סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ג' נובמבר 19, 2024 9:52 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 35 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ה' יוני 22, 2023 9:49 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (0)
picknroll כתב:
כמה זה נורא/מביך/משפיל שנערים מתאמנים עם הנשים?

על פי הראיון של אלי רבי, זה לא עובד כל כך טוב (הוא צריך כל הזמן לעצור ולהסביר להם מה לעשות או משהו כזה)

בכדורגל אגב יש קבוצות נשים שמשחקות נגד קבוצות הנערים של המועדון (בדר"כ u16 או u15) מכיוון שהם יותר מהירים ופיזיים מהשחקניות, למשל ארסנל:
https://www.goal.com/en/news/arsenal-wo ... 31d7b20acc

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 07, 2023 1:56 am 
Sophomore

נבחרת העתודה מעפילה לרבע הגמר לראשונה בתולדותיה (ומפסידה בו). לא הרגשתי שהסיקור מופחת מנבחרת הקדטים לדוגמא, בכל זאת כאן לא הוזכר כלום.
אנחנו מתעניינים בכדורסל גברים, הרבה הרבה יותר מכדורסל נשים. אני חושב שקשה מאד לחלוק על זה. מה הסיבות אני לא לגמרי יודע. מתקשה לקבל את התליה של זה ברמת הסיקור התקשורתי. חושב שזה משהו שיותר קשור אל אוהדי ועכברי הכדורסל עצמם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 08, 2023 2:58 pm 
מנהל פורום

אני מניח שזה קשור לזה שכמעט כל היוזרים כאן הם זכרים
אני יכול להעיד על עצמי שבתקופה של אליצור רמלה נגד רמת השרון
שהייתה יריבות עסיסית, אהבתי לראות את ליגת העל לנשים
אבל כשנוצרת מצוקת זמן פנוי הוא הספורט השלישי להיות מוקרב
אחרי הוקי קרח ופוטבול אמריקאי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 08, 2023 3:13 pm 
מנהל פורום

נבחרות צעירות זה גם ככה נושא דיי איזוטרי, אפילו פה בפורום, למעט מתי שיש איזה הישג קבוצתי יוצא דופן, אז כמה וכמה כאשר מדובר בכדורסל נשים.

לגבי נבחרת העתודה, זה מצחיק אם משווים לגברים, אבל מקום 7 בדרג א' זה בהחלט הישג ענק לכדורסל הנשים שלנו. לצערינו זה גם הישג חד פעמי שלא יחזור בקרוב. תחשבו שבמשך זמן רב מאוד כל נבחרות הנשים הצעירות היו בדרג ב' ורוב השנים גם לא נלחמו על העלייה אפילו. עצם ההימצאות בדרג א' היא הישג בפני עצמו. יש פה דור של כמה שחקניות שיש להן כישרון וסייז ברמה אירופאית וגם ניסיון בליגת העל מגיל מאוד צעיר. נבחרת הנערות למשל כבר הייתה הרבה הרבה יותר חלשה וניצלה בנס מירידת דרג.
אגב, בעתודה עשו מה שבגברים כמעט ולא עושים אצלנו - הקפיצו את השחקנית הכי טובה (ירדן גרזון) שתשחק רק בנבחרת הבוגרת למרות שהיא עדיין בגיל עתודה. אלא אם היא פצועה או משהו ואני לא מעודכן פשוט.
איתה אולי באמת היה סיכוי למדליה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 08, 2023 7:53 pm 
Hall of Famer

uriel17 כתב:
אני מניח שזה קשור לזה שכמעט כל היוזרים כאן הם זכרים
אני יכול להעיד על עצמי שבתקופה של אליצור רמלה נגד רמת השרון
שהייתה יריבות עסיסית, אהבתי לראות את ליגת העל לנשים
אבל כשנוצרת מצוקת זמן פנוי הוא הספורט השלישי להיות מוקרב
אחרי הוקי קרח ופוטבול אמריקאי

בימים של אליצור רמלה מול רמה"ש ראיתי גם.
ב-99' כשרמה"ש עלתה לגמר רונקטי ניסיתי להוציא גימלים בשביל לראות בבית (עזבו שמבלי לדעת נתתי תסמינים של התייבשות אז חיברו אותי לאינפוזיה ונשלחתי ללילה בר"מ 2 בכלל בתל השומר).
גם היה גמר דרמטי פעם בין אליצור חולון לרמלה שראיתי באדיקות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 08, 2023 10:10 pm 
מנהל פורום

עד היום אמבר הול היא מהשחקניות האהובות עלי בכל הזמנים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 08, 2023 11:14 pm 
Hall of Famer

יוניק כתב:
נבחרת העתודה מעפילה לרבע הגמר לראשונה בתולדותיה (ומפסידה בו). לא הרגשתי שהסיקור מופחת מנבחרת הקדטים לדוגמא, בכל זאת כאן לא הוזכר כלום.
אנחנו מתעניינים בכדורסל גברים, הרבה הרבה יותר מכדורסל נשים. אני חושב שקשה מאד לחלוק על זה. מה הסיבות אני לא לגמרי יודע. מתקשה לקבל את התליה של זה ברמת הסיקור התקשורתי. חושב שזה משהו שיותר קשור אל אוהדי ועכברי הכדורסל עצמם.

זה בעיקר קשור לזה שכדורסל נשים הוא פשוט מוצר נחות ברמתו מול כדורסל גברים. בלי שמץ של שוביניזם. מי שאוהב את המשחק ברמתו הגבוהה, ואין לו חיבור רגשי לקבוצה או שחקניות מסוימות, יתקשה למצוא עניין במשחק שהוא ברמה טכנית הרבה פחות טובה. זה תיעדוף נורמלי לחלוטין.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 09, 2023 8:57 am 
Sophomore

Hacohen כתב:
יוניק כתב:

זה בעיקר קשור לזה שכדורסל נשים הוא פשוט מוצר נחות ברמתו מול כדורסל גברים. בלי שמץ של שוביניזם. מי שאוהב את המשחק ברמתו הגבוהה, ואין לו חיבור רגשי לקבוצה או שחקניות מסוימות, יתקשה למצוא עניין במשחק שהוא ברמה טכנית הרבה פחות טובה. זה תיעדוף נורמלי לחלוטין.

נוטה להסכים איתך.
בפרט שבכדורסל, הפרשי הגובה, הכח והאתלטיות כל כך בולטים שזה נראה משחק שונה לחלוטין ומהנה הרבה פחות. אם לא היו אילוצים, אני חושב שנכון היה שנשים תשחקנה, במגרשים קטנים יותר, סלים נמוכים יותר, קשת קרובה יותר וכו'. זה היה נותן למשחק דמיון הרבה יותר גדול למשחק הגברי. אבל זה כמעט בלתי אפשרי כמובן לבנות מגרשי ספורט שונים לנשים בכל העולם.
מצד שני, בכדורסל מכללות, יש הבדל בין רמת הפופולאריות של הגברים והנשים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 09, 2023 9:31 am 
מנהל פורום

הפופולריות בכדורסל המכללות לא נגזרת מתוך רמת המשחק. זה משהו ייחודי ולא ממש קיים בכדורסל מקצועני.
גודל המגרש לא יודע עד כמה זה ישפיע. המשחק יהיה קצת יותר מהיר, אבל זה בעיקר גובה הסלים. בגדול לא רואה סיבה שלא להתאים את גובה הסלים למבנה הנשי. בחישוב גס סנטריות בגובה 1.90 זה בגדול מקביל לגברים 2.08, גארדיות או פורוורדיות של 1.80 זה פלוס מינוס כמו גברים 1.98-2.00. אז במקום 3.05 להנמיך ל-2.85 יהיה הגיוני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 09, 2023 9:54 am 
Hall of Famer

כמו שודים רשם, לא ניתן לגזור משהו מספורט המכללות.
ההשוואה הפשוטה היא ה - NBA לעומת ה - WNBA.
אני אישית לא מסוגל לראות כדורסל נשים ולא שלא נחשפתי בעבר. ראיתי גם קצת WNBA (מעט מאד בהתחלה בגלל החידוש) וכמובן בסוף שנות התשעים שליגת הנשים קיבלה חשופה עצומה עם המסע של רמת השרון וההצלחות של רמלה.
אני חושב שחוסר העניין בכדורסל נשים לא נובע בגלל אי שיוויון בתקציבים או בגלל חשיפה נמוכה (כאמור הייתה חשיפה עצומה לליגת הנשים), אלא פשוט בגלל שזה ספורט שלא מתחברים אליו והסיבות רשומות בהודעות למעלה.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 35 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 22 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה