ראובן כתב:
xalmon כתב:
גמליאל, מה אני אגיד לך - קפריזי, זריקות קשות - עשינו גביע, מקום שני בליגה וגמר BCL עם הקו האחורי הזה.
סליחה על הניטפוק, אבל לא את הגביע - את הגביע לקחת בלי ברנדון בראון ועם מייריס.
לא התכוונתי להמשיך את הדיון ההוא אבל אם כבר החזרת אותו, אז ברור שבקו האחורי הקיים היו התפוצצויות שגרמו לו להיראות טופ מבחינה התקפית (למשל החודש שהוביל לפיינל-פור) וגם הרבה תקופות בהן הוא היה "טוב מספיק" כדי לנצח בעזרת ההגנה. המדד אבל הוא בכמה % מהעונה זה קרה וכמה רע (התקפית) זה היה נראה כשהם לא היו בכושר (רע מאד...).
בסוף גם בגלל אדלסון אבל גם בגלל ההישגים השנה, הפועל עוברת בקיץ שדרוג גם בציפיות של האוהדים, האקו-סיסטם וכו' וזה אם נרצה או לא. מה שזה אומר שריצפת הציפיות עולה והרבה ממה שחגגנו השנה כהישג (גם בשילוב מזל מסויים וחיבור נדיר), יהפוך להיות ההישג המצופה.
מדברים פה הרבה על לקחת את טנריפה כמודל בבניית קבוצה והמשכיות, אבל צריך להבין שזה גם עובד מבחינת הציפיות וזה אומר קבוצה שעוד לפני שנפתחה העונה היא מועמדת ריאלית לקחת את התואר בעיני כולם. זה גם אומר שהקבוצה תצטרך לצלוח את כל המבחנים בדרך הרבה יותר בקלילות ככה שניצחונות חוץ על קבוצות כמו שטרסבורג, דיז'ון, לודוויסבורג או חולון יהיו חלק מהציפיות ולא איזה תחושת גמר גביע, עלייה מהשלב הבתים הראשון והשני גם היא לא תהיה איזו חגיגה אלא הישג מצופה וכו'. כרגע הקמפיין האירופי שלנו יותר דומה לזה של חולון של השנה שעברה (שלא הבריקה כל השנה אבל בזכות מזל ואופי הגיעה בשיא לכמה צמתים חשובים ולקחה אותם) מאשר לקמפיין של בון או של טנריפה (שדיי שלטו באופן יציב לאורך כל העונה).
בהקשר בניית קבוצה זה אומר שהריצפה של הקבוצה שלך צריכה להיות הרבה יותר גבוהה מהשנה כדי ליצור מרווח ביטחון מול פספוסים בדרך (אי אפשר לבנות על מה שהיה השנה כשכל משחק צמוד הלך לטובתנו חלקם עם המון מזל) ומפה הלוגיקה שלי הובילה ליכולולות ההתקפיות של הגארדים שאותה אני מסמן כגורם המרכזי "שהוריד את ריצפת היכולת" של הפועל השנה (כי כשמישהו כמו ספידי שמראש הוא לא כישרון התקפי גדול נמצא בתקופה רעה זה נראה הרבה יותר רע מהתקופה הרעה של מישהו כמו שורטס...). לדעתי בלי חיזוק התקפי משמעותי בקו האחורי (לא משנה אם ברכז או במקום אחר) הריצפה שלנו תישאר מאד נמוכה ויש מצב שעם קצת פחות מזל ממה שהיה לנו השנה זה יכול להיראות רע מאד בצורה שאף תוביל להתפרקות הפרויקט (למשל הדחה בשלב הבתים הראשון)..
ושוב אני בכלל לא מתייחס לאם הציפיות המעודכנות האלו הם דבר טוב או רע (לדעתי טוב), זה פשוט עובדה ותהליך שקורה בכל האקו-סיסטם של הפועל גם בגלל ההצלחה השנה ויותר מזה בגלל ההגעה של שלדון. לנסות להתעלם מזה אנחנו עדיין צריכים לחגוג עלייה משלב הבתים הראשון ייצור חוסר תיאום ציפיות ופיצוץ..