uriel17 כתב:
בקיצור וויטמור הוא הסיפור של דראפט
לא יודע אם הוא ה-סיפור, אבל הוא בהחלט סיפור מעניין שניתן להפיק ממנו כמה וכמה לקחים.
בין ההשוואות שמצאו לו - ולא הסכמתי עם רובן - היתה אחת למיילס ברידג'ס. חשבתי שברידג'ס היה פרוספקט עדיף בכל הנוגע לסקילס והגנה עוד כפרשמן, ואכן הוא העמיד אז ממוצעים עדיפים של 1.5-2-8-17 (אסיסטים וחסימות בסוף). ואז הוא גם חזר לעונת סופמור, שבה התבקש לשחק תפקיד שונה לגמרי עבור מישיגן סטייט, ובכך הדגים את ה-ורסטיליות שלו (גם שיפר את העונשין מ 68% ל 85%).
למה אני נטפל דווקא להשוואה הספציפית הזאת? כי וויטמור, בתור פרשמן צעיר מאוד שאיתרע מזלו לשחק במכללת וילאנובה בדיוק בשנה שהתחלף שם המאמן, היה יכול להרוויח הרבה מהישארות לעונת סופמור. הוא היה מקבל תפקיד מוגדל בהתקפה, ובכך לקבל הזדמנות להפגין את הכישורים המשופרים שלו (בהנחה שהיה עובד עליהם כמו שצריך, כמובן).
השוויתי את ההחלקה שלו לזו של ג'ראלד גרין התיכוניסט, שבמחזור 2005 שלו היה מספר שיא של תיכוניסטים ורבים מהם נדחקו לסיבוב השני (אנדריי בלאטש, לו וויליאמס). נראה לי שזו היתה אחת הסיבות לכך שהליגה החליטה להעלות את גיל הכניסה לדראפט.
קשה להאשים את וויטמור ואת הסוכן שלו על הרישום לדראפט. המוקים חזו לו בחירת טופ 10 ואולי אף טופ 5, זה הרבה כסף מובטח על השולחן. ברידג'ס היה פרוספקט מוערך מאוד כפרשמן והיה עשוי להיבחר בטופ 10 של דראפט 2017, שהיה חלש יחסית לדראפט 2018 העמוק והמשובח. וראינו שאפילו פרוספקט מנוסה-יחסית כמו ברידג'ס היה זקוק לשלוש עונות של התבשלות עד לפריצה שלו שהגיעה בעונתו הרביעית, ובין היתר נבעה גם מנוכחותו של לאמלו כפליימייקר.
לקח נוסף הוא לגבי חשיבותם של האימונים האישיים, כי ממה שאני קורא בינתיים הם אלו שהשפיעו על החלקתו של וויטמור, יותר מחשש למצבו הבריאותי (למרות שאין ספק שעם מבנה גוף שלו בצירוף יכולת הניתור, הוא מועד לפציעות בדומה לזאיון). זה כמובן מידע פנימי שפחות זמין למי שמנסה את כוחו בהערכת פרוספקטים ובמוקים, כמוני למשל...זה לא גידור, יותר תזכורת שבנוסף למוק הראשוני (שבחרתי לפרסם בתחילת החודש בין היתר משיקולים של הימנעות מהשפעה של שמועות, דיווחים ומסכי עשן), כדאי להוסיף עוד אחד יום-יומיים לפני, שעדיין מבוסס ברובו על התרשמות סובייקטיבית אבל גם מטה אוזן לדיווחים ומגמות שנראים אמינים (ספציפית במקרה של וויטמור, מלכתחילה שמתי אותו במקום נמוך מאוד יחסית לשאר המוקים, 13, ואני בספק אם הייתי דוחק אותו למטה מכך גם בעקבות הדיווחים שהגיעו).
בצד הפוזיטיבי, אם ניקח בחשבון את האפשרות שוויטמור הולך לתת את הכל מעכשיו באימונים אישיים, קבוצתיים ובמשחקים, הרי שמדובר בגניבה פוטנציאלית של הרוקטס. עם זאת, הוא יצטרך לשפר הרבה דברים ברמת הכדרור, המסירה וקבלת ההחלטות, כי כרגע הוא בקבוצה שזקוקה כולה לשיפור שכזה, והוא לא בראש סדר העדיפויות מבחינת פיתוח באמצעות זמן פרקט. בכלל נותר לראות מה יקרה עם הרוקטס בשבועות הקרובים. יש להם המון קאפ ספייס ורשימת קניות ארוכה ומגוונת, גם אם שמו של הארדן יימחק ממנה עם תחילת הפרי אייג'נסי, עדיין יכולים להגיע כמה מצטרפים חדשים בעמדה של וויטמור - שכבר כוללת את טייט, איסון ואולי גם מרטין ג'וניור (רמת האתלטיות שיש שם כרגע היא פסיכית).