B.Grant44 כתב:
shmueliki כתב:
בפוסט של סורוקה בפייסבוק התפתח דיון בו עלתה דעה (שהפכה לדי פופולרית שם, חרף שלא הבנתי אותה כלל...) שכדאי לפיניקס לצאת מהחוזה עם פול - שחתום על 30M לעונה הבאה, והם יכולים לשלם לו 15M ולצאת מזה.
ואני שואל - האם כריס פול (גם בגילו ומצבו) לא "שווה" 15M בעונה? מה הם יכולים אלטרנטיבית לעשות בכסף הזה שייחסך? כמעט כלום אני מניח
אז מה הרעיון?
זה לא בדיוק כמו שאתה מציג את זה בשאלה...פול במשכורת זה 30.8 מיליון כפול שתיים, בגלל מס המותרות. אם הסאנס חותכים אותו, הם גם חוסכים המון כסף ויש מצב גם שיוכלו להשתמש ב MLE, לא התעמקתי במספרים ובניתוח הקאפ שלהם.
אבל ברור שהמהלך הכי הגיוני זה להשתמש בפול ובחוזה שלו בשביל לצרף רכז אחר. הדד ליין להחלטה הוא 28.6, אז זה יצטרך להיות טרייד באזור ליל הדראפט, תמורת שחקן שחתום לעונה הבאה ומעבר (כלומר, כנראה שלא ואן וליט בו הם מעוניינים).
מקבל
אבל:
1. בחלק מהכסף שייחסך - הם כך או כך ייאלצו להחתים רכז משמעותי. כריס פול זה עדיין שחקן שנתן בעונה הסדירה 14 נקודות, ו-9 אסיסטים (על 2 איבודים) בממוצע. עונה סדירה זה עדיין חשוב (בטח בקבוצה עם דוראנט שיכול להיות פציע, וצריך שחקנים שיסחבו את הקבוצה בכל זאת). אני עדיין חושב ש-80 משחקים "בטוחים" של ברידג'ס בעונה הסדירה "שווים לקבוצה" יותר מאשר נניח 55 משחקים של דוראנט (שזה עוד המקסימום שהוא שיחק בארבע השנים האחרונות, כלומר הנחה די אופטימית לעתיד), וקל וחומר אם מתחשבים בפיסות האחרות שמסרו. רוצה לומר - פיניקס בהחלט עלולה להיחלש בעונה הסדירה הבאה, גם מבלי לשנות כלום.
2. אם אתה כבר משלם 116M לשלושה שחקנים (ואין לך בסגל שום דבר כמעט חוץ מזה), אני לא בטוח שכדאי להתחיל לחסוך תוך פגיעה לא מבוטלת בסיכוי להגיע להישג של ממש במיידי (וזו הרי הייתה המטרה בהבאה של דוראנט).
לגבי "יש להם כרגע שני שחקני סופר-מקס שמצדיקים את החוזים שלהם" - אז הייתי מצפה שאילו זה באמת היה המצב, הם היו עדיין בפלייאוף, ולא מחפשים כבר מוצא לפירוק של החבילה ומציאת חלופות...
לדוראנט בכל אחת מהשנים הבאות יהיה את החוזה השלישי בגובהו בליגה. זה גבוה מדי, ולא משקף את יכולתו (קל וחומר אם ניקח איזה מקדם של ירידה ופציעות). ברמה החוזית זה לא טוב, ברמת הסיכוי המיידי לאליפות - אולי כן (זה כבר ויכוח על הטרייד שהיה, שלא יירד מסדר היום גם בעתיד אני מניח...).