ERON89 כתב:
ספורט נוער זה לא מקצועני וזה חלק ניכר מהבעיה בעייני, אבל האמת שזו לא הנקודה. הדיון היה האם עושים עבודה טובה בהפועל תל אביב ואני אומר שלהציג הישגים קבוצתיים/שחקנים שמשתחררים לבוגרים כהשיג במועדון שהבסיס שלו לאותה הצלחה היא שהשחקנים הכי טובים בארץ ממקומות אחרים מחזקים אותו באופן קבוע זה בלוף. יש פול מוגבל של שחקני נוער איכותיים בארץ, ברגע שאתה שובר את הפיזור שלהם ברחבי הארץ ושם אות כולם באותם 3-4 מועדונים ברור שמהמועדונים האלה יצאו הכי הרבה הישגים ושחקני בוגרים, אין לזה בהיכרח שום קשר לאיכות העבודה שם.
ולגבי העניין האתי - כשמנהל מקצועיים ומועדונים מציעים הצעות שקריות והבטחות מדומיינות על "מעטפות" ועל הסיכוי לצאת לשחקן אצלם וכו' זה הכי לא אתי. מאוד מאוד קל להשפיע על ילד בן 14 לעבור אליך, במיוחד שלרוב ההורים אין שמץ של יכולת לבחון את מידת האמינות של ההצעות האלה.
לגבי החלק הראשון (האם הפועל ת"א כמחלקת נוער עושים עבודה טובה) -
האם הם העדיפות הראשונה לכשרונות מרחבי הארץ? התשובה היא לא. הם מציעים חבילה לא רעה עם האקדמיה בכפר הירוק - בי"ס שנחשב טוב, מערכת גדולה, אימוני בוקר, קבוצות שמתמודדות ברמה הכי גבוה בארץ, מועדון עם מסורת וקבוצת בוגרים בליגת העל שכבר הצליחה בעבר לשלב בוגרי מחלקת הנוער. אז הגיוני ששחקנים צעירים ירצו לשחק שם. עובדתית, למעט ארונוב אני לא זוכר מתי הם הביאו שחקן שבאמת נחשב הכי טוב בשכבת הגיל שלו (ולא משחק כבר במועדון גדול). לדוגמא ניקח את ים מדר - הוא הגיע להפועל ת"א בגיל כיתה י' בגובה 1.80. היה שחקן נחמד, לא היה בנבחרות ויכול להיות שאקדמיות אחרות רצו אותו, אבל הוא לא היה הפרוספקט הכי טוב לגילו וגם לא טופ 10 כנראה.
לרוב הפועל ת"א מנסים להביא ילדים בפריפריה ובעיקר כאלה עם נתונים פיזיים בולטים. הרבה פעמים אגב עם מקבלים את ה"שאריות" של גלבוע כי המנהל בגלבוע הוא אוהד הפועל ת"א ומקורב לצוות של הפועל ת"א.
ביחס לכל זה, אני חושב שהתוצאות שלהם דיי טובות. הם הצליחו להתחרות עם גלבוע ומכבי ת"א בשנתונים מסויימים ושלחו כמות יפה של שחקנים לנבחרות.
לגבי החלק השני (הפועל ת"א כביכול מתנהגים באופן לא אתי בהעברות שלהם) -
זה נושא קרוב לליבי כי הרבה שנים הייתי מאמן ומנהל במועדון קטן שגידל שחקנים למועדונים גדולים יותר.
להגיד "אבל.. אבל.. כולם עושים ככה!" זה לא משהו שמצדיק.. אבל כולם עושים ככה! זאת אומרת בכל מועדון גדול מחרטטים את ההורים ואת השחקנים. אנחנו בכלל מדינה של חרטטנים גדולים. מנהל של מועדון שרוצה לגדול ולהצליח מבין בסופו של דבר שבלי לחרטט אי אפשר ומצטרף לחגיגה. יש מעט מאוד מנהלים ומאמנים הוגנים וישרים ולרוב הם נשארים דיי מאחור.
בכל מקרה, אני מסכים שגם בהפועל ת"א פונים לשחקנים צעירים ומשכנעים אותם לעזוב את הבית ולפעמים גם מקומות טובים, בשביל איזה חלום כשגם להם ברור שכנראה הילד לא יהיה שחקן ליגת על, אבל מה איכפת להם? מקס' ישחק בקבוצה המשנית. זה לא בסדר ואני כן הייתי שואף למצב שבו אקדמיות יתנהלו בצורה הרבה יותר הוגנת. יחד עם זאת, חייבים לציין שהרבה פעמים זה אינטרס הדדי וגם אותו בן 14 לא היה מצליח להתקדם ולהגיע לנבחרות אם היה נשאר במועדון הבית שלו, בטח בפריפריה. זה משהו שכבר צריך לשפוט כל מקרה לגופו. קשה להכליל.
אני אישית המלצתי לשחקנים שאימנתי ללכת למבחנים בהפועל ת"א כי אני חושב שיחסית זה מקום טוב להצליח ואני לא משוחד לטובתם או משהו, אבל ברגע שהם אמרו לשחקן שלי "כן התקבלת.. אבל... אין לנו כבר העברות לקבוצה בלאומית אז בוא תשחק שנה אחת בליגה מחוזית ושנה הבאה תהיה בלאומית" אז כבר אמרתי "רגע..." אם זה מישהו שאתם באמת רוצים ומעריכים, אז קחו אותו ללאומית. כל הפתרונות האלה של להתאמן עם הקבוצה הבכירה לגיל אבל לשחק בקבוצה השנייה כדי לעקוף מגבלת העברות זה חרטא ולרוב רק פוגע בילד.