Lakic כתב:
shmueliki כתב:
השאלה (רלוונטי גם לכדורסל במידה מסוימת) האם על כל הליגה "להתיישר" על פי הצרכים של 2-3 קבוצות?
מה צריך להיות האינטרס המרכזי? הצלחה באירופה? העלאת הרמה? מתן במה לישראלים צעירים ו/או בינוניים? ריבוי עבודה לסוכנים?!
האם אנחנו באמת חושבים שקבוצות מרכז-תחתית בליגה העל בכדורגל "צריכות" יותר מאשר 5-6 זרים בכדורגל? האם משהו בתקציב/קהל/יכולות מעקב ופיתוח שחקנים/מטרות שלהן - מצדיק את זה?
או מכסת זרים שנתית של 10 זרים בכדורסל?
לדעתי לא
אני אשאל אותך שאלה פשוטה - אנחנו עם מכסת זרים כבר כמה עשורים, האם ראית קשר בין זה לבין התקדמות של השחקן הישראלי? אני לא. זה בעיקר עוזר לכיסים של אותם שחקנים. בשוק תחרותי, אין שום סיכוי שחקן כמו יונתן כהן ירוויח באזור ה- 400 אלף דולר לעונה. ודור פרץ לא שווה חצי מיליון דולר לעונה. וסבע לא שווה חצי מיליון דולר לעונה. ולא צריך לשלם על שבירו או גיל כהן 700 אלף יורו רק דמי העברה. עדיף להעביר הגבלות מכאן לשחקן או שניים צעירים על המגרש או מינימום השקעה לנוער. ולבטל מכסת זרים.
אני לא חושב שזה רק עניין של רמה של השחקן המקומי, כלומר מבחינתי זה לא בהכרח הטיעון העיקרי.
(יותר נוח לי להביא "רפרנסים" מכדורסל בהקשרים הללו - שם אני שולט ועוקב יותר. ממש לא מתיימר להבין יותר מדי בכדורגל, בפרט ישראלי... אבל נחמד לי להשתתף בדיון, חרף שאני מעורה פחות משאר המשתתפים אני מניח)
אני פשוט באמת ובתמים לא חושב שב"קבוצות קטנות" (הגדרה לא רשמית - חלק לא מבוטל מהתקציב מגיע מרשות מקומית, אין הרבה קהל, אין פוטנציאל להתקדמות, משחקים פעם בשבוע וכו') זה "סביר" שתהיה כמות גדולה של זרים. זה נכון לחדרה, קרית שמונה וכו' בכדורגל, או קרית אתא וגליל-עליון ושות' בכדורסל.
אז יש סיטואציה שאנחנו "מרגישים" שעוד כמה זרים יעזרו לקבוצות הגדולות (בפועל, הגדולות גם בכדורסל וגם בכדורגל - בפרט בימים אלו, עושה רושם ש"מוצאות את הדרכים" לאזרח כמה זרים...) בהתמודדות שלהן באירופה וכו', אבל אני לא סבור שכמות גדולה של זרים תועיל ל"אינטרס הכללי של הענף/ליגה" (הלא מוגדר היטב) או לקבוצה הממוצעת/חציונית בליגה - לא מבחינת רמת הקבוצה לטווח ארוך, לא מבחינת גידול והשבחת שחקנים (ובכדורגל - מכירתם), לא מבחינת שיווק וחיבור לקהל, תמריץ למחלקת הנוער המקומית (רלוונטי יותר בכדורגל מאשר בכדורסל במובן מסוים), תמריץ לעירייה להשקיע וכו'.
כמדומני למרות שאצלנו יש מעט זרים בכדורגל - עדיין איכשהו הקרדיט לשחקן המקומי הצעיר הוא נמוך ביחס למדינות אחרות (ראיתי כמדומני מתישהו נתונים על זה, לא יודע לאתרם).
האם "לוגית" זה נשמע לנו סביר שדור תורג'מן (תקן אותי אם אני טועה, אבל "לא חלוץ שגדל פה כל יום, או שנתון") לא יכול להשתלב כשחקן במכבי תל אביב (הדי בינונית בתצורתה הנוכחית) גם בגיל 20?
אז קל וחומר אם יהיו פה עוד זרים...
ברור שאוהד ממוצע יעדיף זר תותח על פניו, אבל זר תותח עולה גם הרבה יותר ממנו. אז השאלה הנכונה יותר לטעמי היא עד כמה "זר מן המניין" עדיף עליו? לשנה הקרובה, וקל וחומר אם מתחילים לפתח את תורג'מן בתור מטרה במועדון לשנים שאחרי.
בפעם האחרונה אחליף בין הענפים לשם דוגמא - אני התמרמרתי פה בפורום קשות כאשר לפני 2 עונות דריק וויליאמס (זר בינוני לכל הדעות, וממש לא זול) קיבל פי 5 דקות יורוליג מאשר רומן סורקין. כנ"ל (באופן מופחת מטבע הדברים) בשנה שעברה, וכיום עובדתית סורקין הוא חלק ממכבי בעוד וויליאמס, פוייתרס ומרטין (כולם בסדר גודל של שכר כפול ממנו, לא עלות - נכון) - לא. קרי, למכבי בדיעבד "היה תמריץ" לשתפו יותר על פניהם, בהסתכלות לטווח ארוך (בדיוק כמו שקבוצות NBA יודעות לעשות כל כך יפה עם שחקנים בחוזה הרוקי שלהם).
אני אמשיך לחשוב שזה טימטום בחוקים הנוכחיים שקבוצות כדורסל "מן המניין" (לא השלוש-ארבע הגדולות) מביאות מתוך אסטרטגיה (ולא אילוץ) את זרים מספר 6-7-8, מה שבסופו של דבר מגיע על חשבון הסגל הישראלי שלהן.
למשל הבחירה של הרצליה בעונה הקרובה ללכת על 5 זרים במקביל (תוך ויתור עצום על כסף), וכנראה 6-7 במקביל בשלבים שונים בעונה (כמו בכל שנה) - במקום "להבטיח את הבמה"/להעלות קצת בשכר של קרביץ למשל. אני סולד מההחלטה הזאת, מכל ההיבטים. וכן, אני אעדיף לראות אותו בהרצליה (שאהדתי ממש בעבר הלא רחוק) מאשר עוד איזה סטיבי תומפסון ג'וניור ואחרים שמגיעים לפה לחודש-חודשיים, בשביל להיות מוחלפים בזרים אחרים וחוזר חלילה.