גם עם העבירות, הבעיה של ירושלים היא לא בהגנה שממשיכה להיות חזקה, אלא בהתקפה. כבר כתבתי שהחמישייה המקורית בעייתית מהבחינה הזו, דז'יקיץ' הגיב יפה (אין לי הסבר אחר אלא שהוא קרא את מה שכתבתי) - רשם את וונה במקום מאייריס. אבל ההבדל המשמעותי היה ההצבה של קליין בחמישייה, והוא אכן נתן תרומה התקפית טובה מאד, בעיקר ברבע הראשון. ועדיין, את הרבע הראשון ירושלים סיימה בפיגור, ולמעשה עד הרבע ה-4 שלישיית הזרים בקו האחורי (סמית', קרינגטון ורנדולף) הייתה חלשה ומאד אנמית בהתקפה. ברגע שהם השתחררו הכל נראה אחרת, ולא סתם הקבוצה קלעה 48 ב-3 רבעים ו-26 ברבע האחרון. במשחקים הבאים ההתעוררות הזו צריכה לבוא קודם. ההגנה של ירושלים זה משהו מדבק, פתאום גם שחקנים כמו קליין או וונה שומרים חזק בגנה. לקליין זה עלה ב-5 עבירות תוך 15 דקות, אבל לדעתי 2 לפחות לא היו. לא ברור למה וונה נרשם במקום מאייריס, אם בסוף הוא שיחק רק 8 דקות. הנקינס חזר לעניינים, אולי בהשראת הבחירה בו לחמישיית העונה. בניגוד למשחקים הטובים בתחילת העונה הוא לא היה באנקר התקפי (הוא כבר לא מקבל כ"כ כדורים לפוסט אפ לזריקה ואפילו היו כמה ריבאונד התקפה שהוא התעקש להוציא החוצה במקום לנסות לזרוק) אבל מה שהוא עשה בהגנה זה מטורף - 4 בלוקים, עוד כמה שנשרקה עליהם עבירה והיו די נקיים, 15 ריבאונד. נראה שמתחילים לפתח בו תלות משמעותית (היה איזה רבע וחצי שכל כדור חוזר מתחת לסל של הפועל היה או של הנקינס או של הרצליה), הדקות של שגב הן ירידה משמעותית. צריך לנהל היטב את הדקות שלו בדגש על העבירות (יצא בעבירות דקה וקצת לסוף, בשלב הזה המשחק היה די גמור). אני יודע שדזי'קיץ' אוהב רכז ששולט בקצב, אבל נוצרים מקרים הזויים - קודם כל אני לא זוכר שום סל במתפרצת. לא רק אתמול בכלל העונה מירושלים (חוץ מהדאנק של קורנליוס מול אא"ק). הקבוצה כאילו מוותרת על האופציה לעשות נקודות קלות במעבר. אתמול היה חריג אחד וזה כשנעם יעקב דחף יפה את הכדור קדימה כדי להמנע מעבירה ואז נתן לבלייזר לדאנק (שהיה לטעמי מיותר היה צריך להמשיך לבזבז זמן).קשה שלא להזכר בימים של ג'רום דייסון שכל התקפה שנייה טס למעלה ועשה נקודות קלות. דבר שני, סמית' ורנדולף יותר מדי פעמים משחקים התקפות ארוכות (בעיקר סתם מכדררים, לא קורה כלום) ומכניסים את הקבוצה ללחץ זמן לקראת תום ה-24, מה שלרוב מסתיים באיבוד או בזריקה קשה מאד. זה חלק מהותי מהבעיה בהתקפה. נועם יעקב נתן דקות יפות מאד אתמול. אני מתחיל להבין מה היתרון היחסי שלו - הוא חוצפן (חיובי) ולא מפחד ללכת לסל ולקחת זריקות. זה יפה בשביל ילד בן 18, בהמשך הקריירה הוא יצטרך לפתח כישורים אחרים. אתמול זה עבד טוב בהתקפות התקועות של ירושלים, אתמול הוא גם שיחק את הרבע האחרון לצידו של סמית'. קורנליוס ובלייזר חייבים להתחיל להיות אפקטיביים בהתקפה, בדגש על השלשות, אמנם האסל והגנה זה טוב אבל אז אנחנו לא מקבלים יתרון על קבוצה כמו הרצליה שמשחקת עם קרביץ. קרינגטון זה ממש אופי של גאנר. התחיל מאד חלש (שני איירבולס ב-2 ההתקפות הראשוות שלו) אבל התעורר יפה ברבע הרביעי. אני רק לא מבינים איך גאנר מחטיא 4 עונשין רצוף...
דבר אחרון - הקהל. היה הייפ מטורף, סולד אאוט מול אא"ק, כמה אלפים במלאגה - אבל במשחק פלייאוף חשוב להביא רק 6,250 צופים זה מאכזב (ועוד במשחק שלפני יום חופש מהלימודים). לא יודע מה צריך לעשות, אבל במשחקים כאלה בארנה חייבים להיות 9,000-10,000 צופים. נקווה שזה יקרה מול הפועל ת"א, אם וכאשר. מה שכן, 21:00 זו שעה מאוחרת, זה אומר להגיע הביתה למרכז הרבה אחרי חצות, גם בלי הארכה. לא מבין למה שהמשחק לא ייפתח ב-20:15. אם יהיה משחק 5 תקרה התופעה ההפוכה, 19:00 זה ממש מוקדם למי שמגיע מהמרכז, עם הפקקים זה אומר לצאת ב-17:00.
|