sheky כתב:
סמוטריץ' אכן דיבר על זה (ביטול עבירת הפרת אמונים וכו') ורוטמן גם שנים מדבר על זה, אני מסכים שבציונות הדתית זה היה דגל שהם, ובעיקר רוטמן, נשאו.
אבל הליכוד? מה היה שונה הפעם מהבחירות 2020 נגיד מבחינת הקמפיין? לא היה שום אזכור לנושא מבחינת נתניהו, הליכוד או קמפיין הבחירות. היו להם דגלים מאוד ברורים והרופרמה המשפטית הייתה הקטע של לוין בעיקר ( גם אוחנה וקצת אמסלם התבטאו בנושא) אבל המפלגה לא רק שלא דיברה על זה אלא הבהירה שזה לא התכנון בכל פעם שמישהו התראיין בצורה ישירה מדי.
הפחדות כאלו גם היו לפני הבחירות הקודמות, זה לא חדש
https://www.themarker.com/news/politics ... fe183e0000https://www.makorrishon.co.il/magazine/dyukan/197621/אני יכול לחפש עוד, אבל ההפחדות של השמאל/מרכז שעוד רגע הורסים את מערכת המשפט ( או הורסים משהו אחר) זה קורה כל מערכת בחירות.
גם לוין אומר את מה שהוא אומר כל מערכת בחירות, גם שם אין חדש.
בסוף הציונות הדתית ( ואולי גם עוצמה יהודית? אני באמת לא עוקב אחרי הפלופים האלו) אכן הניפו את הדגל הזה, יהדות התורה גם דיברו על זה בקטע של חוק הגיוס ועוד בודדים מאוד בליכוד. זה לא היה הדגל המרכזי של הקואליציה, בטח לא של הליכוד.
כמו שאמרתי לפלאש - תראה לי בבקשה קמפיין של המפלגה מלפני הבחירות בנושא... תראה לי את נתניהו מספר על זה (ולא עונה לשאלה בתשובה חצי ברורה)... הם באופן מאוד ברור הלכו על קו "ממלכתי".
אגב, הערה על ה17% שפלאש דיבר עליהם (לא מצאתי את הסקר בגיגול זריז אבל אני גם זוכר מספר כזה) - מה האחוז של הליכודניקים שתמוכים ברפורמה? זכור לי מספר סביב ה55%, אבל אם אני זוכר נכון זה לא ש17% מתנגדים ו83% תומכים.
גם חברי כנסת מהליכוד התראיינו בתקשורת ודיברו על הרפורמה. משליפה מהירה מהזיכרון אני זוכר ראיון עם מיקי זוהר שאמר שהם הולכים על פסקת התגברות ברוב של 61 (כשנשאל איתו האם לא דרוש רוב גדול יותר). והיו עוד. התחושה הראשונה של מצביעי הימין לאחר תוצאות הבחירות הייתה שהנה, עכשיו סוף סוף יש ממשלה ימנית הומוגנית - הולכים לקבל רפורמה במערכת המשפט. זה לא הגיע אלינו בחלום, זה הגיע אלינו ממסרים ברורים במערכת הבחירות. זה אפילו לא מסוג הדברים שאני צריך להוכיח ולחפור בגוגל כדי למצוא כתבות ו/או ראיונות, כי העניין הזה היה כ"כ ברור לכולם. שמעתי שהובאו כאן כל מיני טענות של משתמשים שטוענים שמכירים מצביעי ליכוד אחרים, שממש "המומים" ממה שקורה היום ושזו לא הייתה כוונתם (ומחר מצביעים למרצ כמובן), אבל אני לא מכיר אחד כזה. לכל היותר, מכיר כאלה שטוענים שצריך לחתור להסכמה רחבה. אני אגב כן באסכולה הזו, בערך (כלומר חושב שחיוני
מאוד להגיע להסכמה רחבה, אבל אם האופוזיציה תעשה שימוש לרעה בשיחות כדי למרוח זמן ולמסמס את הרעיון בכוונה, אז יש לחוקק לבד).
בוא נסכם שאם אתם טוענים שרימו את מצביעי הימין והליכוד בפרט, ולא היה לנו מושג בעצם שישנה כוונה לבצע שינויים במערכת המשפט, אז תשאירו את הבעיה הזאת לנו ואל תילחמו את מלחמתנו.
אגב, הטענה שלך שהשמאל בכל מערכת בחירות יוצא בקמפיין הפחדה אודות ריסוק מערכת המשפט מצד הימין, מביאה אותי לתהות האם הקמפיין הנוכחי הוא לא אחד מהם. אתה יודע, בבחינת זאב זאב וכו'.