Yuval כתב:
Att כתב:
הראיתי דוגמה גם בת'רד הקודם.
אין שום סיכוי שקבוצה שמתחרה על הפלייאוף ובמובהק אינה קונטנדרית תוסיף רול פלייר בן 33 תמורת בחירת סיבוב ראשון וזה יהיה מהלך טוב.
בשנייה שהטרייד בוצע - זו הייתה טעות.
זה לא משנה מי ביצע את המהלך. במקרה הזה - יוג'ירי, gm מוערך.
או במקרה של גובר - טים קונלי, גם הוא gm מוערך.
לשפוט מהלך מתוך נקודת הנחה שאנשי המקצוע יודעים יותר טוב נראה לי מוזר מאוד.
האם כשפיניקס סאנס בחרו את בנדר הם ידעו טוב יותר?
האם במשך שנים ארוכות חוזים ארוכיי טווח לשחקנים בינוניים היו הגיוניים?
הליגה לומדת ומתפתחת ואנחנו רואים יותר ויותר FO מוכשרים ופחות ופחות טעויות
אבל זו נקודת הנחה משונה.
בעיני העניין בניתוח, בין אם זה עסקת כדורסל או עסקה "עסקית", הוא למצוא איזון בין שתי הגישות האלו.
מצד אחד יש את הגישה של נדב שאומרת שכל מה שמשנה זה מבחן התוצאה וזה מה שיש לבדוק, לכן אין ערך בניתוח מוקדם. או את אחיה החורג, הגרסה של בריאן גרנט שאומר שיש קודם כל להצדיק כל מהלך על ידי כתיבת הרציונל מאחוריו (למרות שהוא ברור לכולם, הויכוח הוא על הרציונל לפרקים או על הביצוע שלו לעיתים אחרות).
בצד השני יש את הגרסה שלך, שמעמידה תפיסה מאוד קשיחה של מה מהלך נכון ומה מהלך לא נכון. והגישה לא כל כך גמישה וחשוב יותר, לא מאוד נתונה לבחינה כי איש לא ביצע את המתודה שאתה מציע מתחילה עד סופה.
-מתעלם ברשותכם מההודעות בעמודים האחרונים שעוד לא הספקתי לקרוא-
אין צורך לבצע את המתודה שאני מציע (אני לא בטוח למה אתה מתכוון, אולי ל"תהליך") מתחילתה ועד סופה.
אני מתייחס פר טרייד. יש טריידים שאין לי דעה ברורה עליהם (או שיש לי אבל היא סובייקטיבית) ויש טריידים שהם במובהק טעות,
שמהרגע שבוצעו אפשר להקפיץ הודעת שגיאה.
אני לא רואה סיכוי שקבוצה בינונית כמו טורונטו של אז,
שכנראה דומה למדי לטורונטו של היום שביצעה מהלך דומה (אם כי טוב והגיוני מעט יותר) עם פואטל החביב,
מוסרת בחירת דראפט בסיבוב הראשון
ויוצאת מורווחת מהמהלך הזה.
האפסייד של ת'ד יאנג בגיל 33 הוא פחות או יותר אפס.
(והיכולת הצפויה שלו להשפיע אפילו בטווח הקצר על הישגי הקבוצה שלו גם הייתה נמוכה מאוד - רול-פלייר שמגיע באמצע השנה, כמה הוא כבר יזיז את המחט?)
הדאונסייד הוא גדול הרבה יותר. הם נתנו את הבחירה ה-20 בדראפט של שנה שעברה.
אנחנו כבר יודעים לומר שהם פספסו אפשרות לבחור את ווקר קסלר כסנטר העתיד שלהם (מה שהיה מייתר את הטרייד על פואטל).
המהלכים האלו הם מהלכים שגויים
עם תוחלת נמוכה מאוד להצלחה (מקווה שאני משתמש בזה נכון:)