sheky כתב:
דניאל כתב:
כן, מבין. אבל אני חושב שזה נוטה להסתדר - לדוג' אם בשנה שעברה טייטום היה לוקח אליפות אולי הוא היה מוגדר כוכב על או טופ 5 - בדיעבד. אבל השנה הוא בבירור טופ 5, כלומר מראש ולא בדיעבד. כנ"ל אמבייד ויוקיץ', לא משנה מה יעשו. החריג היחיד ששמתי שם זה לברון ודיוויס, כי זה שני שחקנים שכבר היו טופ ורק בגלל שיש ספק על הכושר הגופני שלהם אני מחריג אותם.
אני לא מספיק זוכר מה היה המצב מראש במקרים שציינת. לדעתי גארנט היה טופ 5-7 בתחילת ובמהלך השנה, כנ"ל נוביצקי ב-2010. קאווי באמת הוגדר ככזה בדיעבד, אבל הוא מצטרף לפיסטונס כחריג. זה עדיין מדגם מאד מובהק שמראה שצריך שחקן שלפני הפלייאוף שווה טופ 5-7. לדעתי גם השנה מאד סביר שהאליפות תיפול אצל אחד מבין יוקיץ', אמבייד, יאניס, טייטום, סטף או דוראנט - כנראה סבירות מצטברת של 90%
לא חושב שגארנט היה אז טופ 5-7, הוא היה תשיעי בהצבעות לאולסטאר (בתיקו עם בוזר, מפתיע...) והיה בחמישיה השלישית של הליגה.
אבל אין לי ויכוח עם הטענה שרוב הסיכויים לקחת אליפות זה אם יש לך כוכב על בקבוצה, אני רק חושב שטופ 5-7 זו הגדרה קצת ריקה וזה יכול להיות טופ 3 בעונה מסוימת וטופ 10 בעונה אחרת.
אני גם לא בטוח שאני יכול להצביע על טופ 5 בליגה בצורה קלה... יוקיץ', יאניס ואמביד זה קל, מעבר לזה טייטום ולוקה גם באיזור אבל איפה נכנס סטף? דוראנט? קאווי? לשג"א יש קייס לטופ 7 אחרי העונה הזאת? אם דיוויס ממשיך בכושר הזה אז את מי הוא מדיח מהטופ?
ההגדרות האלו הן שרירותיות נורא ולתת להן הגבלה מספרית זה חסר משמעות ממש... בעיקרון אני לגמרי איתך, בהגדרה המספרית אני פחות מוצא ערך.
בוא נחדד שנייה - אנחנו מדברים איפה ה"כוכב" היה הכי קרוב לאליפות, כלומר בסוף העונה הסדירה.
גארנט בתחילת הפלייאוף של 2008 היה בחמישיית העונה הראשונה, לא השלישית. אחרי שהוא גם לקח MVP ארבע שנים קודם, ונמצא בשיא מבחינת הגיל. לדעתי לגמרי טופ 5-7
במקום להחליט על מי הטופ 5 או טופ 7, בוא נגיד לאיזה מהקבוצות בפלייאוף יש שחקן שיש לו קייס חזק לשם - זה עוזר לנכות את לוקה ושג"א. כאמור - בבירור דנבר, פילי, מילווקי. די בוודאות גם בוסטון. דוראנט וסטף קצת בירידה אבל לדעתי עדיין באיזור, בטח אם נניח שבפלייאוף הם יהיו יותר זמינים מבעונה הרגילה - אז גם פיניקס וגולדן סטייט. לברון ודיוויס זה היחידים שלדעתי נתון לויכוח אמיתי ולא סתם הם קבוצה שכל תוצאה בין להחמיץ פלייאין ללעשות פלייאוף חזק לא הייתה מפילה אף אחד מהכסא. הם ווילד קארד אמיתי.
לכל שאר הקבוצות שעדיין בפלייאוף פשוט אין שחקן שקרוב לטופ 5-7 - קליבלנד, ניו יורק, אטלנטה, מיאמי, ממפיס (מוראנט טרם שם ואפילו קצת התרחק לדעתי), קליפרס (קאווי במצב הגופני הנוכחי רחוק משם), סקרמנטו, מינסוטה - ולדעתי גם אין להן סיכוי ממשי לאליפות.
ולגבי מה ש-att כתב:
- קאווי ממש, אבל ממש לא היה סופרסטאר לפני הזכייה הראשונה באליפות. ההישגים שלו עד אז היו חמישיית הרוקיז הראשונה וחמישיית ההגנה השנייה. הוא דוגמא לשחקן שהאליפות הפכה לסופרסטאר, ובכך השוואה לדטרויט. זה קצת שונה כי מדטרויט גם אחרי האליפות אף אחד לא הפך לכוכב, אבל בשני המקרים הקבוצה זכתה באליפות בלי שחקן טופ 5-7 בכניסה לפלייאוף
- מסכים מאד לגבי טייטום - אם בשנה שעברה זה היה בספק, השנה די ברור שהוא בטופ 5, מקום 4 במירוץ MVP ובסבירות גבוהה מקום בחמישיית העונה (אם לא שומרים על העמדות ומכניסים את יוקיץ' ואמבייד ביחד, אז שיורידו את אחד הגארדים)