סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ג' נובמבר 26, 2024 9:34 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 9 הודעות ] 
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ב' יוני 12, 2023 12:17 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (0)
לא רציתי "ללכלך" את הת'רד של דראפט 2023. זה תכלס רלוונטי לדראפט 2026 (או 2025?!)
זה לא נדיר שהאמריקאים מפרקים את כולם ומנצחים בקלות באליפות האמריקות, אבל הפעם יש קצת יותר עניין סביב הנבחרת הזאת.
קודם כל הניצחון ב-82 הפרש בגמר מול קנדה (118-36) זה דיי יוצא דופן.
שנית, מדובר בסגל עם כמות יוצאת דופן של שחקנים שהם מדורגים כ-"five star recruit" ודבר נוסף הוא הבנים של... בבמקרה הזה מדובר בתאומים קמרון וקיידן בוזר. קמרון נחשב לשחקן המוביל בשנתון שלו בכל ארה"ב והוא פורוורד מאוד מגוון בגובה 2.03. קיידן בכלל רכז בגובה 1.90 אבל חזק ואתלטי.

בדרך כלל הרבה מהכשרונות הבולטים ב-class כלשהו לא סגל של הנבחרת הרלוונטית כי הם בכלל שנתון אחד או לפעמים אפילו שני שנתונים מעל. הפעם נראה שכל הפרוספקטים כמעט הם באמת 2007. כמעט כי השחקן השני שנחשב למוביל ביחד עם קמרון (ואולי אפילו לפני) הוא דצמבר 2006 ולא יכול לשחק בנבחרת, שזה קופר פלאג (Cooper Flagg) שהוא פוטנציאל מדהים ואולי בחירת דראפט 1 עוד כמה שנים.

כמובן שקמרון נבחר ל-MVP אחרי שקלע 24 נק' עם 12 ריב' ב-19 דק' בגמר ובכללי קלע כ-17 למשחק ב-21 דק' בממוצע.
היילייטס של בוזר (לא מהטורניר): https://www.youtube.com/watch?v=YJlSHgYmRag

אתר הטורניר: https://www.fiba.basketball/americas/u16/2023

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 12, 2023 9:01 pm 
Junior

זו שאלה קריטית אם הם בדראפט 2005 או 2006

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 12, 2023 10:35 pm 
Sophomore

ראיתי את רוב המשחקים של הנבחרת האמריקאית בטורניר, וגם עוד כמה משחקים של נבחרות אחרות.

אצל ארה"ב זה ממש לא רק קאם בוזר, למרות שהוא באמת יופי של פרוספקט (וגם התאום שחקן נחמד). יש שם לפחות עוד שלושה שחקנים שיכולים להפוך עם הזמן לכוכבי נבא. בעיקר התרשמתי מאניסט דיינבנסטה (שני מטר פלוס), סמול פורוורד עם גודל, כוח, אתלטיות, ואחלה של יכולות טכניות, ומדארן פטרסון, גארד גדול (1.96) שיש לו הכל ובעיני הוא ולא בוזר היה האמ וי פי של הטורניר. אבל גם אחרים כמו קואה פיט וטייראן סטוקס נראו נהדר. ובכלל, זו הייתה הנבחרת האמריקאית הכי מרשימה שאי פעם יצא לי לראות בגילאים הללו וזה אומר הרבה כי זה הגיל שבו עוד כולם רוצים להיות בנבחרת (אחר כך יש נשירה לא קטנה כשמתחילים ללכת למכללות ולדראפט). ייצאו מכאן לא מעט שחקני נבא וכאמור גם כוכבים.

המשחקים שלהם בטורניר הזה נראו כמו משחקים של בוגרים מול קבוצות נוער שלא מצליחות להעביר את החצי. לדרבי מול קנדה הם באו עם מוטיבציה מיוחדת וכבר ברבע הראשון הם הפעילו לחץ בלתי פוסק עם כל האורך והאתלטיות שלהם וכפו 12 איבודים, כמעט כולם בחצי של הקנדים בדרך לסלים קלים ו-45 נקודות ברבע, שכלל ריצת 8:45 (אחרי שהקנדים התחילו עם 0:5).

לקנדים יש דור לא משהו ולדעתי פורטו ריקו, שסיימה שלישית, יותר טובה מהם, עם גארד גבוה יליד 2008, פליפה קינונס, שנראה כמו פוטנציאל נבא. למרות זאת, הקנדים הצליחו להגיע לגמר וגם להם יש כנראה איזה פרוספקט נבא או שניים (בעיקר הפאוור פורוורד, פול אוסרוי, שמאוד אהבתי את המשחק שלו), אבל הם צעירים (בני 15 או פחות).

השחקן האחרון שהרשים אותי מחוץ לארה"ב הוא קארים לופז המקסיקני, שמשחק בחובנטוד בספרד. סמול פורוורד גבוה (2.03) עם אחלה של טכניקה, חדירה, וקליעה (36% משלוש בשישה ניסיונות למשחק). הוא סיים כקלע המוביל בטורניר והיה הסיבה שכל המשחקים של מקסיקו (חוץ מנגד ארה"ב) היו צמודים מאוד, למרות שאת רובם היא הפסידה בסוף. לדעתי עוד נשמע עליו וגם הוא הולך להגיע ל-נבא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 12, 2023 10:51 pm 
Hall of Famer

איפה אתה רואה דברים כאלה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 13, 2023 12:17 am 
Sophomore

נורטון כתב:

אתה מתכוון טכנית/פיזית איפה? או במובן של "אין לך עיניים? מאיפה השטויות האלה על פוטנציאל נבא בגיל 16?" :)

אם הראשון, אז כל המשחקים משודרים באתר של פיב"א.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 13, 2023 9:14 am 
מנהל פורום

picknroll כתב:

אתה שואל או אומר?
למען הסר ספק, אני כתבתי 2025 עם סימן שאלה כי היה דיבור על כך שישנו חזרה את החוקים ואפשר יהיה לגשת לדראפט ישר מהתיכון בגיל 18, אבל אני כבר לא זוכר אם זה סופי או לא.

לגבי הסקירה הנרחבת של סבוניס - קודם כל תודה! אני כתבתי רק מהתרשמות שטחית והיה חסר באמת מישהו שמכיר וראה יותר לעומק.

מה דעתך על הבוזר השני? יש לו פוטנציאל בתור גאר/רכז? או שהוא שם יותר כי הוא אח/בן של ובסוף יגיע לעפולה?
ומה לגבי הגבוה Jayden QUAINTANCE? יש לו פוטנציאל?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 13, 2023 9:53 am 
Hall of Famer

סאבוניס כתב:
נורטון כתב:

אתה מתכוון טכנית/פיזית איפה? או במובן של "אין לך עיניים? מאיפה השטויות האלה על פוטנציאל נבא בגיל 16?" :)

אם הראשון, אז כל המשחקים משודרים באתר של פיב"א.

כן, הראשון. תודה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 13, 2023 4:42 pm 
Sophomore

ודים כתב:
picknroll כתב:

אתה שואל או אומר?
למען הסר ספק, אני כתבתי 2025 עם סימן שאלה כי היה דיבור על כך שישנו חזרה את החוקים ואפשר יהיה לגשת לדראפט ישר מהתיכון בגיל 18, אבל אני כבר לא זוכר אם זה סופי או לא.

לגבי הסקירה הנרחבת של סבוניס - קודם כל תודה! אני כתבתי רק מהתרשמות שטחית והיה חסר באמת מישהו שמכיר וראה יותר לעומק.

מה דעתך על הבוזר השני? יש לו פוטנציאל בתור גאר/רכז? או שהוא שם יותר כי הוא אח/בן של ובסוף יגיע לעפולה?

קיידן בוזר הוא בהחלט לא רק התאום של. רק 1.90 (קצת מוזר כזה הפרש גובה בין תאומים) אבל יופי של רכז אמיתי. מוביל את ליגת התיכונים הכי חזקה בארה"ב (ה-EYBL של נייק) באסיסטים עם כמעט 9 למשחק (משחקים של 32 דקות; המקום השני עם 5.5 אסיסטים למשחק) ויחס אסיסטים איבודים של 1:5, וזה לא רק בגלל שהוא מוסר לאח שלו, למרות שמן הסתם זה לא מזיק. הוא מוביל את הליגה גם בחטיפות וזה כשהתאומים צעירים בשנה מהתחרות. הקליעה שלו קצת חשודה בעיני, אבל הוא עוד לא בן 16 אז יש הרבה זמן לשפר והיא גם ממש לא גרועה (4 מ-7 משלוש באליפות של האמריקות). בסך הכל יופי של שחקן. אין ביטחון שזה יספיק ל-נבא אבל הוא בהחלט מסוגל להגיע לשם על התקן של האחים ג'ונס (קצת יותר גבוה מהם וגם הוא שומר טוב ממה שראיתי).

את קווינאנס לא ראיתי הרבה לפני ובאליפות הזו היה לו תפקיד שולי יחסית. הוא נראה לא כל כך אפוי יחסית לגבוהים כמו קאם בוזר או קואה פיט, שמשחקים כאילו הם בני 20 כבר ועדיין מתקשה לפעמים עם הסיומת. אבל יש לו פרופיל פיזי נהדר -- הוא גבוה, ארוך, חזק ואתלטי, וגם הוא עוד לא בן 16, ככה שהפוטנציאל לסנטר דומיננטי לגמרי שם.

אגב, הדיבורים על הורדת הגיל לדראפט ירדו מהפרק. גם הבעלים וגם השחקנים (בעיקר הותיקים שביניהם) לא ממש התלהבו מלחזור אחורה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יוני 17, 2023 12:16 pm 
Junior

ודים כתב:
picknroll כתב:

אתה שואל או אומר?

אני אומר שזה קריטי כי ההבדל הוא בין 3 בחירות דראפט לא מוגנות לבין 1.
נכתב מנקודת מבט של יוטה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 9 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 24 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה