סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ג' נובמבר 26, 2024 9:33 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 43 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ו' יוני 16, 2023 6:12 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
מארי סיים את הפלייאוף הנוכחי עם 40% לשלוש. את הפלייאוף בבועה הוא סיים עם 45% לשלוש (ובעונה שלפני 34%).
בראיינט רק בשתי עונות פלייאוף בקריירה היה על 40% לשלוש, ואת ליבת הקריירה שלו (אני מוציא מהחישוב שתי עונות פלייאוף ראשונות ואחרונות, בכל אחת מהן קלע פחות מ-30%) סיים עם 34% במצטבר.
מהקו מארי עומד על 91% במצטבר בפלייאוף, קובי על 82% (שזה בכלל לא רע, כן?).
גם באחוזים לשתי נקודות מארי יותר טוב - 51% במצטבר בפלייאוף, לעומת 48% של בראיינט.
אם נכניס גם יחס אסיסטים/איבודים (כעוד פרמטר של "יעילות התקפית") - גם הוא לטובת אותו הצד.

זה לא אומר כמובן מי שחקן יותר טוב, ומארי עוד צריך לתת כמה וכמה וכמה שנים מעולות כדי בכלל להתקרב לדיון, אבל מבחינת "יעילות מספרית פרופר ברגעי ההכרעה" - קיים פה הבדל.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 16, 2023 6:44 pm 
Junior

גם לשיטתך, שהשוות את השנה הנוכחית של מארי לקרירה שלמה בפלייאוף והצגת פער, הפער לא קרוב לשקף את ההגדרה "קובי אנטי יעילות ומארי פרו יעילות". יעילות נמדדת בראש ובראשונה באחוזי שדה, שכוללים אחוזי 3. השוונו את הלייקרס מול הנאגטס בריצות האליפות עם שאקיל. אחוזי השדה שלהם זהים הן בקרירה הם בעונות האליפות. מספרי אסיסטים זה פונקציה של קצב ועמדה ולא רק יכולת. שניהם איבדו אותו מספר כדורים בעונות האליפות. אבל מילא, נניח שמארי מוסר יעיל יותר

וכמו שאמרתי, קובי היה בשתי האליפויות הראשונות מהשחקנים שהעלו את היעילות הכללית של הלייקרס=משלושת השחקנים היעילים ברגילה ובפלייאוף. מארי מהשחקנים שהורידו את היעילות של הנאגטס. וזה רק מאשש את מה שאני אומר, יוקיץ הפך את השחקנים סביבו למאוד מאוד טובים

אשר למארי וה"יעילות ברגעי הכרעה" כשהוא יהיה השחקן המרכזי בקבוצה, ושהמדגם יהיה יותר מ3 עונות בפלייאוף, אפשר יהיה לדבר, כרגע הבאת סטט של סיידקיק מ3 עונות לעומת שחקן שרוב הקרירה התלבשו עליו בדאבל טים אוטומאטי

אשר להשוואה לקובי, מכרי יצטרך חתיכת עליית מדרגה להרבה שנים כדי שיתחילו לדבר עליהם באותו אזור חיוג. גם עם עוד כמה שנים כמו הנוכחית הוא לא יהיה משהו מעבר לפיפן של יוקיץ במקרה החלומי ביותר, האמת, לא רואה את האפסייד שהוא בכלל יתקרב לבראינט

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 16, 2023 6:48 pm 
מנהל פורום

FLASH כתב:
ציפה דריפה אלמדלסי כתב:
דנבר קבוצת התקפה עדיפה על הלייקרס של שאקובי לא בגלל יתרונות של יוקיץ' על שאק אלא בגלל ש:
א. הכדורסל היום כולו טוב יותר וכל שחקני המשנה היום טובים מאלו של אז
ב. ההתקפה של הלייקרס אז היתה פרימיטיבית וחסרת דמיון כי פיל ג'קסון היה עקשן ממש (ובצדק)
ג. קובי הוא שחקן אנטי יעילות ומארי הוא שחקן פרו יעילות

א. רייס הארפר הורי פישר פוקס הם שחקני משנה לא פחות טובים משל דנבר, לדעתי. זה נתון לויכוח.

ב. ההתקפה עם יוקיץ' הרבה יותר מגוונת ויפה עוד יותר אם ג'קסון היה המאמן של דנבר. יוקיץ' הוא שחקן התקפי נדיר, באפשרויות מסירה ותנועה שהוא יוצר סביבו בכל נק' במגרש שהוא מקבל כדור. בין תנועה שלו בין תנועה מסביבו. בנקודה הזו הוא עולה על שאק ב5 דרגות, ושאק שחקן חכם ומוסר טוב.

ג. לא יודע איך אתה מודד פרו ואנטי יעילות, במציאות, מארי וקובי מחזיקים באותם אחוזים מהשדה בקרירה (44.7%, 20 שנה, 3 כשקובי אחרי אכילס, מול 7 שנים) ובאותו % מהשדה בעונות האליפות (44-47%, קובי מוביל ברגילה ומארי מוביל בפלייאוף). למעשה קובי יותר יעיל ביחס לתקופה. בשתי האליפויות הראשונות קובי היה משלושת השחקנים היעילים בלייקרס, ומארי מהשחקנים הפחות יעילים בדנבר. האחוז שלהם זהה כי בשנות ה2000 הרביצו הרבה יותר.

אני לא מסכים עם שום דבר שכתבת כמובן. כל כך לא מסכים שזה יהיה כמו לנהל שני דיונים על ענפים שונים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יוני 17, 2023 9:17 pm 
Junior

בול מה שחשבתי כשכתבתי..

כן אשמח לשמוע איך אתה רואה את התרומה של יוקיץ להתקפת הנאגטס, בהיבט המסירה וראיית המשחק תוך כדי תנועה. ציינת 3 נקודות שעשו את התקפת הנאגטס טובה מהלייקרס, על יוקיץ לא דיברת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יוני 17, 2023 11:52 pm 
Hall of Famer

FLASH כתב:
גם לשיטתך, שהשוות את השנה הנוכחית של מארי לקרירה שלמה בפלייאוף והצגת פער, הפער לא קרוב לשקף את ההגדרה "קובי אנטי יעילות ומארי פרו יעילות". יעילות נמדדת בראש ובראשונה באחוזי שדה, שכוללים אחוזי 3. השוונו את הלייקרס מול הנאגטס בריצות האליפות עם שאקיל. אחוזי השדה שלהם זהים הן בקרירה הם בעונות האליפות. מספרי אסיסטים זה פונקציה של קצב ועמדה ולא רק יכולת. שניהם איבדו אותו מספר כדורים בעונות האליפות. אבל מילא, נניח שמארי מוסר יעיל יותר

וכמו שאמרתי, קובי היה בשתי האליפויות הראשונות מהשחקנים שהעלו את היעילות הכללית של הלייקרס=משלושת השחקנים היעילים ברגילה ובפלייאוף. מארי מהשחקנים שהורידו את היעילות של הנאגטס. וזה רק מאשש את מה שאני אומר, יוקיץ הפך את השחקנים סביבו למאוד מאוד טובים

אשר למארי וה"יעילות ברגעי הכרעה" כשהוא יהיה השחקן המרכזי בקבוצה, ושהמדגם יהיה יותר מ3 עונות בפלייאוף, אפשר יהיה לדבר, כרגע הבאת סטט של סיידקיק מ3 עונות לעומת שחקן שרוב הקרירה התלבשו עליו בדאבל טים אוטומאטי

אשר להשוואה לקובי, מכרי יצטרך חתיכת עליית מדרגה להרבה שנים כדי שיתחילו לדבר עליהם באותו אזור חיוג. גם עם עוד כמה שנים כמו הנוכחית הוא לא יהיה משהו מעבר לפיפן של יוקיץ במקרה החלומי ביותר, האמת, לא רואה את האפסייד שהוא בכלל יתקרב לבראינט

לי אין "שיטה", פשוט מסתכל על הנתונים המספריים.
2 הפלייאופים האחרונים של מארי מבחינת יעילות התקפית/אחוזים (על זה היה הדיון, לא?) אלו מספרים שקובי לא השיג גם בשנות השיא שלו מהבחינה הזו. אם שחקן במעט שנים משיג בפרמטר מסוים יותר מאשר שחקן אחר השיג במקסימום שלו באותו הפרמטר מבין הרבה שנים - אז כן, יש הבדל ביניהם בהיבט הזה.

האם קובי ב-99% ייחשב כשחקן טוב יותר בסיום הקריירה מבין השניים? יהיה שותף ליותר אליפויות? כן, אבל לא על זה הדיון

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 18, 2023 12:36 am 
Junior

כן, לא על זה הדיון ולכן לא העליתי את זה, רק הגבתי על זה

כן מלכתחילה אמרתי שאם מנסים להבין למה דנבר השנה טובה התקפית מהלייקרס של השושלת, זה יוקיץ בעיני. ומארי מול קובי, לומר שהאחד הוא פרו יעילות והשני אנטי יעילות, משמע פער גדול, לא משקף את המציאות. במציאות יש להם אותם אחוזים מהשדה בקרירה. ואותם אחוזים לקובי בתריפיט מול מארי השנה (44-47% לשניהם בפלייאוף וברגילה, וכתבתי מלכתחילה שמארי עדיף בפלייאוף וקובי עדיף ברגילה). אתה שם את הפוקוס על הפלייאוף, על עוד אסיסט וחצי, % גבוה מה3, אוקי, המדגם שלך קטן וקובי היה משלושת היעילים בלייקרס. מארי מהפחות יעילים בנאגטס. לכל היותר מארי שחקן מעט יותר יעיל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 18, 2023 6:43 am 
Junior

אין שום משמעות לאחוזים מהשדה בלי לדבר על תמהיל הזריקות. בגלל זה המדד המעניין הוא EFG או TS.

יש פה סוג של אמת ב2 הטענות... אם מסתכלים על ממוצעי הקריירה:

קובי בעונה הסידרה עם EFG של 47.9% וTS של 55%
מארי בעונה הסדירה עם EFG של 52.2% וTS של 56%

קובי בפלייאוף עם EFG של 48% וTS של 54.1%
מאיר בפלייאוף עם EFG של 54% וTS של 58.1%

על פניו מבחינה יבשה ג'מאל מארי יעיל בהרבה מקובי, בעיקר בפלייאוף.
מה בעייני חסר בהשוואה? מבט על הממוצע של הליגה כדי לא לדעת מי היה יותר יעיל ביחד לשאר הליגה ולביחס ל""מה שנהוג"... בגלל שהסתבכתי עם הבדיקה הממוצעת אז ניקח את עונת האליפות הראשונה של כל אחד (אין הרבה הבדל בשאר העונות, בדקתי ב"מבחן העין"):
נעונת 99-2000 ממוצע הEFG בליגה הסדירה היה 47.8% בעוד קובי העמיד בעונה הסדירה 48.8% ובפלייאוף 47%
עונת 22-23, ממוצע הEFG בליגה הסדירה היה 54.5% בעוד מארי העמיד בעונה הסדירה 53.7% והפלייאוף 54.5%

רוצה להגיד - בעוד מארי אבסולוטית יותר יעיל מקובי (ובפער לא קטן) שניהם מאוד קרובים לממוצע הליגה של אותה תקופה ולכן שניהם, פחות או יותר, יעילים בצורה יחסית דומה ביחס לתקופה בה הם שיחקו (שזה די ממוצע).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 18, 2023 6:59 am 
Hall of Famer

וגם, אני נשמע כמו תקליט שבור אבל אומר זאת בפעם המאה בסלניוז

השאלה היא גם כמה הזדמנויות הוא ייצר, לא רק באיזה אחוזים הוא קלע.
אם קבוצה בזמן נתון יכולה ליצור 100 זריקות ב 50% (נניח 100 נקודות להפשטת העניין, בלי שלשות)
אבל קבוצה בזמן נתון יחד עם קובי יכולה ליצור 110 זריקות ב 47% (103.5 נקודות, ללא שלשות)
אז אחוזי השדה עצמם לא משנים כלום. וזאת הטענה - קובי ייצר הרבה זריקות באחוזים טובים יותר מאשר האלטרנטיבה. זה הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 18, 2023 10:00 am 
מנהל פורום

דעתי לגבי יוקיץ' היא שגם עם בראדלי ביל במקום מארי או עם ג'יילן בראון או עם זאק לאווין עמדה 2 של דנבר היתה יעילה בטירוף

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 18, 2023 10:11 am 
Junior

אני שם את קארים לפני לארי ומג'יק. ומג'יק לפני לארי.
יוקיץ זה עוד מוקדם מדי לדעת. השנים הקרובות ישפיעו חזק על הדירוג שלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 19, 2023 12:18 am 
Hall of Famer

עוזב רגע את הסטטיסטיקות בצד.
בהיבטים של מראה עיניים, אני חושב שברשימת הסנטרים הייתי שם אותו בין האדמירל ליואינג.
זה גם כדורסל אחר לחלוטין מבחינת המכות בצבע. לא בטוח כמה יוקיץ' היה משתלב בכל האלימות הזאת.

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 19, 2023 6:20 pm 
Sophomore

ציפה דריפה אלמדלסי כתב:
דעתי לגבי יוקיץ' היא שגם עם בראדלי ביל במקום מארי או עם ג'יילן בראון או עם זאק לאווין עמדה 2 של דנבר היתה יעילה בטירוף

בהיבט של יצירת נק' יש מצב שאתה צודק, אבל מארי גם יודע לנהל משחק מדי פעם, ואפילו ברמה די גבוהה, מה שקצת קשה לומר על החבר'ה שהזכרת כאן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 19, 2023 9:15 pm 
Hall of Famer

יואי כתב:
ציפה דריפה אלמדלסי כתב:

בהיבט של יצירת נק' יש מצב שאתה צודק, אבל מארי גם יודע לנהל משחק מדי פעם, ואפילו ברמה די גבוהה, מה שקצת קשה לומר על החבר'ה שהזכרת כאן.

נוטה להסכים.
אני לא חושב שדנבר הייתה זוכה איתם באליפות..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 19, 2023 10:59 pm 
מנהל פורום

מארי יודע לנהל משחק כי הוא ליד יוקיץ'

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 19, 2023 11:14 pm 
Hall of Famer

זה לא מזיק
אבל מרגיש לי שאתה נותן לו מעט מדי קרדיט

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 20, 2023 8:38 am 
מנהל פורום

אה, ממש לא, אני פשוט חושב שיוקיץ' עד כדי כך טוב

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 20, 2023 8:50 am 
Hall of Famer

היה משחק אחד בסדרת הגמר שבו מיאמי החליטו לעשות טראפ על מארי ולהוציא אותו מהמשחק.
הוא אמנם הכריח כמה זריקות וסיים עם אחוזים לא מדהימים מהשדה
אבל הוא מסר מעל 10 אסיסטים (12 אאל"ט) ללא איבוד.
לא רואה את בראון עושה את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 20, 2023 9:04 am 
מנהל פורום

הנקודה שלי היא שלא חשוב כ"כ מה הסקורר בעמדה 2 היה עושה ליד יוקיץ', מספיק שהוא יהיה שחקן חיובי ומעלה, ודנבר היו מסתדרים (אפילו שחקן כאילו חיובי כמו לאווין)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 43 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 25 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה