שחקני כנף.
גם כאן יש לדעתי לא מעט סיבות לאופטימיות. יש בנבחרת הזו שלושה או ארבעה פרוספקטים (כהן, נווה, מיכאלי ודולינסקי) שתוך 4-5 שנים יוכלו אולי להתחיל להיכנס לנעליים של גינת, לוי ומנקו, שכבר מתקרבים לגיל 30 (יחד עם לוין מהעתודה). יחד עם רינסקי, אליעד טל, לוין, וברמן הקצת יותר מבוגרים (וקצת פחות מוכשרים), אפשר לקוות שלפחות שניים שלושה מהם יגיעו לרמת נבחרת בוגרת.
אורי כהן הוא זה שלדעתי אפשר לראות את המעבר שלו לבוגרים באופן הכי חלק, עם תפקיד מוגדר של 3 אנד D. ארוך וזריז מספיק כדי לשמור על שחקני כנף ופאוור פורוורדים קטנים ואני הכי סומך על הקליעה שלו מכל הארבעה, עם הכנה טובה ושחרור מהיר ויעיל. יש לו קצת נטייה להיעלם לרקע במשחקים והוא חייב לעבוד הרבה על הגוף. כרגע הוא רזה מדי וזה משמעותי גם בהגנה (בעיקר כשהוא שומר על מספרי 4) וגם בסיומת בטבעת. כל מגע מוציא אותו משיווי משקל והוא מתקשה לסיים בצבע בגלל זה. אם יוכל להוסיף כמות יפה של קילוגרמים (בכל זאת, הוא הבן של דרור כהן שלא בדיוק היה שחקן חלש) בלי לאבד מהזריזות והגמישות, זה יכול להעלות את התקרה בלא מעט. אבל גם בלי זה, לגמרי אפשר לראות את הכישרון וההתאמה למשחק הבוגרים. יכול להוריד כדור, מוסר לא רע, ובעיקר לא צריך את הכדור ביד כדי להשפיע.
אלון מיכאלי דווקא כן צריך את הכדור ביד, אבל זה לא בהכרח רע. מיכאלי עשה חתיכת קפיצה ביכולת בשנה האחרונה. לכו תראו משחקים שלו עם הנוער בשנה שעברה ולא תזהו שמדובר על אותו השחקן. הכדררור השתפר המון וגם הסיומת ליד הטבעת ובכלל. כבר דיברו על הניתור החסר וזו באמת בעייה מול שחקנים גדולים (למרות שנדמה לי שראיתי בעבר עם יותר אתלטיות ויכול להיות שיש כאן קצת השפעה של פציעה). אבל הוא שחקן חכם שמוצא דרכים לטבעת עם כדרור בכלל לא רע לגודל שלו (עדיין צריך לשפר, בעיקר את השמאל), עבודה רגליים יפה, מציאת פרצות וגם יכולת מסירה טובה מאוד. בטורניר הזה הוא גם קלע לא רע משלוש ומחצי מרחק, אבל אני צריך לראות יותר מזה כדי להאמין. בכל מקרה, יופי של מציאה. אם רק היה צעיר בחודש היה יכול לשחק עם הנוער גם בשנה הבאה. איך זה ייראה בעתיד? קשה לדעת, אבל דיברו כאן על תומר גינת וזו נראית לי כמו התקרה של מיכאלי (אגב, גינת בגילו לא היה ברמה הזו). אם הוא גם יגיע אליה זה יהיה יופי. גם אלישי כדיר או האבא של השחקן מלמעלה יכול להיות נחמד.
עופרי נווה הוא לפעמים שחקן קצת מתסכל. אתה רואה את הכישרון אבל הוא לא תמיד מצליח להביא אותו לידי ביטוי. באליפות הזו דווקא כן אחרי שנתיים די מאכזבות עם הנוער של מכבי (ראו תסמין קנטאקי מלמעלה). בעיקר בשלושת המשחקים הראשונים, שבהם הוא קלע ביעילות מפתיעה והיה אקטיבי בהתקפה (בהגנה הוא תמיד אקטיבי). חלק מזה זה השלשות שנכנסו יפה אבל הוא גם תקף את הטבעת בחיתוכים ונתן כמה מסירות יפות. סך הכל, אחלה של טורניר, שנותן קצת תקווה לקפיצת מדרגה בשנים הבאות. לא כל כך מאמין שזה יקרה כבר בשנה הבאה בווסט וירג'יניה. קשה מאוד לפרשמנים שהם לא עילויים לקבל דקות משמעותיות בתכניות היי-מייג'ור בקולג'ים. מי שמצפה לראות אותו מקבל 15-20 דקות כבר בשנה הבאה הולך כנראה להתאכזב. רד שירט (שנה בלי לשחק, כמו ירין חסון בקונטיקט) או 5-10 דקות למשחק במספר מוגבל של משחקים נראה סביר יותר. מעניין אם תהיה לו במקרה כזה סבלנות לחכות 4 שנים כמו סורקין ולא לחזור לארץ אחרי שנה. בקיצור, לא בטוח שאני מת על ההחלטה הזו אבל מעריך את האומץ לנסות. לטווח הארוך, הרבה תלוי בקליעה. בטורניר הזה זה נראה יופי עם 47% משלוש (יותר טוב מאורי כהן), אבל כרגע אני לא כל כך מאמין בקליעה שלו ובלעדיה הוא די מוגבל התקפית. עדיין נותן אחלה של תרומה הגנתית, שלדעתי נותנת לו רצפה די ברורה של שחקן ליגת על בעוד כמה שנים.
איליי דולינסקי שוב אכזב אותי. הוקיץ' התלונן כאן על המאמנים שלא נתנו לו מספיק דקות. אבל בעיני זה היה מוצדק. מאוד לא אוהב את קבלת ההחלטות שלו במשחקים וגם לא את ההגנה. לוקח זריקות לא קשורות, מכריח כדרורים מיותרים ומאבד, לא ממש שם גוף בצבע ומפספס קריאות הגנתיות, ובאופן כללי לא כל כך מחובר לקבוצה. כן, יש כאן לא מעט כישרון, אבל בשנה וחצי האחרונות זה נראה שהוא בעיקר הלך אחורה. זה ממש לא מאוחר מדי ועם אימון ועבודה יותר טובים משהוא קיבל בנוער של הפועל ת"א הוא יכול עוד לחזור לקו של עלייה (צריך הרבה עבודה על הגוף, על הדיוק ביכולות, וגם על הצד המנטאלי). אבל כרגע זה לא ממש נראה טוב.
רועי אבנרי גם לא קיבל יותר מדי דקות. במקרה שלו, לדעתי הכישרון מוגבל ביותר. בעיקר עניין של אתלטיות חסרה ואיטיות יחסית, יחד עם גודל לא מלהיב לקומבו-פורוורד. יכול לקלוע את השלשות, אבל לא עושה הרבה יותר מזה התקפית ברמות הגבוהות וההגנה גם הולכת להיות בעייתית מול שחקנים עם גודל ואתלטיות. יש מצב שיצליח להגיע להיות שחקן נישה בליגת העל אם השלשות יפלו באופן עקבי, אבל לדעתי לאומית זו תוצאה יותר סבירה.
נכניס כאן גם את פאבל פילוננקו, למרות שהוא לגמרי לא שחקן כנף. הראה קצת סימנים מעניינים. כנראה השחקן הכי בוסרי בנבחרת הזו. מתקשה עדיין לסיים ביעילות בצבע אבל הראה ניידות לא רעה בשני צידי המגרש וגם קצת קשיחות הגנתית. קשה לדעת לאן זה יכול להתפתח. הוא רק בן 17.5 ויש עוד הרבה מקום לשיפור. נחכה בסבלנות.
מבט לשנה הבאה בנוער: שרף אמור לחזור ויחד עם מאייר, גולדמן, בלגה וסלע יש כאן בסיס מצויין בקו האחורי. הקו הקדמי לעומת זאת צחיח להפליא. אם פילוננקו ומיכאלי היו צעירים בחודש היה עם מה לעבוד אבל בלעדיהם זה הולך להיות קשה. אולי ג'ול כארם יעשה קפיצה סטייל מיכאלי, אבל קצת קשה לסמוך על זה.
בעתודה, לעומת זאת, העניינים נראים די ורודים. דורון, אונצ'ה, למפרט וכנראה גם שרף אמורים להצטרף לנועם יעקב לקו אחורי חזק מאוד. יחד עם ברמן, נקרשביץ נוה, כהן ומיכאלי בכנפיים ו-וולף בבצבע זו יכולה להיות אחלה של של נבחרת.
|