סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ג' נובמבר 26, 2024 10:38 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 308 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 9, 10, 11, 12, 13  הבא

מי לוקחת
מכבי ת״א ב-2 38%  38%  [ 12 ]
מכבי ת״א ב-3 28%  28%  [ 9 ]
הפועל ת״א ב - 3 19%  19%  [ 6 ]
הפועל ת״א ב-2 16%  16%  [ 5 ]
סך הכל הצבעות : 32
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ג' יוני 13, 2023 11:36 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
בסופו של דבר בולדווין הציל את קטש שנתן להפועל ת״א לחזור מ-15 למינוס 3 בלי טיים אאוט ובלי שום תגובה או שינוי, גם לורנזו יחסית הגיע במשחק טוב למאני טיים, וכששני אלה ביחד מגיעים קשה לנצח את מכבי.

מהצד השני ג׳קובן כרגיל אדיר, הם הפסידו בעיקר על מקריי שנחנק היום לגמרי ועל השטויות של אונוואקו.

גם כלפי השופטים היו לחולון טענות רבות. הקבוצה מתכוונת להגיש מכתב רשמי לאיגוד ובו פירוט הטענות שלהם כלפי צוות השיפוט, בעיקר בדקות הסיום. "אנחנו שלטנו לאורך כל המשחק, איך פתאום בשתי הדקות האחרונות הם רצו 0:9, אם לא בעזרת השופטים?"' תהו במועדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 14, 2023 12:07 am 
Hall of Famer

זה היה "אונוואקו קלאסי" היום
מצד אחד כמה דקות סופר אדירות של דומיננטיות בריבאונד ומסירות גאוניות (על מגרש שלם, לג'ייקובן אחרי הוצאת החוץ וכו')
ומצד שני העבירות הדי מיותרות
לכן חשבתי בזמן אמת שפרנקו לא טעה כשהוציא אותו (עם 4 עבירות) איזה 2 דקות לסיום לפוזשן או שניים
ובאמת כשחזר - עשה סל, ואז עבירה חמישית

לורנזו בראון, שכבר די נהנים לחבוט בו (במקביל להאדרת בולדווין) עם 7 אסיסטים וללא איבוד
נכון שפסיבי לעיתים - זה השחקן

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 14, 2023 12:24 am 
Sophomore

החיסרון של ניבו היה משמעותי, משום שהוא דחף את מכבי לכיוונים לא רצויים מבחינתה.

אם ניבו היה בריא, היא היתה יכולה לשחק עם ניבו וסורקין בעמדה 5, לשים את קולסון וכהן ב-4. הזר החמישי היה הילארד (במקום מרטין) וזה היה מאפשר הרבה יותר ורסטיליות - בעיקר בדקות שבראון או בולדווין יורדים לספסל.

הפציעה של ניבו הכריחה את מכבי לשחק עם פוית׳רס ובגלל שהיא לא סמכה עליו (ובצדק), היא נאלצה גם לרשום את מרטין כגיבוי לעמדות הפנים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 14, 2023 12:29 am 
אז בסוף אפשר לומר שירושלים הכריעה את גורל האליפות.
ההפסד במשחק התקוע ההוא למכבי פלוס הניצחונות על הפועל תא הכריעו את יתרון הביתיות של הסדרה וככל הנראה גם את זהות המנצחת. :D

חזור למעלה

הודעהפורסם: ד' יוני 14, 2023 12:54 am 
Hall of Famer

מנחם כתב:
עופר האדום כתב:
מנחם כתב:
אין חדש תחת השמש

שופטים של מכבי

חוץ מהמהלך הזה לא היה משהו מיוחד. אגב , פרנקו לא יכל לקחת צ׳אלנג׳ ?

הייתה העבירה על מנפורד שאחריה חסימה של סורקין אחרי שהכדור נגע בלוח. השופטים לא נתנו סל ולא הלכו לבדוק, למרות שהיה מתבקש שיבדקו.

ראיתי את זה עכשיו כמה וכמה פעמים, מאוד מאוד קשה לראות האם הכדור נגע קודם בלוח או לא. מהזוית שהראו את השידור החוזר אני נוטה לחשוב שלא, ושהחסימה חוקית. לגבי המוניטור - שמש הסביר שם למנפורד שהם לא יכולים לבדוק את המהלך הזה אם הוא לא היה ב-2 הדקות האחרונות של המשחק.

גם כלפי השופטים היו לחולון טענות רבות. הקבוצה מתכוונת להגיש מכתב רשמי לאיגוד ובו פירוט הטענות שלהם כלפי צוות השיפוט, בעיקר בדקות הסיום. "אנחנו שלטנו לאורך כל המשחק, איך פתאום בשתי הדקות האחרונות הם רצו 0:9, אם לא בעזרת השופטים?"' תהו במועדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 14, 2023 1:39 am 
Freshman

בקשר לזריקה של קולסון - מעניין אותי אם מישהו כאן זוכר, היה משחק כלשהו של הפועל ירושלים בפלייאוף שליוואי רנדולף קלע אחרי הוצאת חוץ, לדעתי היה על השעון משהו כמו 0.3 שניות בזמן הוצאת הכדור, והשופט החליט לפסול את הסל בלי ללכת למוניטור בטענה שיש זמן מוגדר בחוקה שמספיק בשביל לעלות לג'אמפ שוט.
ייתכן מאוד שאני טועה, אבל לדעתי הוא אמר שמ- 0.5 לפי החוקה זה אוטמטית לא מספיק בשביל ג'אמפ שוט אלא רק בשביל טיפ - מישהו זוכר אם זה אכן הזמן שהוגדר לטענתו או פחות מכך?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 14, 2023 7:02 am 
Sophomore

ברוך שפטרנו מסדרת הגמר הזו, הכל היה בה חוץ מכדורסל.
שלושה משחקים שהוכרעו מחוץ למגרש, דרדור רמת השיח בין הקהלים וההנהלות, אלימות פיזית ומילולית.

במילה אחת: איכס.

נערך לאחרונה על ידי em28 בתאריך ו' יוני 16, 2023 2:06 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 14, 2023 8:55 am 
Freshman

Tbowers15 כתב:
בקשר לזריקה של קולסון - מעניין אותי אם מישהו כאן זוכר, היה משחק כלשהו של הפועל ירושלים בפלייאוף שליוואי רנדולף קלע אחרי הוצאת חוץ, לדעתי היה על השעון משהו כמו 0.3 שניות בזמן הוצאת הכדור, והשופט החליט לפסול את הסל בלי ללכת למוניטור בטענה שיש זמן מוגדר בחוקה שמספיק בשביל לעלות לג'אמפ שוט.
ייתכן מאוד שאני טועה, אבל לדעתי הוא אמר שמ- 0.5 לפי החוקה זה אוטמטית לא מספיק בשביל ג'אמפ שוט אלא רק בשביל טיפ - מישהו זוכר אם זה אכן הזמן שהוגדר לטענתו או פחות מכך?

לא יודע מה החוקה אומרת, אבל כן ראיתי בעיניים שאין מצב בעולם שהג׳אמפ הזה היה בפחות משניה. לא היה צריך הילוך חוזר אפילו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 14, 2023 8:59 am 
Junior

השיפוט לא היה אחיד.
במשחק השני כל השריקות הקטנות במחצית הראשונה הלכו להפועל.
במשחק אתמול כל השריקות הקטנות הלכו לצד של מכבי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 15, 2023 9:55 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
Tbowers15 כתב:

0.3 זה הזמן המינימלי שמותר לתפוס בו את הכדור. פחות מזה חייב להיות טיפ.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 15, 2023 10:03 am 
Hall of Famer

עופר האדום כתב:
מנחם כתב:
עופר האדום כתב:
מנחם כתב:
אין חדש תחת השמש

שופטים של מכבי

הייתה העבירה על מנפורד שאחריה חסימה של סורקין אחרי שהכדור נגע בלוח. השופטים לא נתנו סל ולא הלכו לבדוק, למרות שהיה מתבקש שיבדקו.

ראיתי את זה עכשיו כמה וכמה פעמים, מאוד מאוד קשה לראות האם הכדור נגע קודם בלוח או לא. מהזוית שהראו את השידור החוזר אני נוטה לחשוב שלא, ושהחסימה חוקית. לגבי המוניטור - שמש הסביר שם למנפורד שהם לא יכולים לבדוק את המהלך הזה אם הוא לא היה ב-2 הדקות האחרונות של המשחק.

וזה נכון, אבל זה מעבר לזה. אכן גולטנדינג או אינטרפירנס נבדק רק בשתי הדקות האחרונות (או בצ'לנג' מאמן בכל זמן במשחק), אבל רק אם יש חשד שהוא נשרק בטעות.
המקרה ההפוך, כלומר מקרה שפוספס על ידי השופטים ולא נשרק - לא ניתן לבדיקה במוניטור. וכיוון שהוא קטגורית לא נבדק במוניטור, גם אי אפשר לעשות עליו צ'לנג' מאמן. כלומר לפי מה שמתואר כאן המקרה הזה לא יכל להיבדק במוניטור בשום זמן במשחק, נקודה.
זה נשמע לא הגיוני אבל זו החוקה, וזה מוסבר בפירוש גם בקובץ הפירושים.

נערך לאחרונה על ידי ראי שעל הקיר בתאריך ה' יוני 15, 2023 10:09 am, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 15, 2023 10:08 am 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
עופר האדום כתב:
מנחם כתב:
עופר האדום כתב:
מנחם כתב:
אין חדש תחת השמש

שופטים של מכבי

וזה נכון, אבל זה מעבר לזה. אכן גולטנדינג או אינטרפירנס נבדק רק בשתי הדקות האחרונות (או בצ'לנג' מאמן בכל זמן במשחק), אבל רק אם יש חשד שהוא נשרק בטעות.
המקרה ההפוך, כלומר מקרה שפוספס על ידי השופטים ולא נשרק - לא ניתן לבדיקה במוניטור. וכיוון שהוא קטגורית לא נבדק במוניטור, גם אי אפשר לעשות עליו צ'לנג' מאמן.
זה נשמע לא הגיוני אבל זו החוקה, וזה מוסבר בפירוש גם בקובץ הפירושים.

השאלה האם פרנקו היה יכול לקחת צ׳לנג׳ בסל של קולסון, ואם כן אז למה לא עשה את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 15, 2023 10:11 am 
Hall of Famer

כן, יכל לקחת צ'לנג'. כמובן בהנחה שלא לקח אחד קודם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 15, 2023 10:12 am 
Hall of Famer

לדעתי ולמיטב זכרוני לא לקח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 15, 2023 10:15 am 
Hall of Famer

לא ראיתי ולא יודע להגיד.
פה המקום להגיד במאמר מוסגר שאני מקווה שישנו את חוק הצ'לנג', שמאמן לא יאבד את הצ'לנג' שלו על צ'לנג' מוצלח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 15, 2023 2:56 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

ראי שעל הקיר כתב:
לא ראיתי ולא יודע להגיד.
פה המקום להגיד במאמר מוסגר שאני מקווה שישנו את חוק הצ'לנג', שמאמן לא יאבד את הצ'לנג' שלו על צ'לנג' מוצלח.

אבל אז יהיו חייבים בכל מקרה להגביל את כמות הצ'לנג'ים שאפשר לקחת, אחרת מאמנים יקחו אותם כל הזמן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 15, 2023 3:19 pm 
Sophomore

sir charles כתב:
ראי שעל הקיר כתב:
לא ראיתי ולא יודע להגיד.

אבל אז יהיו חייבים בכל מקרה להגביל את כמות הצ'לנג'ים שאפשר לקחת, אחרת מאמנים יקחו אותם כל הזמן.

אפשר להשאיר את ההגבלה של היום לצ'לנג' אחד, עם ההבדל שתואר שאם הצ'לנג' התקבל אז לא זה לא נספר.

כלומר בעצם מותרת למאמן צ'לנג' שגוי אחד במשחק. זה בטח לא ייגרום לעצירה כל שנייה ויהווה מספיק תמריץ למאמנים לא לקרוא צ'לנג' על כל דבר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 15, 2023 6:02 pm 
Junior

עופר שלח אמר שבNBA זה נכנס מעונה הבאה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 15, 2023 8:11 pm 
Hall of Famer

sir charles כתב:
ראי שעל הקיר כתב:
לא ראיתי ולא יודע להגיד.

את הצ'לנג'ים המוטעים צריך להגביל, כלומר אחרי שטעית בצ'לנג' או שניים - אתה לא יכול לקחת יותר, גם אם בטוח אתה צודק. צ'לנג'ים מוצלחים? כל עוד לא הגעת למגבלת הטעויות, מצדי שייקחו כמה שהם רוצים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 15, 2023 11:50 pm 
Hall of Famer

ואז המשחקים יהיו עוד יותר ארוכים ועם עוד יותר עצירות (וכבר היום זה לא מעט)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 16, 2023 12:10 am 
Hall of Famer

זה שווה את המחיר של תיקון טעויות שיפוט.
מאחר שכמות הטעויות מוגבלת ואחריה מאמן לא יכול לבקש צ'לנג', לא יהיו בקשות סרק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יוני 17, 2023 3:05 pm 
Junior

בשביל זה גם צריך שופטים שמוכנים להודות בטעויות שלהם.
אם תגזים אם כמות הצלנגים, השופט יפסוק לרעתך

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יוני 17, 2023 8:30 pm 
Sophomore

אחרי שצפיתי במשחק השלישי פעמיים נוספות (מעבר לצפייה במגרש עצמו), אני עדיין לא מבין איך הפועל ביצעה את ריצת ה-17:0 - לא היה שום דבר מיוחד מבחינה הגנתית ו/או התקפית מצידה בדקות אלו.

נראה שמדובר פשוט במומנטום של מכבי שנעצר (בגלל המריבה ליד הספסל של הפועל) ולאחר מכן מומנטום של הפועל שהתפתח בהתחלה מסוג של שאננות מצד מכבי, מלווה לאחר מכן בהחטאות די הזויות ואובדן שליטה מוחלט של קטש.

המזל של מכבי היה בכך ששני המאמנים הנורמליים שלה הם אלו שהיו על המגרש (בראון ובולדווין) - זה די הציל לקטש את כיוון הקריירה.

וגם אחרי 4 ימים זה מרגיש כל כך הרבה יותר כיף לקחת את המשחק בצורה כזו (קרי - כשאוהדי הפועל כבר ראו את האליפות שתי דקות לסוף) מאשר ב-15-20 הפרש. לפחות זה מה שיצא מהתופעה המוזרה ברבע האחרון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 18, 2023 4:58 pm 
Hall of Famer

picknroll כתב:
בשביל זה גם צריך שופטים שמוכנים להודות בטעויות שלהם.
אם תגזים אם כמות הצלנגים, השופט יפסוק לרעתך

קודם כל יש לך סתירה פנימית, כי כמות הצ'לנג'ים המוטעים מוגבלת. השופטים יפסקו לרעתך - לא יהיו לך צ'לנג'ים...
דבר שני, היום שופטים לא מתקנים שריקות שלהם כשיש עדות וידאו חותכת? גם בצ'לנג'ים של מאמנים? בכלל, יהיה קשה מאד לשופט לפסוק מול עדות וידאו חד משמעית. לא אומר 100% אבל גם 99% זה בסדר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 18, 2023 7:28 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

ראי שעל הקיר כתב:
sir charles כתב:
ראי שעל הקיר כתב:
לא ראיתי ולא יודע להגיד.

את הצ'לנג'ים המוטעים צריך להגביל, כלומר אחרי שטעית בצ'לנג' או שניים - אתה לא יכול לקחת יותר, גם אם בטוח אתה צודק. צ'לנג'ים מוצלחים? כל עוד לא הגעת למגבלת הטעויות, מצדי שייקחו כמה שהם רוצים.

אבל כן יצטרכו להגדיר מחדש את מה אפשר לבדוק. אאל"ט יש דברים שלא ניתנים לשינוי כיום, למשל אם שרקו לחוץ אז לא יכולים לשנות את השריקה לעבירה אם קלטו שזה מה שקרה בפועל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 308 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 9, 10, 11, 12, 13  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], Hacohen ו 21 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: