סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ג' נובמבר 19, 2024 3:42 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 2876 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102 ... 116  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ג' אוגוסט 01, 2023 2:18 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
sheky כתב:
עמוס לב כתב:
3. לגבי החוק שניסים ואטורי קידם, של ביטול אישור בג"ץ על פסילה של ועדת הבחירות, אתם נפלתם בפח של הח"כ המכובד. זה לא חוק שלו, אלא חוק שאיווט ליברמן העלה בעבר. ואטורי קידם את החוק הזה רק כדי להראות את הצביעות של האופוזיציה/תקשורת. כרגע הוא משהה/מוריד את החוק. נכון שזה לא ההתחלה של הדיקטטורה כפי שניסו להציג את החוק הזה, אבל נחמד לדעת שבכנסת ישראל מעלים חוקים רק כדי לעשות דווקא ואז להוריד אותם מסדר היום. החוק הזה לא היה החוק היחידי שואטורי העלה כדי לבלבל את האוייב, הוא העלה עוד 11 חוקים שהאופוזיציה בעבר העלתה. לא יודע מה הם החוקים האחרים שהוא בחר להעלות, אבל אין ספק שיש פה תמורה נהדרת לכספי הציבור שואטורי מקבל.

איזו צביעות של אופוזוציה/תקשורת בדיוק הוא חשף פה?
ליברמן לא היה בדיוק אהוד ב2015 כשהוא העלה את ההצעה ואותו מחנה שהיום נגד נתניהו היה אז נגד ליברמן.
ליברמן "הצטרף" למחנה הרל"ב רק כדי לדפוק את ביבי ואני די בטוח שרוב מוחלט של אנשי השמאל-מרכז עדיין חושבים על ליברמן שהוא גזען מושחת (לפחות אני חושב ככה). להביא את ליברמן כאמת מידה למשהו זה מצחיק...

אני לא יודע אם ליברמן הוא גזען מושחת, בהחלט יכול להיות, אבל לזכותו ייאמר שהוא היה שר אוצר מצוין
ושהוא היחיד, פחות או יותר, שמתנהג כמו אופוזיציה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 01, 2023 2:20 pm 
Hall of Famer

אגב זה הגיון מאד אופייני למשיחיים וחמוריהם משאר העמים לחוקק מצד אחר חוק להחמרת ענישה על "עבירות מין לאומניות", ומצד שני להגיד "יגאל עמיר רוצח כמו כולם".

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 01, 2023 3:10 pm 
Junior

עמוס לב כתב:
3. לגבי החוק שניסים ואטורי קידם, של ביטול אישור בג"ץ על פסילה של ועדת הבחירות, אתם נפלתם בפח של הח"כ המכובד. זה לא חוק שלו, אלא חוק שאיווט ליברמן העלה בעבר. ואטורי קידם את החוק הזה רק כדי להראות את הצביעות של האופוזיציה/תקשורת.

הדבר היחיד שואטורי הוכיח כאן זה שהוא ועוד כמה חבריו, כשהם אומרים - "הנה מחאתם כפיים על נאום של לפיד לפני עשור והנה אתם מתערמים על אותו חוק של ליברמן לפני עשור" - לא יודעים להבין מורכבויות. מבחינתם זה 1 או 0.
בעוד אנשים קצת יותר מיושבים מבינים שאי אפשר לקחת משהו ולהוציא ממנו כל הקונטקסט וכאן הקונטקסט הוא מי שמציע מה שמציע, על סמך כל מה שקורה כאן בחצי השנה האחרונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 01, 2023 3:23 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
והוא גם לא השהה או השעה את החוק. יש עכשיו פגרה וממילא אין חקיקה עד אמצע אוקטובר.

ומי אמר שאני סומך על אנשי האופוזיציה כשהם מקבלים כוח? להיפך, גם ליברמן וגם גנץ ולפיד ובנט כמו שכבר הראיתי יכולים לבוא בטענות על אונס חוקי יסוד למשל. אני לא סומך על אף רשות מבצעת עם כוח בלתי מוגבל, מאף צד, ולא משנה ההרכב שלה. רשות מבצעת עם כוח בלתי מוגבל לא יכולה שלא לגלוש לדיקטטורה, כבר הסברתי למה וגם הבאתי דוגמאות (מימין ומשמאל).
אבל ניצול ציני לרעה של חוקי יסוד כמו שמנסים לעשות עכשיו, כדי ליצור פה את אותה רשות מבצעת עם כוח בלתי מוגבל עם מנגנוני שיריון אחד על השני, כזה עוד לא היה.

אין לי ספק, אגב, שאחרי שיסיימו לאנוס את חוקי היסוד וליצור את אותה רשות מבצעת בלתי מוגבלת - הם ישריינו את חוקי היסוד ויקבעו רוב מיוחס של 80 או 90 ח"כים כדי לשנות אותם בחזרה. ואז יגלגלו עיניים לשמיים ויגידו - רציתם חוקי יסוד משוריינים, לא ככה? אז קבלו.
כפי שכבר אמרתי, אפשר ללעוג לצעקנים של הימין - אבל המנהיגים שמנהלים את ההפיכה הזו, ובראשם הקאפו די טוטי קאפי, יותר חכמים, יותר חרוצים, ויותר יסודיים מכל מה שיש לשמאל-מרכז להציע. צריך להודות בזה ביושר.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 01, 2023 3:48 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

אחד הטיעונים נגד המחאה המצחיקים ביותר שנתקלתי בהם (באדיבות החבר שנהיה ביביסט לאחרונה) הוא שמצד אחד הם טוענים ש"ממשלה מחליפים בקלפי" ובאותה נשימה מתלוננים שלמחאה לא משנים חוקי הרפורמה וכל מה שהיא מנסה לעשות זה להפיל ממשלת ימין...
כאילו מה הם רוצים שנעשה? נשב רגל על רגל עוד 3 וחצי שנים עד לבחירות הבאות בזמן שהם בינתיים מחוקקים מה בז' שלהם?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 01, 2023 3:59 pm 
Senior

ממליץ בחום לקרוא תגובות של צופי ערוץ 14 לגבי שטראוס. מאוד מצחיק. עכשיו הם מחליפים את התמי4 שלהם. ינון מגל מחפש מכשיר שומר שבת.

לדעתי אגב זה זמן מעולה לרכוש מאזדה או BMW במחיר מציאה מאחד המפגרים האלו, עכשיו כשדלק מוטורס מחרימים את ערוץ 14 גם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 01, 2023 4:08 pm 
Junior

ציטוט:
ומי אמר שאני סומך על אנשי האופוזיציה כשהם מקבלים כוח? להיפך, גם ליברמן וגם גנץ ולפיד ובנט כמו שכבר הראיתי יכולים לבוא בטענות על אונס חוקי יסוד למשל. אני לא סומך על אף רשות מבצעת עם כוח בלתי מוגבל, מאף צד, ולא משנה ההרכב שלה. רשות מבצעת עם כוח בלתי מוגבל לא יכולה שלא לגלוש לדיקטטורה, כבר הסברתי למה וגם הבאתי דוגמאות (מימין ומשמאל).
אבל ניצול ציני לרעה של חוקי יסוד כמו שמנסים לעשות עכשיו, כדי ליצור פה את אותה רשות מבצעת עם כוח בלתי מוגבל עם מנגנוני שיריון אחד על השני, כזה עוד לא היה.

זה בדיוק מה שאלו המתונים שהם עדיין בצד של הממשלה, לא מבינים. בדיוק זיקקת את הנקודה.
גם הרבה מאנשי השמאל לא היו רוצים לתת כזה כוח לצד שלהם. האינטרס שלנו, בהינתן המון נבחרי ציבור רעים מאוד, זה לתת להם כמה שפחות שליטה על חיינו. בקצוות של שני הצדדים, ברור מאוד למה הם מאוד רוצים שיהיה להם שליטה בלתי אמצעית בכל הנוגע לחיינו. בכל האספקטים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 01, 2023 4:13 pm 
Hall of Famer

Lakic כתב:
ציטוט:

גם הרבה מאנשי השמאל לא היו רוצים לתת כזה כוח לצד שלהם. האינטרס שלנו, בהינתן המון נבחרי ציבור רעים מאוד

ובהינתן המין האנושי

* אנחנו מדברים לא רק על מי שנמצא במפה הפוליטית כעת
אלא גם עשוי להגיע בהמשך...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 01, 2023 4:20 pm 
Junior

Att כתב:
Lakic כתב:
ציטוט:

גם הרבה מאנשי השמאל לא היו רוצים לתת כזה כוח לצד שלהם. האינטרס שלנו, בהינתן המון נבחרי ציבור רעים מאוד

ובהינתן המין האנושי

* אנחנו מדברים לא רק על מי שנמצא במפה הפוליטית כעת
אלא גם עשוי להגיע בהמשך...

בוודאי.
הכלכלן הראשי של קהלת בעצמו ציין את החשש הזה בהקשר של הרפורמה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 01, 2023 8:49 pm 
Junior

אפשר להיות רגועים -
טלי גוטליב, דיסטל ולווין חתמו על מסמך בנוגע לאחדות העם.
אני מניח שיש מי שכבר מכין את עצמו לועדת חקירה שתבוא בהמשך.

תמונה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 02, 2023 12:34 am 
Hall of Famer

לא תהייה. לא על זה.
בוועדה שתהייה הם יהיו החוקרים, לא הנחקרים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 02, 2023 3:42 am 
Hall of Famer

זה לא יכול להיות מקרי, כל הסיפור הזה.
מה הם עשו, למדו איך מתנהלות מערכות יחסים רעילות
ועכשיו עובדים סעיף-סעיף לפי ספר החוקים?

באמת שכל מה שקורה עכשיו מגיע לנו.
מי האנשים שהיו מסוגלים להצביע לחבורת ה"אין כאבי בטן על חיילים או על מקרי אונס"
מי האנשים שהיו מסוגלים להצביע לראש ממשלה שמעכב במשך שנתיים תקציב מדינה כי זה מתאים לו פוליטית
ושאר ההזיות שהיו כאן בשנים האחרונות.
וזה עוד לפני ההצבעה לש"ס שבראשה עומד אדם שהורשע בפלילים
והצבעה לתומכי טרור לשעבר שמחזיקים בדעות סופר קיצוניות וחשוכות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 02, 2023 9:49 am 
Hall of Famer

ואי אפשר לפטור מאשמה גם את מי שהצביעו למפלגות שהיו סכנה לאי מעבר אחוז החסימה, ולמטומטמים הגאוותנים שלא הבינו את הדבר הזה שנקרא בלוק טכני.
רק תחשוב שהשלטון היה עם 61 או 62 מנדטים ולא 64. הבדל עצום בדינמיקה.
אבל כולם נורא נורא נורא אידאולוגים, ימותו עם הפאתוס שלהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 02, 2023 8:18 pm 
Hall of Famer

הציוץ הזה של חיים לוינסון הצחיק אותי ממש היום

https://twitter.com/chaimlevinson/statu ... 7826377728

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 02, 2023 11:04 pm 
Junior

גם מזה יצליחו להתעלם?
בתוך השיחה בין גלנט ללוין, ביבי מציע את הועדה לבחירת שופטים. רק יש בעיה, כחלק מהסכם ניגוד העניינים שלו, אסור לו בכלל לעסוק בועדה לבחירת שופטים.
נבצרות. עכשיו.

https://twitter.com/Itai_Leshem/status/ ... 1767733248

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 03, 2023 7:19 am 
Sophomore

Lakic כתב:
גם מזה יצליחו להתעלם?
בתוך השיחה בין גלנט ללוין, ביבי מציע את הועדה לבחירת שופטים. רק יש בעיה, כחלק מהסכם ניגוד העניינים שלו, אסור לו בכלל לעסוק בועדה לבחירת שופטים.
נבצרות. עכשיו.

https://twitter.com/Itai_Leshem/status/ ... 1767733248

אתה לא בכיוון, גם אם ביבי יאנוס את אמא שלהם גוש השחיתות ומצביעיהם ימצאו תירוץ להמשיך ולתמוך בו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 03, 2023 8:57 am 
Junior

הם לא צריכים תירוץ.
אבימאל הסביר את זה יפה מאוד פעמים רבות - מה שהממשלה עושה זה תמיד תמיד מה שהרוב רוצה ואם יש לך בעיה אתה מוזמן לגשת להצביע עוד 3 שנים.
רוב הציבור רוצה חוק פטור מגיוס לחרדים בלבד, רוב הציבור רוצה את חוק טבריה שיכול לעזור למקורב לדרעי, רוב הציבור רוצה להגדיל תקציב ישיבות על חשבון החינוך המיוחד...
אם זה לא מתאים לך חכה יפה 3 שנים ותלך לקלפי (בהנחה ורוב המצביעים ירצו שהמתמודד שאתה תומך בו ירוץ).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 03, 2023 10:42 am 
Hall of Famer

ועד אז תסתום. הממשלה תחליט אם יש לך זכות לדבר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 03, 2023 11:12 am 
Junior

בקרב הגברים החרדים, עלה שיעור התעסוקה מ-53.1% בממוצע בשנת 2022 ל-55.3% ברבעון הראשון של 2023, ו-55.8% ברבעון השני. יעד התעסוקה לגברים חרדים בגילאי העבודה העיקריים לשנת 2030 הוא 65% – ובמידה וירד גיל הפטור מצה"ל אל מתחת ל-22 יועלה היעד ל-70%.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 03, 2023 11:30 am 
Sophomore

צודקים, זאת דמוקרטיה אמיתית.
תבינו, פשוט עד היום חייתי תחת משטר דיקטטורי של האליטות ובג"צ אז כאזרח שטוף מוח אני לא יודע אחרת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 03, 2023 11:38 am 
Sophomore

Lakic כתב:
בקרב הגברים החרדים, עלה שיעור התעסוקה מ-53.1% בממוצע בשנת 2022 ל-55.3% ברבעון הראשון של 2023, ו-55.8% ברבעון השני. יעד התעסוקה לגברים חרדים בגילאי העבודה העיקריים לשנת 2030 הוא 65% – ובמידה וירד גיל הפטור מצה"ל אל מתחת ל-22 יועלה היעד ל-70%.

קודם כל, משמח שאחוז התעסוקה שלהם עולה.

בנוגע למודגש, אחת הטענות של החרדים כנגד גיוס לצה"ל היא שלא ניתן יהיה לשמור על אורח חיים חרדי בצבא.

בסאבטקסט של הטענה ובכלל בכל אורח החיים החרדי ששם דגש על בידוד הפרט מהסביבה החיצונית מסתתר הפחד שמא הגבר החרדי יבחר שלא להמשיך לקיים את אורח החיים הזה.

ואני שואל, אם זו הדרך הנכונה לחיות אז ממה בדיוק מנהיגי הציבור הזה מפחדים?
אם החשש שבן אדם שנולד, גדל והתחנך בתוך הסביבה הזאת ישנה את דעתו בגלל שבגיל 18 (!!) הוא נחשף לאורחות חיים אחרות, הוא כל כך גדול אז אולי הבעיה היא באורח החיים הזה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 03, 2023 8:58 pm 
Junior

אם אני מבין נכון, אם היה "חוק גיוס חובה" ללימוד בישיבה 3 שנים, וכמובן אין כפייה דתית ואפשר לאכול לא כשר ולא לשמור שבת ולצאת לבר בערב וכו, אבל במהלך היום צריך ללמוד תורה בישיבה עם חרדים וחרדלים, סתם להכרת היהדות כמו לימודי ספרות נניח. וכמובן מאוד לא מתאים לך גיוס חובה הזה למשהו שאתה לא מאמין בו. אבל ילדיך לא ירצו לעבור על החוק ויסכימו "להתגייס". לחילופין דמיין שצהל הופך ל80% חרדי/דתי עוד 20 שנה. לא תחשוש שהילד יגדל פאות אחרי 3 שנים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 04, 2023 2:23 am 
Freshman

המשפט הארוך והסתום הזה זאת דרך להצדיק את ההשתמטות החרדית?
כי אם כן, אז התשובה היא לא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 04, 2023 11:40 am 
Junior

ואם לא הצדקתי פטור אז תשובתך היא כן? :lol: אתה מבין מה כתבת?

עניתי לטענה שאין סיבה להניח שאדם ישנה את דעתו בגיל 18 כשהוא נמצא 3 שנים עם אוכלוסיה שונה ובתרבות שונה בתכלית. זה לא קשור לשאלה אם חרדים צריכים להתגייס. הם צריכים לשפר אחוזי גיוס באופן שישתווה לאוכלוסיה בתל אביב. זה לא כזה קשה , הצבא צריך להיערך טוב יותר לגיוס חרדים כמו שעשו בכפיר, החרדים עם הזמן ישלחו את נפלטי הישיבות לצבא וזה יגיע בסוף ל40%. היום חרדים צעירים חוגגים עצמאות, מגיעים לסיפורי לחימה בגבעת התחמושת, מחוברים יותר לארץ. הם יתגייסו יותר, במקביל מדינת ת"א בצניחה חופשית באחוזי גיוס, ומתישהו שתי האוכלוסיות ייפגשו איפושהו ב40% גיוס. האוכלוסיות הבאמת ציוניות מודיעין ירושלים היישובים הפריפריה ימשיכו להתגייס באחוזים גבוהים והסיפור הזה ישקע. זה תהליך שיקח 20 שנה אולי, והמלחמה לגייס בכוח אבודה מראש

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 04, 2023 12:09 pm 
Junior

לפי כלכליסט: המולטי מיליארדר היהודי-אמריקאי, ארתור דנצ'יק, הודיע כי הוא מפסיק לתרום לפורום קהלת. הוא התורם העיקרי לארגון.
בתגובה לפניית כלכליסט מסר דנצ'יק: "לאורך כל חיי תמכתי במגוון ארגונים שמקדמים את חירויות הפרט וחופש כלכלי לכל אדם. כשהחברה מפולגת באופן שמסכן את הדמוקרטיה, צו השעה הוא להתמקד בקירוב לבבות ובתיקון הקרעים שנפערו בלכידות החברתית. החלטתי להפסיק את תמיכתי במכוני מחקר בישראל, בכלל זה גם פורום קהלת. אני מאמין שבעת הזו, הדבר הנחוץ ביותר למדינת ישראל, הוא איחוי השסעים ושיקום האחדות הלאומית".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 2876 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102 ... 116  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], קרטמן ו 40 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: