סאבוניס כתב:
כן, אם הוא יוכל לקלוע כמו האליברטון, או אפילו קרוב לזה, הוא יהיה יופי של שחקן. אבל מה גורם לנו לחשוב שיש סיכוי יתר מקלוש שיגיע לזה? האליברטון בקולג' קלע 43% משלוש (בשתי עונות), עם 6 זריקות למשחק וגם 82% מהקו. הטאץ' שלו נדיר והיה אפשר לראות את זה כבר מהמשחק הראשון שלו בקולג' (משום מה צפיתי בעונה ההיא בלא מעט משחקים של אייווה סטייט איתו ועם הורטון טאקר כרוקים), למרות הזריקה הלא אורתודוקסית. בלאק לעומתו קלע 30% משלוש בעונה שעברה (2.5 זריקות למשחק) ו-70% מהקו, וגם בתיכון זה היה תחום חלש אצלו. כמה שחקנים עם נתונים כאלו השתפרו להיות קלעים ממוצעים בליגה? זה יכול לקרות, אבל הסיכויים קטנים.
בכלל, יש לדעתי נטיית יתר לחשוב שרק בגלל שקליעה זה משהו שאפשר בעיקרון לשפר יותר נניח מאתלטיות, זה גם משהו שסביר שיקרה. בפועל, קלעים גרועים רק לעיתים רחוקות הופכים לקלעים סבירים. זה נכון גם לתאומים אמן ואוסר תומפסון, שבגיל 19 קלעו 22% ו-23% משלוש בהתאמה, עם 65% מהקו או פחות לשניהם, וגם בשנה שעברה קלעו פחות מ-30% (אמן עם 25%). יש כמובן יקום שבו אוסר הופך להיות קלעי שלשות ממוצע פלוס (לגבי אמן, קשה לי לחשוב על מישהו עם נתונים כאלו שנתן קפיצה למשהו סביר). רק שזו תוצאה הרבה פחות סבירה מהאפשרות שהוא ימשיך להיות קלעי לא טוב.
בלאק סיים עונת פרשמן, אז נכון יותר להשוות את הממוצעים שלו לאלו של הליברטון כפרשמן: 3.2 זריקות למשחק, 69.2% מהקו (אם כי בסה"כ היה מדובר ב18 קליעות מתוך 26, לעומת מדגם של 134 קליעות מתוך 190 עבור בלאק).
אבל אני חוזר ואומר, דיברתי על בלאק במונחים של הליברטון רק בשביל להשוות סדר גודל בפרוג'קשן שלי לרמה שאליה יוכל להגיע, הם לא אותו סוג של שחקן. אצל הליברטון הקליעה מבחוץ היא קריטית בגלל שהוא לא מגיע הרבה עד לטבעת. ייצור המצבים שלו, לעצמו או לחבריו לקבוצה, מתחיל בנקודה יותר רחוקה מהסל ויותר מוקדמת מבחינת התפתחות המהלך ההתקפי.
בוא נשווה נתונים עם פרשמן אחר, במקרה גם מהמחזור של הליברטון: מקסי קלע רק 1.1 שלשות למשחק בעונת הפרשמן היחידה שלו, 29.2%, אומנם עם 83.3% מהעונשין. עדיין קראתי לאחרונה טור של מעריך פרוספקטים שמצטער על הערכת החסר שנתן למקסי בגלל חוסר אמונתו בכך שיקלע מבחוץ כמו שצריך.
ולונזו, כמו שכתבתי בסקירה, אומנם קלע כמות גבוהה של שלשות באחוזים טובים, אבל רק 67.3% מהקו. את מכניקת הזריקה הקודמת והשגויה שלו הוא תרגל מגיל צעיר. אח"כ שינה אותה ובשנתיים הראשונות שלו בליגה קלע 30-33% משלוש ובאחוזים מחרידים מהקו, במעט הפעמים שהגיע לשם. החל מהעונה השלישית כבר השתפר משני הטווחים.
אני יכול להמשיך עם דוגמאות שונות, אבל הנקודה היא שיש דרגות שונות של קלעי שלשות לא טובים. אגב, אחוזי קליעה גרועים משלוש יכולים גם להיות תוצר של בחירת זריקות לא טובות, ולא תמיד באשמת הזורק לכשעצמו, אלא בגלל אופי המשחק האיטי והצפוף יותר במכללות. אני מסכים שקליעה זה סקיל שלא צריך לקחת את השיפור שלו כמובן מאליו. אבל נראה לי שרוב המקרים של אי-שיפור קליעה שהצטברו מאז השיפור של קוואי והציפייה המופרזת שהוא יצר, הם מקרים של שחקני כנף גדולים ו"מחוספסים" כמוהו: ווינסלו, סטנלי ג'ונסון, אוקורו וכו'.
אני חוזר אל מבחן העין - הזריקה של בלאק נראית טעונת שיפור, אבל לא מצריכה פירוק והרכבה מחדש. אני חושב ששחקן חזק ואתלטי כמוהו יוכל גם לקלוע מטווחים וממצבים קשים, ברגע שיערוך את התיקונים הנחוצים.