shmueliki כתב:
הכל נכון
וויגינס וקומינגה הם שחקנים טובים (הראשון אף מאוד)
ולכן - כיצד בדיוק גולדן סטייט תתחזק באם תעביר אותם? מה הסבירות לקבל בתמורה שחקנים טובים/מועילים יותר?
יווצר בור לא קטן בעמדות 3-4 באם יעזבו, קל וחומר שקליי וגרין רק מזדקנים
בדיוק, וזו אחת הנקודות שלי שתומכות בטרייד על קליי.
בגלל שאני מוצא הנאה ברקיחת עסקאות דמיוניות, הרמתי את הכפפה בשביל עמוס ועברתי קבוצה-קבוצה בסקירה אחר אופציות שנראו לי כדאיות וריאליות. הנה העסקאות שחשבתי עליהן:
1.
וויגינס להוקס תמורת האנטר ואוקונגוו: אני מאוד מחזיק מאוקונגוו כאמור, ועדיין לא מאמין שאף אחד מהצדדים לעסקה יילך על זה (אלא אם דריי יחתוך לקבוצה אחרת).
2.
וויגינס (וקומינגה?) לאינדיאנה תמורת טרנר ונסמית: שוב, לא ברור לי אם לכל אחד מהצדדים יש אינטרס ממשי כאן, אבל זו כבר עסקה מעט יותר מעניינת. טרנר הוצע כמטרה לטרייד מצד הווריורס כבר אשתקד, אבל לא בטוח שהוא ישתלב כמו שצריך בשיטה ההתקפית. נסמית שומר נהדר שדי חומק מתחת לרדאר אצל הפייסרס, אבל האם יצליח להיכנס לנעליו של וויגינס, בהתקפה ובכלל, כבר בפלייאוף הראשון שבו ייקח חלק? מהצד של הפייסרס, עסקה כזו תלויה מאוד בתוצאות הלוטרי והדראפט הקרוב, וכן בתכניות שלהם ביחס לאייזיאה ג'קסון בסנטר.
3.
וויגינס, קומינגה ופילר לפליקנס תמורת אינגרם, ווילי הרננגומז ונאג'י מארשל: מהלך די לטראלי לשתי הקבוצות. הפליקנס עשויים ללכת עליו בגלל שאינגרם מסיים חוזה בקיץ הבא, והפיט שלו עם זאיון אינו אידיאלי; כשמנגד, קומינגה אומנם רחוק מלהיות ספצימן פיזי ואתלטי כמו זאיון, אבל במידה והפציעות של האחרון יימשכו ו/או תגיע דרישת טרייד מצדו, הרי שמדובר בפרוספקט צעיר שאולי יצליח לרשת אותו בעמדה. בצד של הווריורס, אינגרם ללא ספק יהיה הסקורר היוצר שעמוס מדבר על הצורך בו, וגם הוא התפתח לשומר טוב. הבעיה העיקרית תהיה בתג המחיר שלו החל מעונת 2024/25, שללא ספק יהיה גבוה מזה הנוכחי של וויגינס (וגם קליי, כאמור, יסיים חוזה באותו קיץ). הרננגומז מוסיף עומק בסנטר ואופציה ל Jokic Harasser, מארשל גם יכול להשתלב כשחקן כנף אנרגטי מהספסל, אבל יצטרך לשפר את יכולת קריאת המשחק וקבלת ההחלטות שלו.
4.
וויגינס לתאנדר תמורת דורט ובחירות עתידיות: מסוג הטריידים שאטט לא אוהב, למרות שהקנדי סה"כ בן 28. נראה לי אם התאנדר יעשו מהלך מסוג זה, הם יעדיפו לפנות את עמדת הכנף לג'יילן וויליאמס ולהשיג ביגמן בתמורה. מצד הווריורס, משיגים סטופר-על אבל עם קליעה פחות אמינה מזו של המועזב. הפרש המשכורות ייתן להם חריגת טריידים, לא גבוהה במיוחד אך שמישה, ובחירה-או-שתיים מהתאנדר יסייעו להם בהרכבת חבילה סביב פול והפרוספקטים הצעירים, במידה ותצוץ הזדמנות שכזו. מה שמביא אותי להצעה האחרונה והנוצצת מכולן...
5.
וויגינס, קומינגה ובחירות עתידיות למינסוטה תמורת טאונס: זה יכול להיות טרייד מאוד סמלי ואירוני, ויהיה מעניין לראות איך וויגינס יגיב לחזרתו למינסוטה ולציפייה שיהיה מס' 2 של אדוארדס...אם הוולבס יצליחו להשתדרג בפוינט עם טרייד על קונלי ומקדניאלס (ואן וליט?), תהיה להם חמישייה מעניינת מאוד עם שני האתלטים הנ"ל, קייל אנדרסון וגובר. מצד הווריורס, דריימונד ולוני יוכלו לחלופין לאזן את טאונס בהגנה, אבל כמו שאמרתי לעמוס בהקשר הרחב היותר, הנה דוגמה לטרייד שמשאיר חור בולט בעמדת הסמול (ובתפקיד הסטופר) של הווריורס. עיון ברשימת הפרי אייג'נטס שעשויים - בדגש על עשויים - להיות זמינים לווריורס עם משאביהם המצומצמים, מראה לנו אופציות קומיות כמו דילון ברוקס או טראגיות-קומיות כמו קלי אוברה, שכבר נוסה שם ולא בהצלחה.