shmueliki כתב:
קודם כל - לא ממש כתבתי (הפעם) משהו שלילי... (ראה גם "סיקור" שלי תוך כדי המשחק, למעט שקראתי לבולדווין ליצן על דרמה שעשה שוב מול השופטים...).
אבל אם כבר, אני לא חושב שאני מסתיר שאני לא "אוהב" (כלומר מבחינת התנהגות, סגנון משחק וכו'), וגם לא מחזיק באופן מיוחד מבולדווין (הכל באופן יחסי, אזכיר - היו פה לאחרונה "בתקשורת" קריאות שהוא אחד השחקנים הטובים באירופה, מועמד ראוי ל-MVP של המפעל וכו'. אתה שותף לזה למשל?).
הוא נתן סדרה באמת ענקית (אני בעצמי תוך כדי הערב ציינתי את נתוני הקליעה החריגים שלו), ובכלל כמה חודשים נהדרים (אחרי חצי ראשון לא מלהיב בכלל של העונה מבחינתו, לטעמי) שהיו חלק מרכזי מריצת הניצחונות של מכבי.
מבחינתי עדיין הוא שחקן פחות טוב מלורנזו בראון ב"מכלול", מה לעשות - ככה אני רואה את הדברים לא מהיום (ולא אשנה אותם לגמרי בעקבות סדרת משחקים אחת).
אני גם חושב שהוא שחקן פחות טוב מלורנזו בראון, אבל לא בהרבה.
shmueliki כתב:
אוקי, אם כבר פתחת גם את זה (ואין שום בעיה, אני באמת שמח לדון איתך, ובכלל כאן בפורום...):
אז גם אתמול דיברתולומאו עם פלוס-מינוס של 0 - לא נשמע מרשים, אבל עובדתית בולדווין ובראון עם מינוס 10 ו-11 כל אחד (כי הם היו שותפים לקריסה בסיום - לפני כן גם היו סביב 0 אני מניח).
רוצה לומר, שוב, בפעם המי יודע כמה, רואים ששני הגארדים המובילים ביחד לא לוקחים את הקבוצה רחוק מדי בדקות המשותפות (הפעם שלושתם ביחד השלימו ל-83 דקות, כלומר לא שיחקו כמעט ביחד בהרכב 3 גארדים נמוכים), או לחילופין רואים שיש גארד מחליף מצוין (ומקומי) שלא מוריד את רמת המשחק של הקבוצה באופן יחסי (אל מול המחליפים בצד השני וכו').
אגב, אתה בעצמך דיברת על הריבאונד והתרומה של פויתרס. זה נראה לך סביר שסורקין לא מקבל שנייה? מה יש להפסיד במשחק שבו גם ככה כאמור שולטים מולך לחלוטין בריבאונד וב"דומיננטיות בצבע" (0-5 בחסימות לצרפתים)? האם לא שווה לראות אם הוא משנה את הדינמיקה עם קצת אנרגיה, לתת גוף וכמה עבירות אם צריך וכו'?
אני לא אוהב את נתון הפלוס/מינוס, כי הוא לא נותן תמונה מול מי שיחק אותו שחקן. תחליף את הדקות של ג'ון די בדקות של בולדווין, האם הפלוס/מינוס של ג'ון די יבוא לידי ביטוי ומכבי תהיה טובה יותר? כי זאת הטענה שצריכה להיות אם מנפנפים בנתון הזה. אם התשובה היא לא, אז זה לא חשוב כמה הוא בפלוס/מינוס, בטח כשאתה לא מדבר באופן כללי שג'ון די צריך לקבל יותר דקות, אלא אתה עושה בהשוואה לבולדווין.
לגבי פוית'רס, אני חושב שקטש עשה טעות. מכבי התגבשה ונתנה את התקופה הטובה ביותר שלה ללא פוית'רס. עם פוית'רס היו למכבי הרבה בעיות שלא באמת נפתרו עד הפציעה. אני לא הייתי משתף אותו בצורה הזאת. הייתי מכניס אותו כדי לעבות את העומק, אם שחקן מסתבך בבעיית עבירות, אחרי הרוטציה הרגילה שלי (כלומר אחרי סורקין). יכול להיות שהייתי מנסה אותו קצת לראות אם הוא נותן יתרון לקבוצה על פני היריבה הספציפית הזאת ובהתאם לתוצאות מתקדם. פוית'רס לא באמת היה טוב ולא ממש משפיע (אולי למעט משחק 4) וזה נראה כאילו קטש פשוט חוזר לרוטציות קבועות של תחילת השנה ואיך הוא ראה את הקבוצה בעיני רוחו. הדקות של פוית'רס עלו עם כל משחק נוסף בסדרה. אתמול הוא היה חלש בהתקפה וההגנה אף פעם לא הייתה הפורטה שלו. מכבי סבלה מריב' התקפה של הצרפתים ולא הייתה אפקטיבית בעצמה בריב' ההתקפה (נקודת חוזקה של מכבי העונה, אמנם לא רק בגלל סורקין, אבל הוא חלק חשוב מכך). בעיני היה מקום, בטח בחצי השני, לדקות של סורקין.