סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' נובמבר 17, 2024 11:41 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 96 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: דנבר פיניקס
הודעהפורסם: ש' מאי 13, 2023 1:54 am 
Freshman

בלוג: הצג בלוג (0)
picknroll כתב:
הנה שאלה:
מי מבין ה3 פיניקס הייתה מעדיפה:
אייטון, קאט או גובר? ללא תלות בחוזה

אם הולכים אול אין על אליפות בעונה הקרובה, נראה לי גובר. ליד דוראנט ובוקר החסרונות שלו בהתקפה פחות בולטים, ובהגנה הם יוכלו לנוח לפעמים תחת החיפוי של הצרפתי.
אחרת, טאונס. זו הקבוצה של בוקר ודוראנט, on and off the court. אולי דווקא בתור מס' 3 של קבוצה, בלי לחץ המנהיגות, הוא יוכל לפרוח יותר - הכשרון שם אם הברגים בראש מסתדרים. מונטי ויליאמס הוא מאמן יותר טוב מכל מה שהיה לקא"ט במינסוטה.
אייטון... לא יודע. אחוזי השדה שלו עלו משמעותית מאז שפול הגיע, וירדו קצת דווקא בעונה הנוכחית, החלשה של פול. אולי הוא הרוויח הרבה מלחלוק את הפרקט עם floor general כמו cp3 ולא רק בזכות כשרונו האישי. אוברייטד?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 13, 2023 2:49 am 
Hall of Famer

קא"ט זה נו-בריינר. הוא ראוי לחלק מהביקורת שהוא זוכה לה (יש בו צד אמוציונאלי וילדותי והוא לא תמיד משחק חכם) אבל רובה לא מוצדקת ולא סבירה.

את אייטון נצטרך לראות בקבוצה אחרת. משהו שם בחיבור עם פיניקס לא עובד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 13, 2023 2:53 am 
Hall of Famer

פיניקס הולכים לשינוי משמעותי בשנה הבאה. לא בטוח שפול יהיה שם ודי בטוח שאייטון לא יהיה שם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 13, 2023 3:43 am 
Hall of Famer

picknroll כתב:
אבל חלש מאוד מנטלית ונעלם כאשר צריך אותו.

אייטון נון פקטור וגובר הוא לייביליטי בהתקפה ולעיתים בהגנה.
זה כל כך נו בריינר. קאט זה רמה מעל שניהם

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 13, 2023 4:27 am 
Hall of Famer

אטט, איך אני אוהב שאתה "מנתח" דברים היפותטיים בלי שום התייחסות סבירה להיתכנות שלהם. כתבת שאת "אייטון נצטרך לראות בקבוצה אחרת" ו"די בטוח שאייטון לא יהיה שם". אוקיי. לאייטון יש חוזה של מעל 100 מליון דולר לשלוש העונות הבאות, והוא הרגע סיים פלייאוף לא מרשים בלשון המעטה. מי, לדעתך, תרצה לקחת את החוזה שלו? ובאיזה מחיר?

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 13, 2023 4:14 pm 
Hall of Famer

אם פיניקס מעביירם את אייטון זה חתיכת הודעה בכישלון. כבר עדיף היה להם בקיץ הקודם לוותר עליו וזהו. בשביל להיפטר ממנו הם לא יקבלו יותר מדי וסביר להניח שהם גם יצטרכו לקחת חוזים רעילים. הדבר הכי טוב שפיניקס יכולה לעשות זה להישאר עם מה שיש ולקוות לקארמה יותר טובה עם הפציעות והחיבור הקבוצתי. הם צריכים לקחת את מה שהלייקרס עשו ולנסות לשחזר. למצוא איזה אוסטין ריבס זה בכלל צ'ופר רציני.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 13, 2023 4:38 pm 
Junior

Hacohen כתב:
אטט, איך אני אוהב שאתה "מנתח" דברים היפותטיים בלי שום התייחסות סבירה להיתכנות שלהם. כתבת שאת "אייטון נצטרך לראות בקבוצה אחרת" ו"די בטוח שאייטון לא יהיה שם". אוקיי. לאייטון יש חוזה של מעל 100 מליון דולר לשלוש העונות הבאות, והוא הרגע סיים פלייאוף לא מרשים בלשון המעטה. מי, לדעתך, תרצה לקחת את החוזה שלו? ובאיזה מחיר?

אני הרגע הצעתי טרייד עם מינסוטה. אייטון תמורת גובר זו אופציה מעניינת. אם בנוסף שולחים את קאט למקום אחר תמורת שחקנים ובחירות, נגיד קוזמה ונוספים, נראה לי מעניין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 13, 2023 4:50 pm 
Hall of Famer

Hacohen כתב:

https://basketball.realgm.com/wiretap/2 ... t-Expected

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 13, 2023 5:06 pm 
Junior

השאלה היא המחיר.
בטוח שיהיו קבוצות שיהיו מוכנות לקחת את אייטון בהנחה. קבוצות שיהיו מוכנות לשלם מחיר סביר עבורו הן מינסוטה, וושינגטון, אולי הקליפרס.
גם פורטלנד אבל אין לה משהו טוב להציע

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 13, 2023 5:08 pm 
Hall of Famer

Att כתב:
Hacohen כתב:

https://basketball.realgm.com/wiretap/2 ... t-Expected

לא הבנתי מה המטרה של הלינק. לאף אחד אין ספק שהסאנס תופסים את הראש באכזבה גדולה על זה שהם נתנו בקיץ חוזה ענק לשחקן שכשל בפלייאוף, ושהם היו שמחים להחזיר את הגלגל לאחור, ומכיוון שהם לא יכולים לעשות זאת-הם ישמחו לקבל תמורה. רק שאלתי אותך איזה סוג של תמורה אתה חושב שהם יקבלו, כשכולם יודעים שהם תקועים עם סחורה מקולקלת.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 13, 2023 11:30 pm 
Hall of Famer

בפוסט של סורוקה בפייסבוק התפתח דיון בו עלתה דעה (שהפכה לדי פופולרית שם, חרף שלא הבנתי אותה כלל...) שכדאי לפיניקס לצאת מהחוזה עם פול - שחתום על 30M לעונה הבאה, והם יכולים לשלם לו 15M ולצאת מזה.
ואני שואל - האם כריס פול (גם בגילו ומצבו) לא "שווה" 15M בעונה? מה הם יכולים אלטרנטיבית לעשות בכסף הזה שייחסך? כמעט כלום אני מניח
אז מה הרעיון?

טרייד של אייטון מול קא"ט נשמע לי חסר היתכנות מכל כך הרבה סיבות (בפרט, מה מינסוטה תעשה עם גובר ואייטון ביחד, ומה כבר פיניקס יכולה לתת כתוספת עבור ההחלפה בין השניים).
אם כבר, אז יכול להיות "טרייד הפוך" - אייטון כנגד 2-3 שחקנים מועילים בעלי מעמד וחוזים נמוכים יותר. זה הכיוון שהייתי מחפש במקום פיניקס, ובפרט שחקנים שאולי יתאימו מאוד להם כמשלימים בקבוצה ששואפת לאליפות (ואולי פחות מתאימים כשחקני חמישייה בקבוצות בינוניות).
אבל אין רעיונות ממשיים...

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 14, 2023 1:58 pm 
Junior

idpwf1 כתב:
picknroll כתב:
הנה שאלה:
מי מבין ה3 פיניקס הייתה מעדיפה:
אייטון, קאט או גובר? ללא תלות בחוזה

אם הולכים אול אין על אליפות בעונה הקרובה, נראה לי גובר. ליד דוראנט ובוקר החסרונות שלו בהתקפה פחות בולטים, ובהגנה הם יוכלו לנוח לפעמים תחת החיפוי של הצרפתי.
אחרת, טאונס. זו הקבוצה של בוקר ודוראנט, on and off the court. אולי דווקא בתור מס' 3 של קבוצה, בלי לחץ המנהיגות, הוא יוכל לפרוח יותר - הכשרון שם אם הברגים בראש מסתדרים. מונטי ויליאמס הוא מאמן יותר טוב מכל מה שהיה לקא"ט במינסוטה.
אייטון... לא יודע. אחוזי השדה שלו עלו משמעותית מאז שפול הגיע, וירדו קצת דווקא בעונה הנוכחית, החלשה של פול. אולי הוא הרוויח הרבה מלחלוק את הפרקט עם floor general כמו cp3 ולא רק בזכות כשרונו האישי. אוברייטד?

מסכים איתך. האוברפיי של מינסוטה עבור גובר, והעונה הבינונית שנתן שם, הפכו אותו לחתיכת אנדרייטד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 14, 2023 2:03 pm 
Junior

shmueliki כתב:
בפוסט של סורוקה בפייסבוק התפתח דיון בו עלתה דעה (שהפכה לדי פופולרית שם, חרף שלא הבנתי אותה כלל...) שכדאי לפיניקס לצאת מהחוזה עם פול - שחתום על 30M לעונה הבאה, והם יכולים לשלם לו 15M ולצאת מזה.
ואני שואל - האם כריס פול (גם בגילו ומצבו) לא "שווה" 15M בעונה? מה הם יכולים אלטרנטיבית לעשות בכסף הזה שייחסך? כמעט כלום אני מניח
אז מה הרעיון?

זה לא בדיוק כמו שאתה מציג את זה בשאלה...פול במשכורת זה 30.8 מיליון כפול שתיים, בגלל מס המותרות. אם הסאנס חותכים אותו, הם גם חוסכים המון כסף ויש מצב גם שיוכלו להשתמש ב MLE, לא התעמקתי במספרים ובניתוח הקאפ שלהם.
אבל ברור שהמהלך הכי הגיוני זה להשתמש בפול ובחוזה שלו בשביל לצרף רכז אחר. הדד ליין להחלטה הוא 28.6, אז זה יצטרך להיות טרייד באזור ליל הדראפט, תמורת שחקן שחתום לעונה הבאה ומעבר (כלומר, כנראה שלא ואן וליט בו הם מעוניינים).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 14, 2023 2:08 pm 
Junior

עמוס לב כתב:
אם פיניקס מעביירם את אייטון זה חתיכת הודעה בכישלון. כבר עדיף היה להם בקיץ הקודם לוותר עליו וזהו. בשביל להיפטר ממנו הם לא יקבלו יותר מדי וסביר להניח שהם גם יצטרכו לקחת חוזים רעילים. הדבר הכי טוב שפיניקס יכולה לעשות זה להישאר עם מה שיש ולקוות לקארמה יותר טובה עם הפציעות והחיבור הקבוצתי. הם צריכים לקחת את מה שהלייקרס עשו ולנסות לשחזר. למצוא איזה אוסטין ריבס זה בכלל צ'ופר רציני.

לא מבין את הגישה הזאת. אתה לא נותן לבחירה הראשונה שלך מלפני ארבע שנים, שממש לא התפתחה לבאסט אלא פשוט לסנטר יעיל שנותן 10-18 והגנה טובה ומותאמת לכדורסל המודרני, ללכת ללא פיצוי הולם. אתה מניח פה ספיגת "חוזים רעילים", שזה כמובן סובייקטיבי (כולנו יכולים להסכים שהחוזה של ברטאנס רעיל, אבל מה אמרו בזמן אמת על התמורה לווסטברוק מהלייקרס?). הסאנס בסיטואציה שבה הם צריכים רכז חלופי/מחליף לפול, עומק בכנף, וכמובן סנטר במקום אייטון (למרות שדווקא שם אני רואה אותם הולכים על ועידה עם לונדייל, ביומבו ועוד איזו החתמה). נחיה ונראה מה ניתן להשיג על אייטון, לפי דיווחים מהימנים ו/או העסקה שתצא (או לא תצא) לפועל, אבל אני מעריך שאלו יהיו 2-3 שחקנים שפניקס בהחלט תוכל להיעזר בהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 14, 2023 3:35 pm 
Hall of Famer

אני לא מבין את הגישה שלך. ברגע שפיניקס החתימו את אייטון על החוזה ובעיקר ברגע שהם עשו את הטרייד על דוראנט הם קיבלו החלטה על חלון הזדמנויות של עד שלוש עונות לזכות באליפות. הזדמנות אחת כבר הלכה בפליאוף הנוכחי. בכל מקרה, איך שלא תהפוך את זה, הסאנס תלויים בכריס פול ובבריאות שלו. על זה הם הימרו. האם הם יקבלו תמורה לאייטון ששווה למה שהוא מביא לקבוצה? אני מאמין שלא. אז למה להעביר שחקן ולהחליש את עצמך במקביל כשאתה בונה על אליפות. לסאנס יש 4 שחקנים ומסביב הם יצטרכו למצוא כל מיני חלקים זולים, כפי שהלייקרס עשו השנה.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 14, 2023 3:59 pm 
Junior

אז אני מאמין שכן, הסאנס יכולים להחליף את התרומה של אייטון בסנטר באמצעות ועידת סנטרים + דקות של דוראנט כסנטר בסיטואציות סוף משחק בפלייאוף שמאפשרות זאת (כלומר, לא נגד דנבר ויוקיץ', אבל במה כבר אייטון עזר להם נגד יוקיץ'?).
הסאנס תלויים בהמון דברים, גם בבריאות של דוראנט למשל. יש להם כרגע שני שחקני סופר-מקס שמצדיקים את החוזים שלהם, ושני שחקני מקס שפחות מצדיקים את החוזים. אני מוצא היגיון רב בפריטת לפחות אחד משני החוזים הלא מוצדקים הנ"ל ל 2-3 שחקני רוטציה (כשאחד מהם אף אמור להיות שחקן חמישייה בסמול).

מתי פעם אחרונה שקבוצה לקחה אליפות עם סנטר שמרוויח 30+ מיליון (או המקבילה לכך בעידן הקאפ הנמוך יותר)? ככל הנראה, זה יקרה רק עם אמביד או יוקיץ'

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 14, 2023 4:03 pm 
Hall of Famer

מתי בפעם האחרונה, סנטר סופר מקס היה רק השחקן מס' 4 בטיבו בקבוצה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 14, 2023 4:46 pm 
Junior

נורטון כתב:
מתי בפעם האחרונה, סנטר סופר מקס היה רק השחקן מס' 4 בטיבו בקבוצה?

קודם כל, זה לא נחשב לסופר מקס, אי אפשר לקבל סופר-מקס מיד עם סיום חוזה רוקי. בדיווח שאטט קישר אליו אפילו מתייחסים לכך ומתארים את חוזהו של אייטון בתור מקס ידידותי D:
אם הכוונה שלך היא שחל פיחות במעמדו של אייטון כתוצאה מצירופם של פול ודוראנט לאורך השנים, אני מסכים. אבל עצם זה שחל הפיחות מוטל גם על כתפיו הרחבות, ואני לא חושב שיש הצדקה להמשיך להחזיק בו רק בגלל המוניטין של בחירה ראשונה. כמובן שלא צריך להעביר אותו בכל מחיר, אבל מאמין שאפשר לקבל חבילה נחמדה תמורתו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 14, 2023 7:05 pm 
Hall of Famer

B.Grant44 כתב:
shmueliki כתב:
אז מה הרעיון?

זה לא בדיוק כמו שאתה מציג את זה בשאלה...פול במשכורת זה 30.8 מיליון כפול שתיים, בגלל מס המותרות. אם הסאנס חותכים אותו, הם גם חוסכים המון כסף ויש מצב גם שיוכלו להשתמש ב MLE, לא התעמקתי במספרים ובניתוח הקאפ שלהם.
אבל ברור שהמהלך הכי הגיוני זה להשתמש בפול ובחוזה שלו בשביל לצרף רכז אחר. הדד ליין להחלטה הוא 28.6, אז זה יצטרך להיות טרייד באזור ליל הדראפט, תמורת שחקן שחתום לעונה הבאה ומעבר (כלומר, כנראה שלא ואן וליט בו הם מעוניינים).

מקבל
אבל:
1. בחלק מהכסף שייחסך - הם כך או כך ייאלצו להחתים רכז משמעותי. כריס פול זה עדיין שחקן שנתן בעונה הסדירה 14 נקודות, ו-9 אסיסטים (על 2 איבודים) בממוצע. עונה סדירה זה עדיין חשוב (בטח בקבוצה עם דוראנט שיכול להיות פציע, וצריך שחקנים שיסחבו את הקבוצה בכל זאת). אני עדיין חושב ש-80 משחקים "בטוחים" של ברידג'ס בעונה הסדירה "שווים לקבוצה" יותר מאשר נניח 55 משחקים של דוראנט (שזה עוד המקסימום שהוא שיחק בארבע השנים האחרונות, כלומר הנחה די אופטימית לעתיד), וקל וחומר אם מתחשבים בפיסות האחרות שמסרו. רוצה לומר - פיניקס בהחלט עלולה להיחלש בעונה הסדירה הבאה, גם מבלי לשנות כלום.
2. אם אתה כבר משלם 116M לשלושה שחקנים (ואין לך בסגל שום דבר כמעט חוץ מזה), אני לא בטוח שכדאי להתחיל לחסוך תוך פגיעה לא מבוטלת בסיכוי להגיע להישג של ממש במיידי (וזו הרי הייתה המטרה בהבאה של דוראנט).

לגבי "יש להם כרגע שני שחקני סופר-מקס שמצדיקים את החוזים שלהם" - אז הייתי מצפה שאילו זה באמת היה המצב, הם היו עדיין בפלייאוף, ולא מחפשים כבר מוצא לפירוק של החבילה ומציאת חלופות...
לדוראנט בכל אחת מהשנים הבאות יהיה את החוזה השלישי בגובהו בליגה. זה גבוה מדי, ולא משקף את יכולתו (קל וחומר אם ניקח איזה מקדם של ירידה ופציעות). ברמה החוזית זה לא טוב, ברמת הסיכוי המיידי לאליפות - אולי כן (זה כבר ויכוח על הטרייד שהיה, שלא יירד מסדר היום גם בעתיד אני מניח...).

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 14, 2023 7:18 pm 
Junior

אני מעריך שפניקס לא פשוט תחתוך את פול בשביל לחסוך 15 מיליון, אלא תנסה לסחור בו. הקבוצה שתקבל אותו בתמורה, עד 28.6, היא זו שתוכל לשחרר אותו ובכך לחסוך. שארלוט, למשל, אם תעביר את רוז'ייר וקודי מרטין שירוויחו ביחד 30.7 מיליון בעונה הבאה.

לגבי דוראנט ותג המחיר שלו, אני חושב שהמון קבוצות בליגה היו מחתימות אותו עכשיו על הסופר-מקס שהוא מקבל, אם מן הסתם היו די והותר קבוצות שרצו לצרף אותו בטרייד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 14, 2023 7:27 pm 
Hall of Famer

אוקי
פה זה השאלה הרגילה - אם אתה כל כך רוצה להיפטר משחקן בגלל בעיות (הזדקנות/פציעות/ירידה ביכולת/קשיחות/תפקוד בפלייאוף - פול ואייטון חולקים בנ"ל), אז כיצד קבוצות אחרות רואות את מצבו, ומה הן יהיו מוכנות לתת.
לפול יש מוניטין של "משפר קבוצות" עם כל החוכמה, ניסיון ומוסר עבודה שלו, אבל מדוע למשל לשארלוט להעביר את רוז'ייר (הצעיר, כשיר, וזול יותר) לעומתו (או לעומת שיחרור שלו).

ברור שהמון קבוצות היו מחתימות את דוראנט על החוזה הנוכחי שלו. זה נכון לרוב השחקנים מעל רמה מסוימת בליגה. זה עדיין לא אומר שהחוזה שלו בהכרח טוב לקבוצה הנוכחית שלו, קל וחומר לתת מולו חבילה רצינית מאוד בטרייד.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 96 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], stavs, נורטון ו 128 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה