוקה היא כשלון קולוסאלי שנובע מניהול מחפיר שהביא את הציוות האיום הזה של קיירי-לוקה.
לגבי החלק הראשון, אני לא לגמרי מצליח להבין מה לא הבנת. כל העצבים שלי על הטרייד של הליברטון (שלהזכירכם, גרתי אז בסקרמנטו והלכתי למשחקים באופן קבוע לכן הוא השפיע עלי אישית) הייתה שאני חושב שהוא פוטנציאל פסיכי. אולי אני טועה בהערכתי אליו, אבל באופן עובדתי זה מה שאני חושב. לכן בוודאי שההצלחה שלו רלוונטית לשיפוט הטרייד. אם סקרמנטו מכרו MVP פוטנציאלי בשביל עונה אחת של הדלקת הבים, זה יירשם כאחד הטריידים המחרידים בהיסטוריה.
אני לא -חושב- שזה יקרה. אני מסכים שההצלחה של סקרמנטו השנה מראה שטעיתי בהערכה שלי לגבי סבוניס וסביר שהליברטון לא יוביל את אינדיאנה לשושלת אליפויות, אלא רק יהיה מאוד טוב. אבל אם בוחנים את מבחן התוצאה בלבד, כמו שאתה ונדב עושים פה, אז אין תוצאה עדיין.
אתה מוזמן ללמד אותי כל מה שאתה יודע על החלטות בעולם העסקי ובפוקר, זה לא ישנה את דעתי שמדובר בעולמות עם קונטקסטים שונים ופרמטרים שונים למדידת הצלחה - ואת טיב ההחלטות שמתקבלות על מנת להגיע להצלחה באשר היא.
בנוגע לקינגס, אני טוען שהצלחתם לשבור את בצורת הפלייאוף הארוכה ביותר בליגה, היא כבר תוצאה קיימת ושרירה.
למה זה אחרת עם דאלאס וקיירי? כי המאבס במקום אחר מהקינגס. הם נכנסו לבנייה סביב לוקה עם מעט מאוד נכסים מעניינים, שמו את רוב הז'יטונים שלהם על פורזינגיס, לא עבד, המשיכו הלאה. עכשיו ניסו את הטרייד עבור קיירי בשביל לפרוץ את התקרה. אין ספק שבטווח המידי זה לא עבד. אני מנסה להבין למה אתה קורא לזה כישלון קולוסאלי בשנה שהמערב כה חלש - האם המשתמע הוא שדאלאס של דינווידי-לוקה-DFS היתה יכולה להגיע עד לגמר בשנה שכזו? או שלאור חולשת המערב, אי-השתתפות בפלייאוף היא כישלון ברמת ההכנסות, היח"צ וניכורו של לוקה מהפרנצ'ייז?
האם הציוות קיירי-לוקה עד כדי כך איום? או שאולי הבעיה העיקרית נעוצה במחסור בשחקני פנים עם נוכחות הגנתית?
אמרתי את זה בזמן אמת של הטרייד - אני ממש לא נלהב לסנגר על מהלך מקצועי שמבוסס על קיירי המאוס. אבל אני גם לא יכול להתכחש לכישרון האדיר שלו. בכל אופן, הנפנוף שלי בטרייד עבורו נועד רק בשביל לתקף טענה שלי, לפיה המאבס של קיובן תמיד פרו-אקטיביים ומגלגלים עסקאות בשביל להיבנות כמו שצריך סביב שחקן הפרנצ'ייז שלהם. זה לפחות מה שקרה בעידן נוביצקי. גם אז ניתן היה לקטול בזמן אמת עסקאות כמו החתמת דמפייר (על חשבון השארת נאש), צירוף האנטואנים (ווקר וג'יימיסון), החלפת דווין האריס הצעיר והמבטיח בג'ייסון קיד המזדקן, ועוד. אבל בסופו של דבר, כל אחד מהשמות שציינתי ורבים אחרים, התגלגלו לכדי סגל שכלל את טרי וצ'אנדלר לצד קיד ונוביצקי הנ"ל, והביא אליפות (ולפניה, רצף מרשים של השתתפות בפלייאוף).
נכון לעכשיו, זכויות הבירד של קיירי, בחירת טופ 10 בפוטנציה, וג'וש גרין הצעיר שפרץ בעקבות הטרייד, הם שלושה קלפים מעניינים בידיהם של המאבס לקראת הקיץ הקרוב. מבחן התוצאה יהיה הקבוצה שתיבנה סביב לוקה ומידת האופטימיות שיביע בה לקראת העונה הבאה.