סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ג' נובמבר 19, 2024 7:42 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 2876 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91 ... 116  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: א' יולי 23, 2023 7:03 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
מה שמאד משעשע זה האוטומטיות שביישור הקו של דף המסרים.

למי שלא יודע, "עילת הסבירות זה משהו זניח לגמרי ויש עוד המון עילות שבית המשפט יכול לפסול בגינן כמו מידתיות, זה רק מראה שאי אפשר לגעת לאליטה בכלום ולאפשר לעם לומר את דברו" זה הספין העדכני שרץ בערוצי הרעל. כשאתה "במקרה" שומע רואה חשבון ביביסט מנתניה שניזון מערוץ 14, דתי תומך התנחלויות בפורום סלניוז ואת טלי גוטליב בשבת בטלויזיה מעבירים בדיוק את אותו המסר, אתה מבין שחשיבה עצמונית לא תהיה כאן.

ברור שהאמת שונה בתכלית, כפי שטורחים לפרט כל המומחים המשפטיים וכמובן כפי שמבינים בשכלם הישר כל מי שיש להם כזה. ביטול עילת הסבירות תעניק לרשות המבצעת כח בלתי מוגבל, ואנחנו כבר רואים בשטח כמה וכמה מהמשמעויות (מינויים של אנשים חסרי כישורים מתאימים לתפקידים ציבוריים, הכשרת שחיתות רשמית, הדתה של המרחב, וזוהי רק ההתחלה-לה-לה).

היופי הוא שסמוטריץ', למשל, בשלבים מוקדמים יותר לא טרח לשקר כמו אבימאל. הוא לא אמר שזה זניח. שאלו אותו מה ישמור על הדמוקרטיה ביום שאחרי עילת הסבירות, אז הוא אמר "תסמכו עליי". לא סומכים עליו.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 23, 2023 7:30 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
אבימאל דווקא לא מסתיר את דעתו שזכויות אזרח הן לא חלק מדמוקרטיה, דמוקרטיה זה רק בחירות, ובין בחירות לבחירות צריך להיות לשליטים כוח מוחלט ובלתי מוגבל. כמו ברוסיה למשל.
אם כבר השקר הציני שלו הוא בטיעון הכושל ששליטים מוחלטים יעמדו לבחירות הוגנות שהם אשכרה יכולים להפסיד בהן. זה כמובן לא יקרה. כמו ברוסיה למשל.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 23, 2023 7:36 am 
Hall of Famer

אבימאל הוא דתי תומך התנחלויות קלאסי, כלומר אדם שהערך הפוליטי העליון מבחינתו זה שימור העליונות היהודית במרחב, תוך השתלטות על כמה שיותר שטח. תעשה תרגום לגרמנית אם אתה רוצה. אבל הוא כהוא זה לא העניין, ברור שהציבור שלו תפס טרמפ על פוליטיקאי מושחת לחלוטין ונטול ערכים, בתקווה לזרז את ההשתלטות החרד"לית על אופי המדינה.

העניין הוא מהירות ההטמעה של דף המסרים בכל הגזרה הביביסטית, הודות לערוצי התעמולה העובדים ביעילות. הספין "עילת הסבירות היא משהו קטנטן ותראו איך האליטה משתגעת" זה המודה עכשיו. כמובן שעילת הסבירות היא שלב קריטי בנסיון של ביבי לשלוט על מערכת המשפט, אבל תמיד יש משיחיים וחמורי משיחיים לעזור.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 23, 2023 8:18 am 
Hall of Famer

Att כתב:
מה המחיר לתפיסתך אבימאל?

המחיר הציבורי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 23, 2023 10:03 am 
Hall of Famer

אבימאל כתב:
Att כתב:
מה המחיר לתפיסתך אבימאל?

המחיר הציבורי.

אתה מתכוון לשסע העמוק בחברה
או לזה שהצבא מתפרק לך בידיים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 23, 2023 10:16 am 
Junior

ביבי עבר הלילה ניתוח להשתלת קוצב לב, לאחר הפרעה בקצב לב

הרופאים מודים ששבוע שעבר לא היתה התייבשות. בדיקות הלב לא היו תקינות

לוין מונה כממלא מקום. לא גלנט. הליכוד צריכים לחשוב לעומק מי מהשניים מתאים ליום שאחרי, לא בטוח שלוין

מה שנקרא, לקח ללב את האירוע

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 23, 2023 10:43 am 
Junior

sheky כתב:
סמוטריץ' אכן דיבר על זה (ביטול עבירת הפרת אמונים וכו') ורוטמן גם שנים מדבר על זה, אני מסכים שבציונות הדתית זה היה דגל שהם, ובעיקר רוטמן, נשאו.

אבל הליכוד? מה היה שונה הפעם מהבחירות 2020 נגיד מבחינת הקמפיין? לא היה שום אזכור לנושא מבחינת נתניהו, הליכוד או קמפיין הבחירות. היו להם דגלים מאוד ברורים והרופרמה המשפטית הייתה הקטע של לוין בעיקר ( גם אוחנה וקצת אמסלם התבטאו בנושא) אבל המפלגה לא רק שלא דיברה על זה אלא הבהירה שזה לא התכנון בכל פעם שמישהו התראיין בצורה ישירה מדי.

הפחדות כאלו גם היו לפני הבחירות הקודמות, זה לא חדש
https://www.themarker.com/news/politics ... fe183e0000
https://www.makorrishon.co.il/magazine/dyukan/197621/

אני יכול לחפש עוד, אבל ההפחדות של השמאל/מרכז שעוד רגע הורסים את מערכת המשפט ( או הורסים משהו אחר) זה קורה כל מערכת בחירות.
גם לוין אומר את מה שהוא אומר כל מערכת בחירות, גם שם אין חדש.

בסוף הציונות הדתית ( ואולי גם עוצמה יהודית? אני באמת לא עוקב אחרי הפלופים האלו) אכן הניפו את הדגל הזה, יהדות התורה גם דיברו על זה בקטע של חוק הגיוס ועוד בודדים מאוד בליכוד. זה לא היה הדגל המרכזי של הקואליציה, בטח לא של הליכוד.

כמו שאמרתי לפלאש - תראה לי בבקשה קמפיין של המפלגה מלפני הבחירות בנושא... תראה לי את נתניהו מספר על זה (ולא עונה לשאלה בתשובה חצי ברורה)... הם באופן מאוד ברור הלכו על קו "ממלכתי".

אגב, הערה על ה17% שפלאש דיבר עליהם (לא מצאתי את הסקר בגיגול זריז אבל אני גם זוכר מספר כזה) - מה האחוז של הליכודניקים שתמוכים ברפורמה? זכור לי מספר סביב ה55%, אבל אם אני זוכר נכון זה לא ש17% מתנגדים ו83% תומכים.

גם חברי כנסת מהליכוד התראיינו בתקשורת ודיברו על הרפורמה. משליפה מהירה מהזיכרון אני זוכר ראיון עם מיקי זוהר שאמר שהם הולכים על פסקת התגברות ברוב של 61 (כשנשאל איתו האם לא דרוש רוב גדול יותר). והיו עוד. התחושה הראשונה של מצביעי הימין לאחר תוצאות הבחירות הייתה שהנה, עכשיו סוף סוף יש ממשלה ימנית הומוגנית - הולכים לקבל רפורמה במערכת המשפט. זה לא הגיע אלינו בחלום, זה הגיע אלינו ממסרים ברורים במערכת הבחירות. זה אפילו לא מסוג הדברים שאני צריך להוכיח ולחפור בגוגל כדי למצוא כתבות ו/או ראיונות, כי העניין הזה היה כ"כ ברור לכולם. שמעתי שהובאו כאן כל מיני טענות של משתמשים שטוענים שמכירים מצביעי ליכוד אחרים, שממש "המומים" ממה שקורה היום ושזו לא הייתה כוונתם (ומחר מצביעים למרצ כמובן), אבל אני לא מכיר אחד כזה. לכל היותר, מכיר כאלה שטוענים שצריך לחתור להסכמה רחבה. אני אגב כן באסכולה הזו, בערך (כלומר חושב שחיוני מאוד להגיע להסכמה רחבה, אבל אם האופוזיציה תעשה שימוש לרעה בשיחות כדי למרוח זמן ולמסמס את הרעיון בכוונה, אז יש לחוקק לבד).
בוא נסכם שאם אתם טוענים שרימו את מצביעי הימין והליכוד בפרט, ולא היה לנו מושג בעצם שישנה כוונה לבצע שינויים במערכת המשפט, אז תשאירו את הבעיה הזאת לנו ואל תילחמו את מלחמתנו.

אגב, הטענה שלך שהשמאל בכל מערכת בחירות יוצא בקמפיין הפחדה אודות ריסוק מערכת המשפט מצד הימין, מביאה אותי לתהות האם הקמפיין הנוכחי הוא לא אחד מהם. אתה יודע, בבחינת זאב זאב וכו'. :)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 23, 2023 11:00 am 
מנהל פורום

זה לא ימין מול שמאל
זה לא ימין מול שמאל
זה לא ימין מול שמאל
זה לא ימין מול שמאל
זה לא ימין מול שמאל
זה לא ימין מול שמאל
זה לא ימין מול שמאל
זה לא ימין מול שמאל
זה לא ימין מול שמאל
זה לא ימין מול שמאל
זה לא ימין מול שמאל
זה לא ימין מול שמאל
זה לא ימין מול שמאל
זה לא ימין מול שמאל
זה לא ימין מול שמאל
זה לא ימין מול שמאל
זה לא ימין מול שמאל
זה לא ימין מול שמאל
זה לא ימין מול שמאל
זה לא ימין מול שמאל
זה לא ימין מול שמאל
זה לא ימין מול שמאל
זה לא ימין מול שמאל
זה לא ימין מול שמאל
זה לא ימין מול שמאל
זה לא ימין מול שמאל
זה לא ימין מול שמאל
זה לא ימין מול שמאל
זה לא ימין מול שמאל
זה לא ימין מול שמאל
זה לא ימין מול שמאל
זה לא ימין מול שמאל
זה לא ימין מול שמאל
זה לא ימין מול שמאל
זה לא ימין מול שמאל
זה לא ימין מול שמאל
זה לא ימין מול שמאל
זה לא ימין מול שמאל
זה לא ימין מול שמאל
זה לא ימין מול שמאל
זה לא ימין מול שמאל
זה לא ימין מול שמאל
זה לא ימין מול שמאל
זה לא ימין מול שמאל
זה לא ימין מול שמאל
זה לא ימין מול שמאל
זה לא ימין מול שמאל
זה לא ימין מול שמאל
זה לא ימין מול שמאל
זה לא ימין מול שמאל
זה לא ימין מול שמאל
זה לא ימין מול שמאל
זה לא ימין מול שמאל
זה לא ימין מול שמאל
זה לא ימין מול שמאל
זה לא ימין מול שמאל
זה לא ימין מול שמאל
זה לא ימין מול שמאל
זה לא ימין מול שמאל
זה לא ימין מול שמאל
זה לא ימין מול שמאל
זה לא ימין מול שמאל
זה לא ימין מול שמאל
זה לא ימין מול שמאל
זה לא ימין מול שמאל
זה לא ימין מול שמאל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 23, 2023 11:16 am 
Junior

זה כן אני כתב:
גם חברי כנסת מהליכוד התראיינו בתקשורת ודיברו על הרפורמה. משליפה מהירה מהזיכרון אני זוכר ראיון עם מיקי זוהר שאמר שהם הולכים על פסקת התגברות ברוב של 61 (כשנשאל איתו האם לא דרוש רוב גדול יותר). והיו עוד. התחושה הראשונה של מצביעי הימין לאחר תוצאות הבחירות הייתה שהנה, עכשיו סוף סוף יש ממשלה ימנית הומוגנית - הולכים לקבל רפורמה במערכת המשפט. זה לא הגיע אלינו בחלום, זה הגיע אלינו ממסרים ברורים במערכת הבחירות. זה אפילו לא מסוג הדברים שאני צריך להוכיח ולחפור בגוגל כדי למצוא כתבות ו/או ראיונות, כי העניין הזה היה כ"כ ברור לכולם. שמעתי שהובאו כאן כל מיני טענות של משתמשים שטוענים שמכירים מצביעי ליכוד אחרים, שממש "המומים" ממה שקורה היום ושזו לא הייתה כוונתם (ומחר מצביעים למרצ כמובן), אבל אני לא מכיר אחד כזה. לכל היותר, מכיר כאלה שטוענים שצריך לחתור להסכמה רחבה. אני אגב כן באסכולה הזו, בערך (כלומר חושב שחיוני מאוד להגיע להסכמה רחבה, אבל אם האופוזיציה תעשה שימוש לרעה בשיחות כדי למרוח זמן ולמסמס את הרעיון בכוונה, אז יש לחוקק לבד).
בוא נסכם שאם אתם טוענים שרימו את מצביעי הימין והליכוד בפרט, ולא היה לנו מושג בעצם שישנה כוונה לבצע שינויים במערכת המשפט, אז תשאירו את הבעיה הזאת לנו ואל תילחמו את מלחמתנו.

אגב, הטענה שלך שהשמאל בכל מערכת בחירות יוצא בקמפיין הפחדה אודות ריסוק מערכת המשפט מצד הימין, מביאה אותי לתהות האם הקמפיין הנוכחי הוא לא אחד מהם. אתה יודע, בבחינת זאב זאב וכו'. :)

א) לא חושב שזאב זאב זו הנקודה כאן כי באמת הפעם יש על מה לצעוק, אבל כן, ברור שיש פה עניין משני הצדדים של ליצור דמון כזה או אחר כדי ללכד את השורות. תמיד היה ותמיד יהיה

ב) הציונות הדתית דיברה על זה הרבה ולכן אני לא מדבר על הימין אלא על הליכוד. אני חושב שלא סתם לא תמצא שום קמפיין של הליכוד בנושא ולא תשמע את ביבי מתראיין ומדבר על זה (מעבר לתשובה לשאלה בערוץ 14). אני חושב שהליכוד ניסה מאוד להנמיך ולהצניע את זה... אני לא טוען ש"עבדו" על מצביעי הליכוד כי אני לא אחד מהמצביעים אז אני לא באמת יכול להתחבר לסנטימנט, אבל אני כן טוען שהליכוד בצורה מאוד מכוונת וברורה (כולל הודעות רישמיות של המפלגה נגד ח"כים שדיברו אחרת) הקטין את סיפור החקיקה ושם אותו בתור משהו שולי וקטן.
מגיגול קטן עולה שמיקי זוהר אמר את זה יום אחרי הבחירות, לא לפני :) אבל הנקודה שלך נכונה, היו אנשים שדיברו על זה, בעיקר לוין ואוחנה והליכוד כמפלגה וביבי כמנהיג שלה מאוד הצניעו את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 23, 2023 11:18 am 
Junior

ודים כתב:
זה לא ימין מול שמאל

באיזה מובן זה לא ימין מול שמאל? הרוב ממי שהצביע לגוש של הממשלה בעד הרפורמה ומי שהצביע לגוש באופוזיציה נגד.
אולי זה לא ימין מול שמאל קלאסי במובן של השטחים/כלכלה אבל לגמרי יש פה שיוך מפלגתי ברור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 23, 2023 11:32 am 
Junior

sheky כתב:
א) לא חושב שזאב זאב זו הנקודה כאן כי באמת הפעם יש על מה לצעוק, אבל כן, ברור שיש פה עניין משני הצדדים של ליצור דמון כזה או אחר כדי ללכד את השורות. תמיד היה ותמיד יהיה

ב) הציונות הדתית דיברה על זה הרבה ולכן אני לא מדבר על הימין אלא על הליכוד. אני חושב שלא סתם לא תמצא שום קמפיין של הליכוד בנושא ולא תשמע את ביבי מתראיין ומדבר על זה (מעבר לתשובה לשאלה בערוץ 14). אני חושב שהליכוד ניסה מאוד להנמיך ולהצניע את זה... אני לא טוען ש"עבדו" על מצביעי הליכוד כי אני לא אחד מהמצביעים אז אני לא באמת יכול להתחבר לסנטימנט, אבל אני כן טוען שהליכוד בצורה מאוד מכוונת וברורה (כולל הודעות רישמיות של המפלגה נגד ח"כים שדיברו אחרת) הקטין את סיפור החקיקה ושם אותו בתור משהו שולי וקטן.
מגיגול קטן עולה שמיקי זוהר אמר את זה יום אחרי הבחירות, לא לפני :) אבל הנקודה שלך נכונה, היו אנשים שדיברו על זה, בעיקר לוין ואוחנה והליכוד כמפלגה וביבי כמנהיג שלה מאוד הצניעו את זה.

לגבי א' אנחנו חלוקים. אני לא חושב שהשינויים מביאים אותנו לדיקטטורה, אבל באמת שדיברתי על זה כ"כ הרבה פעמים כאן ואין טעם לחזור על זה שוב.

לגבי ב' נתניהו גם לא דיבר על הרפורמה זמן ארוך לאחר הבחירות, כי הוא היה מנוע מכך (ועדיין מנוע, תלוי את מי שואלים). לא מן הנמנע שזה היה המצב גם אז. ועדיין השורה התחתונה היא שאנשים ידעו למי ולמה הם מצביעים.
על דבר אחד אני יכול להסכים - הרפורמה מקבלת הרבה יותר תשומת לב מהקואליציה ביחס לשאר הדברים שעליהם דובר במערכת הבחירות, אבל אני חושב שזה רק טבעי לאור הרעש שהיא מייצרת בצד השני. וככל שהרעש גובר כך אני צופה שהקואליציה תקשה את לבה עוד יותר, כי היא חייבת לצאת עם הישגים כלשהם. אני לא חושב שיש לה דרך לחזור בה מהעברת החוק בעניין עילת הסבירות לנוכח כל הקולות והאיומים ברקע, גם אם היא קצת רוצה לעשות זאת. היא לא יכולה להיתפס בעיניי הבוחרים שלה כמי שנכנעה לאיומי סרבנות ואי התייצבות למילואים, ומצד שני לתת בוסט מטורף למוחים שיבינו שהם אלו שבסופו של דבר קובעים את הטון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 23, 2023 12:07 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

זה כן אני כתב:
sheky כתב:

לגבי א' אנחנו חלוקים. אני לא חושב שהשינויים מביאים אותנו לדיקטטורה, אבל באמת שדיברתי על זה כ"כ הרבה פעמים כאן ואין טעם לחזור על זה שוב.

לגבי ב' נתניהו גם לא דיבר על הרפורמה זמן ארוך לאחר הבחירות, כי הוא היה מנוע מכך (ועדיין מנוע, תלוי את מי שואלים). לא מן הנמנע שזה היה המצב גם אז. ועדיין השורה התחתונה היא שאנשים ידעו למי ולמה הם מצביעים.
על דבר אחד אני יכול להסכים - הרפורמה מקבלת הרבה יותר תשומת לב מהקואליציה ביחס לשאר הדברים שעליהם דובר במערכת הבחירות, אבל אני חושב שזה רק טבעי לאור הרעש שהיא מייצרת בצד השני. וככל שהרעש גובר כך אני צופה שהקואליציה תקשה את לבה עוד יותר, כי היא חייבת לצאת עם הישגים כלשהם. אני לא חושב שיש לה דרך לחזור בה מהעברת החוק בעניין עילת הסבירות לנוכח כל הקולות והאיומים ברקע, גם אם היא קצת רוצה לעשות זאת. היא לא יכולה להיתפס בעיניי הבוחרים שלה כמי שנכנעה לאיומי סרבנות ואי התייצבות למילואים, ומצד שני לתת בוסט מטורף למוחים שיבינו שהם אלו שבסופו של דבר קובעים את הטון.

כמה תשומת לב יוקר המחייה והמשילות מקבלות מהקואליציה מאז כינון הממשלה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 23, 2023 12:25 pm 
Junior

זה כן אני כתב:

דיקטטורה כמו בצפון קוריאה לא תקרה פה אבל איך מגדיר את רוסיה? טורקיה? כי החוקים האלו לתפיסתי יכולים לקחת אותנו לשם ( הם אנייבלר לזה ).

לגבי החלק השני - הליכוד בתור מפלגה לא דיברה על זה והיא כן דיברה על הרבה דברים אחרים. מעבר ל2-3 ח"כים לא היה על זה דגש בתקשורת ואלו שכן הדגישו את זה (לוין, אוחנה) רצים כבר הרבה מאוד זמן עם הטיקט הזה.
אני לא אומר שזה לא רצון המצביעים, אבל זה בטח לא היה הטיקט המרכזי וגם לא אחר מה5 המרכזיים של הליכוד.
יכול להיות שהתחושה הייתה שעם הלחץ שיגיע מכיוון רוטמן\סמוטריץ', הצורך של החרדים בהתגברות והגיבוי של לוין אז זה יקרה במושב הזה, אבל זה בפירוש לא משהו שהליכוד כמפלגה לא שמה כטיקט מרכזי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 23, 2023 12:47 pm 
Hall of Famer

ודים,זה ימין מול שמאל, במובן שאם בית המשפט יום היה מורכב מ15 סולברגים, והיועמש היה יורם שפטל הפוזיציה היתה מתהפכת.
זה פשוט מאבק על כח. שום ערכים ושום בלמים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 23, 2023 12:59 pm 
Hall of Famer

אין על גזלייטינג. הנושא בעל המשמעות הכבדה ביותר היום ביחסי הפנים והחוץ של המדינה, המחלוקת האזרחית הכבדה ביותר, ראוי לה שתוזכר בחצאי אמירות בראיונות בערוצים זניחים ו/או של פוליטיקאים שנחשבו בקצה, כדי שתהיה לה לגיטימיות ציבורית. ובכן, לא.

עוד גזלייטינג מתמשך, ישבתי עכשיו לצהריים עם אבא שלי, שסיפר לי איך אתמול בבית הכנסת היה להם דיון על הממשלה ורוב מוחלט מהחברים-שכולם מצביעי ימין-הסכימו שהיא מתנהלת בטירוף ולא מייצגת אותם. אבל כמובן שהימין מייצג נאמנה את האלקטורט ואין אפילו מצביע ימין אחד שמרגיש שגנבו לו, וכו' וגו'.

ועוד, רצה הגורל וסחבק מיודד עם מנכ"לית משרדי התחבורה והאוצר לשעבר, קרן טרנר. היא נשאה אתמול דברים בהפגנה במודיעין, מילים כדורבנות. הזכירה לציבור שהיא שירתה לרוב תחת ממשלות ליכוד, והדרג המקצועי תמיד שירת את מדיניות הממשלה. רק שמה שהממשלה הזאת קוראת "מדיניות" זה לא מדיניות, זה פשוט שלטון מושחת שרוצה לבסס כוח במינויים הזויים ובהחלטות שהולכות נגד הציבור.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 23, 2023 1:19 pm 
Hall of Famer

נק' למחשבה לזכ"א ולאבימאיל ולעוד קוראים פה שתומכים במהלכים שמובילה הממשלה הנוכחית לשינוי מערכת המשפט (לא רפורמה באופן כללי, אלא המהלכים הספציפיים שכרגע על הפרק).
1. האם כל הטייסים ואנשי צוות האוויר שחתמו על המכתב שהם לא יגיעו למילואים יותר הם סמולנים כמהים לשלטון שמוכנים לפרק את המדינה רק בגלל שיש פה ממשלת ימין הומוגנית (הביטוי "על מלא" הוא ביטוי כל כך עילג ומאוס שזאת הפעם האחרונה שאני אוציא אותו מהמקלדת שלי)?
2. בהנחה שהתשובה ל-1 היא לא, האם כל היתר שהם לא אנטי ציונים אנרכיסטיים וכו' הם פשוט אנשים טיפשים שלא מבינים על מה מדובר ופשוט נסחפים כעדר אחרי הרועים האנטי ציונים, אנרכיסטים וכו' וכו'?
3. האם יכולה להיות עוד סיבה שאנשים אינטילגנטים (לפחות לפי המקובל במבחני המיון של צה"ל), שהקריבו כל כך הרבה זמן מחייהם עבור צה"ל וסיכנו את חייהם עבור המדינה חתמו על מכתב שכזה?

אני רק רוצה לציין שאני לא מסכים עם ההחלטה שלהם להפסיק את ההתנדבות והפיכת הנושא הזה ככלי במאבק שמתרחש היום. זה כנראה הדבר היחידי שעובד מול הממשלה הזאת כרגע, אבל אני חושש שאת האפקט של ההתנהלות הזאת נראה אח"כ וזה אחד המהלכים שמפוררים את החברה שלנו.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 23, 2023 1:34 pm 
Junior

1. לא
2. חלקם כן
3. חלקם השני לא טיפש, פשוט תופס טרמפ על מחאת ענק שסיכוי לא רע שתפיל שלטון מושחת לשיטתם (ללא קשר לדיקטטורה). והם מאמינים שהמטרה כ"כ הכרחית

4. רוב מוחלט של הטייסים וצוותי האוויר, הם לא 1 לא 2 ולא 3 והם מייצגים מעל 80% מצה"ל, ולכן לא חתמו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 23, 2023 1:53 pm 
Junior

עמוס לב כתב:
נק' למחשבה לזכ"א ולאבימאיל ולעוד קוראים פה שתומכים במהלכים שמובילה הממשלה הנוכחית לשינוי מערכת המשפט (לא רפורמה באופן כללי, אלא המהלכים הספציפיים שכרגע על הפרק).
1. האם כל הטייסים ואנשי צוות האוויר שחתמו על המכתב שהם לא יגיעו למילואים יותר הם סמולנים כמהים לשלטון שמוכנים לפרק את המדינה רק בגלל שיש פה ממשלת ימין הומוגנית (הביטוי "על מלא" הוא ביטוי כל כך עילג ומאוס שזאת הפעם האחרונה שאני אוציא אותו מהמקלדת שלי)?
2. בהנחה שהתשובה ל-1 היא לא, האם כל היתר שהם לא אנטי ציונים אנרכיסטיים וכו' הם פשוט אנשים טיפשים שלא מבינים על מה מדובר ופשוט נסחפים כעדר אחרי הרועים האנטי ציונים, אנרכיסטים וכו' וכו'?
3. האם יכולה להיות עוד סיבה שאנשים אינטילגנטים (לפחות לפי המקובל במבחני המיון של צה"ל), שהקריבו כל כך הרבה זמן מחייהם עבור צה"ל וסיכנו את חייהם עבור המדינה חתמו על מכתב שכזה?

אני רק רוצה לציין שאני לא מסכים עם ההחלטה שלהם להפסיק את ההתנדבות והפיכת הנושא הזה ככלי במאבק שמתרחש היום. זה כנראה הדבר היחידי שעובד מול הממשלה הזאת כרגע, אבל אני חושש שאת האפקט של ההתנהלות הזאת נראה אח"כ וזה אחד המהלכים שמפוררים את החברה שלנו.

אני לא חושב שהם טיפשים או עוכרי ישראל וכו'. אני חושב שמרביתם מחזיקים פשוט בדעות שאני אישית חושב שהן לא נכונות לגבי מהות הרפורמה, וגם מושפעים מקולות הרקע. אני באמת ובתמים מאמין לרובם שהם בטוחים שהחוקים הללו הם אסון, אני פשוט רואה זאת אחרת.
ועדיין, צריך להתחשב גם ברצון של ציבור גדול (שהוא בסופו של דבר הרוב) שמעוניין ברפורמה והצביע לקואליציה הזאת מתוך תקווה שהיא תקדם את הרפורמה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 23, 2023 1:56 pm 
מנהל פורום

אבל אני שואל אותך באמת - אתה לא חושב שזה טיפה משמעותי יותר מי האנשים שיוזמים את ה"רפורמה" והסיבה בגינה הם כה רוצים אותה, מאשר ה"מהות" שלה?
יש לי הרגשה שהאינטרס שלך ושלהם ממש לא אותו דבר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 23, 2023 2:29 pm 
Hall of Famer

זה כן אני כתב:
עמוס לב כתב:

אני לא חושב שהם טיפשים או עוכרי ישראל וכו'. אני חושב שמרביתם מחזיקים פשוט בדעות שאני אישית חושב שהן לא נכונות לגבי מהות הרפורמה, וגם מושפעים מקולות הרקע. אני באמת ובתמים מאמין לרובם שהם בטוחים שהחוקים הללו הם אסון, אני פשוט רואה זאת אחרת.
ועדיין, צריך להתחשב גם ברצון של ציבור גדול (שהוא בסופו של דבר הרוב) שמעוניין ברפורמה והצביע לקואליציה הזאת מתוך תקווה שהיא תקדם את הרפורמה.

אבל אתה מבין שזה אנשים שהם כן אינטליגנטים, מכורח השירות ארוך השנים שלהם הם מאמינים במדינה, בצבא, בהיררכיה ובכל זאת הם עושים מעשים שפוגעים בצורה מאד משמעותית בלכידות של החברה, במעמד של צה"ל. אתה רושם שהם מחזיקים בדיעות לא נכונות לגבי הרפורמה. אבל הדיעות הלא נכונות שלהם מובילות אותם למעשי קיצון. ושוב, מדובר באנשים אינטליגנטים, אז כנראה שהרבה מהם כן העמיקו בנושא לפני שהם חתמו על המכתב.
כל זה לא גורם להבנה שאולי, רק אולי, הצד שלך לא מבין את הקיצוניות של המהלכים הללו? ואולי האמת לא בצד של הממשלה ושהם הולכים הרבה יותר מדי רחוק?

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 23, 2023 2:44 pm 
Junior

עמוס לב כתב:
זה כן אני כתב:
עמוס לב כתב:

אבל אתה מבין שזה אנשים שהם כן אינטליגנטים, מכורח השירות ארוך השנים שלהם הם מאמינים במדינה, בצבא, בהיררכיה ובכל זאת הם עושים מעשים שפוגעים בצורה מאד משמעותית בלכידות של החברה, במעמד של צה"ל. אתה רושם שהם מחזיקים בדיעות לא נכונות לגבי הרפורמה. אבל הדיעות הלא נכונות שלהם מובילות אותם למעשי קיצון. ושוב, מדובר באנשים אינטליגנטים, אז כנראה שהרבה מהם כן העמיקו בנושא לפני שהם חתמו על המכתב.
כל זה לא גורם להבנה שאולי, רק אולי, הצד שלך לא מבין את הקיצוניות של המהלכים הללו? ואולי האמת לא בצד של הממשלה ושהם הולכים הרבה יותר מדי רחוק?

חסרים אנשים אינטליגנטים שתומכים ברפורמה?

בכל אופן אני תמיד טוען שבמקרה שבו שני צדדים מנסים לקחת את הדיון לכיוון שלהם בקיצוניות, האמת נמצאת אי שם באמצע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 23, 2023 2:47 pm 
Freshman

זה כן אני כתב:

עובדתית, התפלגות קולות המצביעים בין הקואליציה (כולל שקד) לבין שאר המפלגות היא 50:50 בקירוב טוב מאוד.
זאת עובדה, אין באמת וויכוח על זה, נכון?
אתה חושב שיש יותר מצביעי אופוזיציה שתומכים ברפורמה מאשר מצביעי קואליציה שמתנגדים לה?
כי, וול, בעוד שכאן לא מדובר בעובדה קשיחה לגמרי, יש אינדיקציות די ברורות שזה לא המצב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 23, 2023 3:00 pm 
Junior

זה כן אני כתב:
בכל אופן אני תמיד טוען שבמקרה שבו שני צדדים מנסים לקחת את הדיון לכיוון שלהם בקיצוניות, האמת נמצאת אי שם באמצע.

בהמשך לדברים שכתבתי כאן: בגלל שאני מבין שהאמת היא איפשהו באמצע, שמחתי כשהצדדים הלכו להידברות, וממש התעצבנתי מכך שצמד הגלמים, גנץ את לפיד, החליטו לפרוש מהשיחות.
בסופו של דבר, אי אפשר לטאטא את הרצון של רוב העם ברפורמה. גם אם נצא מנקודת הנחה שרק מחצית מהעם רוצה רפורמה (למרות שחוקי הפורמט פה ברורים מאוד, ובסופו של דבר המנדטים הם אלו שקובעים, והם אלו שהביאו לנו את הממשלה המוזרה ביותר שקדמה לנוכחית) - גם אז אי אפשר להתעלם מהרצון שלהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 23, 2023 3:15 pm 
Hall of Famer

שקר, גזלייטינג, הזזת עמודי שער.

1. מספרית, אין רוב בעם לרפורמה. משתקף היטב בכל הסקרים מאז שהתברר מה הממשלה הזו עושה.

2. הבחירות לא היו על הרפורמה, כפי שהוכח מספר רב של פעמים.

3. הרפורמה היא לא נושא שהזיז משהו לאיזשהו מספר משמעותי של אנשים בעם עד שנתניהו התחיל להרגיש את חבל הדין מתהדק על צווארו, והתחיל לפמפם אותה בערוצי התעמולה שלו. לפיד האבא הביא את פרופ' פרידמן להיות שר משפטים בדיוק על הטיקט הזה, וזה הזיז כלום לאף אחד. יש לעם עשרות נושאים יומיומיים שמעניינים אותו פי מליון מהרפורמה, מיוקר המחיה הבלתי אפשרי דרך משבר הדיור ועד המצב הבטחוני, הרפורמה היא נטו עניין של נתניהו וחבריו המשיחיים-גזענים-דתיים-חולי ג'ובי שקפצו על העגלה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 23, 2023 3:15 pm 
Freshman

אין חולק על הרוב של הקואליציה, פשוט רצוי לא להיגרר לאמירות פופוליסטיות על רצון העם ורוב העם, כאשר זה לא המצב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 2876 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91 ... 116  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 46 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: