סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 15, 2024 11:40 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 1752 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 71  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: כדורגל ישראלי 21/22
הודעהפורסם: ה' אוגוסט 17, 2023 9:00 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
oren_80 כתב:
דניאל פרץ לבאיירן מינכן?

כישראלי שחי בסרט הייתי בטוח שהנה באיירן מחתימה מחליף צעיר לנוייר ואיזה כבוד לדניאל פרץ שהוא זה שנבחר אבל אחרי שצוללים לעומק נראה שהוא מועמד לעמדת השוער השלישי (שני עד שנוייר יחזור).

חתיכת דילמה. לא יודע מה לחשוב על זה.
אמנם באיירן נשמע נוצץ אבל שוער זה אחד התפקידים שהכי קריטי להם דקות. אני נוטה לחשוב שלא כדאי לו לעזוב את מכבי תל אביב אם הוא לא יקבל דק’ משמעותיות, אפילו בשביל באיירן.
הוא ישחק כנראה עם מכבי תל אביב במסגרת אירופאית* (יותר ממה שהוא ישחק בבאיירן) והוא יצבור עוד ניסיון.

*למרות שאיך שמכבי נראית אחרי מחצית אחת, לא בטוח שהיא תעלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 17, 2023 9:20 pm 
Hall of Famer

איזה דילמה, מה דילמה. עדיף לפרץ לחתום בבאיירן גם בתור קונוס צפון-מזרחי באימון כושר מאשר לשחק בישראל. אגב, נוייר בן 37 והמחליף שלו אולריך בן 35. פרץ בן 23. אם הוא יראה שהוא שווה את האמון, תהיה לו תוך מספר שנים לא רבות הזדמנות של ממש להוכיח את עצמו ברמה הגבוהה ביותר של הענף.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 17, 2023 9:29 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
כמו שהקבוצה שלו נראית הולכת להיפתר לו הדילמה אם בכלל יש כזו.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 17, 2023 9:42 pm 
Hall of Famer

מדוע לפרץ לא ללכת על זה? האם יהיה קיץ כלשהו בו לא יוכל לחזור ארצה (למכבי ת"א בפרט, גם מכבי חיפה מקום לא רע סך הכל, ואף לא יזיק להם שוער כנראה בשנים הקרובות...) בסכומי עתק?
בבאיירן יכולים לתת לו לשחק במסגרות הגביעים, שם גם יכולתו בפנדלים יכולה לעזור...
רק לחשוב על המעטפת שהוא יקבל, טיפים מנוייר, אימונים חדשניים וכו'

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 17, 2023 11:10 pm 
Junior

הפועל ב"ש מפסידה עמוק בתוספת הזמן ללבסקי סופיה שעברה לשלב הבא ושם תעוף על-ידי פרנקפורט.
מכבי ת"א, דיי בנס, מנצחת 0-1 את לרנקה ועולה לשלב הבא.

מבחינתי מה שקורה כרגע זה בדיוק ההבדל בין מכבי חיפה למכבי ת"א.
מכבי חיפה ידעה לנהל את הסיטואציה עם נטע לביא ולהשאיר אותו עד שמבטיחים אליפות ואת פלאניניץ להשאיר עד שהוא מעלה אותם לליגת האלופות ויש מחליף (למעשה היו 2) שחתמו יום אחרי. מכבי ת"א, עוד באמצע השלבים משחררת שחקנים כמו יבואנוביץ וכנראה פרץ מבלי להביא מחליפים. בשביל זה יש הנהלה וחליפות ואנשים שיושבים במזגן בכדי לטפל בסיטואציות האלה. כמעט שילמו ביוקר היום. יובאנוביץ היה יכול מאוד לעזור בצמד משחקים האלה שזהבי החמיץ ללא הכרה ומדקה 70 התקשה מאוד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 18, 2023 2:16 am 
Hall of Famer

שני נצחונות והפסד לישראליות השבוע, זה נותן לנו (אחרי נירמול, כלומר חלוקה במספר הקבוצות שהתחילו את העונה האירופית עבור כל מדינה, שבמקרה שלנו הוא 4) חצי נקודה נוספת. התקרבנו עוד קצת לאוקראינה במקום ה-15, אבל לאוקראינה יש את שחטאר דונייצק שנמצאת בשלב הבתים של הצ'מפיונס ועוד לא התחילה לשחק, ויש לה עוד שלוש קבוצות נוספות עדיין באירופה. בשלבי הבתים הניקוד על נצחונות ועל תיקו הוא כפול.
החדשות הרעות הן שאיבדנו עוד קבוצה באירופה, נשארנו עם 2 מתוך 4 וזה שם אותנו בנחיתות גדולה להמשך. דנמרק במקום ה-17 התקרבה אלינו אחרי שכל שלוש הקבוצות שנשארו לה ניצחו השבוע. נורבגיה בורחת במקום ה-14 למרות שאיבדה קבוצה אחת אחרי שרוזנבורג עפה היום מהקונפרנס, אבל שלוש האחרות ניצחו.
העיניים נשואות לפלייאופים בשבועיים הבאים, בעיקר לפלייאוף ליגת האלופות - עלייה לבתים של ליגת האלופות נותנת 4 נקודות לפני נירמול - שאחרי נירמול (כאמור, חלוקה במספר הקבוצות שהתחילו את העונה האירופית עבור כל מדינה) נותנות נקודת בונוס אחת נוסף לנקודות על תוצאות, וכמובן מבטיחה 6 משחקים נוספים ששווים כפול מהניקוד במוקדמות. עלייה לבתים בקונפרנס לא נותנת נקודות בונוס אבל גם היא מבטיחה משחקים עם ניקוד כפול יחסית למוקדמות. חוץ ממכבי חיפה, גם האלופות של נורבגיה ושל דנמרק משחקות בפלייאוף ליגת האלופות - אז חוץ מחיפה נסתכל גם עליהן.

14. נורבגיה 26.000 נשארו 3 מתוך 4
15. אוקראינה 25.300 נשארו 4 מתוך 5
-------------
16. ישראל 25.125 נשארו 2 מתוך 4
17. דנמרק 24.825 נשארו 3 מתוך 4
18. צ'כיה 24.050 נשארו 3 מתוך 4

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 18, 2023 4:35 am 
Freshman

מופתע לטובה מהאשכול הפורה שיש כאן על כדורגל ישראלי :)

גם אני חושב שלא צריכה להיות כאן בכלל דילמה לדניאל פרץ. להיות בבאיירן זה כמו לגעת בשמיים מבחינה מקצועית. הוא יקבל שם את כל התנאים להשתפר בפן הגופני ובפן של לעשות סוויץ' בראש איך לחשוב ולהתנהל כמו שוער טופ לבל בניגוד לשוער ליגה ישראלית.

וממה שאני מבין יהיה לו בשבועות הקרובים חלון ממשי להשתלט על אפודת השוער הראשון (יתחרה עם אולרייך בן ה35 שלא מחזיקים ממנו שם) לפחות עד שנוייר יחזור. נוייר גם כבר בן 37 ואחרי פציעה שאף אחד לא יודע איך הוא יחזור ממנה. אם פרץ יהיה שם סיפור הצלחה, ואני חושב שיש לו את הכישרון לזה, זה יכול לשדרג מאוד את המנייה של הכדורגלנים הישראלים הצעירים שנחשבים כאלה עם פוטנציאל גבוה, פתאום יתוייגו כיהלומים מוחבאים בפוטנציה. אנחנו יודעים איך זה עובד.. שחקן מלאום מסויים שמתוייג כהצלחה יכול להשפיע לטובה פתאום על המנייה של שחקן אחר מאותו לאום.

בפן של הקבוצות הישראליות אין יותר מדי מה לקחת כרגע, אז מה שאני כן לוקח זה שיש כמה צעירים עם פוטנציאל מאוד מאוד מעניין ששווה להמשיך לעקוב אחרי ההתפתחות שלהם. חלאילי ושיבלי מחיפה, דור תורג'מן (שכרגע מסופסל ואני לא מצליח להבין איך) ועכשיו צץ לו כישרון חדש בהפועל ב"ש, אמיר גנאח, שכל פעם מרשים אותי מחדש.

מקווה לראות עוד צעירים פורצים. אוהב את המגמה במבט עתידי לנבחרת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 18, 2023 11:09 am 
Junior

צריך לומר משהו על קין -
מכבי ת"א של העונה הקודמת הייתה איומה. לא רק על הקווים עם קראנקה, איביץ עצמו עזב בגלל היעדר חיזוק הולם של הסגל. וזה עוד כשהיה לו את גלוך. מאז, מכבי ת"א למעשה מוכרת עוד שני שחקנים מרכזיים - פרץ ויובאנוביץ'. ומכבי הביאו למעשה רק שחקן זר שאתמול קיבל דקות ראשונות (מילסון). הגיע מגן זר על מגן זר (מאסון על ז'ראלדש) אז זה לא באמת משהו מעבר. אני לא יודע אם זה עוד ברור לו, אבל הוא צריך פה הרבה חיזוק ואנחנו כבר באמצע אוגוסט עם ליגה שמתחילה שבוע הבא.

------
תרמו לניקוד המדיני עד כה :
מכבי חיפה: 1.250
מכבי ת"א: 0.875
הפועל ב"ש: 0.5
בית"ר ירושלים: 0.125

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 18, 2023 1:28 pm 
Hall of Famer

אני אעשה קצת סדר בכל העניין הזה של ניקוד למדינות על הצלחה של הקבוצות.
קודם כל יש להבדיל את ניקוד המדינות מהניקוד של הקבוצו עצמן. יש גם ניקוד לקבוצות, הוא קובע מי מבין הקבוצות בסיבוב מסויים תהייה מדורגת. אני לא נכנס לזה כרגע.
נתרכז בניקוד המדינות.

אז ככה. נתחיל בניקוד לפני נירמול, אחרי זה נכניס את הנירמול.
על כל נצחון בשלב המוקדמות (של כל מפעל) המדינה מקבלת נקודה, על תיקו חצי נקודה. משלבי הבתים והלאה הניקוד מוכפל - 2 נקודות לנצחון ונקודה לתיקו. הניקוד ניתן לכל משחק בנפרד (לא על בית-חוץ ביחד). הניקוד הקובע הוא הניקוד אחרי 90 דקות או הארכה אם יש - לא אחרי פנדלים.
בנוסף יש נקודות בונוס על העפלה לשלבים השונים (כאן גם העפלה בפנדלים נותנת את הבונוס).
העפלה לשלב הבתים בצ'מפיונס - 4 נקודות בונוס. אין בונוס על העפלה לבתים במפעלים האחרים.
העפלה מהבתים לשלב ה-32 באירופית ובקונפרנס - 4 נקודות לאלופות בתים ו-2 נקודות לסגניות באירופית; 2 נקודות לאלופות בתים ונקודה אחת לסגניות בקונפרנס.
העפלה לשלב ה-16 משלב הבתים בצ'מפיונס - 5 נקודות בונוס; העפלה לשלב ה-16 באירופית - נקודת בונוס. אין בונוס כזה בקונפרנס.
העפלה לרבע הגמר - נקודת בונוס בצ'מפיונס ובאירופית. אין בונוס בקונפרנס.
העפלה לחצי הגמר - נקודת בונוס בכל אחד משלושת המפעלים.
באופן מפתיע אין בונוס על העפלה לגמר או זכייה במפעל.

אחרי כל זה, על כל ניקוד יש נירמול - חלוקה במספר הקבוצות שאיתן התחילה המדינה את העונה האירופית. במקרה של ישראל למשל זה 4, כלומר נצחון בשלב המוקדמות שווה רבע נקודה אחרי נירמול, ותיקו שווה שמינית נקודה; לאוקראינה, שהתחילה את העונה עם 5 קבוצות, כל נצחון במוקדמות שווה 0.2 נקודות וכל תיקו שווה 0.1 נקודות.

הניקוד שנלקח בחשבון הוא 5 העונות האחרונות - כלומר הנוכחית פלוס הארבע שלפניה. אם היה לך ניקוד טוב בעונה שעומדת להימחק, אתה צריך לצבור נקודות בעונה הנוכחית במקומן כדי להגן על הדירוג שלך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוגוסט 19, 2023 12:50 am 
Junior

מה לגבי העפלה אוטומטית לשלב הבתים בצ'מפיונס כמו של שחטאר? הם מקבלים על זה את ה-4 נקודות?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוגוסט 19, 2023 2:01 am 
Hall of Famer

לפי הסתכלות בניקוד - התשובה היא כן. אז המונח הנכון הוא "השתתפות בשלב הבתים של הצ'מפיונס", לאו דווקא העפלה דרך מוקדמות.
למשל, במקום הראשון נמצאת אנגליה שכבר מקבלת העונה 2 נקודות למרות שהקבוצות שלה עוד לא התחילו לשחק. זה בגלל שהיא מקבלת 16 נקודות על 4 קבוצות בבתים של הצ'מפיונס, מנורמל ל-8 קבוצות שיש להן השנה באירופה. ספרד כבר מקבלת 2.5 נקודות - יש לה השנה 5 קבוצות בשלב הבתים של הצ'מפיונס (20 נקודות) מנורמל ל-8 קבוצות שיש לה באירופה השנה.
בכל אופן הניקוד של אוקראינה שאני מביא כאן כבר כולל את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוגוסט 19, 2023 11:58 am 
Junior

לא מבין מה הזו העסקת ג'קי בן זקן הזו של באיירן - מדברים על 3.5 מיליון יורו שיגיעו ל - 5 מיליון יורו אם כל הבונוסים יתקבלו.
ואם כבר בג'קי עסקינן, אז התזוזה האפשרית של פרץ כבר מזיזה דברים אחרים ומקדמת את עסקת גיל כהן מאשדוד למכבי ת"א. כרגע מדבר על דמי רכישה של כ - 700 אלף יורו ועוד אחוזים ממכירה עתידית שאשדוד תקבל. מניח שנתחיל לראות גם תזוזות עם שבירו וק"ש בהנחה ומכבי ת"א תיקח את המקום זר של יובאנוביץ ותביא שחקן זר שמשחק קודם כל על הכנף.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 20, 2023 11:30 am 
Junior

בכל הנוגע לרכש, חיפה של השנים האחרונות היא אנטי-תזה למכבי. הכל שם עובד מאוד מהר.
השבדי רק קיבל אישור להירשם כישראלי ויש כבר זר שעוד שניה נוחת פה :
"לורנצו שימיץ' צפוי לעלות למכבי חיפה כמיליון יורו. כך נודע היום (ראשון) לערוץ הספורט, רגע לפני שהבלם מגיע לישראל. לפי דיווחים מקבילים באיטליה, הוא צפוי לחתום על חוזה ל-4 שנים במועדון".

https://www.sport5.co.il/articles.aspx? ... cID=445904

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 20, 2023 11:31 am 
Hall of Famer

במכבי יוצא המיץ עד שזזים. לא זוכר מתי פעם אחרונה התחילו עונה עם סגל סגור

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 20, 2023 11:33 am 
Junior

oren_80 כתב:
במכבי יוצא המיץ עד שזזים. לא זוכר מתי פעם אחרונה התחילו עונה עם סגל סגור

השנה האוהדים אשכרה התרגשו לראות 2 זרים חדשים שיוצאים למחנה האימון. מחנות האימון האחרונים הורכבו כולן משחקנים צעירים שאחרי שהיו חוזרים לארץ, היו משאילים אותם. ללא זרים. זה לא היה ככה. זה משהו של השנים האחרונות. זה אפיין את סוף הקדנציה של ג'ורדי ואז המשיך עם יצחקי שזו הייתה השיטה שלו.
כאן אולי אפשר לתת קצת יותר אשראי למנספורד שרק הגיע בקיץ וצריך להתמודד עם הרבה שחקנים בינוניים שעדיין תחת חוזים יפים ואין לו הרבה גמישות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 20, 2023 11:36 am 
Hall of Famer

מה מצב/כמות ה"מתאזרחים" במכבי חיפה?
קשה כבר לעקוב...

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 20, 2023 11:54 am 
Junior

shmueliki כתב:
מה מצב/כמות ה"מתאזרחים" במכבי חיפה?
קשה כבר לעקוב...

לא יודע לגבי מוחמד, אבל הנושא עם השבדי הוא בדיחה.
בת זוגתו (אומרים שעכשיו אשתו) נמצאת בהליך מול משרד הפנים שיכול להיות מאושר או שלא (רוב המהלכים האלה מאושרים), אבל סטרשנוב כבר החליט שמותר שהוא ירשם כישראלי. איך אפשר לעשות את זה עוד לפני שההליך יסתיים...שאלה טובה.
זה חתיכת יתרון להיות עם 8 זרים. בוודאי בשוק הישראלי שלא רק מדלדל מבחינת כישרון, אלא אנחנו היום רואים שאפילו שחקנים כמו מלדה, כמו גנדלמן אפילו לא עושים את המעבר בתוך הליגה לקבוצות הגדולות יותר, אלא מיד נמכרים לחו"ל.

חייבים להגדיל את מכסת הזרים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 20, 2023 1:22 pm 
Junior

Lakic כתב:

למה בעצם?

הרמה של הכדורגל פה ברצפה, הזרים שמגיעים לפה ברובם פח.
למה לא לתת לישראלים צעירים את הבמה?

בניגוד לכדורסל ששם יש לנו הרבה קבוצות ברמות הגבוהות באירופה, בכדורגל זה לא המצב.

אני בעד לצמצם את מכסת הזרים למינימום ולעשות גם חוק שמגביל את כמות המתאזרחים (בצורה שזה יתאפשר חוקית) ואז אולי נוכל להתחבר פה לכדורגל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 20, 2023 1:33 pm 
Junior

Dovi כתב:
Lakic כתב:

למה בעצם?

הרמה של הכדורגל פה ברצפה, הזרים שמגיעים לפה ברובם פח.
למה לא לתת לישראלים צעירים את הבמה?

בניגוד לכדורסל ששם יש לנו הרבה קבוצות ברמות הגבוהות באירופה, בכדורגל זה לא המצב.

אני בעד לצמצם את מכסת הזרים למינימום ולעשות גם חוק שמגביל את כמות המתאזרחים (בצורה שזה יתאפשר חוקית) ואז אולי נוכל להתחבר פה לכדורגל.

כי מי שהוא ישראלי מוכשר ישחק כך או כך.
כי אתה מתחרה במסגרות אירופאיות מול קבוצות ללא הגבלות על הזרים. ללרנקה היו 12 זרים.
כי המצב הנוכחי שגם ישראלים בינוניים כמו מלדה וגנלדמן שעוד לפני כמה שנים היו עושים כמה מעברים בתוך הליגה לפני אירופה, היום עוברים ישירות לשם.
אגב, זה גם פוגע בישראלים עצמם כי אז שחקן כמו אבו-פאני רוצה לצאת לחו"ל ומכבי חיפה (כי אין ישראלים בשוק) מערימה עליו כאלה קשיים שמאוד קשה לו לצאת לחו"ל אחרי שהוא מיצה פה.

אנחנו עם הגבלות זרים פה כבר מאתיים שנה ולא ראיתי שמשהו התקדם. הדבר היחיד שהתקדם זו ההשקעה האדירה של מכבי ת"א ומכבי חיפה בנוער אחרי שהבינו שאם לא ייצרו תנאים משל עצמם לשחקנים שאחר-כך יוכלו לשחקן אצלם ואז להימכר, הם בבעיה.

המצב פה הוא כל-כך דפוק שחקנים כמו גיל כהן צריך לשלם עליהם 750 אלף יורו על שלושה רבעים מ"כרטיס השחקן" שלו או להחזיר בהמון כסף שחקנים כמו יונתן כהן ודור פרץ כי אין ברירה. הדבר היחיד שזה תורם, זה לכיס של שחקנים ישראלים בינוניים - סבירים וגורם לכך שלא ידחפו עוד קדימה כי התחרות שלהם היא רק פנימית.

אני נגד הגבלות אבל אם כבר רוצים משהו, אז תחייב שחקן או שניים מתחת לגיל 22-23 על המגרש. זה כבר עדיף.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 20, 2023 1:54 pm 
Hall of Famer

השאלה (רלוונטי גם לכדורסל במידה מסוימת) האם על כל הליגה "להתיישר" על פי הצרכים של 2-3 קבוצות?
מה צריך להיות האינטרס המרכזי? הצלחה באירופה? העלאת הרמה? מתן במה לישראלים צעירים ו/או בינוניים? ריבוי עבודה לסוכנים?!

האם אנחנו באמת חושבים שקבוצות מרכז-תחתית בליגה העל בכדורגל "צריכות" יותר מאשר 5-6 זרים בכדורגל? האם משהו בתקציב/קהל/יכולות מעקב ופיתוח שחקנים/מטרות שלהן - מצדיק את זה?
או מכסת זרים שנתית של 10 זרים בכדורסל?
לדעתי לא

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 20, 2023 1:57 pm 
Junior

shmueliki כתב:
השאלה (רלוונטי גם לכדורסל במידה מסוימת) האם על כל הליגה "להתיישר" על פי הצרכים של 2-3 קבוצות?
מה צריך להיות האינטרס המרכזי? הצלחה באירופה? העלאת הרמה? מתן במה לישראלים צעירים ו/או בינוניים? ריבוי עבודה לסוכנים?!

האם אנחנו באמת חושבים שקבוצות מרכז-תחתית בליגה העל בכדורגל "צריכות" יותר מאשר 5-6 זרים בכדורגל? האם משהו בתקציב/קהל/יכולות מעקב ופיתוח שחקנים/מטרות שלהן - מצדיק את זה?
לדעתי לא

אני אשאל אותך שאלה פשוטה - אנחנו עם מכסת זרים כבר כמה עשורים, האם ראית קשר בין זה לבין התקדמות של השחקן הישראלי? אני לא. זה בעיקר עוזר לכיסים של אותם שחקנים. בשוק תחרותי, אין שום סיכוי שחקן כמו יונתן כהן ירוויח באזור ה- 400 אלף דולר לעונה. ודור פרץ לא שווה חצי מיליון דולר לעונה. וסבע לא שווה חצי מיליון דולר לעונה. ולא צריך לשלם על שבירו או גיל כהן 700 אלף יורו רק דמי העברה. עדיף להעביר הגבלות מכאן לשחקן או שניים צעירים על המגרש או מינימום השקעה לנוער. ולבטל מכסת זרים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 20, 2023 1:59 pm 
Junior

הטענה שמי שישראלי מוכשר ישחק כך או כך רחוקה מלהיות נכונה במציאות.
בנוסף, לא כל מי שעילוי כמו גלוך צריך לקבל דק' אלא גם מי שהוא ברמה בינונית יותר, אולי עוד ייצא ממנו שחקן.

אני חושב שהסרת הגבלות יגרום לשיירת זרים בינוניים ומטה כמו שהיו במכבי תל אביב בשנים האחרונות ובלא מעט קבוצות קטנות.
כמעט ולא רואים זרים שוברי שוויון, בטח לא בקבוצות הקטנות.

אני לא רואה יציבות של חיפה ות"א באירופה, בטח לא של באר שבע, ששווה לגרור את כל הליגה להוצאות מיותרות על זרים.
זה לא נכון שאין שחקנים ישראלים. אולי אין כישרון יוצא דופן אבל יש מספיק שחקנים לכל עמדה במגרש ואולי אם יתנו להם דקות הם גם יהפכו למשהו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 20, 2023 2:09 pm 
Junior

Dovi כתב:
הטענה שמי שישראלי מוכשר ישחק כך או כך רחוקה מלהיות נכונה במציאות.
בנוסף, לא כל מי שעילוי כמו גלוך צריך לקבל דק' אלא גם מי שהוא ברמה בינונית יותר, אולי עוד ייצא ממנו שחקן.

אני חושב שהסרת הגבלות יגרום לשיירת זרים בינוניים ומטה כמו שהיו במכבי תל אביב בשנים האחרונות ובלא מעט קבוצות קטנות.
כמעט ולא רואים זרים שוברי שוויון, בטח לא בקבוצות הקטנות.

אני לא רואה יציבות של חיפה ות"א באירופה, בטח לא של באר שבע, ששווה לגרור את כל הליגה להוצאות מיותרות על זרים.
זה לא נכון שאין שחקנים ישראלים. אולי אין כישרון יוצא דופן אבל יש מספיק שחקנים לכל עמדה במגרש ואולי אם יתנו להם דקות הם גם יהפכו למשהו.

ההדגשה הראשונה : בליגה הראשונה למי שהוא בינוני בגיל 22-23 אין מקום בהרכב.
הסיטואציה פה היא כרגע שלא רק שאין ברירה אלא להרכיב שחקנים כאלה, אלא גם לתת להם חוזים מאוד שמנים ביחס לתוצרת שלהם וכך גם הדרייב שלהם להמשיך ולהשתפר מול האין-תחרות לא קיימת.

ההדגשה השנייה : בהמשך למה שכתבתי למעלה, אתה ממשיך עם הנקודת מוצא שאנחנו מלכ"ר. מי שלא מספיק טוב, שישחק בליגה הלאומית. מספיק לטפח פה ולשמור כמו על אתרוגים על שחקנים לא מוכשרים עם מעט מוסר עבודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 20, 2023 11:38 pm 
Hall of Famer

Lakic כתב:
shmueliki כתב:

לדעתי לא

אני אשאל אותך שאלה פשוטה - אנחנו עם מכסת זרים כבר כמה עשורים, האם ראית קשר בין זה לבין התקדמות של השחקן הישראלי? אני לא. זה בעיקר עוזר לכיסים של אותם שחקנים. בשוק תחרותי, אין שום סיכוי שחקן כמו יונתן כהן ירוויח באזור ה- 400 אלף דולר לעונה. ודור פרץ לא שווה חצי מיליון דולר לעונה. וסבע לא שווה חצי מיליון דולר לעונה. ולא צריך לשלם על שבירו או גיל כהן 700 אלף יורו רק דמי העברה. עדיף להעביר הגבלות מכאן לשחקן או שניים צעירים על המגרש או מינימום השקעה לנוער. ולבטל מכסת זרים.

אני לא חושב שזה רק עניין של רמה של השחקן המקומי, כלומר מבחינתי זה לא בהכרח הטיעון העיקרי.
(יותר נוח לי להביא "רפרנסים" מכדורסל בהקשרים הללו - שם אני שולט ועוקב יותר. ממש לא מתיימר להבין יותר מדי בכדורגל, בפרט ישראלי... אבל נחמד לי להשתתף בדיון, חרף שאני מעורה פחות משאר המשתתפים אני מניח)

אני פשוט באמת ובתמים לא חושב שב"קבוצות קטנות" (הגדרה לא רשמית - חלק לא מבוטל מהתקציב מגיע מרשות מקומית, אין הרבה קהל, אין פוטנציאל להתקדמות, משחקים פעם בשבוע וכו') זה "סביר" שתהיה כמות גדולה של זרים. זה נכון לחדרה, קרית שמונה וכו' בכדורגל, או קרית אתא וגליל-עליון ושות' בכדורסל.
אז יש סיטואציה שאנחנו "מרגישים" שעוד כמה זרים יעזרו לקבוצות הגדולות (בפועל, הגדולות גם בכדורסל וגם בכדורגל - בפרט בימים אלו, עושה רושם ש"מוצאות את הדרכים" לאזרח כמה זרים...) בהתמודדות שלהן באירופה וכו', אבל אני לא סבור שכמות גדולה של זרים תועיל ל"אינטרס הכללי של הענף/ליגה" (הלא מוגדר היטב) או לקבוצה הממוצעת/חציונית בליגה - לא מבחינת רמת הקבוצה לטווח ארוך, לא מבחינת גידול והשבחת שחקנים (ובכדורגל - מכירתם), לא מבחינת שיווק וחיבור לקהל, תמריץ למחלקת הנוער המקומית (רלוונטי יותר בכדורגל מאשר בכדורסל במובן מסוים), תמריץ לעירייה להשקיע וכו'.

כמדומני למרות שאצלנו יש מעט זרים בכדורגל - עדיין איכשהו הקרדיט לשחקן המקומי הצעיר הוא נמוך ביחס למדינות אחרות (ראיתי כמדומני מתישהו נתונים על זה, לא יודע לאתרם).
האם "לוגית" זה נשמע לנו סביר שדור תורג'מן (תקן אותי אם אני טועה, אבל "לא חלוץ שגדל פה כל יום, או שנתון") לא יכול להשתלב כשחקן במכבי תל אביב (הדי בינונית בתצורתה הנוכחית) גם בגיל 20?
אז קל וחומר אם יהיו פה עוד זרים...
ברור שאוהד ממוצע יעדיף זר תותח על פניו, אבל זר תותח עולה גם הרבה יותר ממנו. אז השאלה הנכונה יותר לטעמי היא עד כמה "זר מן המניין" עדיף עליו? לשנה הקרובה, וקל וחומר אם מתחילים לפתח את תורג'מן בתור מטרה במועדון לשנים שאחרי.

בפעם האחרונה אחליף בין הענפים לשם דוגמא - אני התמרמרתי פה בפורום קשות כאשר לפני 2 עונות דריק וויליאמס (זר בינוני לכל הדעות, וממש לא זול) קיבל פי 5 דקות יורוליג מאשר רומן סורקין. כנ"ל (באופן מופחת מטבע הדברים) בשנה שעברה, וכיום עובדתית סורקין הוא חלק ממכבי בעוד וויליאמס, פוייתרס ומרטין (כולם בסדר גודל של שכר כפול ממנו, לא עלות - נכון) - לא. קרי, למכבי בדיעבד "היה תמריץ" לשתפו יותר על פניהם, בהסתכלות לטווח ארוך (בדיוק כמו שקבוצות NBA יודעות לעשות כל כך יפה עם שחקנים בחוזה הרוקי שלהם).
אני אמשיך לחשוב שזה טימטום בחוקים הנוכחיים שקבוצות כדורסל "מן המניין" (לא השלוש-ארבע הגדולות) מביאות מתוך אסטרטגיה (ולא אילוץ) את זרים מספר 6-7-8, מה שבסופו של דבר מגיע על חשבון הסגל הישראלי שלהן.
למשל הבחירה של הרצליה בעונה הקרובה ללכת על 5 זרים במקביל (תוך ויתור עצום על כסף), וכנראה 6-7 במקביל בשלבים שונים בעונה (כמו בכל שנה) - במקום "להבטיח את הבמה"/להעלות קצת בשכר של קרביץ למשל. אני סולד מההחלטה הזאת, מכל ההיבטים. וכן, אני אעדיף לראות אותו בהרצליה (שאהדתי ממש בעבר הלא רחוק) מאשר עוד איזה סטיבי תומפסון ג'וניור ואחרים שמגיעים לפה לחודש-חודשיים, בשביל להיות מוחלפים בזרים אחרים וחוזר חלילה.

24.4.2012

נערך לאחרונה על ידי shmueliki בתאריך ב' אוגוסט 21, 2023 2:30 am, נערך 2 פעמים בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 20, 2023 11:45 pm 
Junior

אז אני יכול להגיד לך שמה שקורה בישראל זה לא ששומרים על השחקן הישראלי, אלא פשוט משלמים לעוד כמה ישראלים הרבה יותר כסף וככה גם קבוצות עם תקציב של 17-18 מיליון שח, לא מצליחות להיות תחרותיות בליגת העל.
אם תפתח את הליגה ליותר זרים, השחקן הישראלי לא יעלם, פשוט הוא יבין שאם הוא לא ידחוף כל יום קדימה, אז הוא לא יקבל דקות וגם השכר שלו יהיה בהתאם. כיום, אין ברירה. טוב או בינוני, חייבים להחתים ישראלים.

אני לא רואה שום חיבור בזה שיש לי ישראלי כמו דור פרץ שבשביל להשאיר אותו אני צריך לשלם חצי מיליון דולר בעונה. גם לא יונתן כהן. שחקנים ישראלים בינוניים שבשנות ה - 90 היו מכניסים אותם אולי לכמה משחקים בסוף העונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 1752 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 71  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: עמוס לב ו 69 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: