סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' נובמבר 17, 2024 11:18 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 94 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ש' מאי 13, 2023 9:32 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
Att כתב:
עמוס לב כתב:
Att כתב:
כשיש לך סופרסטאר מובהק וכבר זכית באליפויות, אתה לא יכול להאיץ:)
הווריורס לא היו בבנייה מחדש. הם היו ב-win mode והם ניסו ללכת על שני מסלולים מקבילים, גם win now וגם בנייה לעתיד.
לרוב זה זוכה לתשואות מהתקשורת
ומתרסק (או מקטין משמעותית את האפסייד כפי שקרה לווריורס).

ברור שהם ניסו ללכת על 2 מסלולים מקבילים. המזל של הווריירס היה שסטף פשוט לא אנושי ושקליי תומפסון חזר להיות 75-80% השחקן שהוא היה. אז אנחנו במקום שאתה יכול להעביר ביקורת על כך שהווריירס לקחו את הדרך של האפסייד בדראפט. אבל תהיה כן עם עצמך. מה היית אומר אם תומפסון היה חוזר רבע שחקן והווריירס היו לוקחים במקום ווייזמן שחקן שהכי מתאים לתרום להם (גם לא לאמלו שהיו עליו הרבה סימני שאלה) או אפילו מעבירים את הבחירה תמורת חבילה של שחקנים שיכולים לעזור להם כאן ועכשיו? יש לי הרגשה שהיית יודע לספר על הטעות של הווריירס ואיך בדראפט אתה תמיד תמיד לוקח את ה -BPA ואח"כ פותר את הבעיה מה לעשות איתו.

סתיו, אני לא חושב שהסיטואציה הנוכחית של הווריירס היא על טעות אחת, אבל אני כן חושב שהאסטרטגיה של הדראפט, לקחת שחקנים עם תקרה גבוהה/ריצפה נמוכה התפוצצה להם בפרצוף, ואם היו בונים אסטרטגיה של בחירות שמתאימות לסגל, אז הם היו במקום אחר. אני לא יכול להאשים אותם, כי אני חושב שעד העונה שעברה הקבוצה הייתה בלימבו. תומפסון היה סימן שאלה מאד גדול, גם גרין היה סימן שאלה וסצנריו מאד הגיוני היה שהווריירס צריכים ללכת הלאה מהסגל המסייע של סטף ואליפות במילא כנראה לא תגיע עם סטף וחבורת רוקיז. ועדיין הווריירס הלכו על פרוייקטים לא אפויים בכלל, קצת היו מתוחכמים יותר מדי בעיני.

לא יודע מה לעשות עם ההרגשות שלך:)
אני מנסה לומר - ואתה קלירלי מסכים איתי - שהייתה כאן טעות אסטרטגית.
ללכת על שני מסלולים מקבילים זה לא נכון, בהגדרה.

זה לא אומר שזה לא יכול היה לעבוד, אבל לרוב זה מתפוצץ בפנים.

אולי תפסיק לחרטט?

הנה, דראפט 2020 לפניך בזמן אמת. אנתוני אדוארדס נבחר במקום הראשון. אתה גולדן שמפוצצת בשחקני חוץ שצריכים כדור. את מי אתה בוחר? מה טעות אסטרטגית בלבחור את וייזמן? למה להזנות את המילה אסטרטגיה? למה לא לקבל שיש מקריות ויש דראפטים חלשים ויש נסיונות לגיטימיים שלא צולחים?

אותו דבר דראפט 2021. מה ידעת על פרנץ וגנר, האיש מהליגה השלישית בגרמניה וה4.6 נקודות ביורוקאפ, שאמור היה לתת לו את היתרון ה"אסטרטגי" המובהק על קומינגה? ואני מזכיר שוב שקומינגה היה שחקן רוטציה לגיטימי בקבוצת אליפות בעונת הרוקי.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 13, 2023 9:34 pm 
Hall of Famer

בוא תנסה יותר בכח לגרור את הדיון לשחקנים מסוימים:)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 13, 2023 9:45 pm 
Hall of Famer

הטעות של הווריורס ממש לא היתה בבחירה של ויסמן או אפילו בזו של קומינגה
הטעות, ואני בטוח שהתרעתי עליה בזמן אמת היא שהם לא לקחו את החבילה היפה שהיתה להם בקיץ 2021 ( ויסמן אחרי עונת רוקי מבטיחה מעט גם אם פציעה ושתי בחירות לוטרי) והביאו במקומם שחקן כדורסל טוב

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 13, 2023 9:46 pm 
Hall of Famer

Att כתב:

יש משהו מאד בסיסי שאתה לא מצליח להבין, חרף כל השנים והדוגמאות הרלוונטיות.

ניהול מורכב מקבלת החלטות. אתה לא יכול להגיד שמועדון "עשה טעות אסטרטגית" בכך ש"הימר על העתיד במקום לנצח עכשיו", ואז כשמראים לך שהבחירות דווקא כן היו כדי לנצח עכשיו (וייסמן היה השחקן הכי מוכשר על הלוח ובעמדה הרלוונטית לקבוצה, קומינגה בפועל היה שחקן רוטציה בקבוצת אליפות בעונת הרוקי שלו), לצייר סמיילי ולהגיד שלוקחים אותך לפרוצדורה.

כשמנכ"ל צריך להראות ייעול בעסק שהוא מנהל, מה שמצופה ממנו זה לא להגיד "יש לי אסטרטגיה שלפיה ייעול זה טוב", אלא לעשות פעולות שהרציונל שלהן זה שהן יובילו לייעול, וכמובן להראות את התוצאות בשטח. יש מנהלים שמקבלים החלטות נכונות, מביאים תוצאות גרועות ועפים הביתה. לגיטימי. אתה טוען שעצם הבחירות, כלומר ההחלטות, היו "טעות אסטרטגית". כהרגלך, למרבה הצער, אתה לא מנמק ולדעתי גם אין לך את היכולת לנמק.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 13, 2023 9:47 pm 
Hall of Famer

ואגב, אני ממש לא משוכנע שבסופו של עניין ובסיכום הקריירה, לא לו בול ייחשב לשחקן נ.ב.א בעל משמעות כלשהי. יותר הגיוני שהוא ייזכר כמו... קני אנדרסון או טרל ברנדון לדעתי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 13, 2023 9:48 pm 
Hall of Famer

נורטון כתב:
הטעות של הווריורס ממש לא היתה בבחירה של ויסמן או אפילו בזו של קומינגה
הטעות, ואני בטוח שהתרעתי עליה בזמן אמת היא שהם לא לקחו את החבילה היפה שהיתה להם בקיץ 2021 ( ויסמן אחרי עונת רוקי מבטיחה מעט גם אם פציעה ושתי בחירות לוטרי) והביאו במקומם שחקן כדורסל טוב

יכול להיות. אבל חסר לנו כאן מידע. היתה הצעה על השולחן? אם כן, את מי הציעו? אי-ביצוע של רעיון היפותטי שהיה לאוהד כורסה זה לא טעות אסטרטגית.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 13, 2023 9:51 pm 
Hall of Famer

מה שכן, כנראה שנגזר משמיים שאשתעשע לעולם מאי-קבלת הכח של המקריות בניהול כדורסל, וכמה שלא יהיו דוגמאות תקפות לכח הזה, עדיין אוהדי כורסה יהיו בטוחים לחלוטין שאם ורק אם היו מבצעים את התכנית המבריקה שהם הגו בלילה עם הבירה, המועדון היה במקום הרבה יותר טוב.

הטיה לוגית מפוארת שמודגמת פה ת'רד אחר ת'רד שנוגע בקבלת החלטות.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 13, 2023 10:22 pm 
Hall of Famer

Att כתב:
לא יודע מה לעשות עם ההרגשות שלך:)
אני מנסה לומר - ואתה קלירלי מסכים איתי - שהייתה כאן טעות אסטרטגית.
ללכת על שני מסלולים מקבילים זה לא נכון, בהגדרה.

זה לא אומר שזה לא יכול היה לעבוד, אבל לרוב זה מתפוצץ בפנים.

אני לא בדיוק מסכים איתך. במבחן התוצאה, ההחלטה של הווריירס התפוצצה להם בפנים. סטף נשאר סטף, תומפסון חזר להיות נשק התקפי מעולה, וויגינס עשה שינוי גישה של 360 מעלות על פי שלמה שרף ודריימונד חזר לעשות מה שדריימונד עושה. אבל שוב, יכול היה להיות עוד תסריט מאד ריאלי שתומפסון לא חוזר, וויגינס מראה שהוא וויגינס של מינסוטה והווריירס בזבזו את בחירות הדראפט הגבוהות על שחקנים עם תקרה לא גבוהה במיוחד (נניח פטריק וויליאמס ב-2020, כי גם לאמלו היה בחירת אפסייד עם המון המון דגלים). עוד תסריט לא כזה מופרך זה שווייזמן בעונה מספר 3 כבר התפתח להיות סנטר פותח איכותי באן.בי.איי ונותן לווריירס מה שלא היה לה מעולם, שחקן פנים איכותי שמכריח את ההגנות להתמקד גם בו ואילו קומינגה התפתח להיות המחליף המושלם של וויגינס, שנותן דברים מאד דומים למה שהקנדי נותן. אתלטיות, הגנה, יכולת להגיע לטבעת. הצמד הזה בצוותא עם הסגל הוותיק הם הפייבוריטים לתואר, כשלווריירס כבר יש בסיס לחיים אחרי השושלת.

בעיני מה שבעיקר פגע בווריירס, זה שהם פשוט לא העריכו את הכישרון בדראפט כמו שצריך. על קומינגה עוד לא סגרנו את הסיפור, אבל ווייזמן מבחינת הווריירס היה זריקה לפח של בחירה מספר 2. מבחינת הקבוצה שבחרה בו הוא כנראה בחירה מספר 2 הכי גרועה בכל הזמנים בצוותא עם ת'אביט.

נדב, לא הבנתי את מה שכתבת על פרנץ ווגנר. 4.6 נק' עם אלבה הוא רשם כשהוא היה בן 18 ב-2019. לדראפט 2021 הוא הגיע כפרוספקט מאד מוכר אחרי שנתיים מאד טובות במכללת מישיגן

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 13, 2023 10:33 pm 
Hall of Famer

לב, האמירה שלך "לא העריכו את הכשרון בדראפט כמו שצריך" לגבי וייזמן היא בפירוש לא נכונה. וייזמן היה השחקן הרלוונטי הכי מוכשר על הלוח. אתה לא סתם מסייג וכותב פעמיים "מבחינת הקבוצה שבחרה בו", כי גם אתה יודע שוייזמן רק בן 22 ומבחינת כשרון הוא עוד עשוי להתגלות כשחקן, מה שלגבי ת'אביט לא באמת היה סיכוי מעולם.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 13, 2023 10:36 pm 
Junior

ורק אני לא מבין למה אנחנו מדברים על גולדן סטייט בתור מועדון שהגיע למצב גרוע?
אנחנו עונה אחרי אליפות ואנחנו לא מבינים למה תוך כדי שושלת של 4 אליפויות ב8 שנים הם לא בנו קבוצה לעתיד?

ג'ורדן פול קיבל אמנם חוזה מזעזע שהוא לא שווה אבל בואו נזכור שזה עדיין שחקן של 20 למשחק שהרימו בבחירה ה28 וזה עדיין שחקן ששם מעל 17 למשחק בריצת האליפות שלהם (בחירה ב2019).
ב2020 נבחר וויזמן שלא היה שווה את הבחירה, אבל מי כן? הליברטון שהלך במקום העשירי? למאלו שהפסיד כבר שליש מהזמן שהוא בליגה עם פציעות (ובקושי עשה פלייאין ממקום 10?)... מי הפספוס הגדול שהיה אמור לקחת את המושכות מקלי ודריימונד בשלב הזה ולהוביל יחדיו עם סטף?

לווריירס הייתה ריצה מדהימה ובזמן הזה היה להם "מזל" לבחור פעמיים בטופ 10 שהם לא ניצלו כדי לבחור כוכב... חבל אבל מכאן עד ללדבר על "אסטרטגיה כושלת" יש מרחק ענק... בוא נזכור שהמועדון הזה הצליח להגיע למצב שהוא ממיר את העזיבה של דוראנט באנדרו וויגינס בסופו של תהליך (ראסל היה שם באמצע) שזה שיחוק מטורף.

בסוף גם אם לא כל החלטה בדרך הייתה אופטמלית (ואצל איזו הנהלה זה כן אופטימלי כל הזמן?) המהלכים שהם עשו הפכו אותם לאלופה בעונה הקודמת ככה שלדבר על איזו "כשלון" של ההנהלה בעייני זה משונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 13, 2023 10:42 pm 
Hall of Famer

מה זאת אומרת אמירה לא נכונה. הכול יכול להיות בעתיד, אבל כרגע אחרי 3 עונות שלמות באן.בי.איי ווייזמן הוא באסט רציני. ויותר גרוע מכך, התרומה שלו לווריירס כבר נקבעה, 2 וחצי עונות של כלום ואז גארי פייטון ג'וניור, שחקן ספסל די טוב ועוד 2 בחירות סיבוב שני עתידיות. זהו. הסיכוי שלו שיהפוך לשחקן משמעותי באן.בי.איי הוא נמוך מאד מאד. אין לי מושג כמה שחקנים פרצו אחרי 3 עונות באסט, אבל יש לי הרגשה שמעט מעט מאד. אני לא אומר שבזמן אמת הבחירה בווייזמן כמקום 2 הייתה שגיאה, כי גם לאמלו בול היה פרוספקט עם סימני שאלה ומתחת להם הייתה נפילת אפסייד רצינית. אבל במבחן התוצאה הווריירס עשו טעות בהערכת הכישרון שלהם (כמו הרבה הרבה אחרים שהעריכו מאד את ווייזמן)

דרך אגב, שכחתי לרשום ל - Att שעם כל הביקורת שיש לו היום על הווריירס, בזמן אמת, גם בדראפט 2020 וגם בדראפט 2021 הוא לא מצא לנכון לבקר את האסטרטגיה של הווריירס או יותר נכון, לא התייחס אליה בכלל. יש פה התייחסות בדיעבד על האסטרטגיה של הווריירס.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 13, 2023 10:42 pm 
Hall of Famer

מה זאת אומרת אמירה לא נכונה. הכול יכול להיות בעתיד, אבל כרגע אחרי 3 עונות שלמות באן.בי.איי ווייזמן הוא באסט רציני. ויותר גרוע מכך, התרומה שלו לווריירס כבר נקבעה, 2 וחצי עונות של כלום ואז גארי פייטון ג'וניור, שחקן ספסל די טוב ועוד 2 בחירות סיבוב שני עתידיות. זהו. הסיכוי שלו שיהפוך לשחקן משמעותי באן.בי.איי הוא נמוך מאד מאד. אין לי מושג כמה שחקנים פרצו אחרי 3 עונות באסט, אבל יש לי הרגשה שמעט מעט מאד. אני לא אומר שבזמן אמת הבחירה בווייזמן כמקום 2 הייתה שגיאה, כי גם לאמלו בול היה פרוספקט עם סימני שאלה ומתחת להם הייתה נפילת אפסייד רצינית. אבל במבחן התוצאה הווריירס עשו טעות בהערכת הכישרון שלהם (כמו הרבה הרבה אחרים שהעריכו מאד את ווייזמן)

דרך אגב, שכחתי לרשום ל - Att שעם כל הביקורת שיש לו היום על הווריירס, בזמן אמת, גם בדראפט 2020 וגם בדראפט 2021 הוא לא מצא לנכון לבקר את האסטרטגיה של הווריירס או יותר נכון, לא התייחס אליה בכלל. יש פה התייחסות בדיעבד על האסטרטגיה של הווריירס.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 13, 2023 10:50 pm 
Hall of Famer

1. אני ממש לא חושב ש"במבחן התוצאה הווריירס עשו טעות בהערכת הכשרון של וייזמן", וייזמן הוא שחקן מוכשר וזו עובדה. אי אפשר לקחת לו את זה. בדקות שהוא כן קיבל בליגה עד היום הוא קלע דאבל-פיגרס ובאחוזים טובים, אתה יכול להגיד לא קשוח, אתה יכול להגיד לא בוגר, אתה יכול להגיד לא מפותח, אתה לא יכול להגיד לא מוכשר. במדבר הכשרון של דראפט 20, הערכת הכשרון של הווריירס לוייזמן והבחירה בו היו נכונות. נכון שלגבי הווריירס הסיפור גמור והבחירה נתנה תוצאה לא טובה מבחינתם.

2. אני לא חושב שאטט מבין בכלל מה זה אומר אסטרטגיה. את העובדה שהוא מוצא לנכון לבקר בדיעבד החלטות שהוא לא אמר עליהן מילה רעה בזמן אמת אנחנו מכירים מזמן ממקרים רבים, אבל הוא עוד לא נתן אפילו התחלה של הסבר תקף מה ה"אסטרטגיה" שהוא יוצא נגדה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 13, 2023 10:54 pm 
Hall of Famer

אגב, וייזמן שאתה ממהר להכריז עליו באסט בגיל 22, עבר העונה מגולדן הישר לעמדת הסנטר הפותח של דטרויט. נכון, קבוצה חלשה בבנייה, אבל עדיין נתן 12.7 נקודות, 8.1 ריבאונדים וכמעט חסימה למשחק ב25 דקות. זה אחרי שבדצמבר, עוד במדי גולדן, הוא קלע 30 נקודות במשחק ליגה נגד הנטס. אם אני צריך להעריך הערכה כנה את וייזמן, הוא יהיה לכל הפחות שחקן רוטציה תורם בליגה אם ישאר בריא. והפוטנציאל גבוה יותר.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 13, 2023 11:07 pm 
Junior

עמוס לב כתב:
אם במקום ללכת על ווייזמן הווריירס היו הולכים על לאמלו בול, שנבחר מקום אחד אח"כ, אז היינו יכולים לראות שלישיה מרתקת של קארי, בול ותומפסון (שלא לדבר על כך שכנראה פול לא היה חותם על החוזה הרעיל שלו). ב-2021 הפישול היה גם גדול. בבחירה מספר 7 הגיעה קומינגה שעדיין נראה פרוייקט בעבודה במקרה הטוב, כישלון במקרה הסביר יותר. מקום אחד אחריו הלך אחד פרנץ ווגנר, שהיה משתלב נפלא בווריירס.

עזוב לאמלו, אוקונגוו היה יכול להיות מושלם בשבילם וגם לפטור אותם בשלב זה מהצורך להשאיר את דריימונד (למרות שמדווח על עניין הדדי להישאר יחד). זו לא סתם חוכמה בדיעבד, שקלתי אותו מאוד כבחירה 2 שמצפצפת על המוקים, אבל בסוף הלכתי על טרייד-דאון בתרחישים שלי (חשבתי גם שעדיף למינסוטה לעשות איזשהו טרייד-דאון עבורו, במקום לקחת את אדוארדס ראשון).
ואגנר לגמרי היה משתלב נהדר שם ואף ציינתי זאת בת'רד של דראפט 21, היה לי ממש תמוה שבכל המוקים שראיתי הוא נלקח 8-9 ע"י אורלנדו/סקרמנטו, אבל שאף אחד לא חשב להציע אותו לווריורס סה"כ משבצת אחת קודם, למרות שהוא הסתמן כשחקן מושלם לסיסטמה שלהם וגם 3-4 שהיה יכול להשלים להם חמישיית מוות חדשה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 13, 2023 11:12 pm 
Hall of Famer

Hacohen כתב:
Att כתב:

יש משהו מאד בסיסי שאתה לא מצליח להבין, חרף כל השנים והדוגמאות הרלוונטיות.

ניהול מורכב מקבלת החלטות. אתה לא יכול להגיד שמועדון "עשה טעות אסטרטגית" בכך ש"הימר על העתיד במקום לנצח עכשיו", ואז כשמראים לך שהבחירות דווקא כן היו כדי לנצח עכשיו (וייסמן היה השחקן הכי מוכשר על הלוח ובעמדה הרלוונטית לקבוצה, קומינגה בפועל היה שחקן רוטציה בקבוצת אליפות בעונת הרוקי שלו), לצייר סמיילי ולהגיד שלוקחים אותך לפרוצדורה
.

כשמנכ"ל צריך להראות ייעול בעסק שהוא מנהל, מה שמצופה ממנו זה לא להגיד "יש לי אסטרטגיה שלפיה ייעול זה טוב", אלא לעשות פעולות שהרציונל שלהן זה שהן יובילו לייעול, וכמובן להראות את התוצאות בשטח. יש מנהלים שמקבלים החלטות נכונות, מביאים תוצאות גרועות ועפים הביתה. לגיטימי. אתה טוען שעצם הבחירות, כלומר ההחלטות, היו "טעות אסטרטגית". כהרגלך, למרבה הצער, אתה לא מנמק ולדעתי גם אין לך את היכולת לנמק.

רק אציין שהמשפט הזה שגוי, בתור מישהו שראה עשרות משחקי ווריורס בכל עונה יותר ממך, דיבר עם כתבים בחדר העיתונאים והקשיב מדי יום ל 95.7 the game, רדיו הבית של הווריורס

א. ויסמן ועוד איך הובא כפרויקט וכך גם השתמשו בו בדרך כלל
ב. קומינגה, פרט אולי לסדרה מול ממפיס היה חתיכת נער פוסטר בקבוצה. לא רוטציה ולא נעליים. קיבל דקות גארבג' מתות ובסך הכל כ 140 דקות בכל פלייאוף האליפות )כאמור בעיקר מול ממפיס) והמון משחקי ג'י ליג

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 13, 2023 11:20 pm 
Hall of Famer

ולגבי מה היה על הלוח עבור החבילה של ויסמן ושני הרוקיז, התשובה היא שאני לא יודע, אבל הנה העניין , כמעט כל תרומה סבירה של שחקן עם יותר מחמש שנים בליגה ויותר מ 15 נקודות למשחק (ולא סרטני) היתה טובה מספיק. כלומר כמעט כל תרומה על שחקן שלישי כזה בקבוצה שלו
אני זוכר שרציתי אחד מבין סבוניס או טרנר אבל גם אם זה היה מוגזם, יש עוד מיליון אפשרויות ואני בטוח שאפשר בקלות לעבור על טריידים אחרים שנעשו ולהוכיח זאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 13, 2023 11:22 pm 
Junior

Hacohen כתב:
עוד פעם, קל לכולם להגיד שוייזמן היה פרויקט לא אפוי, וזה מקסים לראות את כוחו המהמם של הבדיעבד. 2020 היה דראפט חלש. כולנו חכמים לומר היום לאמלו, אבל זה אותו לאמלו שהיה בשעתו הימור אפילו פחות בטוח מוייזמן: בן לאבא מגלומן ששלח אותו לשחק כטינאייג'ר בליגות הליטאית והאוסטרלית, וכן גם גארד שצריך כדור ביד בקבוצה מפוצצת בשחקנים שצריכים כדור ביד. השחקנים שנבחרו אחרי לאמלו הם הסופרסטארים הבאים: פטריק ויליאמס, איזק אוקורו, אוניה אוקונגו, קיליאן הייז. הווריירס עשו בחירה לגיטימית בשחקן בעמדה שהם היו צריכים, אבל בניגוד להאשים ת'אביטים של העולם, גם שחקן סופר-מוכשר שנודע כפוטנציאל גדול. בחירה לגיטימית ונכונה שלא עבדה להם. אני אגב מסרב לקרוא עליו קדיש, הוא בן 22 ועוד נראה מה יכול לתת בליגה.

לגבי המופרכות שבהעדפה של ההימור קומינגה על האס וגנר, אולי צריך להזכיר שפרנץ וגנר נבחר בדראפט אחרי עונה שהוא שיחק בה בכרטיס כפול עם האימפריה של לוקומוטיב ברנאו מהליגה השלישית בגרמניה, ושבדקות היורוקאפ שהוא קיבל עם אלבה הוא הפציץ 4.6 נקודות למשחק.

ואגנר שיחק את העונה הזאת בשנת 2019, כשהיה בן 17. אח"כ המשיך לשנתיים במישיגן, אפשר כמובן לזלזל גם בממוצעים שלו מהקולג' (או להחמיא לו על עונת פרשמן מבטיחה ואחריה שיפור זעום - מבחינת סטטס - כסופמור), אבל שילוב של ניסיון באירופה כטינאייג'ר עם התנסות משמעותית האתלטיים האמריקאים של כדורסל המכללות, וכמובן העובדה שבכל המסגרות הנ"ל שיחק כדורסל תחרותי בהרבה מזה שקומינגה ושאר פרוספקטים הג'י-ליג של השנים האחרונות משחקים, בהחלט היה אמור לתת לו אדג' משמעותי עבור קבוצה כמו הווריורס, לדעתי.

קומינגה לגמרי היה פרוספקט הבום-או-באסט הבכיר מהדראפט הזה, בעוד שעל פרנץ דובר בתור פרוספקט עם רצפה גבוהה מאוד, אבל תקרה נמוכה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 13, 2023 11:27 pm 
Junior

נורטון כתב:
ואגב, אני ממש לא משוכנע שבסופו של עניין ובסיכום הקריירה, לא לו בול ייחשב לשחקן נ.ב.א בעל משמעות כלשהי. יותר הגיוני שהוא ייזכר כמו... קני אנדרסון או טרל ברנדון לדעתי

מה רע בתרל ברנדון? נתן שנים נהדרות במינסוטה (פחות מכיר אותו מהקדנציה שלפני בקליבלנד, ופחות זכורה לי התקופה שלו במילווקי שבמהלכה כבר נפצע קשות וסיים את הקריירה).

קני אנדרסון זה פרוג'קשן יותר מדויק, בגלל רמת הכישרון הגבוהה עם תחושת האכזבה שהותיר אחריו מתחילת הקדנציה בנטס, ולאחר מכן כשעבר מקבוצה לקבוצה בלי להותיר אימפקט משמעותי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 13, 2023 11:35 pm 
Hall of Famer

הנה כמה טריידים שנעשו בקיץ 2021 ובכיף ובקלות היו יכולים לערב את ויסמן והרוקיז
1. מרקאנן לקאבס תמורת כלום ושום דבר. קומינגה פלוס מודי היו תמורה נאה יותר
2.דרוזן לספרס תמורת חבילה שווה פחות של אמינו, ת'אד יאנג ובחירות לא מדהימות. ויסמן והרוקיז היו תמורה טובה יותר מהרבה
3. לונזו בול לפני שגמר את הקריירה תמורת כמה שחקנים שהיו גמורים כבר
4. הטרייד הגדול בין ממפיס לפליקנס עם אדמס, ולנצ'יונס , גרהאם וכו'. החבילה של הווריורס בכיף היתה יכולה להחליף את שתי החבילות
5. מייסון פלאמלי עבר תמורת כלום. לא היה יכול לעבור תמורת מודי? ובעיניי הוא מישהו שהיה משתלב בווריורס כמו כפפה

אז יאללה, בוודאות היו דברים על הלוח

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 13, 2023 11:37 pm 
Hall of Famer

B.Grant44 כתב:
נורטון כתב:

מה רע בתרל ברנדון? נתן שנים נהדרות במינסוטה (פחות מכיר אותו מהקדנציה שלפני בקליבלנד, ופחות זכורה לי התקופה שלו במילווקי שבמהלכה כבר נפצע קשות וסיים את הקריירה).

קני אנדרסון זה פרוג'קשן יותר מדויק, בגלל רמת הכישרון הגבוהה עם תחושת האכזבה שהותיר אחריו מתחילת הקדנציה בנטס, ולאחר מכן כשעבר מקבוצה לקבוצה בלי להותיר אימפקט משמעותי.

גם ברנדון וגם אנדרסון היו באמת סבבה, ושניהם הם בקושי פסיק בהיסטוריה של הנ.ב.א. אם זה מה שהבחירה השניה בדראפט שווה זה לא כך כך משמעותי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 13, 2023 11:37 pm 
Senior

עמוס לב כתב:
Att כתב:
כשיש לך סופרסטאר מובהק וכבר זכית באליפויות, אתה לא יכול להאיץ:)
הווריורס לא היו בבנייה מחדש. הם היו ב-win mode והם ניסו ללכת על שני מסלולים מקבילים, גם win now וגם בנייה לעתיד.
לרוב זה זוכה לתשואות מהתקשורת
ומתרסק (או מקטין משמעותית את האפסייד כפי שקרה לווריורס).

ברור שהם ניסו ללכת על 2 מסלולים מקבילים. המזל של הווריירס היה שסטף פשוט לא אנושי ושקליי תומפסון חזר להיות 75-80% השחקן שהוא היה. אז אנחנו במקום שאתה יכול להעביר ביקורת על כך שהווריירס לקחו את הדרך של האפסייד בדראפט. אבל תהיה כן עם עצמך. מה היית אומר אם תומפסון היה חוזר רבע שחקן והווריירס היו לוקחים במקום ווייזמן שחקן שהכי מתאים לתרום להם (גם לא לאמלו שהיו עליו הרבה סימני שאלה) או אפילו מעבירים את הבחירה תמורת חבילה של שחקנים שיכולים לעזור להם כאן ועכשיו? יש לי הרגשה שהיית יודע לספר על הטעות של הווריירס ואיך בדראפט אתה תמיד תמיד לוקח את ה -BPA ואח"כ פותר את הבעיה מה לעשות איתו.

סתיו, אני לא חושב שהסיטואציה הנוכחית של הווריירס היא על טעות אחת, אבל אני כן חושב שהאסטרטגיה של הדראפט, לקחת שחקנים עם תקרה גבוהה/ריצפה נמוכה התפוצצה להם בפרצוף, ואם היו בונים אסטרטגיה של בחירות שמתאימות לסגל, אז הם היו במקום אחר. אני לא יכול להאשים אותם, כי אני חושב שעד העונה שעברה הקבוצה הייתה בלימבו. תומפסון היה סימן שאלה מאד גדול, גם גרין היה סימן שאלה וסצנריו מאד הגיוני היה שהווריירס צריכים ללכת הלאה מהסגל המסייע של סטף ואליפות במילא כנראה לא תגיע עם סטף וחבורת רוקיז. ועדיין הווריירס הלכו על פרוייקטים לא אפויים בכלל, קצת היו מתוחכמים יותר מדי בעיני.

אני מסכים שבסה"כ רוב ההחלטות השגויות שלהם נבעו מהאסטרטגיה הזו של לנסות לבנות דור עתיד במקביל לבניית קבוצה לאליפות.
זה לא לגמרי כשל כי אליפות הם לקחו, וזה מאוד לא מובן מאליו, אבל ברגע שזה באמת הוביל אותם לבחור שחקנים לפי אפסייד ולא התאמה לכדורסל שלהם, נראה שהם יצאו קירחים מכמה כיוונים, כי גם את שני הכשרונות הגדולים שהיו זמינים להם הם פספסו.

היה נראה לי פשוט שיש התעכבות גדולה על הבחירה בקומינגה על פני וגנר, אבל זה בעיני מאוד רדוקטיבי להתפקס על זה ככה. לא חלקתי על הנקודה שלך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 13, 2023 11:38 pm 
Junior

sheky כתב:
ורק אני לא מבין למה אנחנו מדברים על גולדן סטייט בתור מועדון שהגיע למצב גרוע?
אנחנו עונה אחרי אליפות ואנחנו לא מבינים למה תוך כדי שושלת של 4 אליפויות ב8 שנים הם לא בנו קבוצה לעתיד?

ג'ורדן פול קיבל אמנם חוזה מזעזע שהוא לא שווה אבל בואו נזכור שזה עדיין שחקן של 20 למשחק שהרימו בבחירה ה28 וזה עדיין שחקן ששם מעל 17 למשחק בריצת האליפות שלהם (בחירה ב2019).
ב2020 נבחר וויזמן שלא היה שווה את הבחירה, אבל מי כן? הליברטון שהלך במקום העשירי? למאלו שהפסיד כבר שליש מהזמן שהוא בליגה עם פציעות (ובקושי עשה פלייאין ממקום 10?)... מי הפספוס הגדול שהיה אמור לקחת את המושכות מקלי ודריימונד בשלב הזה ולהוביל יחדיו עם סטף?

אונייקה אוקונגוו, ליטרלי.
מסכים איתך שלא צריך להזדעזע כ"כ מפול והחוזה שלו, ושגם לוקחים את אליפות אשתקד כמובנת מאליה.

אבל לדעתי השאלה המודגשת שלך מבוססת על הנחה שגויה. הווריורס דווקא כן ניסו לבנות קבוצה לעתיד, הם ניסו ללכת במסלול של מועדוני כדורגל אירופיים כמו בארסה, ולייצר לעצמם "קבוצת נוער" שהם יטפחו באימונים, ג'י-ליג ובהזדמנויות משמעותיות יותר. הבעיה בגישה כזו, היא שרוב הסיכויים הם שתייצר לעצמך נערי פוסטר כמו במכבי ת"א כדורסל...אני לא באופן מוחלט נגד פיתוח הדרגתי, "לבשל על אש קטנה", אבל בסופו של דבר players need their reps. במיוחד שחקן כמו וייזמן שבקושי שיחק בשנתיים שקדמו לבחירתו בדראפט (10 משחקים ב AAU, שלושה כידוע במכללות).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 13, 2023 11:55 pm 
Junior

לגבי נושא הת'רד, אפשר כמובן להעלות ספקולציות נחמדות כפי שאני אוהב לעשות (פול וקומינגה לטורונטו תמורת סיאקם, דריימונד בסיין אנד טרייד לבולס תמורת קארוסו ופטריק וויליאמס), אבל בהערכה ריאלית, סביר להניח שהווריורס ישאירו את דריימונד ופול בקבוצה.

כבר כתבתי את זה בת'רד הסדרה, אבל החוזה של פול גם ייראה סביר יותר לאחר הזינוק בקאפ, והוא גם היה הכרחי עבור הווריורס בהינתן מצבו השברירי של סטף. מאז עונת 2016/17 הוא לא התקרב ל 82 משחקים. בואו נחליט שאם מתעלמים מעונת 2019/20 (5 משחקים), אז גם נתעלם מהעונה שאחריה בה שיחק 63 מתוך 72. זה משאיר לנו ארבע עונות של 240 משחקים מתוך 328, כלומר ממוצע של 22 חיסורים בעונה. פול משמעותי מאוד לווריורס ברבע עונה הזאת, שלא לדבר גם על חיסורים של קליי, בפוטנציה או כתוצאה מניהול עומסים. אתם חושבים שיש (או היתה) לווריורס דרך אחרת להשיג שחקן שנתן העונה ממוצעים של 20 נקודות ו- 4.5 אסיסטים, עם או בלי הספלאש בראדרס לצדו?

ואם אכן דריימונד נשאר, נשאלת השאלה מה עושים עם קומינגה ומודי, בואכה העונה השלישית שלהם בליגה שאחריה יהיו זכאים להארכת חוזה. הבעיה היא ששניהם לא מרוויחים מספיק במשולב, ולכן לא אתפלא אם דווקא קליי ייארז עם אחד מהם או שניהם, לאור העובדה שגם הוא מצפה להארכת חוזה מוגזמת בטירוף, לפי הדיווחים לפחות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 14, 2023 12:26 am 
Hall of Famer

B.Grant44 כתב:
כבר כתבתי את זה בת'רד הסדרה, אבל החוזה של פול גם ייראה סביר יותר לאחר הזינוק בקאפ,
אתם חושבים שיש (או היתה) לווריורס דרך אחרת להשיג שחקן שנתן העונה ממוצעים של 20 נקודות ו- 4.5 אסיסטים, עם או בלי הספלאש בראדרס לצדו?

זאת שאלה קשה, אבל אני חושב שיש הרבה דרכים לווריירס להשיג שחקן שנתן בפלייאוף האחרון 10.3 נק' למשחק, ב- 34.1% מהשדה, 25.4% מהשלוש (ועדיין לא התבייש להעיף 8.36 שלשות בנרמול ל-38 דקות, היה שם אותו במקום ה-10 בכל האן.בי.איי בכמות שלשות למשחק). דרך אגב, בסדרת הגמר בעונה שעברה הוא סיים עם 13.2 נק' למשחק. אה, והוא לא שומר.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 94 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: B.a.c, Google [Bot] ו 70 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה