סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ג' נובמבר 19, 2024 6:43 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 330 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 14  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: דראפט 2023
הודעהפורסם: ד' מאי 17, 2023 10:41 am 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
ודים כתב:
אגב, לפםי המוקים יש אפשרות שיהיו 4 שחקנים צרפתים שיבחרו בסיבוב הראשון.

הספרס עם בחירה 33 ומניח שיוכלו לרכוש בחירת סיבוב ראשון כלשהי תמורת אחת העתידיות שאטלנטה חייבת להם. צריך לפתוח ליין על כמה צרפתים יסיימו את ליל הדראפט עם כובע מצחייה של הספרס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 17, 2023 10:54 am 
Hall of Famer

ודים כתב:
Hacohen כתב:
גרג אודן נחשב לפוטנציאל כוכבות קונצנזוסיאלי לחלוטין, והעובדה שלמרות הפציעה ההיא ביד אף אחד לא הופתע שהוא נבחר מעל אחד קווין דוראנט, מעידה על אותו קונצנזוס.

מכל הבדיעבדים המגוחכים של אטט, וסהדנו במרומים שיש המון כאלה ובשוטף, הדיבור על אודן הוא מהמגוחכים ביותר.

הוא בסך הכל אמר שלאודן הייתה היסטוריית פציעות (מה שעובדתית לא נכון). לא הייתה התייחסות לבחירה עצמה ולקונצנזוס שלה.

הוא כרגיל אמר משהו אמורפי שצריך להשתמע ממנו משהו. הסטוריית פציעות (מה שכאמור לא נכון ולא רלוונטי)+"נראה מבוגר וזה אומר משהו, מצריך בירור". הוא אמר שוומבי הוא "לא מקרה אודן". קשקושי סרק בדיעבדיים, בקיצור.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 17, 2023 12:55 pm 
Hall of Famer

sheky כתב:
Att כתב:
- אני מעלה את זה כי זה חלק מהיסטוריית הפציעות שלו.
- מבחינתי איך שהוא נראה לגמרי אומר משהו.

תקשיב זו הודעה משונה.
אתה מזכיר את הפציעה שלו ביד כי זה קשור לזה שנגמרו לו הברכיים?
ובגלל שיש לו פנים מבוגרות יותר אתה חושב שזה מעיד על פציעות? מה דעתך על שחקנים עם baby-face? לוותר?

צודק:) אכן הודעה משונה, לפחות החלק על איך שאודן נראה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 17, 2023 3:08 pm 
Hall of Famer

בניגוד לפורזינגיס ולצ'ט הולמגרן, ששניהם נראו תמיד כמו פציעה מהלכת שרק מחכה לראות (פורזינגיס עבד על עצמו בשנים האחרונות וכבר נראה יותר טוב, חייב לומר), אני לא רואה את זה אצל וומבניאמה. התנועה שלו נראית מאוד זורמת וגמישה, והוא בכלל לא נראה גמלוני ועל סף התפרקות כמו הולמגרן שבעיני היה ממש מקרה קיצון, אמנם היה דיבור על זה לפני הדראפט הקודם, אבל פחות ממה שציפיתי. לגבי אודן, הוא היה קונצנזוס כמעט מוחלט לבחירה ראשונה והיחידים שאני זוכר שהעלו חששות לגביו היו ביל סימונס שדיבר הרבה על כך שנראה שהוא זז כמו איש זקן, ודני איינג' שאמר אחרי הדראפט (אאז"נ) שהוא היה מעדיף את דוראנט בבחירה הראשונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 17, 2023 3:57 pm 
Hall of Famer

גם אם אודן היה נבחר אחד מתחת לקווין דוראנט, בואו. זה בנאדם שנבחר אחד מתחת לקווין דוראנט. הציפייה לגביו היתה שחקן שישלוט שנים בעמדה 5.

לגבי ציון, זה בהחלט שחקן שרבים שראו אותו עוד כחובבן כולל עבדכם הכהן הנאמן-יחסית, אמרו שהוא פציעה מחכה לקרות. כשיש לך את הגוף של זאק רנדולף (מינוס כמה סנטים) ואתה משחק כמו ראסל ווסטברוק (בלי הבריקים, סטריאני, תירגע. מדבר על האקספלוסיביות), זה יהיה בגדר נס הליכה על המים אם לא תיפצע.

הולמגרן, יותר ממה שהוא נראה לי בהכרח פציעה, נראה כמו עלה נידף ברוח שכל מרפק יכול להעיף אותו לעזאזל.

וומבאניאמה, במסגרת היותו הפרוספקט המלהיב בכל הזמנים, גם נראה בעל מבנה מושלם. טפו טפו טפו.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 17, 2023 4:30 pm 
Senior

גם וומבניאמה הוא עלה נידף בשלב הזה, הוא מעט יותר בנוי מהולמגרן (אבל לא בהמון) ומצד שני הוא גם כנראה ארוך ממנו ב10 ס״מ או יותר.

אם הולמגרן אמור להיות שברירי, גם וומבי אמור להיות בעיני, הפיזיקה שם נראית די דומה.
מפה זו קצת שאלה של סגנון משחק, יכולת לנהל סיכונים אצלו, הרבה כמה הוא ישקיע בלתחזק את הגוף וכמובן גם הרבה מזל.

וומבניאמה הוא באמת פרוספקט מדהים וכל-כך יוצא דופן, שקשה להאמין שהוא אמיתי, אבל הוא רחוק מלהיות דבר בטוח.
כן יש לו פוטנציאל להיות בדיון של השחקן הגדול בכל הזמנים (סביר להניח שהוא לא יהיה כזה, אבל לכמה יש את הפוטנציאל הזה בכלל?) אם הוא מצליח להישאר בריא יש סיכוי טוב שהוא יהיה מהשחקנים הטובים בליגה - זה גם ממש ממש לא מובן מאליו. ובאופן כללי, הסיכוי שהוא לא יהיה לפחות שחקן חמישייה טוב, הוא די קטן, שזה גם ממש לא מובן מאליו.

אבל גם אחרי כל זה, עדיין אם אני צריך להמר מי יהיה השחקן הכי טוב בדראפט - הוא או מישהו מ59 השחקנים האחרים + (אלו שלא ייבחרו), אני חושב שהייתי הולך על האופציה השנייה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 17, 2023 4:45 pm 
Hall of Famer

בטוח זה רק המוות ומיסים, אבל וומבניאמה לדעתי פשוט כלכך מדהים, שאנשים מתקשים לעכל כמה הוא מדהים ולכן מחפשים כל מיני סייגים. ברור שדברים יכולים להתפתח לכל מיני כיוונים לא צפויים, אבל בייסיקלי לא היה בתולדות הכדורסל שילוב כזה של אורך, סקילז ובגרות משחק (הבנאדם בגיל 19 שולט בליגה מקצוענית רצינית).

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 17, 2023 4:46 pm 
Junior

stavs כתב:
אבל גם אחרי כל זה, עדיין אם אני צריך להמר מי יהיה השחקן הכי טוב בדראפט - הוא או מישהו מ59 השחקנים האחרים + (אלו שלא ייבחרו), אני חושב שהייתי הולך על האופציה השנייה.

האם זה רק בגלל פקטור הפציעות? כלומר, בהינתן כדור בדולח שמראה לך שוומבי ישחק באזור 65 משחקים *ברוב* העונות שלו, יחמיץ רק עונה אחת (או שתיים, לא ברציפות, אבל בקריירה של 15 עונות לפחות), ויחמיץ רק פלייאוף אחד בגלל פציעה בסמוך לו או בתחילתו (ונניח, יהיו עוד פעמיים שבהן יחזור לשחק רק אחרי הסיבוב הראשון) - האם עדיין תלך על האופציה השנייה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 17, 2023 4:51 pm 
Hall of Famer

וומבי פרוספקט כל כך מלהיב, שאני חושב שמעטים בהיסטוריה היו יותר מלהיבים. ברמת לברון, דאנקן, שאק, רובינסון, פטריק יואינג, ביל וולטון וקארים. זהו בערך.
אם תהיה לו קריירה נטולת פציעות משמעותיות הייתי מהמר עליו "קל" להיות השחקן הטוב ביותר בדראפט וסביר גם בליגה. זה לא הישאם ת'אביט שהיה ברור שיכולות הכדורסל שלו מפוקפקות והפיזיות שלו לא באמת קיימת.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 17, 2023 7:00 pm 
מנהל פורום

איכשהו יצא שהקבוצה שהופיעה הכי הרבה בכתבות (לפחות אלה שאני קראתי או שמעתי) חשבו שסן אנטוניו היא הקבוצה ה"נכונה" ביותר לוומבי, היא הקבוצה שהוגרלה לקבל אותו.
מזל, כנראה
טוב שדטרויט ויוסטון לא קיבלו בחירה טופ 3, יותר מידי בחירות גבוהות היו להם בשנתיים האחרונות, עכשיו זה הזמן להסתדר ולהתפתח ולנסות לנצח
הבלייזרס ב3 לא מעט אפשרויות יש לבחירה 3 והלאה, אין שחקנים שהם קונצנזוס החל מבחירה 3 ומטה, יש שיגידו גם מבחירה 2 ומטה. ככה שזה יכול להיות אחד מהשלושה שלא יבחר בבחירה שניה, הנדרסון מילר או אמן תומפסון

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 17, 2023 7:47 pm 
Senior

B.Grant44 כתב:
stavs כתב:

האם זה רק בגלל פקטור הפציעות? כלומר, בהינתן כדור בדולח שמראה לך שוומבי ישחק באזור 65 משחקים *ברוב* העונות שלו, יחמיץ רק עונה אחת (או שתיים, לא ברציפות, אבל בקריירה של 15 עונות לפחות), ויחמיץ רק פלייאוף אחד בגלל פציעה בסמוך לו או בתחילתו (ונניח, יהיו עוד פעמיים שבהן יחזור לשחק רק אחרי הסיבוב הראשון) - האם עדיין תלך על האופציה השנייה?

אז זה מבחינתי משנה את זה מאיזור ה50-50 ל60-40 לטובתו.
בסוף אם הוא יהיה השחקן ה15 בטיבו בליגה, זה לא יהיה הדבר הכי מאכזב בעולם, לא?
זה בממוצע אומר שבין שחקן לשחקן וחצי טובים ממנו נבחרו בכל דראפט באותו העשור.

אני מאמין בו מאוד, אבל האפשרות שהוא יהיה אחד מ-3 השחקנים הטובים בעולם בשיאו היא רק די סבירה. שזה מטורף לגמרי בשביל פרוספקט שלא הגיע לליגה, אבל עדיין בסוף רחוק מלהיות בטוח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 17, 2023 9:36 pm 
Hall of Famer

עמוס לב כתב:
וומבי פרוספקט כל כך מלהיב, שאני חושב שמעטים בהיסטוריה היו יותר מלהיבים. ברמת לברון, דאנקן, שאק, רובינסון, פטריק יואינג, ביל וולטון וקארים. זהו בערך.
אם תהיה לו קריירה נטולת פציעות משמעותיות הייתי מהמר עליו "קל" להיות השחקן הטוב ביותר בדראפט וסביר גם בליגה. זה לא הישאם ת'אביט שהיה ברור שיכולות הכדורסל שלו מפוקפקות והפיזיות שלו לא באמת קיימת.

ואני בכל זאת אוסיף שני שמות
רלף סמפסון
יאן מינג

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 17, 2023 10:42 pm 
Junior

הנה עוד שם: שון בראדלי. 12 עונות בליגה, ממוצע של 69.3 משחקים לעונה. יותר ממה שהייתי מנחש, והוא שיחק בתקופה שבה המשחק היה פיזי ומלוכלך הרבה יותר, במיוחד בצבע.

ועוד ביגמן עם נתונים נדירים שכבר ציינתי כ"גוון של" וומבניאמה, בגלל שהגובה דומה מאוד וגם הקואורדינציה וחלק מהסקיל סט: ריק סמיתס. לא מצליח למצוא כמה הוא שקל כשרק נכנס לליגה, נראה לי שחסר תיעוד כזה מאותם ימים, אבל בהמשך שקל בין 250-264 פאונד, שזה כמובן הרבה מעבר ל 230 פאונד הנוכחיים של וומבניאמה, אבל הפער לא בשמיים (ולא חייבים לצמצם אותו במלואו, בכל זאת הסגנון והפיזיות של 95% מהשחקנים שמאיישים את עמדת הסנטר, בין אם כשחקני חמישייה, כמחליפים או כנשקים מיוחדים, השתנו מאוד מאז הניינטיז). בכל אופן, סמיתס נתן עונות של 73-82 משחקים (פלוס פלייאוף כמובן) לאורך רוב הקריירה שלו, למעט שלוש עונות חריגות (63, 52, 49) שלא זוכר איך ואיפה נפצע במהלכן, אבל זה רקורד שאפשר למצוא עבור כל מיני סוגים של שחקנים שדפקו מונה בליגה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 17, 2023 10:58 pm 
מנהל פורום

אבל ריק סמיתס, שהיה שחקן נהדר, לא שיחק בכלל בצורה שמזכירה את וומביניאמה. הוא רק היה גבוה וממעצמה קולניאליסטית כמוהו, חוץ מזה אין דמיון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 17, 2023 11:18 pm 
Junior

בגלל זה אמרתי "גוונים של"...הדמיון הוא בשילוב של נתונים פיזיים, קואורדינציה טובה יחסית לסייז החריג ואותו כנ"ל לגבי הקליעה ממרחק.
ברור שוומבניאמה חורג מכל השוואה קיימת. ומטרת ההשוואה היתה לבחון את מידת העמידות שסמיתס הפגין בקריירה שלו, בהשוואה לדוגמאות הקלאסיות-טראגיות שמובאות בדר"כ, ר' תגובתו האחרונה של נורטון...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 17, 2023 11:43 pm 
מנהל פורום

גם פיזית לא היה בניהם דמיון, ולא בתנועה ולא בניידות ולא בסגנון המשחק. יש אצל וומביניאמה גוונים של ריק סמיתס כמו שיש בעגבניה גוונים של ווסת, זה אולי נכון טכנית באספקט הצר הזה (אני מניח, אני עיוור צבעים) אבל זה לא אומר כלום על יכולת להשוות בין הדברים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 18, 2023 12:32 am 
Hall of Famer

הבעיה היא שהכדורסל השתנה מאז מאז שנות התשעים. בשנות התשעים (או במקרה הזה, תחילת האלפיים, נדמה לי) שחקנים גבוהים שמכדררים היו ג׳ונתן בנדר, ושחקנים גבוהים שקולעים מהשלוש היו סם פרקינס. כלומר, רול פליירים זניחים, עד שחקנים שלא מקבלים דקות. שחקנים נמוכים אפילו לא ידעו לכדרר בשנות התשעים בנ.ב.א, כמו שוומבי מכדרר היום, הכדורסל הוא פשוט לא אותו כדורסל והסקיל סטים שאנשים עבדו עליהם בשנות צעירותם היה שונה. בטח אם הם 2.22.

אבל כן אפשר לומר שרלף סמפסון (מהמעט שראיתי מהיילייטים שלו משנות השמונים) - היה על אותו שטאנץ, הוא כמובן לא כדרר או קלע מהשלוש, אבל הוא כן היה גבוה נייד ומהיר עם ידיים בלתי נגמרות ויכולת אדירה מתחת לסל. יאו מינג זה קצת שונה, כי הוא היה סנטר סנטר של ממש, אבל כאן הדמיון הוא בקוארדינציה המדהימה של הסיני לעומת זאת של וומבי. כאמור, תקופה שונה, קשה להשוות. אבל לא מינג ולא סמפסון היו שחקנים איטיים וגמלוניים סטייל בראדלי או כמובן סמיתס (שממה שזכור לי, עלה יפה במשקל והיה נראה עבה מספיק בשנים הגדולות של אינדיאנה על קו התפר של המילניום. כלומר, היה לו יותר גוף מינג מאשר גוף ברדלי).

כך או כך, אם נניח שהסיכוי של שחקן בגודל הזה לגמור קריירה מוקדם (4 שנים כמו סמפסון, 5 כמו יאו) הוא בערך 50%, אז הסיכוי שאחד מבין צ׳ט או וומבניאמה בסוף ייצא שחקן בריא הוא 75%. (אני סתם זורק מספרים, אבל הרעיון ברור - יש סיכוי סביר שאחד מבין שני היוניקורנים האלה יהיה בריא יחסית, בואו נראה מי מהם).

את צ׳ט הולמגרן אגב ראיתי זורק בלייב השנה בקריפטו (נדמה לי שכתבתי על זה גם כאן), הבן אדם נראה ומתנועע לגמרי כמו קטש, וגם קולע שלשות כמוהו. זה יפה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 18, 2023 4:06 am 
Sophomore

נורטון, גם אם נניח שהידע על איך להפחית את הסיכונים לפציעות מסיימות קריירה והרפואה המתקנת לא התקדמו הרבה מאז ימי סמפסון ומינג (והם כן), זה לא מדוייק שהשניים האלה גמרו קריירה מאוד מוקדם. קודם כל, המספרים היותר מדוייקים הם 6 עונות לסמפסון (של לפחות 40 משחקים לעונה, כולל 61 משחקים בעונה השישית, שאחריה היו לו גם עוד שתי עונות מקוצרות) ו-7 עונות למינג (עם 77 משחקים בעונה השביעית). אבל מה שעוד חשוב כאן זה הגיל שבו הם הגיעו ל-נבא -- 22 אצל מינג ו-23 אצל סמפסון. כלומר שניהם עדיין שיחקו עונות מלאות יחסית בגיל 28 ורק אז נמוגו (סמפסון) או נפצעו פציעה מסיימת קריירה (מינג).

וומבי מגיע לליגה בגיל 19. גם אם יילך בעקבות סמפסון או מינג (ולא נגיד בעקבות ענקים אחרים של 2.20 פלוס כמו סמית', בראדלי, בול, מורסאן, אילגאוסקאס, ומארק איטון, שכולם שיחקו בליגה אחרי גיל 30, חלקם גם עד גיל 35), זה עדיין אומר 9 או 10 עונות די מלאות ופוריות. אם צריך להמר, הייתי שם אותו דווקא בקבוצה של מאריכי הקריירה, גם בגלל הרפואה והמודעות, וגם בגלל שנראה לי דווקא יותר מסוכן לרגליים כשהן סוחבות משקל גדול יחסית לאורך זמן. נכון, מי יודע, אבל גם אולדיפו או ברנדון רוי לא חשבו שיסיימו קריירה כל כך מוקדם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 18, 2023 5:09 am 
Hall of Famer

stavs כתב:
B.Grant44 כתב:
stavs כתב:

מעניין. זו דעה לא פופולרית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 18, 2023 5:43 am 
Hall of Famer

ריק סמיתס יחד עם וומבי. כעת קראתי הכל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 18, 2023 9:20 am 
Senior

Att כתב:
stavs כתב:
B.Grant44 כתב:
stavs כתב:

מעניין. זו דעה לא פופולרית.

יכול להיות שאני טיפה שמרן מדי, אולי 65 או אפילו 70 אחוז לטובתו יהיה יותר מדויק, אבל זה לא יותר (וזה המון, דרך אגב).
אם הדעה שלי לא פופולרית, זה בעיקר בגלל כמה שאנשים נוטים לשכוח שהדראפט הוא תמיד הימור מסוים וכמה שאין בו וודאות.

אפילו פרוספקט כמו אמביד, שנחשב למדהים בתסריט שיצליח להישאר בריא, הצליח בסוף להישאר בריא ולענות על כל הציפיות, והוא עדיין לא השחקן הכי טוב בדראפט שלו.
שחקנים כמו יאניס, יוקיץ׳ וקוואי יכולים להגיח משום מקום ונראה שזה גם קורה בעשור האחרון יותר מבעבר. אני מקווה שזה ברור לכולם שיש סיכוי טוב שהוא לא יהיה טוב כמוהם, נכון?

ואני שוב שואל, מה הסיכוי מבחינתך שהוא יהיה אחד בערך השחקן ה15 בטיבו בליגה לאורך רוב הקריירה, אבל לא יותר מזה? זו הרי תהיה קריירה יפה מאוד, אבל סטטיסטית זה אומר שיש סיכוי טוב שבדראפט שלו יהיה שחקן טוב ממנו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 18, 2023 9:21 am 
Hall of Famer

אגב, 15 בליגה זה בערך רלף סמפסון בשיאו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 18, 2023 10:21 am 
Junior

שאלה ששווה לשאול (לטובתו של וומבי) זה כמה נשאר עוד לפופ בטנק.
אין שום עוררין על גדולתו, אבל הבנאדם בין 74, עשה הכל, ראה הכל ולא סביר שהוא נכנס עכשיו לריצה עם וומבי שתגמר בטקס הפרישה של וומבי עוד 16 שנה כשפופ בן 90... לכמה זמן הוא נכנס להרפתקאה הזו וכמה מוטיבציה ומרץ יש לו להתחיל תהליך כזה מהתחלה?

מקווה מאוד בשביל הספרס שפופ עדיין עם מוטיבציה לסיפור הזה כי יחסי פופ-דאנקן ( ביחד עם פופ ודאנקן כמובן) היו הבסיס הכי משמעותי ל5 האליפויות האלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 18, 2023 10:33 am 
Sophomore

בהקשר הזה, מעניין אותי אם ועד כמה תהיה מעורבות של כוכבי השושלת הפופוביצ'ית בפיתוח של וומבי - בפרט דאנקן ופארקר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 19, 2023 4:17 pm 
Hall of Famer

פוסט רציני מאוד בעברית על ענייני הבריאות של וומביניאמה (ושחקנים במימדים הללו)
https://www.facebook.com/10003938539596 ... tid=Nif5oz

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 330 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 14  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 128 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: