סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 15, 2024 11:45 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 1752 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 71  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: כדורגל ישראלי 21/22
הודעהפורסם: ב' אוגוסט 21, 2023 12:12 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
אני כן אסכים (אבל זה קצת מחוץ לדיון) שבמובן מסוים בהחלט היה טוב יותר "לכולם" (חוץ מהשחקנים המקומיים...) אם התקציבים (קרי, "רמות השכר המקובלות לשחקנים") בכדורגל היו שפויים יותר.
כפי שתיארת קבוצות תחתית עם תקציבים מאוד מכובדים - מבקיעות שער פעמיים בחודש, ומחליפות מאמן פעם בחודשיים...
ברמת המאקרו, תקציב של קבוצות תחתית בכדורגל זה תקציב של ענפי ספורט שלמים (שאינם כדורגל וכדורסל). אותי אישית זה מחרפן, לאור "המוצר המסופק".

אני דווקא מתחבר לנקודה שלך ששחקנים ישראלים בולטים פה בליגת הכדורגל מקבלים את החוזה הגדול של כמה מאות אלפי דולרים "guarantee" לשנה, למשך שנים, ואז פתאום יורד להם התמריץ לנסות לצאת/להתמיד באירופה, בטח ב"מדינות אפורות" - שזו אמורה להיות מטרה ראשונה במעלה ל"כדורגל הישראלי".
אולי במובן מסוים זה מה שעוצר אותנו כל השנים (פתאום חשבתי על זה...), ו"חלק מהתעלומה" למה אנחנו אף פעם לא מתקדמים לשום מקום - שאנחנו גם מדינה לא גדולה במיוחד, בלי מסורת/רמה מיוחדת, אבל (לרוע המזל) עם כסף יחסית טוב בקבוצות (בניגוד לכל הקרואטיה, צ'כיה, פולין וכו') - וזה שילוב קצת מסוכן הכל ביחד, לכאורה.

אבל עדיין אני חושב שזה קצת עקום לפתוח את כמות הזרים לגמרי רק בשביל להוריד לאותם ישראלים את השכר - ולעודד יציאה שלהם החוצה.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 21, 2023 1:13 am 
Junior

המצב הנוכחי, כפי שהראיתי עם שחקנים כמו למקין, מלדה, גנדלמן, בריבו וכו' זה שהם יוצאים גם ככה.
הכדורגל הישראלי כרגע פשוט משלם יותר כסף לשחקנים פחות מוכשרים.
בקיץ שעבר זרקו פה כסף על חליאלה, על נחמיאס, על דהן, על דין דוד כי לא הייתה ברירה. ההיצע רק נהיה יותר ויותר חמור. היחיד שעוד הצליח זה דין דוד, כל השאר, בעיקר סידרו את עצמם כלכלית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 21, 2023 6:39 pm 
Junior

2 שחקנים של קבוצת מ.ס טירה עצורים כבר שלושה ימים בטורקיה. הקבוצה הגיעה לשם למחנה אימונים לקראת העונה .
עבד טיטי, בעלי מ.ס. טירה הסביר מה היה:
"אני הזהרתי את השחקנים. אמרתי, אנחנו לא במדינה רגילה. יש קווים אדומים, יש דברים שבארץ בסדר ופה לא. ביום שישי לא הייתי איתם. עשו בדיחה בצחוק וקנו כסף מזויף של מונופול, זרקו מהקומה השנייה לכיכר הכי רגישה בטורקיה וצילמו את הסרטונים".

"זה העליב את הטורקים והמסעדה צילמה אותם. בלילה באו כמו בסרטים חמש ניידות, הזעיקו אותי. נבהלנו, חשבנו שקרה אסון. היינו במתח לא נורמלי. חשבנו שאולי שתו, אולי משהו, הם לא יודעים את החוקים. הסבירו לי שזה בסדר אם ככה וזו לא עבירה חמורה, אבל בכל זאת עצרו אותם. יכלו לגמור את זה עם קנס, אני רציתי שככה ייגמר, אבל לקח אותם למעצר, חיכיתי עם 3 שחקנים וחברי הנהלה עד 08:00, אמרו שזה ייקח יומיים כי היה שבת ראשון וזה שם שונה .האמת הם מסכנים באו לצלם ולא אשמים, אם היו מצלמים את מי שהיו היה אסון - 10 שחקנים השתתפו בזה".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 22, 2023 6:14 pm 
Junior

אני נגד הפחתת נקודות, אבל מדהים שמכבי חיפה הצליחו לצאת מהמקרה הזה עם קנס של 60 אלף ש"ח בלבד. אפילו לא סגירת יציע (שגם זה עונש שאני נגדו). בתור אוהד מכבי ת"א, שנה שעברה החמצתי חצי ממשחקי הבית בגלל עונשים שכמעט כולם בדיוק בגלל אותה הסיבה - אבוקות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 22, 2023 11:33 pm 
Hall of Famer

אני באמת ובתמים לא מבין איך באחוז נכבד מהפעמים עונש על תנאי לא ממומש בכדורגל שלנו.
כאילו בשביל מה נותנים אותו...
לכאורה הרי זה אמור להיות העונש המינימלי/אוטומטי בעבירה הבאה.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 23, 2023 12:02 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
הנצחון של קופנהגן בפולין רע מאד עבורנו. דנמרק יריבה ישירה של ישראל במאבק על המקום ה-15, הנצחון שווה רבע נקודה וכמובן גם מקדמה גדולה לעלייה לשלב הבתים, שיביא להם (בנוסף לתוצאה בגומלין) נקודת בונוס.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 23, 2023 9:02 am 
Junior

רז אמיר: "עסקת דניאל פרץ נסגרה על 6 מיליון אירו, כאשר מכבי תל אביב תקבל עוד מיליון אירו נוספים בבונוסים בהמשך הדרך. המועדונים אמורים לחתום היום על הטפסים. פרץ ישחק בחמישי ויעזוב לאחר המשחק לגרמניה".

לפי דיווחים בחו"ל מדובר על 5+1. בכל אופן, יקח חלק במשחק הראשון מחר (חמישי) בפלייאוף של הקונפרנס ויעזוב לאחר מכן.
מדהים שמכבי ת"א נחלשה משמעותית מבחינת סגל השחקנים שלה לעומת סוף העונה האחרונה שהייתה אולי הגרועה ביותר של המועדון בעשור האחרון.

מכבי ת"א הכניסה את עצמה לצרה גדולה עוד יותר מאשר סתם מכירה של שחקן שדה ישראלי, כי אם תביא שוער זר, זה אומר רק 4 שחקני שדה זרים שיכולים לשחק ביחד על המגרש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 23, 2023 9:58 am 
Hall of Famer

כמו שהמגן הצרפתי הזה נראה, יכול להיות שעדיף להם ככה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 23, 2023 10:35 am 
Junior

ראי שעל הקיר כתב:
כמו שהמגן הצרפתי הזה נראה, יכול להיות שעדיף להם ככה.

קודם כל, אני חושב שאתה מגזים איתו. מכבי ת"א השנה החליטה להביא שחקנים זרים צעירים יותר, סביב גיל 24-25. הצרפתי, אם אני לא טועה עונה ראשונה שלו מחוץ לצרפת. ולא פשוט לחלוק קו עם יונתן כהן שאומנם כובש, אבל נראה רע מאוד על המגרש. משני הצדדים. הוא היה רע במשחק השני מול לרנקה, אבל אני חושב שגם לרנקה זו קבוצה שעושה פה בקלילות פלייאוף עליון. יש להם גם מאמן מצוין.

בנוסף, למכבי ת"א כרגע אין מגן ימני מחליף. הם החזירו מהשאלה את גיא מזרחי שבנתיים לא נספר, אולי כי הוא פצוע ואולי כי לא מחזיקים ממנו (אז למה לא משאילים?) וזרקו לשם את פיבן שהוא בכלל בלם וגם רוצה מאוד לעבור להפועל י-ם בכדי לקבל דקות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 23, 2023 4:16 pm 
Junior

לפי החישוב של קופר : 
בשנה האחרונה מכבי ת"א הכניסה כ - 17 מיליון יורו ממכירת שחקנים.
באותה תקופת זמן, ההוצאה של מכבי ת"א מרכישת שחקנים היא בערך כ -2 מיליון יורו. 

למדתי היום שעונת 16 הבישולים של שועה בעונה הקודמת, ממקמת אותו במקום ה- 3 בהיסטוריה. לפניו היו מוטל'ה וגילי ורמוט (2010). ואם מחשבים את כמות הבישולים עד כה בקריירה, פר דקות משחק, שועה מקום 4. מקום ראשון אייל ברקוביץ (76 בישולים, בישול כל 230 דקות), מקום 2 רביבו, מקום 3 מאור בוזגלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 24, 2023 12:37 am 
Junior

תיקו מאופס במשחק הראשון בין מכבי חיפה ליאנג בויז השוויצרית.
שבוע הבא הגומלין, המנצחת במפגש תעלה לשלב הבתים של ליגת האלופות. המפסידה לשלב הבתים של הליגה האירופית.

מחר (יום חמישי) תשחק הנציגה השניה שנותרה לישראל (מתוך 4 שהתחילו) - מכבי ת"א תארח צ'ליה הסלובנית כשגם על הקווים שלה יש שחקן עבר, אלברט ריירה. 16 הופעות כשחקן בנבחרת ספרד (4 שערים). זכה עם מיורקה בגביע המלך הספרדי, הגיע עם אספניול עד לגמר גביע אופ"א, אחרי זה עבר למנצ'סטר סיטי וגם עשה 4 עונות בליברפול. אחרי העונות בליברפול הקריירה כבר דעכה ועבר באולימפאקוס ואז גלאטסראיי.
סיפור מעניין האמת - התחיל את הקריירת אימון שלו רק בעונה שעברה כשאימן את אולימפיה לובליאנה הסלובנית, לקח דאבל ואז עבר לאמן את צ'ליה שסיימה מתחת.

תמונה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 24, 2023 6:19 am 
Freshman

Lakic כתב:
תיקו מאופס במשחק הראשון בין מכבי חיפה ליאנג בויז השוויצרית.
שבוע הבא הגומלין, המנצחת במפגש תעלה לשלב הבתים של ליגת האלופות. המפסידה לשלב הבתים של הליגה האירופית.

מחר (יום חמישי) תשחק הנציגה השניה שנותרה לישראל (מתוך 4 שהתחילו) - מכבי ת"א תארח צ'ליה הסלובנית כשגם על הקווים שלה יש שחקן עבר, אלברט ריירה. 16 הופעות כשחקן בנבחרת ספרד (4 שערים). זכה עם מיורקה בגביע המלך הספרדי, הגיע עם אספניול עד לגמר גביע אופ"א, אחרי זה עבר למנצ'סטר סיטי וגם עשה 4 עונות בליברפול. אחרי העונות בליברפול הקריירה כבר דעכה ועבר באולימפאקוס ואז גלאטסראיי.
סיפור מעניין האמת - התחיל את הקריירת אימון שלו רק בעונה שעברה כשאימן את אולימפיה לובליאנה הסלובנית, לקח דאבל ואז עבר לאמן את צ'ליה שסיימה מתחת.

תמונה

אחרי שראית את יאנג בויז, איך אתה רואה את יחסי הכוחות במשחק הגומלין?

באופן אישי התאכזבתי מדגו. קפא לגמרי ולא הגיב למתרחש. חיפה לטעמי היתה צריכה לקחת הרבה יותר סיכונים בהתקפה בבית שלה עם הדחיפה של הקהל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 24, 2023 12:38 pm 
Junior

חיפה קיבלו הגרלה עבירה לגמרי. לשם השוואה, לדעתי מול הכוכב האדום שנה שעברה הסיכויים שלהם היו פחות טובים לעבור ועברו.
המאמן של השוויצרים יצא מההלם של ההתחלה ועשה התאמות שאחרי זה כבר הוא נעל את המשחק ובעיקר את מוחמד. דגו לא הגיב. זה המשחק הראשון שאני רואה את השיוויצרים בשנים האחרונות, אבל הם עשו טעויות גדולות מאוד בקבלת ההחלטות ובדברים הקטנים. חיפה יצאו פה בזול.אם זה משהו שמאפיין אותם, חיפה לגמרי יכולה לעבור אותם בגומלין. בטח כשיש לחיפה שחקן כמו שרי שלדעתי הוא ברשימה של הזרים הגדולים בהיסטוריה שהגיעו לישראל.

אני זוכר שמכבי התעניינו בו ובסוף הביאו את בלקמן (לא הסתדר באותה נקודת זמן עם שרי) ואחר-כך הוא כבר הגיע לחיפה. איפה הוא ואיפה בלקמן..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 24, 2023 2:01 pm 
Junior

אחרי שאישר את סונגרדן כישראלי ונמנע מהפחתת נקודות לחיפה, סטרשנוב, לכאורה, עשה את שלו וביקש לסיים את תפקידו בנובמבר הקרוב.
"נשיא בית הדין העליון, השופט (בדימוס) אמנון סטרשנוב, נפגש היום (חמישי) עם יו"ר ההתאחדות שינו זוארץ והודיע לו כי הוא מבקש לסיים את תפקידו בחודש נובמבר הקרוב, שנה לפני תום כהונתו".

האם זה מסביר את הדחיפות שבה חיפה ביקשה לאשר את הארכה למוחמד שעוד היה לה מספיק זמן? אולי. ימים יגידו.
כמובן שהכל לכאורה. אנשים ישרים כולנו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 24, 2023 11:04 pm 
Junior

מכבי ת"א עושה את העבודה עם 1-4 ביתי על הקבוצה הסלובנית. בוודאי בלי המתכונת של "שער חוץ שווה יותר", זה הופך את התוצאה הזו לעוד יותר חזקה. דניאל פרץ עזב את הקבוצה. למרות שלא הייתה הודעה רשמית, זה נראה שדניאל טננבאום חזר.
גויאגון שהיה מצוין שבוע שעבר, לא היה בסגל למשחק הזה ומדווח שיש לו הצעה משרלרואה תמורת כ 1.5 מיליון יורו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 25, 2023 12:52 am 
Hall of Famer

נצחון ותיקו לקבוצות הישראליות שנשארו - ואחרי שהאוקראיניות הוציאו רק תיקו ושני הפסדים, ישראל עולה כרגע למקום ה-15 הנכסף.
לעומת זאת הדנים הוציאו השבוע שני נצחונות ותיקו, והתקרבו לישראל ולאוקראינה - צמוד צמוד צמוד. זה שחסרה לנו קבוצה זו בעייה גדולה. בנוסף הם השיגו נצחון איפה שבאמת צריך - נצחון חוץ בפלייאוף האלופות, עמדה מעולה לעלייה לשלב הבתים ובונוס שמנמן לדנמרק.
הנורבגיות הביאו השבוע שני תיקו והפסד, אבל עדיין יש להם מקדמה יפה במקום ה-14. המקום ה-14 נותן את אותה הקצאת קבוצות כמו ב-15, אבל האלופה מתחילה את מוקדמות הצ'מפיונס ישר מהפלייאוף.

14. נורבגיה 26.250, נשארו 3 מתוך 4
15. ישראל 25.500 נשארו 2 מתוך 4
------------------------
16. אוקראינה 25.450 נשארו 4 מתוך 5
17. דנמרק 25.400 נשארו 3 מתוך 4
18. צ'כיה 24.550 נשארו 3 מתוך 4

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 25, 2023 1:10 am 
Junior

תודה רבה על העדכונים ראי, מידע זהב.

מכבי מאוד קצרים ומיום ליום הסגל הולך ונהיה קצר יותר ובראשון הם כבר נגד אשדוד ואז בחמישי בסלובניה. בניגוד לחיפה, הם לא ניצלו את האפשרות לדחות את המשחק ליגה. בשביל הדירוג המדיני, מקווה שיצליחו לנצח גם בחוץ. אם נראה שם הרכב עם גבי קניקובסקי ואיילון אלמוג קשה יהיה לראות אותם עושים את זה. לאורך כל המשחקים עד כה, רובי קין הראה מעט אמונה בשחקני הספסל ולרוב הוא לא משתמש בכל מכסת החילופים שלו כשהחילוף הראשון סביב הדקה ה- 70'.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 25, 2023 1:29 am 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
זה שחסרה לנו קבוצה זו בעייה גדולה.

יש פה פרדוקס מסוים (בטח ביחסי הכוחות הנוכחיים בכדורגל הישראלי).
אמנם בכל מדינה "בתוחלת" הנציגה הרביעית תהיה הישגית פחות מהשלישית, אבל אצלנו הפער הזה בולט במיוחד בשנים האחרונות - כי יש "טופ3" מובהק (מתמיד?).
האם יש תסריט בו אנו עולים במיקום/ניקוד ומקבלים נציגה חמישית באירופה? כי בטווח של כמה שנים זה יכול דווקא לדרדר אותנו הרבה למטה...
או רוצה לומר (במילים אחרות) - אילו היו לנו רק 3 נציגות באירופה, הניקוד שלנו היה הרבה יותר גבוה בכל שנה (אפשר לשאול מה זה שווה ברמת המאקרו, אבל זה סיפור אחר).

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 25, 2023 1:38 am 
Junior

shmueliki כתב:
ראי שעל הקיר כתב:

אמנם בכל מדינה "בתוחלת" הנציגה הרביעית תהיה הישגית פחות מהשלישית, אבל אצלנו הפער הזה בולט במיוחד בשנים האחרונות - כי יש "טופ3" מובהק (מתמיד?).
האם יש תסריט בו אנו עולים במיקום/ניקוד ומקבלים נציגה חמישית באירופה? כי בטווח של כמה שנים זה יכול דווקא לדרדר אותנו הרבה למטה...
או רוצה לומר (במילים אחרות) - אילו היו לנו רק 3 נציגות באירופה, הניקוד שלנו היה הרבה יותר גבוה בכל שנה (אפשר לשאול מה זה שווה ברמת המאקרו, אבל זה סיפור אחר).

אתה לגמרי צודק. זה שיש לנו פערי איכות גדולים בליגה ואותן 3 קבוצות הגיעו ברציפות כמה עונות ואז הן צוברות ניקוד עבור עצמן ואז הן מקבלות הגרלות נוחות יותר (אפילו אם זה רק ב - 2 הסיבובים הראשונים) בפעמים הבאות שעוזרות להן לשפר שוב את הניקוד ולהשיג גם ניקוד טוב למדינה, זה גלגל כזה שמזין את עצמו ואין לכל מדינה. זה לגמרי שיחק לטובתנו.
מכבי ת"א מדורגת כל השלבים (כרגע אפילו תהיה דרג 2 בבתים, אולי אפילו 1). חיפה אם הייתה בקונפרנס גם הייתה להערכתי מדורגת כל השלבים. באר-שבע לפחות 2 סיבובים מדורגת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 25, 2023 2:22 am 
Hall of Famer

לקחת את זה למקום אחר (ובהחלט מעניין) ממה שאני התכוונתי. כאילו המחשת גם עד כמה אותן קבוצות מחזקות כך את עצמן (הניקוד, ההגרלות, עוד הצלחות באירופה, עוד הכנסות - כל זה תורם להגדלת הפערים מול הקבוצות
האחרות, ומגדיל את הניקוד שלנו כמדינה, אל מול מדינות בהן כל שנה מתחלפות חלק מהנציגות הבכירות).
אני התכוונתי שאם נגיד מתישהו עקב עליית מיקום של הליגה בדירוג האירופאי ו/או רפורמה מסוימת של המפעלים האירופאיים וכמות הקבוצות בהן - ישראל תקבל נציגה חמישית, אז לכאורה לא בטוח שזה "טוב לכדורגל הישראלי"... כי בשיטת הניקוד שעובדת על "נירמול" כפי שראי מציג - עוד קבוצה תוביל לירידה לא מבוטלת בניקוד שלנו תוך כמה עונות.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 25, 2023 8:17 am 
Sophomore

הניקוד בתוך הבתים שווה לכל המפעלים? כחומר, אולי שווה לנו שחיפה תהיה באירופית?
האמת, שהסיכוי שבצמפיונס היא תשיג ניקוד כל שהוא גם ככה די נמוך, אז אולי בכל מקרה יש עדיפות שתהיה באירופית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 25, 2023 9:53 am 
Hall of Famer

shmueliki כתב:
ראי שעל הקיר כתב:

אין פה פרדוקס, זה בדיוק מה שהנירמול אמור לעשות - לשקלל את העומק של הליגות. אם הקבוצה הרביעית שלך לא מספיק טובה, היא לא תביא לך נקודות והנצחונות של האחרות יהיו שווים פחות.
עדיף פשוט שיהיו לך 4 קבוצות שמביאות נקודות... ומחזיקות מעמד במפעלים.
ואם אתה שואל את השאלה השנייה סימן שלא עקבת... מקום 15 נותן לנו בעוד שתי עונות נציגה נוספת בליגת האלופות, ומקדם את אחת הקבוצות מהקונפרנס לליגה האירופית. כלומר 5 קבוצות. זו הסיבה שאני שם את הקו בטבלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 25, 2023 9:56 am 
Hall of Famer

יוניק כתב:
הניקוד בתוך הבתים שווה לכל המפעלים? כחומר, אולי שווה לנו שחיפה תהיה באירופית?
האמת, שהסיכוי שבצמפיונס היא תשיג ניקוד כל שהוא גם ככה די נמוך, אז אולי בכל מקרה יש עדיפות שתהיה באירופית.

כן, נצחונות נותנים ניקוד זהה בכל המפעלים. אבל אתה שוכח שעלייה לשלב הבתים באלופות נותנת בונוס ניקוד שמן מאד, שאין במפעלים האחרים. לכן עדיף לעלות לצ'מפיונס בכל זאת.
ובוא, כמה פעמים קבוצה ישראלית סיימה בלי נקודות בכלל בבתים בצ'מפיונס? לדעתי זה קרה פעמיים מתוך מה, 5 או 6 פעמים שקבוצות ישראליות שיחקו שם? זה לא סיכוי כזה נמוך.

ראי שעל הקיר כתב:
אני אעשה קצת סדר בכל העניין הזה של ניקוד למדינות על הצלחה של הקבוצות.
קודם כל יש להבדיל את ניקוד המדינות מהניקוד של הקבוצו עצמן. יש גם ניקוד לקבוצות, הוא קובע מי מבין הקבוצות בסיבוב מסויים תהייה מדורגת. אני לא נכנס לזה כרגע.
נתרכז בניקוד המדינות.

אז ככה. נתחיל בניקוד לפני נירמול, אחרי זה נכניס את הנירמול.
על כל נצחון בשלב המוקדמות (של כל מפעל) המדינה מקבלת נקודה, על תיקו חצי נקודה. משלבי הבתים והלאה הניקוד מוכפל - 2 נקודות לנצחון ונקודה לתיקו. הניקוד ניתן לכל משחק בנפרד (לא על בית-חוץ ביחד). הניקוד הקובע הוא הניקוד אחרי 90 דקות או הארכה אם יש - לא אחרי פנדלים.
בנוסף יש נקודות בונוס על העפלה לשלבים השונים (כאן גם העפלה בפנדלים נותנת את הבונוס).
העפלה לשלב הבתים בצ'מפיונס - 4 נקודות בונוס. אין בונוס על העפלה לבתים במפעלים האחרים.
העפלה מהבתים לשלב ה-32 באירופית ובקונפרנס - 4 נקודות לאלופות בתים ו-2 נקודות לסגניות באירופית; 2 נקודות לאלופות בתים ונקודה אחת לסגניות בקונפרנס.
העפלה לשלב ה-16 משלב הבתים בצ'מפיונס - 5 נקודות בונוס; העפלה לשלב ה-16 באירופית - נקודת בונוס. אין בונוס כזה בקונפרנס.
העפלה לרבע הגמר - נקודת בונוס בצ'מפיונס ובאירופית. אין בונוס בקונפרנס.
העפלה לחצי הגמר - נקודת בונוס בכל אחד משלושת המפעלים.
באופן מפתיע אין בונוס על העפלה לגמר או זכייה במפעל.

אחרי כל זה, על כל ניקוד יש נירמול - חלוקה במספר הקבוצות שאיתן התחילה המדינה את העונה האירופית. במקרה של ישראל למשל זה 4, כלומר נצחון בשלב המוקדמות שווה רבע נקודה אחרי נירמול, ותיקו שווה שמינית נקודה; לאוקראינה, שהתחילה את העונה עם 5 קבוצות, כל נצחון במוקדמות שווה 0.2 נקודות וכל תיקו שווה 0.1 נקודות.

הניקוד שנלקח בחשבון הוא 5 העונות האחרונות - כלומר הנוכחית פלוס הארבע שלפניה. אם היה לך ניקוד טוב בעונה שעומדת להימחק, אתה צריך לצבור נקודות בעונה הנוכחית במקומן כדי להגן על הדירוג שלך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 25, 2023 10:03 am 
Junior

מכבי ת"א צריכה לעשות חשבון נפש איך היא מגיעה שוב לאוגוסט עם שחקן זר שלא רוצה להיות פה.
הסוכן אותו סוכן (דודו דאהן), היעד אותו יעד (בלגיה).
אין סיכוי בשום עולם מציאותי הגיוני שגנדלמן וגיואגון יוצאים ביחד מאותה הליגה לאותה הליגה והראשון נמכר ביותר כסף (בהינתן שאף אחד מהם לא מסיים חוזה סוף שנה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 25, 2023 10:27 am 
מנהל פורום

סיפור מעניין לגבי השקלול:
עד 2015 אופ"א הייתה מחלקת 3 כרטיסים לליגה האירופית/גביע אופ"א על "פייר פלי" (ספורטיבי, לא כלכלי)
בכמעט כל המקרים הכרטיסים היו הולכים לקבוצות סקנדינביות (כולל קבוצות אמצע ותחתית) וזה פגע להם בדירוג

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 1752 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 71  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], עמוס לב ו 47 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: