הנווט כתב:
לגמרי, הוא לא עושה שום דבר יוצא דופן אבל שחקן אול ארואנד שכל קבוצה צריכה, יכול להתפתח לדווין סמית׳ שלנו ולהשאר לכמה שנים (גם בגיל הנכון).
ֿ
אגב שמו אותנו בפינה בעייתית פיבא, זה פחות הבחירה בין המפעלים שדומים ברמתם אלא התיזמון, בעלים חדש, היערכות מחדש וזה ממש מוקדם להאנס לקחת את ההחלטה עכשיו.
אין מידע על אילו קבוצות יהיו באיזה מפעל שנה הבאה ושיטת המשחקים שמשתנה כל כמה שנים (לצורך העיניין אם יש לנו תקציב גדול והיורוקאפ חוזר לסדרות/בית חוץ בשלבים המאוחרים זה לטובתנו לכאורה).
הם לוקחים הימור אופורטוניסטי כי להביא את הפיינל פור לירושלים אמור ליהיות פרס על 5 שנים במפעל שהימרנו עליו שהיה עוד נחות יחסית, לא תנאי להישארות.
בכל מקרה אם אני אדלסון אני מסכים להתחייבות רק לשנה נוספת, ומשאיר גמישות לקראת ההרחבה הצפוייה של 24/25.
לגמרי מסכים לגבי החתמת רנדולף (יש מצב שיהיו לו הצעות יורוליג) וגם לי דווין סמית' הוא המודל שעלה לי לראש. בנוסף במשחקים האחרונים הוא גם מראה שהוא מופיע למשחקים גדולים שזה גם פרמטר חשוב...
לגבי המפעל בשנה הבאה, אני בכללי חושב שה-BCL עדיף והיורוקאפ בשיטה הנוכחית פשוט מזעזע.. ולכן אם אין אופציה ללכת ליורוליג (ליותר מעונה) הייתי בכל מקרה מעדיף BCL. בלי קשר, אנחנו בעונה קסומה ובארנה כמו של אתמול אשכרה יש לנו סיכוי לתואר אירופי. זה אירועי של פעם ב-20 שנה ולא הייתי מסכן אותו בשביל ללכת ליורוקאפ שנה מוקדם יותר (מקסימום שנה אחרי).
אידיאלית נגיע איתם להסכם שנשארים אצלהם אלא אם כן נוכל להיכנס ליורוליג. ויותר מזה לא ברור לי גם מה בדיוק המשקל של חהתחייבות כזאת הרי זה לא שיש כרטיס שחקן שהם יכולים לא לשחרר או משהו כזה... אם בסוף כן תעלה הזדמנות ונרצה לוותר על ה-BCL מקסימום זה ייגמר בקנס...עדיף את זה מאשר לסכן הסיכויים שלנו לקחת השנה.
למה הפורמט של ה-BCL עדיף? ביורוקאפ יש בית של 10 קבוצות, זה מבטיח לפחות 18 משחקים בלי סכנה של הדחה מוקדמת. השלבים הסופיים של משחק אחד להדחה באמת קצת הזוי, אבל ליגה של 18 משחקים עדיפה על ה-BCL שגם שני שלבי בתים מבטיחים רק 12 משחקים, כמובן עם האופציה לסיים את העונה האירופאית מאד מוקדם עם הדחה בשלב הראשון (והיו דברים מעולם) ירושלים לא הייתה כל כך רחוקה מזה השנה - אחרי 3 משחקים הם היו עם הפסד ושני נצחונות מאד צמודים שבקלות יכלו להגמר אחרת וממאזן של 3:0 קשה היה לצאת וכל העונה והנראטיב של הקבוצה ושל דז'יקיץ' היו נראים אחרת. ביורוקאפ יש הרבה יותר הזדמנויות לתקן.