sheky כתב:
stavs כתב:
לא בהכרח. אני כן חושב שענף הכדורסל כולו חווה איזה מין גרף למידה שדומה לגרף למידה של פרט בודד, שבו השיפור הגדול ביותר מתרחש בהתחלה, ואז קצב השיפור הולך ומתמתן (נדמה לי שקוראים לזה חוק אבינגהאוס בתחום של למידה וזיכרון).
כלומר - אני חושב שהשיפור שענף הכדורסל עבר בין שנות ה50 ל60 ובין שנות ה60 ל70 היה גדול מאשר השיפור שהוא עבר בין שנות ה2000 לשנות העשרה של המילניום הזה.
הסתכלתי (בהקשר של ת'רד אחר) על הEFG הממוצע בליגה לאורך השנים:
אני חושב שמה שבולט כאן זה שאנחנו נכנסים לתקופה אחרת של כדורסל ושהולך ונהיה יעיל יותר והסתכלות על איך ששיחקו פעם הופכת להיות חריגה ביחס להיום.
כשמסתכלים על היעילות היום בליגה זה בעייני בלתי נתפס ששחקן כמו אייברסון קלע בעונת הMVP שלו בEFG של 44.7% ... זה היה כמובן לא יעיל גם ביחס לאותה עונה אבל באופן כללי לחשוב על שחקן כזה בליגה היום זה בלתי נתפס, בטח לא במעמד של MVP.
אגב, עונה אחרי הMVP של אייברסון הוא שם 31.4 נק' למשחק בEFG של 42.2%, אנחנו מדברים פה על שחקן שהיה באותה עונה ALL-NBA ( חמישיה שניה).
מה שכן, בצמרת השחקנים הגדולים אנחנו רואים שחקנים שנחשבים ליעילים בצורה סבירה גם היום ( לפי EFG) ... מייקל עם מעל 50% בקריירה, מג'יק מעל 53%, לארי מעל 51%, בטח שהגבוהים (שאקיל, קארים דאנקן ) מעל 50%, לברון וסטף כמובן יעילים ( סטף עם מעל 58%, לברון עם 54.5%)...
אני חושב שהיחיד ברשימת הגדולים שנופל מ50% זה קובי עם 48.2% בקריירה, אבל כפי שציינתי בת'רד אחר זה לא באמת היה חריג או לא יעיל ביחס לתקופה בה שיחק.
אבל אני חושב שיותר משזה מעיד על עלייה ברמת הכדורסל (ויש כזו בהחלט), זה מעיד על שינוי בסגנון, בחוקים, בסדר העדיפויות של הקבוצות בכל הנוגע למה הכי מקדם הצלחה בכדורסל של היום לעומת אז.
כמו שאנחנו יכולים להסיק מהגרף הזה שהיעילות ההתקפית עברה שיפור כל כך חד שאפשר לדבר עליה במונחים של עברה פריצת דרך, הגרף הזה גם יכול לדבר על יעילות הגנתית הולכת ופוחתת. זה נובע לדעתי יותר משינוי חוקים מאשר ירידה ביכולת ההגנתית של השחקנים (אין כזו, למעשה. אני חושב שהשחקנים היו עם היכולות ההגנתיות הטובות בהיסטוריה), אבל עדיין - יש שני צדדים למטבע הזה.
למרות היעילות ההתקפית שעברה כזה שינוי, אני חושב שהשיפור בכדורסל ביום הוא פחות דרמטי משהיה בעבר; הענף ממשיך לצמוח ולהתפתח, אבל קבוצה מ2008 הייתה שורדת בnba של היום. נדמה לי שקבוצה מ65 לא הייתה מנצחת משחק אחד בשנת 80.