הוקיץ' כתב:
ERON89 כתב:
כמובן שאני מסכים איתך שלהגיד בוא 'נבנה' רכזים 2 מטר וכו זה דיבורים באוויר. רק מי שבחיים לא התעסק באימון יכול לחשוב שככה זה עובד, ובפועל למאמן יש השפעה מוגבלת מאוד על דברים כמו סגנון השחקן והטבע שלו ולראייה הדוגמאות שנתת.
מה שכן, את מעט הפרוספקטים שיש לנו בארץ שכן מתקרבים לטייפ הזה של שחקנים הייתי מצפה לראות בנבחרות. זה מתחבר מעולה לדיון שעשינו פה על גארדים כמו קוקטק וויטלם, כשאני אומר לך בוודאות שיש אלטרנטיבות אחרות. לא רכזים 2 מטר אבל כן ילדים שיודעים לעבוד עם הכדור והם באיזורי ה195. בעייני הם היו חייבים להיות בנבחרת. אבל הגישה של פיני גרשון ואיתו של כל איגוד הכדורסל הוא ניצחונות בכל מחיר, ממש לא מעניין מי מביא אותם ועל חשבון מה זה בא, כי הם כמו מחלקות הנוער המובילות (לפחות חלק מהן) בארץ חושבות רק על מה יגידו עליהן באותו רגע. אני מאוד מאוד לא אוהב את הגישה הזו ובעייני היא אחת הבעיות המרכזיות פה.
מסכים לגמרי.
זה גם הזימון של ויטלם וקוקוטק השנה או של מנצ'ל בשנה שעברה, זה גם חוסר הקרדיט לדולינסקי למרות שבעיני הוא טופ 3 כשרונות בנבחרת הזאת בעוד מישהו כמו אבנרי כנראה לא יהיה יותר משחקן ליגה לאומית, זה גם ההתלהבות חסרת הפרופורציות אצלנו מהישגים באליפויות גילאים, ועוד ועוד.
הכל מוכוון למקסימום ניצחונות שבתכלס הם די חסרי משמעות.
פה כבר קשה לי להסכים. אם מזמנים שחקן כמו אבנרי על חשבון דולינסקי לסגל, אז מילא, אבל שניהם כבר בסגל ומי שתורם יותר לקבוצה לנצח צריך לשחק. דולינסקי הכי מוכשר מבין הגבוהים והכי פוטנציאל להפוך לשחקן, אבל אם הוא לא מתאמץ מספיק בהגנה, או לא מאופס בהתקפה ופוגע בקבוצה, אז למה שישחק לפני שחקן שיכול כרגע לתרום יותר?
אגב, אם כבר מדברים על גבוהי הנבחרת - אני מצד אחד מבין את הניסיון עם פילוננקו (ובטח אם כבר מדברים על קידום פוטנציאל [למרות שבמקרה הזה לא נראה לי שזה היה שיקול]) אבל הוא נראה פשוט לא קשור. בקושי הצליח להחזיק כדור ולתת מסירה, לא סגר לריב', איחר לחזור מעזרה. פעם אחת הוא באמת הפריע לזריקה של צרפתי ושינה אותה. בכללי לדעתי הוא רק פגע.
מיכאלי כמובן היה שיפור גדול, אבל עכשיו אני מבין למה הוא לא היה נחשב לפוטנציאל מטורף. אתמול לפחות הוא נראה מאוד כבד. לא יודע אם זה פציעה או לא, אבל לא סתם הוא חטף מלא גגות וגם כשכבר נראה שהולך לסל קל חופשי לגמרי, עד שהגיע לטבעת כבר שני צרפתים הקדימו אותו.
דולינסקי עשה דברים יפים, אבל היה חסר לו קצת בסיומת.