סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ג' נובמבר 19, 2024 9:31 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 9 הודעות ] 
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: מה קורה בדנבר?
הודעהפורסם: ב' יולי 03, 2023 5:46 pm 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
מאוד אוהב את יוקיץ' ומרי, וגם מחבב את גורדון (קצת פחות את פורטר). אז ממש שמחתי עם האליפות של דנבר השנה ומקווה שימשיכו לדבר חזק בשנה הבאה.

עד לפני שבוע זה נראה טוב. איכשהו, מבערך כלום, עם השיגו שלוש בחירות דראפט במקומות 29' 32 ו-37 -- יופי של מקומות להשיג מציאות שנפלו קצת ולהחתים אותם על חוזים רזים שיעזרו להימנע ממס גבוה בעתיד וישמרו על גמישות כלכלית. מעבר לזה, היה ברור שיהיה קשה להחתים את ברוס בראון בגלל מגבלות השכר שדנבר יכלה להציע לו, אבל הייתה תקווה שהוא אולי ירצה להמשיך עם מה שנראה כל כך טוב בשנה שעברה, עם הבנות שהוא יקבל פיצוי בשכר בשנים שאחר כך.

מה שקרה מאז הוא שילוב של חוסר מזל עם קבלת החלטות לא ברורה (לי). מילא זה שהם איבדו את בראון. זה חבל מאוד אבל לא ממש היה תלוי בהם ואינדיאנה נתנה לו הצעה שאי אפשר לסרב לה. אבל מה עם להחתים מישהו במקום? פיניקס והלייקרס,שתיים מהיריבות המרכזיות במערב, עשו כל מיני החתמות יפות בגרושים (יחסית). הקליפרס החתימו את ווסטברוק על גרושים והביאו את קווין מרטין ג'וניור החביב תמורת כלום מיוסטון. אפילו מינסוטה המושמצים החתימו את אלכסנדר ווקר הגארד-סטופר על גרושים (שחקן שיכל להתאים יופי בדנבר כמחליף ברוס בראון לעניים), בחרו יפה בדראפט במקום ה-33 (אני מחזיק ממילר מאיגנייט כמישהו עם פוטנציאל גבוה), והביאו גם את שייק מילטון וטרוי בראון על חוזים זולים. אפשר להמשיך עוד. או קיי סי מביאים את מיצ'יץ' מאירופה על חוזה נוח, יוטה התחזקו דרך הדראפט ואולי עוד לא סיימו, סקרמנטו השאירו את כל הבסיס שהצליח בשנה שעברה, וממפיס הוסיפו את מרכוס סמארט. אפילו יוסטון מנסים לצאת מהבור.

ודנבר? כלום ושום דבר. החתימו שוב את רג'י ג'קסון ודיאנדרה ג'ורדן, שני הזקנים שלא קיבלו דקות בפלייאוף. איבדו את בראון ואת ג'ף גרין, שניים משמונת השחקנים שקיבלו דקות משמעותיות בפלייאוף, ולא עשו שום החתמה רצינית נוספת. היה עפשר לחשוב ששחקנים עם פוטנציאל הגנתי כמו אלכסנדר ווקר, מרטין ג'ר, או ג'יילן מקדניאלס (חוזה נמוך בטורונטו) יקפצו על ההזדמנות לשחק ליד יוקיץ' ואולי להעלות את הערך שלהם. בינתיים, זה לא קרה.

גם את הדראפט שלהם בכלל לא אהבתי. זה אמנם נכון לבחור שחקנים עם ניסיון שאולי יוכלו לתרום יותר מהר (כל מי שבחרו מבוגר יחסית ועם הרבה ניסיון קולג'ים). אבל אף אחד ממי שהם בחרו לא מביא הגנה ברמה גבוהה -- משהו שיכול אולי להוות תחליף לבראון ולדעתי היו על הלוח אופציות הרבה יותר אטרקטיביות, כמו קובי בראון (נבחר 30), לאונרד מילר (33), קולבי ג'ונס (34), ג'וליאן פיליפס (35), אנדרה ג'קסון (36), או מקסוול לואיס (40, בחירה שהייתה של דנבר במקור). כל אלה הם גארדים/פורוורדים עם גודל (כולם לפחות 1.98), לא מאוד צעירים (חוץ ממילר ופיליפס), רובם עם קליעה, ולרובם גם פוטנציאל הגנתי טוב יותר לדעתי ממי שדנבר בחרה. אם את הבחירה של ג'וליאן סטרות'ר ב-29 עוד אפשר להבין (ווינג עם קליעה טובה אבל הגנה קצת חשודה), מעט מאוד אנשים חשבו שג'יילן פיקט והאנטר טייסון בכלל ייבחרו בדראפט הזה. את פיקט אני דווקא מחבב, אבל שניהם שחקני הגנה מפוקפקים ולא ברור אם יוכלו להישאר על המגרש.

בקיצור, בינתיים קיץ מאכזב מאוד. אני מקווה שהם עוד לא גמרו ומכינים כמה מהלכים טובים וגם במהלך העונה אפשר עוד לעשות מהלכים. אבל כרגע זה לא נראה טוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: מה קורה בדנבר?
הודעהפורסם: ב' יולי 03, 2023 11:26 pm 
מנהל פורום

מסכים, האובדן של ברוס בראון מאוד משמעותי
נראה שיש כאן בעלים שהחליט שהוא לא משלם מס ויהי מה
ג'ף גרין? לא נורא
קניון היה תפור על דנבר, תפור
על מה הם כן יכולים לבנות? שיפור אצל כריס בראון
פלייאוף טוב יותר למפג
וזהו פחות או יותר
צריך להגיד שפיניקס בריאה, פייבורטית על דנבר בסדרה של הטוב מ7

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 04, 2023 5:00 pm 
Sophomore

האמת שהסתכלתי על זה עוד קצת וקשה לי לראות איך דנבר יוצאים מזה טוב. 12 שחקנים על חוזים חתומים. תוסיפו את שלושת נבחרי הדראפט ומגיעים לסגל סופי של 15. לדנבר הייתה רק דרך אחת לשלם לשחקן חוזה מעל המינימום. חריגת הביניים לקבוצות שמשלמות מס. הם השתמשו בה כדי להחתים את ג'קסון בן ה-33 שלא שיחק בפליי אוף על חוזה של 10 מיליון לשנתיים. זה אולי לא נראה כמו חוזה נוראי, אבל כשזה כל מה שיש לך כדי לנסות להביא מחליף לבראון, זה נראה די רע.

את המקום הנוסף שהיה להם בסגל (חוזה מינימום) הם נתנו לג'סטין הולידיי בן ה-34, שקלע בשנה שעברה בדאלאס 4 נקודות למשחק ב-28% משלוש ו-48% טרו שוטינג. מישהו חושב שהוא ייכנס לרוטציה? לשם השוואה, כמה חוזי מינימום אחרים: בוסטון החתימו את אושה בריסט, צעיר אנרגטי והרבה יותר מבטיח. פיניקס החתימה את יוטה ווטאנבי (44% משלוש והגנה נחמדה בשנה שעברה) ויש עוד.

יש מצב שמה שנשאר כאן הוא הספסל החלש בליגה, עם חבורה של צעירים לא מוכחים בשנה הראשונה או השנייה שלהם בליגה וערימה של זקנים שהשיא שלהם הרבה מאחור וספק אם יוכלו לתרום. הסיבה שאני לא מת על פורטר ג'וניור, מעבר לזה שהוא שחקן די אנוכי, לא חכם במיוחד, מגן בינוני ועם הרבה בעיות בריאות, זה החוזה הענק שלו שיש לו חלק גדול במגבלות הנוכחיות של דנבר. בארבע השנים הקרובות הוא הולך להשתכר בין 36 ל-41 מיליון לשנה. גם אם הוא יישאר בריא, זה חוזה ענק. בכסף הזה היה אפשר להשאיר את בראון ולהביא עוד כמה שחקנים מצויינים בלבל הביניים.

מקווה מאוד שלפחות אחד הצעירים בכל זאת יפרוץ כמו בראון (Braun) בשנה שעברה. אולי הסופומור פייטון ווטסון? או שבכל זאת אחד הרוקים יוכיח לי שחוסר האמון שלי בהם מוטעה. בכל מקרה, יש כאן הימור לא קטן של דנבר וקיץ די כושל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 04, 2023 5:44 pm 
Senior

אני דווקא שמעתי הרבה דברים די טובים על הדראפט של דנבר, ובכל מקרה - העובדה שהם בחרו שחקנים מבוגרים יחסית מראה על איזושהי תקווה לתת להם דקות כבר העונה לדעתי.
ודווקא פורטר נראה הרבה נכונות להקריב מעצמו ולהשקיע בהגנה, גם על חשבון ההתקפה בפלייאוף הזה.

אני כן מסכים שזה קיץ לא טוב של דנבר, אבל הוא לא נובע מאיזו התנהלות הזויה שלהם. קשה לשמור על הסגל אחרי עונת אליפות, הערך של השחקנים עולה בשוק וכולם רק רוצים לתת בך ביסים כדי לפרק אותך קצת.
את בראון לא היה להם סיכוי להשאיר, אני לא בטוח איך קרה שגם ג׳ף גרין עזב. רג׳י ג׳קסון זה באמת צעד מוזר קצת, אבל אולי הוא נובע מזה שבונים עליו להשתלב יותר טוב אחרי עוד כמה חודשים עם הקבוצה במקום חודשיים-שלושה? הוא עוד העונה שיחק כדורסל טוב מאוד בקליפרס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 04, 2023 5:55 pm 
Hall of Famer

חסרים להם בעצם שני דברים -
גו-טו התקפי משני מהספסל. הם מאוד מאוד (מאוד) תלויים במוריי.
סנטר מחליף, עדיין (כמה קשה כבר למצוא סנטר)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 05, 2023 12:13 am 
Sophomore

stavs כתב:
אני דווקא שמעתי הרבה דברים די טובים על הדראפט של דנבר, ובכל מקרה - העובדה שהם בחרו שחקנים מבוגרים יחסית מראה על איזושהי תקווה לתת להם דקות כבר העונה לדעתי.
ודווקא פורטר נראה הרבה נכונות להקריב מעצמו ולהשקיע בהגנה, גם על חשבון ההתקפה בפלייאוף הזה.

אני כן מסכים שזה קיץ לא טוב של דנבר, אבל הוא לא נובע מאיזו התנהלות הזויה שלהם. קשה לשמור על הסגל אחרי עונת אליפות, הערך של השחקנים עולה בשוק וכולם רק רוצים לתת בך ביסים כדי לפרק אותך קצת.
את בראון לא היה להם סיכוי להשאיר, אני לא בטוח איך קרה שגם ג׳ף גרין עזב. רג׳י ג׳קסון זה באמת צעד מוזר קצת, אבל אולי הוא נובע מזה שבונים עליו להשתלב יותר טוב אחרי עוד כמה חודשים עם הקבוצה במקום חודשיים-שלושה? הוא עוד העונה שיחק כדורסל טוב מאוד בקליפרס.

מקווה שאני טועה לגבי הדראפט. כאמור, מחבב את דנבר ואשמח אם לפחות אחת הבחירות תתברר כשחקן רוטציה יעיל (בהחלט יש סיכוי).

פורטר היה טוב יותר בהגנה בפליי אוף האחרון והשקיע. אבל הוא לא שחקן הגנה טוב וראו את זה לא מעט פעמים. קיי סי פי, בראון, גורדון היו שם כדי לחפות על טעויות וגם להחליף אותו בחמישייה (בראון) בדקות שדנבר נזקקה לקראנץ' הגנתי. בשנה הבאה לא יהיה להם את הלוקסוס הזה.

לגבי הסגל, נכון שהם היו במצב לא קל. אבל עדיין היו להם את המיד-לוול אקספשן וכמה חוזי מינימום לתת. הם השתמשו במיד בשביל ג'קסון, כששחקנים כמו אלכסנדר ווקר ועוד כמה שחקנים אחרים בתבנית של בראון (גם אם לא ברמה שלו בדיוק) היו זמינים בכסף דומה. ואת חוזי המינימום שלהם הם נתנו לשחקנים "גמורים" כמו דיאנדרה ג'ורדן והולידיי. זה הכי טוב שהם הצליחו להביא כשהשיווק הוא "בואו לשחק באלופה, תקבלו הרבה דקות, ותנו ליוקיץ' לסדר לכם חוזה גדול לשנה הבאה"?

פיניקס למשל הצליחה להחתים על חוזי מינימום את גורדון, וואטנבה, בייטס-דיופ, אוקוגי, דמיון לי, יובנקס, ומטו. חוץ מגורדון, כולם בני 24 עד 30 ואף אחד מהם לא מישהו ששיא הקריירה שלו היה לפני איזה חמש שנים. נראה לי שהייתי לוקח כל אחד מאלו לפני ג'ורדן והולידיי (וחלק גם לפני ג'קסון). יובנקס למשל נתן יופי של דקות כסנטר של פורטלנד אחרי הפציעה של נורקיץ' בשנה שעברה (וגם בשנה שלפני). לא היה נחמד אם הוא היה הסנטר המחליף של יוקיץ'? או בייטס-דיופ, שנתן שנה שעברה 10 נקודות למשחק ב-40% מהשלוש ו-80% מהעונשין, עם הגנה טובה כמחליף לפורטר/גורדון?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 05, 2023 10:54 am 
Senior

יש מצב שאנחנו רואים כאן את אחד החסרונות בבנייה מאוזנת יחסית סביב כוכב בינ״ל צנוע כמו יוקיץ׳ (או יאניס) - שביחס ל׳סופר-טימס׳ של הכוכבים האמריקאים הם פשוט פחות טובים בלגייס פרי אייג׳נטס?
נראה שהקיץ הזה כולם רצים לחתום ואפילו לתת הנחות ללייקרס ולפיניקס. דנבר ומילווקי, מנגד, שהן 2 קבוצות שמציעות סיכוי טוב יותר לאליפות, מצליחות להביא רק שחקן אחד על הוטרנ׳ס מינימום. זה לא יכול להיות רק המזג אויר החם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 05, 2023 11:51 pm 
מנהל פורום

מה הסיכוי שנראה את פי ג'י וושינגטון, בדנבר?
נראה כמו התאמה טובה, מגן מחורבן שבא מאירגון גרוע
אבל אולי דנבר תוציא ממנו משהו גם בהגנה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 06, 2023 8:22 am 
Sophomore

דנבר חנוקה ולא יכולה להציע מעל חוזי מינימום. יכולים להביא מישהו כמו וושינגטון רק בסיין אנד טרייד, אבל אין להם חוזים לשלוח בתמורה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 9 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: asaf16, רלפי ו 12 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה