סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ג' נובמבר 19, 2024 1:25 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 38 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: נבחרת הקדטים - קיץ 23
הודעהפורסם: ד' אוגוסט 02, 2023 10:46 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (0)
[היה נדמה לי שאולי כבר היה אשכול פתוח, אבל לא מצאתי]

מתחילים ביום שבת, וישר מול ספרד!

בינתיים עלתה סקירה של הכשרונות הבולטים בטורניר. לא ראיתי שם מישהו שהלהיב אותי במיוחד. אולי דקלאן דורו הגרמני שמשחק בריאל ויש קווי דמיון לאוסמאן גארובה (לא יודע אם בהכרח בסגנון משחק, אבל בנתונים וביכולת האתלטית ובכך ששניהם התפתחו פיזית בגיל מאוד מוקדם)
https://www.fiba.basketball/europe/u16/ ... -in-skopje

סגל הנבחרת שלנו שמסתמן לפי משחקי ההכנה:
יונתן קלר, עמק חפר
אביאל מאמו, מכבי ת"א (שנה שנייה בנבחרת)
עידו קנטרוביץ', כפ"ס
יפתח שלמון, עמק יזרעאל (שנתון 2008!)
שון דליד, מכבי ת"א
מתן שטרייט, גלבוע-מעיינות
אור פארן, גבעתיים
גבריאל ארטמנקו, מכבי ת"א
עדי רינסקי, גלבוע-מעיינות
גיא חמו, הפועל ת"א
אביב ארונוב, עבר עכשיו מהפועל ת"א לגליל
אלון ראכלין, הפועל ת"א

זיו ברקו מגלבוע, שדובר עליו קצת באשכול דור העתיד ושהיה אחד ממצטייני העונה בליגת הנערים הוא יליד דצמבר 2006, אז לא יכול להיות בנבחרת. כנ"ל שגיא גודס (הבן של...) שהוא יליד דצמבר ולא יכול לשחק בנבחרת למרות שכיכב בליגה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 03, 2023 3:19 am 
Sophomore

שנתון 2007 הישראלי לא נראה חזק במיוחד.

כמה שאני מכיר קצת מהרשימה שלמעלה:

יפתח שלמון הצעיר (2008 כאמור). אולי השחקן הכי מעניין בעיני. גודל טוב (באיזור ה-1.94), אתלט לא רע, וקליעה טובה משלוש.

גם אור פרנקל מהפועל רמת גן הוא כישרון חביב. גארד בגובה 1.90 בערך ואולי האתלט הכי טוב בנבחרת הזו. צעיר יחסית (עוד לא בן 16) ולא בטוח כמה זמן משחק הוא יקבל אבל לטווח הארוך נראה יותר מעניין מרוב האחרים.

על אביב ארונוב (גם יליד 2008) דיברנו לא מעט בת'רד של כשרונות העתיד. לא נראה לי שהוא הולך לשחק כאן הרבה וחבל.

יונתן קלר (בערך 1.85) הוא גארד מעמק חפר. אולי יוצר המצבים הכי טוב של הנבחרת הזו, וזה לא בהכרח מחמאה. שליטה טובה בכדור ושחרור קליעה מהיר משלוש עם טווח. יש מצב שיהיה הסקורר המוביל של הנבחרת והאיש שהולכים אליו בסוף התקפה כשהדברים תקועים. נוטה לפיזור ומאבד הרבה ואני ממש לא בטוח לגבי הפוטנציאל לטווח הארוך.

אביאל מאמו ממכבי ת"א הוא השריד היחיד מנבחרת הקדטים של שנה שעברה. סמול פורוורד חזק עם גודל סביר כרגע (1.93) ואתלטיות לא רעה. אבל לוקה בטכניקה ובעיקר בקליעה. עדיין יכול להיות אחד הסקוררים המובילים של הנבחרת הזו (הוא השחקן הכי מבוגר שלה) אבל יצטרך שיפור גדול כדי להגיע לרמות הגבוהות בבוגרים.

שון דליד (1.84), גם כן ממכבי, יהיה נראה לי הרכז הפותח. שחקן זריז וחביב אבל הגודל לא מבשר טובות והוא גם לא סקורר יוצא דופן.

בצבע כרגיל אין לנו הרבה מה למכור, למרות שהמצב קצת יותר טוב מבשנה שעברה. תמיר גולד וגבריאל ארטמנקו, שניהם ממכבי ת"א, באיזור ה-2.03. גולד בעיני קצת יותר מוכשר אבל גם יותר רזה ופחות מוכן להתמודד עם גבוהים עבי בשר בצבע.

בקיצור, כשרונות ברמה של יעקב, שרף ומאייר אין כאן כנראה. אבל זה סוג הטורנירים שלפעמים שחקנים יכולים לפרוץ בהם ולהראות פוטנציאל עתידי שלא ממש ראינו קודם. וחוץ מזה, ניסיון העבר מלמד שבערך חצי מהשחקנים כאן די ייעלמו עד נבחרת הנוער בעוד שנתיים ואחרים יבואו במקומם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 03, 2023 11:14 am 
מנהל פורום

אז בהמשך למה שסאבוניס כתב, היום כבר פורסם הסגל הסופי ויש שינוי קל מהסגל שאני כתבתי: תמיר גולד בסגל במקומו של ארונוב.
לא יודע אם היו פה שיקולים של עמדות, כי כמו שסאבוניס כתב, גולד הוא יותר שחקן פנים ואורונוב גארד-פורוורד, או שעניינים אחרים כי למשל שמעתי לאחרונה שלארונוב יש בעיות אופי והוא דיי סולק מהפועל ת"א ולא רצו שימשיך שם. זה בהקשר לפוסט שרשמתי על המעבר הדיי מפתיע שלו מהאקדמיה של הפועל ת"א לקבוצת הנוער-לאומית (וכביכול גם הבוגרים) של גליל עליון.

הסגל הסופי:
https://ibasketball.co.il/%d7%a0%d7%91% ... %a4%d7%94/

וסקירה נוספת שאהבתי של ברק חקלאי:
https://www.facebook.com/PointsinPaint/ ... tid=oFTgtK

עדי רינסקי גם אמור להיות פוטנציאל טוב, לא? בגלבוע הבנתי שהוא משחק רכז והוא כבר מעל 1.90, כאשר אח שלו (הראל רינסקי) הוא קצת מעל 2 מטר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 03, 2023 2:55 pm 
Freshman

על הנייר זו נבחרת חלשה ביחס לנבחרות האחרונות שהוצאנו. לא מכיר מספיק לעומק אבל בגדול זו לא שכבת גיל טובה

לגבי רינסקי - שחקן מעניין. סייז טוב שמקבל החלטות טובות ועושה קצת מכל דבר, אבל שום דבר לא מצוין, מקווה שלא בונים עליו. בכל מקרה ככה זה היה בפעם האחרונה שראיתי אותו, אולי השתפר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 03, 2023 3:07 pm 
מנהל פורום

מעניין לראות שיש עכשיו ממש מגמה, שכנראה רק תתעצם בשנים הבאות, של ריכוז כל הכשרונות ב-4 מועדונים: מכבי ת"א, גלבוע, עמק חפר, הפועל ת"א. גם שימו לב שהשנה באף אחת מהנבחרות אין אף שחקן ממחלקת הנוער של ראשל"צ, שזה משהו שאני לא זוכר מתי קרה בעבר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 03, 2023 5:08 pm 
Sophomore

מסכים עם ארון לגבי רינסקי, זה היה גם הרושם שלי. אבל הוא כן שחקן נחמד עם גודל טוב וכנראה שיותר מעניין לטווח הארוך משחקנים כמו קלר ודליד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 03, 2023 11:42 pm 
Freshman

ודים כתב:
מעניין לראות שיש עכשיו ממש מגמה, שכנראה רק תתעצם בשנים הבאות, של ריכוז כל הכשרונות ב-4 מועדונים: מכבי ת"א, גלבוע, עמק חפר, הפועל ת"א. גם שימו לב שהשנה באף אחת מהנבחרות אין אף שחקן ממחלקת הנוער של ראשל"צ, שזה משהו שאני לא זוכר מתי קרה בעבר.

זה ממש נכון. זה מצטרף גם לתופעה שהולכת וגדלה של "שת"פים" של המועדונים האלה עם מועדונים יותר קטנים בסביבה הגאוגרפית בדרך למונפולים ממש שלהם על איזורים שלמים. אני חושב שזו דרך גרועה ללכת בה ובעייני זה לא יעשה טוב לכדורסל פה, מקווה מאוד שמשהו ישתנה אם כי אני לא אופטימי לגבי זה בכלל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוגוסט 05, 2023 3:58 pm 
Sophomore

מתחילים עוד מעט. סקירה יותר מקיפה על הנבחרת מהאתר של המנהלת:

https://www.basket.co.il/news.asp?id=36091

הגבהים כאן (רינסקי 1.97; מאמו 1.96; פארן 1.95) נראים לי קצת מופרזים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוגוסט 05, 2023 5:44 pm 
מנהל פורום

67-24... במחצית.
ספרד אומנם לא מדד, אבל גם לא בדיוק מבשר טובות להמשך הטורניר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוגוסט 05, 2023 5:57 pm 
Sophomore

כן, 43 הפרש במחצית (יכל להיות גם 50) זה בטח איזה שיא שלילי. מאמו היחיד שנראה כאילו הוא שייך לרמה הזו. שיא הנקודות למשחק באליפות הקדטים (127 לטורקיה מול צ'כיה ב-1991) בסכנה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוגוסט 05, 2023 6:56 pm 
מנהל פורום

נגמר רק 116-61.
קלר ומאמו הובילו את ישראל עם 12 ו-11 בהתאמה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוגוסט 05, 2023 10:10 pm 
Junior

בלי קשר להפסד ואולי גם,
לא מבין למה משדרים בטלויזיה ספורט בגילאים כאלה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוגוסט 05, 2023 10:36 pm 
Hall of Famer

מה עדיף? קרלינג?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוגוסט 05, 2023 10:42 pm 
Junior

מבחינת הטלויזיה עצמה,עדיף לשדר את זה מאשר קרלינג,
אני מדבר מהזווית של השחקנים עצמם. מיותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 06, 2023 1:32 am 
Sophomore

Lakic כתב:
מבחינת הטלויזיה עצמה,עדיף לשדר את זה מאשר קרלינג,
אני מדבר מהזווית של השחקנים עצמם. מיותר.

לא ברור לי על מה בדיוק התלונה. מי שלא רוצה, שלא יראה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 06, 2023 3:20 pm 
מנהל פורום

במחצית 34-23 לפינלנד, בקרב על המקום הלפני אחרון בבית.
לא יודע אם אנחנו הכי גרועים בכל הטורניר, אבל עם ובלי קשר לתוצאת המשחק אין ספק שהנבחרת שלנו הכי גרועה בבית הזה בוודאות ואם ישארו בדרג א' זה כנראה יהיה בזכות יום קליעה מטורף באחד המשחקים מהכריעים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 06, 2023 3:49 pm 
Freshman

אין ספק שאנחנו גרועים,אבל הפינים דווקא נראים יותר נגרים מאיתנו,אם ינצחו זה רק בגלל הגודל שלהם.יהיה פה קרב קשה על ההשרדות,צריך לקוות שאחרי ההפסד בשמינית נקבל נבחרת חלשה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 06, 2023 3:58 pm 
Junior

בינתיים רבע שלישי שבו הנבחרת מנצחת 6-22 מסדר פער מבטיח יחסית של 14 נקודות לקראת הרבע האחרון. מקווה שהם יצליחו לשמור עליו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 06, 2023 4:17 pm 
Junior

לא ראיתי את המחצית הראשונה, אז אין לי מושג איך הפינים הגיעו ל 34 נקודות, אבל מדובר בנגרים מדופלמים שכרגע עומדים על 25 אחוז מהשדה ו 38 אחוז מהעונשין. לא שאצל הנבחרת שלנו המצב הרבה יותר טוב, אבל בכל זאת האחוזים מהשדה הם 38 ומהעונשין 53.
בכל מקרה נגמר ב 18 הפרש לנו, אז לפחות לא נסיים במקום האחרון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 06, 2023 4:25 pm 
מנהל פורום

ניצחון 69-51!
מודה שבמחצית לא האמנתי שיכול להיות פער דו ספרתי במשחק הזה.
אני עדיין חושב שישראל לא נבחרת יותר טובה. נכון, הזריקות נכנסו באחוזים טובים ברבע השלישי וזה נתן מומנטום גדול, אבל כששיחקנו רע, זה נראה ממש ממש רע. בכלל משחק דיי זוועתי לצפייה. רמה נמוכה מאוד של קבלת החלטות, טכניקת מסירה, סיומות.
הסגל הזה מזכיר לי את הקדטים של שנתון 99 (עם רמי הדר כמאמן ועם עבו שזרק מעל 10 שלשות למשחק). מתוך אותו סגל רק 2 היו גם בעתודה של אותו שנתון שלקחה את הזהב (זיס וקרביץ).

קלר עם 19 נק' (4/11 ל-3), מאמו עם 16 נק' (4/17 מהשדה) ו-18 ריב', שלמון הצעיר עם 12 נק' (4/8 ל-3).
בלטו לרעה תמיר גולד הממש חלש, שאם אכן יש לו כישרון כדורסל, אז זה פשע לעתיד שהוא משחק סנטר. וקנטרוביץ' שנראה כמו שחקן מאוד שכונתי ולא מספיק מוכשר לרמות האלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 07, 2023 9:48 am 
מנהל פורום

ועוד בשורות טובות - ישראל כבר לא מחזיקה בשיא ההפסד הכי גדול בטורניר!! :D
הצרפתים, שהפסידו שלשום 102-94 לליטא, כנראה לא אהבו את האירוח במקדוניה והחליטו לדרוס את המארחים עם 113-56. לא נעים.

בצרפת אגב יש שחקן מאוד מעניין שכנראה שעוד נשמע עליו הרבה בעתיד -
ניית'ן סולימאן, סמול פורוורד בגובה 2.01, אתלט על, קלעי שלשות טוב ו... הוא בן 14. יליד 2009!
https://www.youtube.com/shorts/r7wQG99g6Y4
אחרי שני משחקים הוא עומד על 13 נק' ו-3.5 ריב' ב-16 דק' משחק בלבד. רק שתי החטאות עד כה במצטבר. גם בהפסד לליטא הייתה לו סטט' מאוד דומה לניצחון הענק על מקדוניה.

היום ב-17:00 ישראל תעלה לשחק מול נבחרת גרמנית חזקה, עם לא מעט פרוספקטים מעניינים משל עצמה (בעיקר דקלאן דורו האתלט). אין לנו סיכוי, אבל נקווה ליכולת קצת יותר טובה מאשר מול ספרד.
ומחרתיים, אם לא יהיו הפתעות מיוחדות, נפגוש נבחרת סרבית חזקה על העלייה לרבע הגמר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 07, 2023 4:33 pm 
Sophomore

ודים כתב:
ועוד בשורות טובות - ישראל כבר לא מחזיקה בשיא ההפסד הכי גדול בטורניר!! :D
הצרפתים, שהפסידו שלשום 102-94 לליטא, כנראה לא אהבו את האירוח במקדוניה והחליטו לדרוס את המארחים עם 113-56. לא נעים.

בצרפת אגב יש שחקן מאוד מעניין שכנראה שעוד נשמע עליו הרבה בעתיד -
ניית'ן סולימאן, סמול פורוורד בגובה 2.01, אתלט על, קלעי שלשות טוב ו... הוא בן 14. יליד 2009!
https://www.youtube.com/shorts/r7wQG99g6Y4
אחרי שני משחקים הוא עומד על 13 נק' ו-3.5 ריב' ב-16 דק' משחק בלבד. רק שתי החטאות עד כה במצטבר. גם בהפסד לליטא הייתה לו סטט' מאוד דומה לניצחון הענק על מקדוניה.

היום ב-17:00 ישראל תעלה לשחק מול נבחרת גרמנית חזקה, עם לא מעט פרוספקטים מעניינים משל עצמה (בעיקר דקלאן דורו האתלט). אין לנו סיכוי, אבל נקווה ליכולת קצת יותר טובה מאשר מול ספרד.
ומחרתיים, אם לא יהיו הפתעות מיוחדות, נפגוש נבחרת סרבית חזקה על העלייה לרבע הגמר.

סולימאן באמת כישרון יוצא דופן. כשגארובה בגיל הזה השתלט על אליפות אירופה לקדטים היה ברור שיש לו תקרה די קשיחה עם סט היכולות שלו. סולימאן כבר עכשיו עם טכניקה בכלל לא רעה וכמו שאמרת גם אתלטיות אדירה. ובטח גם עוד לא גמר לגבוה.

אגב, הוא לא היחיד. לצרפתים יש גם את הוגו ימגא, רק בן 15 (יליד יולי 2008), שמוביל אותם בנקודות באליפות (19 למשחק ב-17 דקות בלבד). עוד סמול פורוורד אתלטי עם סקיל, בגובה 2.02, שקולע שלשות (5 מ-7 בשלושה משחקים) ובכלל בקושי מחטיא (22 מ-30 מהשדה באליפות עד עכשיו).

בכלל, צרפת וספרד עשו בעשור האחרון קפיצה גדולה ברמת הכישרונות והטיפוח שלהם והשאירו אבק לשאר האירופאיות. בשנות ה-80, ה-90 והעשור הראשון של האלפיים יוגוסלביה/סרביה שלטה בכדורסל הנבחרות הצעירות. רוסיה ואח"כ ליטא זכו במדליות בסיטונות ויוון ואיטליה היו שחקניות מרכזיות. בעשור האחרון (רק 8 אליפויות קדטים בגלל הקורונה) ספרד עם 6 מדליות (3 מזהב) וצרפת עם 5 (2 זהב) השתלטו על אליפויות הקדטים. סרביה רק עם שתי מדליות בעשור הזה ואף זכיה באליפות. רוסיה התפוגגה לגמרי ויוון ואיטליה עם מדלית ארד אחת לכל אחת מהן בעשור הזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 07, 2023 5:48 pm 
Sophomore

ישראל וגרמניה בשוויון 20 במחצית באחד המשחקים הכואבים שיצא לי לראות אפילו ברמות האלו. הסיבה העיקרית היא שהגרמנים פשוט מחמיצים בלי סוף בצבע עם 6 מ-19 לשתיים (והם גם לא קולעים את השלשות ומאבדים לא מעט). ישראל לא ממש מגיעה למצבים בצבע, אבל גם היא מחמיצה את השלשות (2 מ-16). רוב הסיכויים שהגרמנים (בעיקר דורו שהיה נוראי) יתאפסו על עצמם במחצית השנייה. בישראל זה כמעט רק קלר שמצליח לעשות משהו וגם הוא לא מדוייק מהשלוש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 07, 2023 6:51 pm 
Sophomore

אז ישראל איכשהו נשארה במשחק עד הסוף והפסידה רק בשלוש עם הזדמנות להשוות שלא נכנסה. בעיקר זה היה משחק התקפי חלש מאוד של הגרמנים, שרק אתמול מתחו את הספרדים. בישראל, שלמון הצעיר ממשיך להראות ניצוצות של רול פלייר חביב עם כמה שלשות מהפינה. גם קלר עם משחק לא רע אבל השלשות לא נכנסו. אני מחבב יחסית גם את אור פרנקל, שמשום מה לא מקבל יותר דקות למרות חוסר הכישרון הכללי שמסביב (רכלין, גולד, חמו וקנטרוביץ').

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 07, 2023 7:10 pm 
Freshman

כל הכבוד שהצליחו למתוח את הגרמנים,קלר אכן שחקן חביב,כרגיל הבעיה אצלו זה הגובה ולא מעט פעמים נחסם,אבל מאוד מהיר,טכניקה טובה וגם מחלק אסיסטים לא רעים.
אני גם מחבב את פארן,הוא אולי השחקן האתלט ביותר בסגל,והוא נהדר הגנתית,עד כה 6 חסימות ב34 דקות בסך הכל בטורניר.
שלמון בנוי פיזית לא רע,בטח לשחקן הצעיר בסגל,יחסית גבוה,קליעה טובה מאוד,הבעיה שחוץ מהשלשות לא ראיתי ממנו פשוט כלום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 38 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 15 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה