Att כתב:
sheky כתב:
Att כתב:
אם אתה מאמין שככל שאתה בוחר גבוה בדראפט, אתה מאפשר לעצמך סיכוי גבוה יותר לבחור סופרסטאר או כוכב, אז בוודאי שהסיכויים עולים.
עובדתית, מעט מאוד שחקנים שנבחרו
גבוה בקבוצה שלקחה אותם לקחו אליפות... אם נסתכל על ה20 שנה אחרונות אנחנו מדברים על וויד וקיירי וזהו פחות או יותר, אם נלך עוד קצת אחורה אפשר גם להוסיף את דאנקן (את לברון אני כמובן לא סופר כי הוא הגיע לקאבס מהשוק החופשי, לא קשור לדראפט בעונת האליפות).
לא מבין איך זה עוזר לנו לדעת מה קרה בפועל.
הנהלות חלשות יותר של קבוצות שניסו לנצח ולא הצליחו לרוב בוחרות גבוה.
האם זה שלפליקנס היה את AD או לקאבס את לברון הרחיק אותם מאליפות?
לא, לא ממש...
אתה לא מבין איך דאטה של דברים שקרו בפועל עוזר לנו לדעת מה קרה?
אתה לא מבין איך סדר גודל של 20 שנה שאפשר לחקור בו אלופות, פיינליסטיות וכשלונות לא עוזר לנתח הסתברויות של דברים?
האם זה שלפליקנס היה את AD בקבוצה כל כך חלשה הרחיק אותם מהאליפות? מאוד יכול להיות... יכול להיות שלהביא שחקן כמו AD שהוא לבדו מוציא אותך מהתחתית לקבוצה שאין בה כלום זו נקודת התחלה בעייתית.
הקאבס עם לברון לא הצליחו להרים קבוצה סביבו כי לברון לבדו שווה פלייאוף במזרח אבל הוא הגיע לקבוצה עם כלום ושום דבר בה...
בסוף, לשמחתנו, יש דאטה... קבוצות פח אשפה שמביאות שחקנים טובים ברוב המקרים לא מצליחות למנף את זה... זה נכון עם הקאבס, זה נכון עם ניו אורלינס וזה נכון עם עוד קבוצות.
אגב, כמובן שגם יש קבוצות שסותרות את זה ובראשן אוקלהומה.
זה היופי בלהסתכל על הצלחות וכשלונות ולנסות לדלות מזה מידע והסתברות.
זה לא אומר ששיטות שלא נוסו לא יכולות לעבוד, אבל הן צריכות לשבת על אי אילו הנחות שמסתמכות על איזשהו מודל.
Att כתב:
טאנקינג של עד 7 שנים כדי להגיע מכלום נכסים להתמודדות על האליפות
בכמעט 100% זו דווקא הבטחה מדהימה.
איפה נכתב דבר כזה? אני ממש אשמח אם תפנה אותי לכתבה שהראתה ניתוח כזה.
שום סיכוי בעולם שיש מישהו שעשה מחקר ומצא שאם עושים טנקינג של 7 שנים יש כמעט 100% סיכוי לאליפות.
על סמך מה ההנחה הזה בכלל? במה שרשמת אין שום דבר שמתקרב לזה אפילו.
גם לעשות טנקינג 7 שנים זו תפיסה כל כך מוזרה, היא פשוט אומרת שאתה לא הצלחת לבחור שחקן שמזיז את המחט במשך 7 שנים או שכל מה שעשית זה טריידים על מי שבחרת במשך 7 שנים.
בסוף כל הטנקינג של פילי נשען על זה שאמביד ישב בחוץ 2 עונות ושסימונס ישב עונה בחוץ מה שאפשר להם לבחור גבוה אבל לא להתרומם (כי ברגע ששניהם שיחקו הם התרוממו רק מזה). אגב, לא מפתיע ששני השחקנים פספסו הרבה משחקים גם בהמשך הקריירה שלהם (אמביד פצוע תמידית בפלייאוף, גם עכשיו) כי כשאתה בונה אסטרטגיה על זה שאתה בוחר שחקן פצוע אל תתפלא שזה חוזר במערכה מתקדמת יותר.
( * ההודעה נערכה עקב טעויות הגהה מוגזמות)